URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2013, 17:40

FPB dezvăluie: Primarul Bolojan le-a promis patronilor extinderea aeroportului, drum rapid şi aducerea autostrăzii M3 până la Biharia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan s-a întâlnit marţi la Primărie cu reprezentanţii Federaţiei Patronilor Bihor. Anunţul a făcut miercuri, printr-un comunicat transmis de organizaţia patronală, conform căruia discuţiile au fost purtate la invitaţia edilului în baza parteneriatului semnat între cele două părţi. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai 32 de firme din domenii diferite.

"Un interes subliniat şi susţinut a fost extinderea aeroportului, pentru ca acesta să devină un punct strategic regional puternic, cu efecte finanţabile de la UE, şi tot aici, primarul a iterat înţelegerea cu primarul din Debrecen, ca liniile aeriene din Oradea să fie spre Austria, Germania, respectiv Italia şi Spania ca alternativă complementară la ce au rezolvat ungurii spre Austria respectiv Olanda", se menţionează într-un comunicat transmis de Biroului de Presă al FPB.

Potrivit informării FPB, edilul le-a mai promis, pentru anul 2014, reprezentanţilor mediului de afaceri începerea lucrărilor la viitorul drum rapid din strada Ecaterina Teodoroiu, extinderea OTL în Zona Metropolitană, dezvoltarea unor miniterenuri artificiale de sport, precum şi "perspectiva certă" a realizării unui complex sportiv lângă cartierul Europa.

"S-a mai dezbătut problema autostrăzii Transilvania şi demersul făcut de edil pentru aducerea autostrăzii M3 până la Biharia, despre un complex expoziţional, dar şi despre implicarea Federaţiei Patronilor Bihor în organizarea evenimentelor importante ale oraşului, unde participă şi agenţii economici", a transmis FPB.

În cadrul întâlnirii reprezentanţii mediului de afaceri "au fost încunoştinţaţi despre un microbuz minune al poliţiei, superdotat pentru securitatea orădenilor cu aparatură de recepţie pentru camere video care transmit wi-fi, informaţii din toate zonele oraşului".

Potrivit comunicatorilor, reprezentanţii mediului de afaceri bihorean au găsit întâlnirea ca fiind "extrem de utilă" şi au propus reluarea acesteia o dată pe trimestru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
ca la usa cortului
Halal,comentarii,chiar ca la usa cortului.Stiti numai sa huliti,va invit sa treceti podul sovada (mult hulit la inceput)apoi sa va plimba in amonte si aval indeosebi pe malul drept al Crisului,apoi sa vad ce comentarii ve-ti face,tot rautacioase ?Va invit la mai multa decenta si recunostinta pentru ce se face in orasul nostru frumos. Va multumeste un dascal pensionar.
Postat 07 Decembrie 2013, 12:47 de U din O
Sa se schimbe numele Densuseanu si sa-i zica Podul Neterminatului
Iar la Unirii sa-i zica Piata Terminatului.
Postat 05 Decembrie 2013, 11:20 de Land
nu e bine
Bei bolovane, te ia lumea la misto....ai dat-o dreacu...si tu te visai in Parlament deja!!!!! vai tie ..asta-i începutul caderii tale...si va fi una spectaculoasa ...
Postat 05 Decembrie 2013, 08:32 de eu
bolovane, incearca ceva usor dar foarte util
fa dreaqului dublura la podul Densusianu, tu, selina, drumuri nationale, europene, galactice, cine-o fi, numai faceti-l odata !
Postat 05 Decembrie 2013, 06:22 de oradean
sa stiu si io
baaa, mai opriti apa calda in rogerius anu asta? podu din iosia cand naiba e gata? tigani mei de la tinca is in franta, ei n-au dreptul sa circule direct cu avionul pana la oradea? de ce numa germania si italia sa vina la aeroportu asta? mai baga primaria bani in hoasca aia de fc bihor?
Postat 04 Decembrie 2013, 22:34 de iancu
alesdan
Bei..??!! chiar ma gândeam ca l-ai trimis pe Necula sa spele mortu cu aschilopatu ala de dg,,ca n-ai avut curaju sa scoti capu de mult...s-amu vi sa ne ametesti iara.,..pai salaru t-ai facut cosilierii , prostii satului iau 20 /100 din salariul tau.. , anul trecut ne-ai marit impozitele...anul asta sa vedem cu cat ..ce mai vrei ma...de p[rostii santem saatui.., daca numai împrumuturi s stii sa iei pt a conduce , apoi sa stii ca fiecare dintre noi stie face asta ..du-te ma si nu ne mai mintii,,, stim cum carei lemne stim di tate....nE FACI DE RAS ..SI TU SI BLONDA
Postat 04 Decembrie 2013, 21:18 de ioane
BLA BLA BLA ... promisiuni de Lica primarica
O da autostrada pana in Biharia care se uneste in spatiul galactic cu autostrada imaginara Brasov - Bors ... complex sportiv de talie mondiala peste Mega Sala de peste 50.000 de locuri cat visa Mudura la Lotus pe 1 Miliard de Euro .... Vise, povesti ... poduri neterminate , sosele vizate, aqua parcuri, gradini botanice, avem asfalt trasat la metru pe bani grei si hingheri auto si canini ... e minunat sa traiesti in Oradea ...
Postat 04 Decembrie 2013, 20:10 de gelu
In gradina lui Ilie...
Mai sa fie! Ce pasiune bursca are Primarul pentru Cartierul EUROPA! Asa, hodoronc-tronc! Bine, in apropiere de cartier! Pacat ca nu a intreprins altceva pentru acest cartier(sa zicem asfaltarea unor trotuare ca nici acum, dupa 5 ani de cand chipurile s-au incheiat lucrarile in cartier, nu toate trotuarele sunt asfaltate! Sau sa fi pus punctul pe "i" in fata noilor reprezentanti ai dezvoltatorului, dezvoltator CARE AVEA OBLIGATIA, conform asocierii cu Consiliul Local prin AIO sa realizeze spatiile verzi din cartier. No, ce spatii verzi! Balarii si moloz! Ba s-au apucat sa concesioneze mici suprafete de teren prin care unii si-au extins micile gradini, astfel ca acum totul e harcea/parcea! Unii mai extinsi, altii nu! Un exemplu de urbanism de urmat!
Postat 04 Decembrie 2013, 19:32 de TDS
Ha, ha, ha!
Aveti umor!
Postat 04 Decembrie 2013, 19:03 de Bean
Bolojan si Lucian = papagalii orasului
Bine ca a venit iarna ca sa-i inghete la minut.
Postat 04 Decembrie 2013, 18:59 de Land
Primarele aista apare numai cand e deja ciorba pe foc ???
.
Postat 04 Decembrie 2013, 18:58 de Love
S-au adunat sponsorii primarului PNL sa vorbeasca discutii
Paranoia se dezlantuie. Primarul a decis sa aduca M3 pana la Biharia, pe banii lui de buzunar, de unde o sa ne ia troleul OTL pana in P-ta Unirii. Dar pentru ca asta e prea gogonata, a decis sa extinda aeroportul oradean pe doua directii: una care sa treaca razant peste Carrefur si Bricostore si cealalta, pe directia sud, peste pajistea cu cornute ale Nojoridului. Ramane in calcul, daca nu iese altceva, un teren de tenis pentru conducerea firmei Impact si un cort pentru expozitiile canine de maidanezi adoptati de vedetele internationale.
Postat 04 Decembrie 2013, 18:47 de Book
de-abia am inteles articolul acest
deci domnule dan dimai, cu greu am reusit sa inteles acest articol. fac apel la sefii dumneata ca sa construiasca o metoda ca inainte de a fi postat orice articol pe site sa fie citit de minim inca 2 persoane in afara de autor. multam
Postat 04 Decembrie 2013, 18:05 de scoler
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON