URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Martie 2014, 17:57

Fostul vicepreşedintele al Autorităţii pentru Restituirea Proprietăţilor şi fiul său, reţinuţi la Oradea pentru o şpagă de 1.000.000 euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Cătălin Dumitru şi fiul său, Cătălin Alexandru Dumitru, au fost reţinuţi, joi, de procurorii DNA Oradea, iar vineri urmează să fie prezentaţi Curții de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru fapte de corupţie.

Din ancheta efectuată de procurorii DNA Oradea cu sprijinul ofiţerilor SRI, a reieşit că, în primăvara anului trecut, fostul vicepreşedinte ANRP a pretins şi a primit prin intermediul fiului său 1.000.000 euro de la un samsar de terenuri din Satu Mare, Michael "Power" Mureşan, pentru ca ANRP să îi plătească mai repede o despăgubire.

Banii făceau parte din totalul de 5.213.222 euro, pe care Mureşan trebuia să îi încaseze de la ANRP, ca despăgubiri dispuse de instanţele de judecată în schimbul unui teren de două hectare din municipiul Satu Mare sub fostul supermarket Interex, sub Biserica Ortodoxă din Cartierul Micro 17.

Pentru a ascunde adevărata destinaţie a şpăgii pe care trebuia să o plătească lui Dumitru, sătmăreanul a întocmit mai multe contracte de împrumut pe numele unor rude. La rândul său, ca să ascundă originea banilor, Cătălin Dumitru a cumpărat celor trei fii ai săi autoturisme de lux şi imobile.

Despăgubiri pe şpăgi

Potrivit procurorilor, din cele 5 milioane de euro pe care i-a încasat, Mureşan a mai plătit 500.000 euro şi lui Daniel Bran, fost consilier personal al ministrului Agriculturii Daniel Constantin, respectiv lui Nicolae Dragoş, un om de afaceri din Satu Mare, anchetaţi tot în acest dosar pentru trafic de influenţă.

"În cursul lunii mai 2013, persoana i-a dat lui Bran Daniel (inculpat în acelaşi dosar) şi suspectului Dragoş Vasile Nicolae suma de 1.220.000 lei (echivalentul sumei de 276.000 euro) respectiv 730.000 lei (echivalentul sumei de 170.000 euro)", se arată în comunicatul DNA, cei doi promiţându-i, în schimb, că vor intervenit pe lângă vicepreşedintele ANRP, pentru a grăbi întocmirea actelor şi efectuarea plăţii.

Plata şpăgii s-a făcut tot după ce Mureşan a încasat despăgubirile şi a fost disimulată printr-un contract de împrumut întocmit între Mureşan şi o rudă a lui Bran. Din banii primiţi, fostul consilier al ministrului Agriculturii a cumpărat în cursul lunii iunie 2013, pe numele soţiei, un autoturism de lux în valoare de 45.000 euro.

Şpagă în numele procurorului

Ancheta în acest caz este efectuată de fostul procuror şef al DNA Oradea, Marius Iancu, şi nu a fost lipsită de incidente.

Daniel Bran a fost trimis în judecată recent de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei după ce s-a aflat că, anul trecut, pe 6 septembrie, a promis că va interveni pe lângă Iancu, pentru a obţine scoaterea de sub urmărire penală a ex-vicepreşedintelui ANRP, Cătălin Dumitru, care i-ar fi oferit în schimbul serviciului suma de 400.000 euro iar apoi l-a denunţat.

UPDATE:

L-au arestat şi pe afaceristul şpăgar 

Curtea de Apel Oradea a admis, vineri seară, propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurorii DNA Oradea pe numele fostului vicepreşedinte al ANRP, Cătălin Dumitru, şi al fiul acestuia.

Procurorii DNA Oradea l-au prezentat în faţa instanţei, tot cu propunere de arestare preventivă şi pe omul de afaceri care plătise mita, Michael "Power" Mureşan, şi care a fost de asemenea arestat pentru 30 de zile. 

Decizia instanţei a venit după dezbateri aprinse în sala de judecată şi întinse pe mai bine de 6 ore, însă nu este definitivă. Ea poate fi contestată, în termen de 48 de ore de la pronunţare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
ca sa vezi
A! si-a ispasit pedeapsa deja :) intradevar a fost o nimica toata ceea ce a facut . Isi va primi el pedeapsa la un moment dat
Postat 20 Martie 2014, 21:48 de rayka
Pt... Rayca:)
Draga mea,intradevar lai vazut pe edu.. Dar el nu mai este arestat la domiciliu:)..
Postat 20 Martie 2014, 21:26 de John
foarte tare !
Vreau sa va spun voua si cititorilor un lucru, poate ca nu o sa va uimeasca si intradevar nici macar nu are legatura cu acest subiect , azi in jurul ore 15 pe cine credeti ca am zarit trecand pe langa mine in 1 mai , ?????? Pe EDUUUUUUUU , edu care este arestat la domiciuliu . Cea mai mare minciuna si sfidare fata de noi toti ! Se plimba linistit unde vrea p*** lui , bineinteles a venit cu treaba in 1 mai doar acolo muncesc oamenii lui de la firma de constructii ! Si facea pe victima la TV ca vine politia la orice ora si il verifica ! Nici macar nu s-a obosit sa vina cu alta masina ca nu cumva sa fie recunoscut ! exact mercedesul lui cu nr de inmatriculare Edu . Trebuia sa intorc sa ma duc dupa el si sa ii fac o poza ! Dar mai vine el in 1 mai ... ca doar e arestat la domiciliu hahahahaha . !
Postat 20 Martie 2014, 20:53 de rayka
Implicaţii uriaşe !?!
Dacă DNA ar merge până la capăt cu cercetările privind toate afacerile RESTITUIRII PROPRIETĂŢILOR ÎN NATURĂ din România, din ultimii 10-15 ani cel puţin, s-ar putea ajunge chiar şi la a afirma că bomba de la Hiroshima a fost doar un "fâsss" ca pagube reale directe !?!
Postat 20 Martie 2014, 19:52 de Carp III
2012 ANUL VICTORIEI FINALE
VOI CAND PRIMITI APROBARILE DE L-A PRIMAR S-A PUBLICATI OPINIILE CITITORILOR ACESTUI SAIT
Postat 20 Martie 2014, 19:44 de CIORDEL
ANUL VICTORIEI FINALE
TOV BOLOVAN PENTRU ACESTE LICHELE ERA-I POZAT PE TOATE GARDURILE IN CAMPANIE ELECTORALA . CINE SE ASEAMANA SE ADUNA ,TONTA CE MAI NE ARATA CA NUTI A FURAT 10000 DE EURO!!!!!! IAR ACUM VEDEM CUM HOARDELE PENALE SI CIUMA ROSIE ,CEA MAI MICA MITA ESTE DE UN MILION DE EURO (1000000) CAT OR FUTRAT ACESTI MAFIOTI DIN 90-ZECI IN COACE FIIND TOT TIMPUL LA CIOLAN 2012 ANUL VICTORIEI FINALE .INTREBAE CU CE OBRAZ V-A VENI BOLOVAN IN FATA CELOR CARE L-AU VOTAT?ZERO REALIZARI DE DOI ANI !!!!!!!!!!!!
Postat 20 Martie 2014, 19:35 de CIORDEL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON