URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iulie 2017, 17:22

Fostul şef al Postului Pietroasa, Gheorghe Bat, judecat pentru corupţie, a murit în urma unui accident cerebral

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agentul şef principal Gheorghe Bat, fostul şef al Postului Pietroasa, judecat alături de alţi patru foşti şefi din Poliţia Bihor într-un dosar de corupţie al procurorilor DNA Oradea, a murit în urma unui accident cerebral, la vârsta de 44 de ani.

Surse din anturajul poliţistului spun că acestuia i s-a făcut rău săptămâna trecută, joi, când a ieşit de la o cafenea din centrul Beiuşului. Transportat iniţial la Spitalul municipal din localitate, subofiţerului i s-a agravat starea, fiind transferat cu un elicopter SMURD la Oradea, iar de acolo la Cluj.

Miercuri noaptea, la o săptămână de la internare, subofiţerul a murit. Agentul şef principal Gheorghe Bat a fost înmormântat, sâmbătă, în Rieni, comuna sa natală.

Bat era suspendat din funcţie şi lucra la Poliţia Beiuş după ce a fost trimis în judecată - în luna ianuarie a acestui an - pentru luare de mită, complicitate la dare de mită şi trafic de influenţă, alături de chestorul Liviu Popa, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Bihor, comisarul şef Remus Indrei, fostul şef al Poliţiei Municipiului Beiuş, comisarul şef Dorin Vesa, fost şef la Poliţia Rurală Beiuş şi agentul şef principal Raul Rotar (Cărpinet).

În dosarul care vorbeşte despre abuzurile şi taxele de protecţie încasate de poliţiştii inculpaţi de la afacerişti locali dar şi de la colegi mai sunt judecaţi Minodora Pătroc, consilier superior la APM Bihor, ginerele lui Indrei, Eugen Balint, consilierul judeţean Nicolae Bodea, Ioan Simea, viceprimar al comunei Roşia, dar şi judecătorul Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor.

Cel din urmă este acuzat că a ascuns în declaraţiile de interese apartenenţa la o lojă masonică. Galea a fost și suspendat din magistratură.

Citeşte şi: Poliţia corupţilor: DNA descrie Poliţia Bihor ca pe o instituţie cangrenată de corupţie, de jos până la şeful Inspectoratului

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Regina din Vami
Bleaga,care azi vrea sa revina ca dupa ce a distrus internele,Maior invatamantul,Macovei justitia,...nu i ajunge crima impotriva poporului roman,eu zic ca judecata e a Domnului si dati Cezarului ce i a lui,ca sa se sature preacurva omenirii sprijinita de ue cu soft ul ei cu tot,bine ai revenit curva omenirii pe scena politica a tarii ce ai incercat si incerci sa o distrugi!
Postat 17 Iulie 2018, 17:51 de User anonimizat
eu
Dumnezeu sa te ierte si sa le dea la fiecare care te au anchetat numa jumate din stresul prin care ai trecut
Postat 30 Iulie 2017, 12:00 de Rumanu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON