URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2013, 12:09

Fostul şef al Colegiului Medicilor Dentişti, noul director al CAS

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Medicul Gheorghe Ionuţ, fostul şef al Colegiului Medicilor Dentişti şi fost consilier judeţean al PNL, va fi noul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Bihor, urmând să o înlocuiască pe economista Luciana Dorca, actuala conducătoare interimară a instituţiei.

Potrivit reprezentanţilor CAS, Ionuţ a fost singurul care s-a înscris la concurs şi a promovat ambele examene susţinute în Capitală. La proba scrisă a luat nota 7,8, iar la interviu - nota 8.

Contactat de BIHOREANUL, viitorul şef al CAS a spus că îşi doreşte această funcţie pentru că vrea să îmbunătăţească relaţia CAS - medici - pacienţi. "Eu am lucrat cu sistemul CAS din 1999, pe poziţia de furnizor de servicii de sănătate, de stomatologie, şi am văzut tot felul de probleme şi neajunsuri. Asta m-a determinat să mă prezint la concurs. Am dedus, de pildă, că informaţia dinspre Casă spre asigurat şi spre furnizor e destul de puţină şi aş vrea să îmbunătăţesc acest lucru, pentru că, din cauza lipsei de informaţie, multe se interpretează greşit", a spus medicul.

În vârstă de 60 de ani, căsătorit şi având doi copii, Gheorghe Ionuţ este absolvent al Institutului de Medicină şi Farmacie din Cluj Napoca (1983) şi a lucrat la Policlinica din Salonta până în 1992, când s-a privatizat. Din 1992 şi până 2008 a fost consilier local la Salonta, iar în perioada 2008-2012 a fost consilier judeţean al PNL şi preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) din cadrul CJ Bihor. Totodată, din 2009 şi până anul trecut, a fost preşedintele organizaţiei judeţene a Colegiului Medicilor Dentişti.

Numirea lui Ionuţ la şefia CAS Bihor nu a fost, însă, făcută oficial, deoarece marţi este ultima zi de depunere a contestaţiilor. După definitivarea rezultatelor, CNAS urmează să emită un ordin pentru eliberarea din funcţie a economistei Luciana Dorca, respectiv pentru numirea în funcţie a noului manager.

Dorca a preluat conducerea CAS Bihor în luna august 2012, înlocuindu-l astfel pe Gheorghe Ludovic Varga, cunoscut ca apropiat al UDMR. Încetarea mandatului lui Varga era justificată, la acea vreme de "modificarea cu peste 50% a indicatorilor de performanţă care au stat la baza încheierii contractului de management", după cum arăta un comunicat al CAS.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
E sarbatoare la ATOP
A scapat consiliul judetean de un drac tembel si a dat casa de sanatate peste taica-su. Ionut asta nu stie sa-si lege sireturile singur, dar va stii sa le lege la altii !?!
Postat 05 Februarie 2013, 18:25 de Carp III
o treaba buna
Dr-ul Ionut este un om corect,cinstit si echilibrat.De caractere avem si acum nevoie, mai mult decat de talente(apropo de vorbele lui Carol I) pt ca talente sunt destule,caracterele sunt cele care ne lipsesc!Sunt convins ca dl Ionut va avea o prestatie competenta la nivelul Casei de sanatate judetene.
Postat 05 Februarie 2013, 14:54 de Andrei
semidoctii
Asta e hilara...in 1999 ca furnizor de servicii medicale stomatologice. Adica un dentist intelege fenomenul sanitar prin prisma cabinetului stomatologic care l-a avut acum 14 ani. Ce sa mai vorbim de ditamai judeteanul cu mii de angajati, sute de paturi, zeci de sectii si cabinete sau celelalte spitale din judet. Aceasta e cauza unei gestionari proaste a fondurilor din sanatate. Semidocti care se cred atoatecunoscatori prin prisma unei experiete derizorii de moment. Penibil. Pune-ti mai, vreun director de spital tanar si dornic de afirmare. Vreun economist sau jurist ca astia mai stiu legile nu numai doctori specialisti in toate si nimic. Oameni care au vazut sistemul cu adevarat.
Postat 05 Februarie 2013, 14:08 de horia
sa vedem... sa vedem ce-o sa iasa
la cate treaba este la CAS ma indoiesc ca o sa-l tina balamalele sa munceasca 12 ore pe zi, poate incepe si el sa explice batjocura fata de cetatean prin lipsa de personal si cu asta ramanem. noi batjocoriti in continuare ei cu functii si merite.
Postat 05 Februarie 2013, 12:34 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON