URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Martie 2017, 20:30

Fostul sediu al PSD Oradea din Piaţa Unirii se transformă în local, pentru 2.300 euro pe lună!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul sediu al PSD Oradea din Piaţa Unirii 5 a fost închiriat cu destinaţie de local pentru suma record 2.300 euro pe lună timp de 5 ani. La licitaţia organizată vineri de municipalitate au participat şase firme.

"Licitaţia a pornit de la un preţ de 54 lei pe metrul pătrat pe lună şi s-a ajuns la 115 lei pe metru pătrat pe lună. Dacă facem un calcul, firma Smart Fusion, câştigătoarea licitaţiei, va datora o chirie lunară de circa 2.300 euro", a declarat Lucian Popa, directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei.

Următoarea ofertă din punct de vedere al preţului a fost făcută de firma Sapient Relax, 100 lei pe metrul pătrat de lună, după care preţurile ofertate au scăzut treptat până la un minim de 66 lei pe metrul pătrat pe lună.

Smart Fusion SRL face parte din grupul Novambient, specializat în amenajări interioare, dar care are experienţă şi în domeniul alimentaţiei publice pentru că pentru că deţine deja cafeneaua Ristretto de pe Corso.

Deşi a reuşit să închirieze spaţiul din Piaţa Unirii 5, firma câştigătoare va trebui să se prezinte la o nouă licitaţie pentru a putea închiria şi terenul necesar pentru amenajarea unei terase în proximitate.

"În acel corp de clădire sunt încă două firme cu profil de alimentaţie publică. Vom scoate amplasamentul la licitaţie în vederea închirierii. Oricum, acolo spaţiul este destul de generos, există un amplasament de 140 metri pătraţi şi alte două mai mici", a spus Popa.

Licitaţiile pentru închirierea teraselor vor fi organizate luna viitoare, după ce Consiliul Local va fi aprobat regulamentul de organizare şi funcţionare a acestora. Regulamentul se află încă în dezbatere publică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Ieftin ca braga!
La 2.300 Euro se adauga impozitul pe cladirea reevaluata la zi, asigurarea obligatorie a imobilului, utilitatile si regia ... de fapt, se ajunge la vreo 3.000 Euro lunar! Pare sa fie printre cele mai mari preturi de pana acum de pe piata oradeana, in conditiile in care vadul nu este dintre cele mai bune din punct de vedere al circulatiei auto, parcarii si fluxului pietonal !!!
Postat 25 Martie 2017, 18:49 de WinDos
ALTE BIRT ( a ), (in-uri )
Spelunca din Magheru nu se face BIRT ? Ca tot un fel de BIRT ( a ) e !
Postat 25 Martie 2017, 11:06 de TDS
Firma pӑstraţi-o!
Speluncӑ a fost, speluncӑ va fi
Postat 25 Martie 2017, 10:39 de pinonel
???
@Kid: Aha, si le-a dat brusc prin cap sa se apuce de alimentatie publica ?
Postat 25 Martie 2017, 09:23 de TDS
@tds
De data asta nu e nimic de aflat. Novambient-ul nu face politica. Face comert!
Postat 25 Martie 2017, 08:52 de Kid
tara prostului gust
Cat de jalnic poate sa arate piata aia
Postat 25 Martie 2017, 00:32 de outernational
...
Aşa ceva, patronu de la Lords diriguieşte licitațiile...triumful administrației Lobovan, eu zic că Fülop e devină! Cum care, ăla de are o grămadă de spații în centru...
Postat 24 Martie 2017, 21:47 de detassis
BOLOJAN E IN TOATE / E-N CELE CE SUNT SI MAINE VOR RADE LA SOARE
TE RA SE PNL-iste !!!! Muulte, muuuulte ! Popa, Grama...inca nu stiu cine sunt astia ! Aflu...
Postat 24 Martie 2017, 20:53 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON