URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Iulie 2013, 13:49

Fostul preşedinte al UDMR Bihor, Varga Gabor, mazilit de la OSIM, după ce a fost condamnat la închisoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanul Varga Gabor a fost demis de la conducerea Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), după ce, la începutul lunii iulie, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la un an şi 6 luni închisoare cu suspendare condiţionată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Varga conducea OSIM din toamna lui 2009, fiind numit de Emil Boc, iar decizia de eliberare din funcţie a fost semnată marţi de premierul Victor Ponta.

UDMR-istul a fost trimis în judecată, de procurorii DNA, alături de alţi şefi din OSIM, pentru un prejudiciu de 1.069.608 lei (echivalentul a 291.521 euro) provocat instituţiei, reprezentând plăţi nejustificate pentru mentenanţa unui sistem informatic, plăţi efectuate atât pentru licenţele aferente anilor 2007-2009 cât şi pentru serviciile suplimentare.

Plăţi degeaba

Potrivit rechizitoriului DNA, Varga Gabor, împreună fostul director economic al OSIM, Irina Văleanu, sunt acuzaţi că, în anii 2007, 2008 şi 2009, şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu la încheierea a trei contracte de servicii informatice în favoarea firmei ECSO&EXO S.R.L.

Concret, prin cele trei contracte s-a acceptat ca OSIM să plătească anual licenţa de utilizare a programului informatic EXMAN 3.W.3., deşi acea versiune de program fusese achiziţionată încă din anul 2002, fiind suficientă numai plata anuală a abonamentului pentru actualizarea programului şi asistenţă tehnică.

În plus, conform DNA, preţul plătit de OSIM pentru licenţa acordată pentru anii 2008 şi 2009, a fost majorat de 5,71 ori faţă de anul 2007. De asemenea, a fost acceptată, fără documente justificative, plata unor servicii suplimentare abonamentelor stabilite prin contract, servicii care reprezentau, de fapt, tot actualizări şi asistenţă tehnică.

Alţi şefi din OSIM au fost implicaţi în dosar pentru că au dat viza, la controlul financiar preventiv, şi au confirmat prestarea serviciilor suplimentare, respectiv au confirmat corectitudinea sumelor de plată fără documente justificative.

Inginer UDMR

În vârstă de 65 de ani, Varga Gabor s-a născut la Oradea, a absolvit Politehica din Timişoara în 1971, după care a fost inginer şi cercetător ştiinţific la Uzina de Alumină din Oradea (1971-1975), respectiv la Institutul de Cercetări Anticorosive, Lacuri şi Vopsele Bucureşti - Filiala pigmenţi anorganici Oradea.

La OSIM a ajuns în martie 1998, până în 2009 a fost director general, a stat apoi 10 luni consilier în aceeaşi instituţie, pentru ca în martie 2010 să revină la şefia instituţiei.

Membru fondator al UDMR Bihor, Varga a fost, în perioada 1990-1991, vicepreşedinte, iar în perioada 1991-1999 preşedintele filialei judeţene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Mare fas
Ei si ce-i cu asta ? Mare smecherie!
Postat 01 August 2013, 18:17 de Smecheru
spion
Varga Gabor ,a fost cunoscut ca fiind agent al serviciilor de spionaj ungare inca dinainte de "89.Cu toate ca SRI a facut sute de informari organelor abilitate pe aceasta tema, UDMR l-a propulsat exact in functia dorita, respectiv toate inventiile din Romania au avut ca prioritate Ungaria. Va dati seama sa pui lupul paznic la oi. Tara fara stapani, oare de ce suntem atat de nenorociti sa ne vindem pe nimic. Avem in acest sens un alt exemplu cu tradatorul Tokes , pus de romani europarlamentar care in aceasta functie slujeste exclusiv interesele Ungariei. Pe acest tradator l-am documentat personal ca fiind agent al serviciilor speciale ungare in octombrie 1989. ( vezi chitanta olografa semnata de Tokes prin care declara justificativ ca a primit de la serviciile de spionaj ale Ungariei suma de 20000 de lei, ce reprezenta recompensarea agentului Tokes de catre AUTORITATILE UNGARE PENTRU SERVICIILE ADUSE IN DECLANSAREA Revolutiei de la 1989} Ca dovada a activitatii sale continue de dezmembrare a statului national roman vezi ultimele declaratii din secuime.De aceea a fost securitatea romana incomoda , de aceea a trebuit desfiintata silasata tara pe mana trdatorilor. De aceea azi nu mai
Postat 31 Iulie 2013, 16:14 de sabau
udemeristul fura de rupe
sangele apa nu se face..... tot cu ochii dupa furat. cand urmeaza si ceilalti dar sa fie la racoare !
Postat 31 Iulie 2013, 15:42 de doar cu suspendare??
Fix 65 ani, condamnare cu suspendare, banii din mita la purtator si pensie de 6.000 lei
Un bun exemplu si pentru altii ca el, inca 10-15 de trai pe vatrai.
Postat 31 Iulie 2013, 14:27 de Juji
UDMR se imputineaza iar puscariile se maresc
Din categoria UDMR mai sunt PSD, PD, PNL, PPDD, ex-PNTCD iar pe viitor Miscarea Populara, Noua Generatie si inca cateva neimportante dar vioaie. A ramas PRM fara puscariabili precum Teatrul National, Opera de Stat, etc.
Postat 31 Iulie 2013, 14:16 de Juji
Obiceiuri care nu se uita.
Normal, furtul obicei stramosesc, au migrat din Asia in Europa pentru a fura nu pt.a muncii.
Postat 31 Iulie 2013, 14:00 de Europa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON