URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Martie 2014, 12:02

Fostul prefect de Bihor Gheorghe Sârb, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru şpagă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Piteşti a pronunţat verdictul final în cazul fostului prefect de Bihor Gheorghe Sârb, trimis în judecată de procurorii DNA după ce a fost prins că, în 2010, când era secretar general al Ministerului Sănătăţii, a luat şpagă ca să aranjeze un concurs la DSP Argeş.

Banii de şpagă, ceruţi de stat

Acuzat de luare de mită în formă continuată şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu, Sârb a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 5 ani.

De asemenea, fostului lider al PSD Bihor i s-a interzis, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, să ocupe o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Totodată, Sârb a fost obligat prin sentinţa dată să plătească în favoarea statului cei 600 euro primiţi ca mită.

În acelaşi dosar, magistraţii i-au condamnat şi pe reprezentanţii DSP Argeş care l-au mituit pe fostul demnitar bihorean. Anca Alexandrescu, fost director executiv al DSP Argeş, a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani, iar directorii adjuncţi Mioara Bucur şi Octavian Iordache, la câte o pedeapsă de 8 luni închisoare cu suspendare pe 3 ani. Decizia Curţii de Apel Piteşti este definitivă.

Poftele lui Sârb: bani, mâncare, băuturi

Gheorghe Sârb a fost trimis în judecată de procurorii DNA în noiembrie 2011, fiind acuzat că a facilitat pentru trei candidaţi la conducerea DSP Argeş (Anca Elena Alexandrescu ca director executiv, Mioara Bucur - director executiv adjunct de sănătate publică, iar Octavian Iordache - director executiv adjunct economic) câştigarea concursurilor de numire în funcţie, organizate la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în zilele de 11, respectiv 13 octombrie 2010.

Sârb a fost acuzat că a primit 600 euro, produse alimentare şi băuturi pentru a le furniza candidaţilor subiectele propuse de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi pentru a le acorda un punctaj favorabil. După examen, toţi cei trei candidaţi au fost declaraţi admişi, fiind ulterior numiţi în funcţiile pentru care candidaseră.

Fost lider alPSD Bihor, Gheorghe Sârb a fost, până în 2004, secretar general al Prefecturii şi mai apoi prefect de Bihor, iar ulterior, în legislatura 2004-2008, a fost deputat, în prima fază din partea PSD, apoi PDL. Din 2008, Sârb a devenit inspector guvernamental, iar din februarie 2010 secretar general al Ministerului Sănătăţii, până în noiembrie 2011, când a fost trimis în judecată pentru corupţie şi suspendat din funcţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@Relu
Facultatea de la Herculane s-a mutat in anul III la Timisoara, dar nu are nici o legatura cu Facultatea de drept de pe langa Univ de stat din Timisoara
Postat 30 Martie 2014, 22:25 de Coleg de la Herculan
PT. LICHELE
sarb : un mare'' çaracter' '''dupa ce psd-l-a pus prefect a trecut la pdl. aAcest absolvent de 8plus3 ar fi putut reusi la drept inainte de 1989 cand erau 25 pe un loc???Maior si Relu stiu raspunsul.
Postat 30 Martie 2014, 10:36 de ADY
rusines orasului
Totusi domnilor anchetatori de la atatea institutii ma intreb oare domnul KISS de la Consiliul Judetean nu are nici o pata
Postat 29 Martie 2014, 16:32 de tiganu
"camdeodata"
camdeodata, a fost condamnat cu suspendare.
Postat 29 Martie 2014, 15:08 de max
frigo...
@Relu: Ba la Herculane! Poate sectie a vreunei facultati de la Timisoara! Daca frigotehnistul era asa bun, de ce nu a facut-o la momentul potrivit?
Postat 29 Martie 2014, 11:14 de TDS
Pt. frustrati
Ce Facultate la Herculane, donitocilor, inainte de a scrie mai cititi si interesati va!!! A facut facultatea la Timisoara, labe triste ce sunteti si invidiosi!!! Prima data interesati va si apoi scrieti gunoaie frusrate!!!!
Postat 29 Martie 2014, 10:57 de Relu
Noi in anul 2000...
@...............: acelasi tip de facultate pe care au urmat-o M.I.B.(daca era capabil intra la vremea lui, in epoca de aur; n-a fost, a trebuit sa astepte Sorbonica!), Aurelia Cristea(Cluj Napoca, vanzatoarea de aprozar azi ministru), Igas(Arad, branconaj), Boghicevici(Arad, Univ. Vasile Goldis), familia Badiceanu(Universitatea....Vadu Crisului, Doamne iarta-i!), Bodog(Medicina, Sorbonica), si exemplele pot continua! Din pacate la....infinit! PS Nu stiti cine e MIB? Personajul " cel putin 3 intr-unul"
Postat 29 Martie 2014, 09:24 de TDS
constantinopolos
E usor sa critici si sa arati cu degetul o persoana care ti-e net superioara din toate punctele de vedere. Asta e rautatea si invidia romanului cu 8 clase. Nu-i bagati seama d-nule Sarb. Tot respectul din partea mea!
Postat 29 Martie 2014, 08:58 de maior
Rentă de 5.000 lei lunar !?!
Atât are Sârb lunar, din banul public, pentru că a fost inspector guvernamental !?! Acest lucru se păstrează de la guvernarea Năstase până în prezent, doar pentru că a fost un PSD-ist trimis "să frece menta" la Bucureşti câţiva ani !?!
Postat 28 Martie 2014, 18:47 de Carp III
La Băile Herculane???
Cum, nu ştiţi???? MERGI TURIST ŞI VII JURIST !!!! :)))))
Postat 28 Martie 2014, 15:05 de ADINA
Jurist de Herculane
Acest Sarb (sau Scartavetele, cum I se spune in satul lui) a fost unul din multii muncitori cu 8 clase si scoala profesionala(altfel meseriasi admirabili) care dupa revolutie au devenit licentiati la diferite facultati aparute ca ciupercile dupa ploaie, cu sedii in orasele si commune gen Vadu Crisului,Marghita, Baile Herculane.Ce pregatire juridical ar putea avea acest om cu o facultate facuta la 40 ani la Baile Herculane?
Postat 28 Martie 2014, 13:15 de .................
spagar
ruine dle Sarb
Postat 28 Martie 2014, 12:56 de antispagar
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON