URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2015, 16:04

Fosta jurnalistă Anca Popescu Raţiu a depus jurământul de consilier local

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local are un nou membru. Fosta jurnalistă Anca Popescu Raţiu, asistent universitar la Facultatea de Arte Decorative, a depus marţi, în deschiderea şedinţei ordinare a deliberativului local, jurământul de consilier local.

"Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună credinţă, tot ce îmi stă în puterile şi în priceperea mea pentru binele locuitorilor oraşului Oradea. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!", a jurat cu mâna pe Biblie şi Constituţie, Anca Popescu Raţiu.

Membru PNL Bihor, Raţiu va ocupa locul vacantat prin demisie de Popa Dan Lucian, în prezent director adjunct al Administraţiei Imobiliare Oradea. Noul consilier local va face parte din Comisia pentru prognoză şi programe de dezvoltare economică.

Lipseşte o semnătură!

Primenirea Consiliului Local nu s-a făcut însă fără discuţii. PSD-ista Debelka Boglarka i-a reproşat secretarului Consiliului Local, Ionel Vila, că nominalizarea noului ales s-a făcut fără acordul PSD.

"La ultimele alegeri voturile au fost date pe lista USL. În ce temei acum adresa privind desemnarea noului consilier este semnată doar de preşedintele PNL, nu şi de cel al PSD?", a întrebat Boglarka.

În replică, secretarul Vila a arătat că la fel s-a întâmplat şi atunci când PSD şi-a înlocuit oamenii din Consiliul Local.

"Vă asigur că proiectul de hotărâre este legal. La fel s-a întâmplat şi când a fost propus domnul Adrian Stângă sau doamna Doina Bunea. Şi atunci, documentul a avut semnătura unui singur preşedinte. Nu înţeleg cum, în opinia dumneavoastră, atunci s-a putut, iar acum nu...", a spus Vila.

Unul, unul...

Discuţiile în contradictoriu au luat sfârşit după intervenţia primarului Ilie Bolojan. "USL nu mai există juridic, pe cale de consecinţă, conform înţelegerii făcute înainte de alegeri, înlocuirea consilierilor în funcţie se face după o ordine clară: a plecat un consilier PNL, intră un consilier PNL, a plecat un consilier PSD, intră un consilier PSD...", a spus primarul.

Pe de altă parte, edilul a precizat că PSD ţine şi acum neocupat locul vacantat în luna februarie de plecarea din Primărie a fostului viceprimar Ovidiu Mureşan pe un post de director comercial la Compania de Apă Oradea. "Grupul PSD are şi acum un post liber pe listă. Deşi i-am rugat să îşi numească un consilier nou, nu au făcut-o", a spus Bolojan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
PA!
@naldo23: OK, este o admiratoare a A.P.R. ( pe modelul Udrea ). Cu ansamblul ma refeream la M.P. In rest, rautati, ne-rautati acesta e adevarul! Nu stiu daca a asteptat anume dar daca tot s-a ivit o oportunitate, hatz-hatz! Eu unul visam la un moment dat arhitectura! Adevarata, la Mincu! Ei, am fost suficient de rational incat sa-mi dau seama ca la admiterea care era inainte de 1990 nu intru, sigur, sigur, sigur. Fara nici o modestie la arhitectura Sorbonicii azi as intra fluierand! Dar nici nu as fi la nivelul arhitectilor formati la Ion Mincu! Mai departe ce sa zic? O las pe Ramona Novicov ( cel putin ea a facut facultate ca lumea! ) sa se entuziasmeze in fata lucrarilor artistei locale iar in CLO oricum va sta opt luni! Imi este greu sa cred ca va prinde o pozitie eligibila in 2016 ! Deci in perioada ramasa va ridica mana disciplinata la comanda Primarului si cu asta basta! PA!
Postat 01 Octombrie 2015, 16:40 de TDS
Oferta
Iti mai spun inca o data ca nu sunt eu Anca Popescu, daca doresti sunt dispus sa ne întâlnim sa te convingi cu ochii tai de acest lucru. Faptul ca a așteptat înființarea facultati si alte rautati de genul asta nu își merita un raspuns, iar la treaba cu ansamblul nu am cunoștință ca persoana respectiva sa fie implicată in asa ceva, dar daca o face as dori sa o felicit pentru promovarea culturii românești.
Postat 01 Octombrie 2015, 14:12 de naldo23
NUNTASII
ATENTIE! ARTELE PLASTICE ( ADEVARATE! ) nu sunt egale cu un ANSAMBLU FOLCLORIC ( cat de bun o fi tot de AMATORI E! ).
Postat 30 Septembrie 2015, 21:22 de TDS
SHALOM
@naldo23: 1. Te asigur ca sunt cat de cat cunoscator! Am studiat cu Roman Mottl! 2. Daca la inceput am avut ezitari dar acum am o CONVINGERE: Dvs. Esti APR! 2. Sigur ca poti studia la orice varsta! Dar sa astepti infiintarea Sorbonicii pentru ca altfel NU SE PUTEA e cam jenant! 3. Daca Dvs. poti vinde lucrari pe bune ce sa zic...Dar pe bune: nu la cunostinte, nu la rude, nu la prieteni! Eventual poti face schimb cu lucrari ale familiei D. ( S & V ). Sorbo e numai una! Mai stiu eu pe unul din aceeasi zona politica_care se crede cel mai tare arhitect! Shalom! 4. Dar Dvs. ce ai facut pentru oras? Da-mi un exemplu, poate ma inspir...
Postat 30 Septembrie 2015, 21:13 de TDS
@oradeamea
Poate ne explici si noua ce inseamna cuvântul "oame-le" in DEX-ul tau personal, ca in cel național sigur nu exista asa ceva.
Postat 30 Septembrie 2015, 18:17 de naldo23
Lămuriri
@oradeamea, nu sunt eu Anca Popescu te asigur de asta, iar pentru greșelile gramaticale sper ca ai observat ora la care a fost compus mesajul. Draga TDS fiecare are dreptul sa își faca studiile superioare absolut cand dorește, iar in legătura cu lucrările de artist plastic, chiar nu cred ca esti un cunoscător al domeniului ca sa poti face comentarii care sa conteze. Pe parte politica eu o cunosc pe doamna Anca de peste 15 ani ca fiind membra PNL deci nu a ajuns nimeni in nici o funcție peste noapte, data viitoare cand comentezi aiurea informeaza-te mai bine. Sa plătești taxele si impozite sunt obligații ale fiecărui cetățean, e foarte trist sa te lauzi ca ai facut doar atata pentru comunitatea noastră. O zi buna sa ai, si spor si la altele pe langa cancanurile ieftine pe care le faci.
Postat 30 Septembrie 2015, 18:04 de naldo23
Felicitari..
..Ancuta...dedicatie-buzele tale...mai,mai...!!!Vind palarie de gabor cu fir de argint...te prinde????????????
Postat 30 Septembrie 2015, 09:40 de grigore
PARTIDUL E-N TOATE 2
"Candidata la un loc in BPL al PNL Oradea, Anca Popescu Raţiu le face ochi dulci liderilor centrali ai partidului si le trimite...bezele" . Am citat de pe net.....
Postat 30 Septembrie 2015, 09:12 de TDS
PARTIDUL E-N TOATE
@naldo23: 1. Oricine a terminat facultatea după 1990 pentru că înainte de 1990 nu au fost capabili să o facă ( la vârsta normală și pe vremea când admiterea reprezenta ceva! ). 2. Oameni de așa zis succes sigur sunt! Un exemplu este chiar Marcel Ioan Boloș! 3. Lucrările Doamnei Popescu ( ex-Rațiu, așa am citit pe undeva! ) sunt MACULATURĂ! Cred că ceea ce face Gabriel Bako ( aflat și el cam la limita de jos a artei! ) este net superior ( cel puțin prin originalitate! ). 4. Observ cu surprindere că totuși sunt citit ba chiar mi se răspunde.... 5. Da, sunt ciudos pe realizările superficiale și pe cei care își creează în cel mai pur stil comunist o carieră pe seama unui partid ( oricare ar fi el, în acest caz PNL! ). 6. Conjugarea verbului a ști: eu știu/ tu ȘTII/el ( ea ) știe ș.a.m.d. 7. Clișeu mai comunist ca acesta: „ Tu ce ai făcut pentru orașul ăsta? „ mai rar! Eu nu am fost nici primar, nici consilier local, nici director AIO, nu am fost și nu sunt în prietenii politice cu Filip sau Bolojan sau orice lider de partid astfel încât să fi fost ( să fiu ) propulsat în mai știu eu ce funcție, deci ciocu’ mic să-l facă alții. Eu mi-am îndeplinit obligația cea mai importantă care îmi revenea: să-mi achit integral și la timp taxele și impozitele locale.
Postat 30 Septembrie 2015, 09:10 de TDS
@naldo23
Fosta jurnalista care comenteaza sub acest "pseudonim" (naldo23), ar trebui sa invete intai sa scrie romaneste!!!! E admisibil ca un consilier local, si cadru universitar pe deasupra, sa faca astfel de greseli? Astia sunt ...oame-le care ies in fata si cica ne reprezinta. Eu nu ma simt deloc reprezentat de o astfel de ...analfabeta!
Postat 30 Septembrie 2015, 08:15 de Oradeamea
?????????????????????
Alta adepta a lui Ilie birtinutz...Doamne apara si pazeste de asemenea muiere cu palarie.......................A terminat taximetria ,amu e la primarie...Iarta-ne Doamne!!!!!!!!
Postat 30 Septembrie 2015, 07:58 de grigore
@TDS
Daca ar fi sa ne luam dupa spusele tale orcine a terminat o facultate dupa 90 in tara asta e bun de aruncat la gunoi sau cum? Ar trebui sa te trezesti la realitate din lumea ta comunista si sa observi ca Romania a scos destui oameni de succes dupa 90, deci ciocu mic la capitolu asta ca vorbesti aiurea. Sa sti ca a fost si guvern liberal la conducerea tarii si a ramas tot asistent univ., asadar faptul ca tu improsti cu mizerie orce initiativa/schimbare/proiect sau absolut orce are legatura cu PNL-ul e un lucru stiu deja de cititorii ziarului care nici nu se mai sinchisesc sa iti raspunda.Spunand ca nu esti membru PSD, singura explicatie logica pe care o vad pentru actunile penibile pe care le faci(nu te baga nimeni in seama ca urli "jos PNL" la orce articol,sti si tu asta) este simplu fapt ca esti ciudos pe realizarile altora. Tu ce ai facut pentru orasul asta?
Postat 30 Septembrie 2015, 03:17 de naldo23
fara cuvite....
O panarama si asta ... maritata-divortata-maritata-divortata-..........astia sunt politrucii, pe ei ii vom alege la votari..... ne-au facut sa ajungem sa cerem la straini dreptul de a sapa in ograda tarii !
Postat 29 Septembrie 2015, 22:11 de scortosul
REVIN
Asadar acum cu toate literele la locul lor! Revin! Asistent universitar la 55 ( cincizecisicinci! )ani! Pe pariu ca daca azi pica Guvernul Ponta si aveam ( prin absurd ) guvern liberal, la 1 octombrie era deja lector???!!! Nu stiu exact in ce an s-a infiintat Facultatea de arte vizuale dar cred ca mai repede de 1995 nu! Deci Doamna ( super talent artistic ) a intrat dupa 35 ani la facultate si a terminat-o dupa 40. De ce n-a intrat la arte plastice in 1979 cand trebuia sa intre? Sa-l intrebam pe Bolos/ ca tot il are in lista de prieteni pe FB/ ( intrat tot la UO dupa 3 ratari anterioare la facultati adevarate!!! ). O mai vedeam in urma cu cativa ani prin centru cu niste " ceva" sub brat ( schite in carbune, cam asa ! ). In afara de maimutareala din seara de 31 decembrie era de o PENIBILITATE RARA la TVS! Si iat-o, promovata de partid in Consiliul Local! LAMAIE, LAMAIE, UN TIR DE LAMAI! O fi maritata cu cineva, habar n-am, o sustine si altcineva? Astept cu interes sa-i vad Declaratie de avere! Cate ceva mai afli si din ea! Pe net NU AM GASIT NICI UN CV al Doamnei!
Postat 29 Septembrie 2015, 16:59 de TDS
ANCA ARTISTA
Alta! Alta absolventa de elita a faculyatii dupa 1990! Ca inainte nu putea! Si acum e cadru universiar Imi amintesc cum se maimutarea intr-o seara de 31 decembrie la TVS can cica avea un fel de orgasm uitandu-se la un fel de " chipandei ". Lumea o fi uitat! Eu nu! Si banuiesc ca nici ea! Si o astfel de persoana ne va conduce! Noroc ca doar un an" O copie nereusita a uneia gen Bianca sa Cruduta!
Postat 29 Septembrie 2015, 16:16 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON