URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Decembrie 2010, 18:05

Fosta "Înfrăţirea" devine mall de 50 de milioane de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Presa centrală anunţă că Oasis Development, o companie de investiţii imobiliare, urmează să demareze în primăvară construcţia unui centru comercial pe locaţia fostei întreprinderi "Înfrăţirea", din zona Decebal.

Mall-ul, denumit Prima Shopping Center, va avea o suprafaţă de 24.000 de metri pătraţi construiţi şi este deja închiriat pe jumătate, printre retailerii care au contractat spaţii numărându-se C&A, Kaufland şi Lidl.

"Estimăm ca mall-ul va fi vizitat de circa 25.000 de cumpărători în medie pe zi. Strategia noastră de dezvoltare va continua să vizeze proiecte localizate în zone centrale ale oraşelor", a declarat presei din Bucureşti Klaus Reisenauer, partener în cadrul Oasis Development.

Mall-ul din Oradea va cuprinde şi un hipermarket de 13.000 de metri pătraţi, un hotel şi o clădire de birouri, acestea reprezentând însă a doua fază de dezvoltare a proiectului, care urmează să fie finalizată în 2013.

În total, dezvoltatorii susţin că proiectul va avea o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi, adică echivalentul a patru terenuri de fotbal.

Portofoliul Oasis Development cuprinde peste 200.000 de mp de spaţii de retail în construcţii şi dezvoltare teritorială, iar pentru următorii trei ani compania are în plan realizarea a peste 10 centre comerciale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
udmr
oltenii ca oltenii dar cu ungurii e de ....tokes-kiss
Postat 24 Decembrie 2010, 01:27 de ioi te
PDL
Filip avea o felie groasa din Infratirea :) Era una din dorintele arzatoare ale lui sa naMALLeasca zona aia! :/ deh, oltenii e zarzavagii
Postat 22 Decembrie 2010, 21:26 de blue9
productie
din pacate, locul unei unitati productive, mari, este luat de un magazin. putinii bani pe care oamenii ii au, se duc tot pe marfuri, majoritatea de import.
Postat 22 Decembrie 2010, 18:30 de online
@kkaboou
kkakaboou esti un kakat frustrat! huu.......
Postat 22 Decembrie 2010, 12:32 de lol
@oradean
Oradean de Slobozia.....sau beizadea de partid....Ramane in picioare faza cu laxativu', tovarashe cacaniu!
Postat 22 Decembrie 2010, 09:11 de kaboom
pt kkaboou
bei kkaboou, tu ai in tine o supradoza de ...dementa.
Postat 22 Decembrie 2010, 00:59 de oradean
@mall
Ce de ce? Ii numeri tu? Daca nu-s douashcinci de mii, iei o supradoza de laxativ?
Postat 21 Decembrie 2010, 23:06 de kaboom
@kkboou
de ce nu ?
Postat 21 Decembrie 2010, 21:40 de mall
@kaboom
eu cred ca vor fi vreo 5.000, doar ca fiecare va merge de 5 ori pe zi acolo... :))))
Postat 21 Decembrie 2010, 20:19 de shadow
25000
Buna asta...)))))25000 pe zi..:))) Adica in fiece zi, vreo 10% din oradeni, vor fi prezenti acolo...ufff....
Postat 21 Decembrie 2010, 19:47 de kaboom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON