URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Octombrie 2012, 14:00

Florin Chilian, la Oradea: "Am întâlnit foarte puţini preoţi care ştiu cele 10 porunci" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Muzicianul Florin Chilian a ţinut, vineri seară, la Oradea, conferinţa "Artistul şi cele zece porunci". Conferinţa s-a desfăşurat în sala mare a Primăriei, la invitaţia Fundaţiei Academia Civică, în cadrul unui proiect care îşi propune să promoveze educaţia civică.

Printre cei aproximativ 50 de orădeni care s-au dus să-l asculte pe Chilian s-a numărat şi consilierul local Florica Cherecheş, dar şi consilierele primarului, Anca Sas şi Arina Moş. Invitatul a ţinut să salute "prietenii" de la Oradea, nominalizându-i pe părintele greco-catolic Florian Gui, prezent la conferinţă, dar şi pe primarul Ilie Bolojan, căruia i-a mulţumit pentru ajutorul acordat construirii unui centru social pentru copii ai străzii la Oradea.

Prezentat de preşedinta fundaţiei Eugenia Mitraşca şi de directorul de programe Orlando Balaş ca fiind "un artist incomod" şi un "personaj controversat", Florin Chilian le-a explicat celor care s-au dus să-l asculte că şi-a creat acest personaj tocmai pentru a atrage atenţia asupra muzicii sale şi mesajului acesteia. "M-am folosit de imaginea de personaj controversat şi pentru a aduce bucurie celor care au avut mai puţină şansă decât mine", a spus Chilian.

Cu toate că şi-a dorit să fie o conferinţă interactivă, prea puţini dintre cei prezenţi i-au adresat întrebări. Interpretul a vorbit, astfel, despre albumul său "10 porunci", lansat în 2005, care a pus pe muzică mesajul Decalogului, argumentându-şi alegerea prin aceea că şi-a dorit ca oamenii să revină la lucrurile "fireşti", adică la îndemnurile poruncilor. "Eu fiind ortodox, mulţi preoţi m-au presat să nu fac acest album. Trist este că am întâlnit foarte puţini preoţi care ştiu cele zece porunci, mai ales la noi, la ortodocşi", a dezvăluit Chilian.

În discursul său, muzicianul s-a referit şi la familiile în care copiii sunt forţaţi să se maturizeze prea devreme, despre adolescenţi închişi pe nedrept "pentru ca poliţiştii să rezolve cazurile cu autor necunoscut" (situaţie pe care el a descris-o reală la penitenciarul din Tichileşti, Brăila), dar şi despre societate şi setea ei de scandal.

Printre altele, Chilian le-a transmis ascultătorilor săi să nu facă un lucru doar de dragul de-al bifa, ci să aibă tot timpul un scop mai înalt. Văzând atmosfera ceva mai "îngheţată" de la conferinţa sa, Florin Chilian a spus spre final că şi-ar fi dorit să-şi aducă chitara pentru că discuţia ar fi fost mai relaxată printre acorduri muzicale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Ochii tai - remix de Florin Chilian
Florin Chilian - Ana Maria Georgescu - Ochii tai - remix de Florin Chilian asa ca mai taceti o tara! Ana Maria il vrea inapoi pe Chilian www.infonews.ro/node/102791 Despre idila dintre ochioasa Ana Maria si Vj-ul Cristi Stanciu nu s-a mai auzit mare lucru de anul trecut, de cind isi trimbitau intr-o graba cam suspecta amorul abia infiripat. In timp ce Florin Chilian culege din ce in ce mai multi lauri, pe blogul Anei Maria incep sa imboboceasca primavaratec frustrarile. La sfirsitul saptaminii trecute, cintareata a oferit cititorilor sai o radiografie a relatiei pe care a avut-o cu Florin Chilian. Desi povestea despre inimi facute franjuri si umilinte intolerabile, isi exprima nostalgia si dorinta de a relua isprava. In scurt timp, textul a fost sters de autoare.”Am sters un post. Am stat o zi intreaga sa ma gindesc daca am dreptul sa fac asta sau nu. Si am ajuns la concluzia ca il am! Va mai amintiti cind v-am spus ca am strins eseuri pentru o carte? Care se va numi `20`?? (…) Gindul ca acele experiente ramineau ascunse in laptopul meu sau cel mult, intre paginile unei carti (…) era de acceptat. Insa cind l-am vazut atit de clar pe ecranul luminos mi s-a facut teama…” - marturiseste cintareata, dupa care se ia la harta cu cititorii: “Si daca tot mi-am recunoscut lasitatea si slabiciunea in ceea ce a privit postul meu, trebuie sa va aduc la cunostinta ca n-am sa mai public nici acele comentarii care se vor a fi rautacioase, doar pentru ca au impresia ca stiu mai bine adevarul!” Limpede este faptul ca irascibilitateaAnei Maria atinge cote vecine cu apoplexia. E suficient sa te uiti la titlul viitoarei sale colectii de eseuri - “20″. Adica, Ana Maria se vrea cel putin de doua ori mai tare decit Chilian si hitul lui,”Zece”! Sau il iubeste de doua ori mai mult decit a iubit-o el?
Postat 07 Octombrie 2012, 11:22 de Ana Maria Georgescu
mac
@oradeanul ok am inteles ca omul a facut si fapte bune dar sa fim intelesi cand topotelile pe care le tragi femeilor sunt de notorietate nu vii sa predici despre 10 porunci....taci dracu si plateste-ti pacatele in liniste si ajuta daca poti dar nu fa din asta un prilej de subiect de presa...asta e ipocrizie si inca crasa!!!!!
Postat 07 Octombrie 2012, 09:24 de mac
Iubitele..
Sa dea cu piatra cel care nu a gresit ! O, dar aici sunt numai ingeri asa ca au dreptul sa judece, sa condamne ,sa blesteme ...pentru ca ei sunt curati ,puri ,inteligenti si vine Chilian sa le pangareasca viata fara pata! O ,sfanta ipocrizie!
Postat 06 Octombrie 2012, 22:51 de marc
Pentru comentatori
Acest sadic nebun și schizoid care își permite să vină la Oradea și să ne dea lecții de morală nouă, normalilor și incoruptibililor, sfinților, acest infractor de Chilian a înființat un atelier de tîmplărie la închisoarea de copii din Tichilești, iar copiii ajunși acolo pentru că trăim într-o societate bolnavă au învățat o meserie și nu s-au mai întors în închisoare. Și a mai făcut multe alte lucruri de genul acesta, dar nu contează, noi, intelectualii și rafinații care comentăm pe forumuri, am făcut mult mai multe FAPTE DE CARITATE, de iubire de aproapele, am salvat mult mai mulți oameni, noi sîntem de-a dreptul niște sfinți perfecți, Chilian e nimic față de noi. Huo Chilian!
Postat 06 Octombrie 2012, 22:31 de oradean
vorbe!
Nu stiu , nimeni nu a dovedit ,doar s-a spus despre "batutul iubitelor"....care-si amintesc dupa cativa ani ca au fost batute! Dar versurile lui le-ati citit ?Dar despre nenumaratele concerte de caritate pe care le-a dat in favoarea celor necajiti siti ceva?Astea sunt lucruri dovedite , reale. Nu se pot pune la indoiala!
Postat 06 Octombrie 2012, 22:01 de pop
mac
ce porunci mai porcule? tu vorbesti bai sadic nebun? iti bati iubitele....cs schizoid poate sa faca asa ceva?
Postat 06 Octombrie 2012, 21:46 de mac
@moon (lunaticul)
Poti sa-l pupi-n c*r pana-ti tocesti limba, dar daca nu stii, nu vorbi ! A batut-o, bataie-bataie, nu o palma, doua, pe cantareata Ana-Maia GEORGESCU (melodia Ochii tai ). A dat-o cu capul de bordura, a fost aia la un pas de a canta la ingeri. Asta, ,,menestrelul'' p*lii, a avut si condamnare pt. conducere in stare de ebrietate, asa ca ramane cum ziceam, pupa-l....cat vrei, dar fa-o dreaqului in liniste !
Postat 06 Octombrie 2012, 18:09 de .
ha, ha, ha, ha, ha
Margineanu - Trilogia cacatului a ajuns si la ORAS :))))
Postat 06 Octombrie 2012, 16:34 de bravooooo
ha, ha, ha, ha, ha
mie imi place cum canta SUFLETE DE SLUGA :))))) ha, ha, ha, ha, ha la plural !!!! BETIV sau ne betiv inca nu e rupt de SATAN :)))) asta e clar inca mai negociaza intrarea sau inchdera portii in RAI :)))) ha, ha, ha, ha, SOBOLANI va plac asta gustati daca va place umilinta si ploconeala in fata unor slugi ai lui SATAN , rusine celor ce au IDOLI si se ROAGA la ei ! RUSINE luati un copil in brate se roaga la tine , niciodata numai la D-zeu ala e copilul lui D-zeu .
Postat 06 Octombrie 2012, 16:32 de bravooooo
Pentru fraierul de dinainte
Fata aia de 20 de ani saraca e tocmai fata judecatoarei care judeca in procesul dintre Chilian si statul roman. Si saraca fata si-a adus aminte brusc, dupa patru ani, ca Chilian a altoit-o, tocmai cand el ii dadea in judecata pe cei de la ORDA. Asa ca ori esti ... ori esti o sluga a sistemului. Ori amandoua.
Postat 06 Octombrie 2012, 16:30 de Moon
Sa ne lase !
Un alcoolic de 50 de ani care bate fete de 20 de ani ! Are si o condamnare definitiva, ce ne-ar putea invata ?!
Postat 06 Octombrie 2012, 16:10 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON