URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Septembrie 2013, 11:32

Fiul unui decan de la Universitate s-a înecat în Criş. Avea doar 16 ani!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Pompierii bihoreni au fost alertaţi de un pescar, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 4.25, că un tânăr a dispărut în apele Crişului Repede. Se pare că trei băieţi au vrut să treacă Crişul, în zona Pieţei Independenţei, dar unul dintre ei, din motive neelucidate încă, a fost luat de apă.

"La faţa locului s-au deplasat un echipaj de pompieri militari de căutare-salvare şi unul de terapie intensivă mobilă. Băiatul a fost găsit în apă şi timp de aproximativ 1 oră şi 20 de minute s-au efectuat manevre de resuscitare, dar n-a mai putut fi salvat", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, locotenentul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Tânărul, pe numele său Mădălin Pele, avea 16 ani şi era fiul decanului Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică din cadrul Universităţii din Oradea, Alexandru Pele.

Băiatul urma să fie în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, iar colegii i-au creat o pagină dedicată amintirii lui pe reţeaua Facebook. Adolescentul va fi înmormântat marţi la prânz la cimitirul municipal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
MADALIN
Doamne, Dumnezeule ! Cat chin pe acele familii si parinti care nu fac fata FITZELOR de la Gojdu oradean......sunt elevi care au terminat liceul anul acesta si in clasa a XII-a se duceau beti la scoala, isi terorizau parintii, veneau tarziu acasa, vorbeau si vorbesc si acum fffff urat cu familia, care nu stiu decat sa bea, sa bea si sa bea, sa stea prin cluburi si sa se drogheze. Directorii de la Gojdu NU AU LUAT MASURI in acest sens, desi au fost atentionati in REPETATE RANDURI. Societatea voastra avida numai dupa bani si placeri a dus si duce acesti tineri-copii in CRIS.....era beat si drogat acest incapatanat care facea pe grozavul si care nu vroia sub nici un chip sa comunice cu familia sub pretextul(general al celor care se refugiaza in alcool si tutun si droguri) ca nu este iubit si neinteles si care se imbraca cu haina satanistilor si tuturor dracilor. Cine posta mesaje sataniste, blasfemii la adresa lui Dumnezeu si a lui Isus Cristos, pe facebook ? Cine ? Si parintii....si ei organizeaza petreceri cu pipitze=CURVE care sa danseze la bara la majorat sau chiar mai devreme. CINE ESTE VINOVAT ? Si ceilalti parinti raman terorizati de acesti descreierati inversunati.
Postat 08 Septembrie 2013, 14:16 de BERNEAGA
trist
era un baiat foarte frumos si respectuos.d-zeu sa-l ierte si sa-l odihneasca-n pace.asa vrea d-zeu sa ia cate un suflet mare acolo sus la el spalandu-ne de pacate pe noi,ceilalti.condoleante familiei
Postat 05 Septembrie 2013, 19:18 de alex
daaaaaaaaaaaa
a comenta suntem buni,poate daca nu scria in titlu ca este fiu de ............,lumea era ingaduitoare dar fiind fiu de ..........................,CLAR ....NU ESTE OM .................SA DAM IN EL, TOTI COPII SUNT LA FEL DACA NU POTI FI BUN ATUNCI MAI BINE ........................................TACI
Postat 04 Septembrie 2013, 21:43 de siri
Dar totusi...
Deeeeci.. unii spuneti ca era un betiv ordinar, altii spun ca era un baiat bun, etc... Mai, dar totusi, la 16 ani, nu ai ce cauta afara din casa la ora 4... sa fim seriosi, daca avea alcolemie de 2% atunci, fara suparare.. dar era un betiv... siii nu cred ca a baut DOAAAR ODATAA.. a mai fost la bar, club etc si in timpul anului IN FIECARE VINERI... cum fac tinerii din ziua de azi.. sii da, nu era vina lui, era vina parintilor.. adica nu mai exista putin control? chiar nu le pasa de fiul lor? un telefon ceva?? Ook.. Dar daca ma gandesc mai bine, o parte a fost din vina lui.. Nu se putea gandi si el putin?? Am inteles, distractia e distractie, dar frate.. las o mai moale, ca nu esti SuperMan-Tarzan, ce naiba....?!
Postat 03 Septembrie 2013, 17:32 de Justice
pt "Oradia"
auzi bai Oradia....mai bine invata prima data sa scrii corect. analfabet ce esti. apoi sa vii cu pareri. inteleg ca la fiecare se poate intampla sa ii scape cate o litera, dar tu...esti caz pierdut. la culcare cu tine
Postat 03 Septembrie 2013, 11:29 de eu
Oradia
*** mailati ce sinteti, copil de 16 ani beat sa inecat pentru ca Crisul nu iarta ca cosurile de gunoi.; Ce facea copilul la 4 si jumatate in Cris? Daca era copil trebuia sa fie acasa si dormea ca ursu in pestera in Decembrie. Ceausescu avea dreptate, la 10 toata lumea la culcare. Cine a servit "copilul" cu bauturi? Si cine a lasat sa bea pina la 4 dimineata? Alo? Sau cu toti sinteti drogati ?
Postat 03 Septembrie 2013, 05:59 de Oradia
...
Avea cel mai frumos zambet...Pacat de el. Odihneste-te in pace Moki!
Postat 03 Septembrie 2013, 00:25 de Paul
pentru haterii de-aici.
daca de tovarasul asta vorbiti asa urat, asteptati'va copiii. daca voi la varsta voastra vorbiti si ganditi in halul asta si fara jena postati mizeriile astea de comentarii, clar copiii din viitorul vostru o sa fie vietati penale. nu cunosti-nu vorbesti. Dumnezeu sa te odihneasca Maki!
Postat 03 Septembrie 2013, 00:10 de Anonimous
ce idioti
CE tampiti puteti fi unii. Cum vorbiti asa de un copil de 16 ani ce a murit? sa va fie rusine si sper sa patiti la fel. Sunt sigur ca si voi mai beti din cand in cand. asta inseamna ca sunteti betivi si drogati? ca stati pana la ora 4 in oras? cu ce drept il judecati voi?poate sa stea cat vrea in oras, pe banii vostri a baut? ce daca parintii sunt bugetari? fiecare din voi traiti pe seama bugetului tarii intr-un fel sau altul. asa ca nu mai vb. fraieri si idioti tampiti, fara cultura si comunisti ce sunteti. la ora 22 sa fiti in casa, javre ordinare. si sa dormiti. daca credeti ca faptul ca stai pana la 4 in oras te face betiv. Oricum....rusine sa va fie, loaze si nesimtiti.
Postat 03 Septembrie 2013, 00:00 de catalin
gandire -partea 1
citesc dezamagita comentariile rautacioase... toi sunteti buni si judecati fara sa cunoasteti aceasta familie.. acest caz... aceasta imprejurare.. pentru voi daca ati citit sau auzit ca acest copil(ERA UN COPIL!!!) era sub influenta alcoolului si era in oras la 4 dimineata... gata il catalogati a fi un alcoolic iar pe parintii lui ii faceti in fel si chip...ganditi-va putin mai bine...ati fost copii si sa nu-mi ziceti ca pana la varsta majoratului nu ati baut o bere, n-ati petrecut o noapte de vara mai lunga cu niste prieteni, nu ati intrecut masura in vreo prostie...macar odata...asa ca de ce va considerati mai buni? mai presus?... era un copil care a vrut sa se simta bine.. a exagerat poate si s-a intamplat o tragedie... pentru ca nu conteaza ca era beat sau orice,.. atata vreme cat un om, si mai ales un copil si-a pierdut viata e o tragedie!!! raman oameni care sufera din cauza acestui lucru! Credeti ca parintii nu se vor invinovatii??? nu e cazul sa o faceti si voi...fiti constienti ca la un momentat dat si voi o sa fiti pusi in fata momentului in care adolescentii vostri vor dori sa iasa in oras, sa vina dimineta acasa, sa bea o bere -2 peste cat pot... si atunci cum v-ati simti sa fiti judecati de toti… si voi chair nu aveti inima? Cum sa va bucurati sis a aplaudati moartea unui om??? Daca e cineva cu problem psihice aceia sunteti voi! Cu ce va umileste Oradea??? Credeti ca acest lucru nu se intampla peste tot? mai documentati-va pentru ca daca considerate ca doar aici se intampla inseamna ca nivelul dumneavoastra de cultura e cam scazut… si totusi cum puteti sa radeti de moartea unui om??? Sa stiti ca nu numai bugetarii au “odrasle drogate”- asta nu poate fi o remarca!!.. nu conteaza ce parinti are pentru ca adolescentii sunt curiosi si nu trebuie sa aibe un anumit statut ca sa incerce anumite lucruri! Regret nespus aceasta intamplare sis per din tot sufletul ca familia sa gaseasca taria necesara sa depaseasca aceste moment extreme de dificile! Dumnezeu sa te odihneasca in pace Madaline! Vegheaza asupra celor ramasi sa verse rauri de lacrimi in urma ta si alina-le de acol de sus suferinta!
Postat 02 Septembrie 2013, 23:10 de roxana
Trei lucruri sunt extrem de dure:otelul,diamantul si cunoasterea de sine. Benjamin Franklin
Trei lucruri sunt extrem de dure:otelul,diamantul si cunoasterea de sine. Benjamin Franklin
Postat 02 Septembrie 2013, 21:23 de Trei lucruri sunt ex
Din Oradea
Ce pwla mea mai vorbiti? Drogatul,betivul a decis sa treaca Crisul la 4:20 dimineata. Daca cineva trebe sa raspunde sint parintii betivului !!!! Si terminati cu prostiile banda de tarani ce sinteti!
Postat 02 Septembrie 2013, 21:19 de Pentru Taranii
mai da-i naibii de nenorociti
foarte bine...o loaza mai putin, ce dracu cauta la ora aia pe acolo? mama si tata nu avea? mai scapam de viitori ucigasi pe sosele ca mai urma sa-i ia mami si tati ceva bolid de mare putere si sa se omoare in ceva pom
Postat 02 Septembrie 2013, 19:03 de else
Nerusinare
Cum puteti scoate asemenea perle? Asemenea batjocuri? Nu va e rusine cu comentariile voastre? Si voi o sa aveti copii intr-o buna zi si nu se stie ce va asteapta. Ce o sa simtiti atunci, cand cineva isi va bate joc asa de copilul vostru? Avea doar 16 ani. Era un copil inca! Un copil scapat de sub control care nu stia ce face. Dumnezeu sa il ierte! Si condoleante familiei sa poate trece peste aceasta mare tragedie.
Postat 02 Septembrie 2013, 18:51 de Uimit
SATUL Oradea ne miluieste cu betivi ordinari !
SATUL Oradea ne miluieste cu betivi ordinari !
Postat 02 Septembrie 2013, 18:41 de SATUL Oradea ne milu
ttuuulllaaai am uitat tratamentul, ia BETIVUL s a inecat !
am inteles a murit un alcoolic inecat , super articol, D-zeu sa va miluiasca in vaita cu copii inecat de ape nu alcool, amin! BETIVANI dau la apa, mmmaaa nu lati CRISUL ca nu i carciuma :))) !!! VOI habar aveti cate odrasle DROGATE au BUGEATARI trag la ETNOBOTANICE si seeex ca se ruup, pacat de copiica ies si aia tot DROGATI si schizofrenici, cica una e psiholog la detinuti :)))
Postat 02 Septembrie 2013, 18:40 de BETIVANI
.......................
...............................un copil a murit!!!!!!!!!!!! aveti decenta DOUBLE TREE sa va luati reclama cu la multi ani........nu avem nevoie in aceste momente! Condoleante familiei!
Postat 02 Septembrie 2013, 18:32 de ADINA
avetzi grija de copiii vostri !
...ar fi bine ca parintii sa aiba grija de copiii,...sa le faca un program,...indiferent de virsta,...acesta avea dupa ce l-au gasit inecat,o alcoolemie de 2%...Dumnezeu sa il ierte !...Parinti ,verificati pe unde va umbla plozii !!!
Postat 02 Septembrie 2013, 17:14 de unu
despre... dusi cu pluta
Eaici unul care a postat, sub diferite "nume" , de aprox 4 ori , doar aberatii de alienat mistic. Cine drk ii lasa pe unii ca astia sa posteze? Sau e tratament postarea?
Postat 02 Septembrie 2013, 15:23 de coco
?
Daca mai amintesc avem un pod in zona acea. Articolul de do bani scrisa de amatori. Auzi mai "A fost luat de apa"!!!!! Penibil.
Postat 02 Septembrie 2013, 15:15 de Io
Singur iesi din orice situatie.Daca crezi in turma esti mort ca acest copil.
este exact ce am scris mai jos dependenta de turam, trei baieti s au aventurat s au bazat unul pe altul ca juramant si in final HOOOP capcana :)) cati umbla noaptea singuri si de ce ? Nu poti sa traiesti doar sub privirea unor trebuie sa traisti si singur anumite simturi. Multi inteleg aiurea omul si nu cum trebuie. Singur iesi din orice situatie.Daca crezi in turma esti mort ca acest copil. Fiecare disparem pe rand si tot singur ramai.
Postat 02 Septembrie 2013, 13:42 de asta e viata
noaptea în oraş
Mă întreb ce făcea la ora aceea în oraş?
Postat 02 Septembrie 2013, 13:32 de Ioenl
Il am Pe Dumnezeu
Ce tampenii poti sa spui ... dupa logica ta, toti cei bolnavi sunt pcatosi, iar sanatosii sunt sfinti...halal logica! Boala poate veni din diverse motive, poate fi chiar incercare si chiar o modalitate de a te sfinti! Eu mi-am dorit cu disperare copilul, si am sufeir enorm, am avut complicatii...daca gandesc multi ca tine nu ma mir ca ne merge atat de bine
Postat 02 Septembrie 2013, 12:09 de O nedumerita
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON