URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Aprilie 2010, 17:45

Filip despre candidatura lui Seremi: "Între dorinţă şi putinţă e o cale lungă"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Abordat de BIHOREANUL pentru a comenta decizia deputatului Ştefan Seremi de a candida la şefia PDL Bihor, actualul deţinător al funcţiei a comentat cu prudenţă actul colegului său, nu fără a sugera că, dat fiind că urmează o perioadă grea, cea mai potrivită persoană care să-i conducă pe democrat-liberali ar fi, totuşi, el. Iar asta pentru că are mai multă experienţă, dar şi o echipă care îl urmează.

"Este dreptul domnului Seremi să candideze, ca de fapt al oricărui alt membru PDL, încercând să convingă cu ceea ce a făcut şi speră că poate să facă pentru a avea rezultatele pe care şi le doreşte în 2012. Pentru că, până la urmă, perioada care va veni nu va fi deloc o perioadă simplă şi uşoară pentru PDL, care este la putere. Apar uzura, nemulţumirile, şi lucrurile acestea vor trebui să fie corect gestionate şi cu capacitate, evident, de către liderul organizaţiei judeţene şi cei din echipa pe care o va avea alături de el", a declarat joi Filip pentru BIHOREANUL.

Referitor la acuzaţiile aduse de Seremi cum că a condus partidul fără să ţină cont de părerile primarilor şi ale reprezentanţilor organizaţiilor comunale, preşedintele PDL Bihor nu a comentat dacă e adevărat sau nu.

"Conducerea autoritară sau mai puţin autoritară ţine de modul fiecăruia de a conduce. Sistemul de conducere a unui partid ţine de stilul pe care şi-l asumă fiecare lider, fie că e vorba de un lider local sau central. Un lider al unei organizaţii judeţene are o încărcătură de imagine mult mai mare...", a spus Filip. Fostul primar al Oradiei a adăugat că a fi la conducerea unei filiale judeţene "nu e ca şi cum ai conduce un SRL sau un ONG", după ce deputatul Seremi a declarat că dacă ar deveni preşedintele PDL Bihor ar conduce filiala mai dinamic şi ar primi în partid mai mulţi oameni de afaceri, tocmai pentru că PDL este un partid de dreapta.

"Între dorinţă şi putinţă e o cale lungă", a mai spus liderul PDL Bihor, sugerând astfel că şansele lui Seremi de a deveni şeful filialei ar fi mai mici decât dorinţa acestuia.

Pe de altă parte, Filip a spus că nu ştie când îşi va anunţa candidatura. "Cred că dacă eşti conştient de provocările pe care le aduce în faţă o astfel de demnitate politică, lucrurile trebuie analizate mult mai serios. După atâţia ani de condus această formaţiune, nu cred că ar fi nevoie să îmi fac publică intenţia de a candida, înainte cu două-trei luni de alegeri", a spus preşedintele PDL Bihor.

El a precizat că în echipa sa vor intra atât oameni cu notorietate, cât şi tineri, "pentru că mai devreme sau mai târziu oricum va apărea schimbul de generaţii", iar fiecare are rolul său într-o organizaţie. "Va fi o echipă şi lucruri noi, cu oameni tineri, dar şi consacraţi, care să acopere ceea ce înseamnă pentru un partid dorinţa să se menţină pe primul loc într-un judeţ important", a conchis Filip.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
hectaristu de Slobozia
Oare care e distanta dintre dorinta si putinta DNA, in cazul hectaristului astuia? Sau poate ca baiatul are tot felul de "carlige"....
Postat 15 Aprilie 2010, 08:58 de kbm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON