URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Aprilie 2012, 12:17

Filip: Am plecat pentru că PD-L nu mai are nevoie de profesionişti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După ce demisia sa din PDL a zguduit scena politică românească, senatorul Petru Filip, care s-a rezumat iniţial să-şi justifice decizia prin "motive personale", încearcă să dea mai multe explicaţii pe blog-ul personal, www.petrufilip.ro.

Intitulată "Explicaţiile politice şi personale ale demisiei mele din PDL", postarea face referiri la filiala locală a partidului, la activitatea lui ca primar al Oradiei, dar şi la situaţia generală a organizaţiei şi a partidului.

Schimbat fără reproşuri

"Demisia din PDL este o alegere strict personală şi motivată şi trebuie înţeleasă ca atare (...). Nu vreau să las loc la nicio interpretare, de genul "scufundării bărcii" - scrie Filip - amintind că a avut "victorii importante cu PDL", precum trei mandate de primar al Oradiei, care "nu mi s-au dat, ci au fost câştigate personal chiar şi atunci când partidul era la limita intrării în Parlament".

Precizând că în cei 12 ani în care a condus PDL Bihor a avut rezultate ce nu pot fi contestate, Filip spune că pe 30 aprilie 2010, când a fost schimbat de la şefia organizaţiei, i s-a spus că era nevoie de o schimbare, deşi înlocuitorul său, Ştefan Seremi, este mai în vârstă decât el. "Mi s-a sugerat că este nevoie de "sânge proaspăt" (noul preşedinte era cu 5 ani mai mare), în condiţiile în care nu exista niciun motiv de nemulţumire din partea conducerii. Nici motive electorale, nici profesionale, nici de altă natură", zice Filip. Acest lucru l-a făcut să demisioneze de la şefia filialei judeţene, fără ca, zice el, cineva din conducerea naţională a partidului să-şi pună vreun "semn de întrebare".

"Iată că nu au trecut nici doi ani de zile de când am demisionat şi PDL Bihor este un dezastru", concluzionează Filip, amintind că înlocuitorul său, Seremi, a demisionat în urmă cu două săptămâni, gest faţă de care conducerea PDL a rămas la fel de pasivă.

Experimentat degeaba

Fostul primar al Oradiei afirmă că la congresul PDL din mai 2011 a fost de partea lui Vasile Blaga, "într-o echipă care propunea schimbarea" în partid, iar ulterior a aşteptat "ca lucrurile să intre pe un făgaş normal", dar acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care "pentru mine, aşteptarea a luat sfârşit".

Senatorul critică fostul său partid, susţinând că PDL nu a mai vrut să pună în valoare experienţa sa. "Sunt ferm convins că un partid trebuie să-şi folosească oamenii cu experienţă. Un partid care alege "să-şi concedieze" profesioniştii şi oamenii cu experienţă este un partid care se scaldă în ape tulburi. În politică nu te poate scoate nimeni la pensie. Este mediul în care selecţia se face natural, de cele mai multe ori de către electorat", zice Filip.

Parlamentarul consideră ca fiind corectă, "atât pentru mine, cât şi pentru PDL", plecarea sa din acest partid, şi spune că are toate calităţile pentru a-şi continua cariera politică. "Pentru mine, cu părere de rău, se încheie un proiect. Am competenţa, determinarea şi voinţa de a începe un altul", spune fostul pedelist.

În final, Filip le mulţumeşte foştilor colegi pentru colaborare, le urează succes, dar le şi aminteşte, printr-un post-scriptum, că experienţa şi competenţa sa administrativă au fost recunoscute de site-ul World Mayor, adică "Primarul Lumii", care în 2006 l-a desemnat finalist printre primarii lumii, fiind singurul edil român de pe această listă, dar şi de Urban Institute Washington DC, un institut de cercetare în politică şi administraţie locală, unde Filip este co-autor la două studii de cercetare.

Luni seară, Petru Filip şi-a anunţat oficial demisia din PD-L şi înscrierea în PSD, după ce toată ziua presa naţională a vehiculat că senatorul pleacă din partid cel mai probabil către PNL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
a-nceput de ieri sa cada!
Doamne, ce mi se intampla? Dan Ioan Popp de la IMPACT a cazut!!!!(cititorii nu stiu foarte multe, Don pedro stie!). M.R.U. a cazut! Urmeaza cine cred eu?
Postat 28 Aprilie 2012, 01:49 de TDS
LUPU profesor
Profesionalism??? La chiul e foarte profesionist -ca la universitate nu vine la ore dar il trimite pe unu oaie, in loc! ma intreb daca il si plateste??? ce mai profesor interesat ca acuma le-a taiat craca la universitatile de stat se duce la cante,mir sa la ilustra agora. Rushine RUSHINE RUSHINE
Postat 25 Aprilie 2012, 21:04 de Petrica
Pofesionistu lu peste
ATUNCI TREBUIA SA RAMAI! In ce esti matale profesionist....A Scuzeeee! In Imobiliareeeee.......MATILDA....MATILDA........ YESSSSSSSS
Postat 25 Aprilie 2012, 20:09 de Matilda
Atenție !
Lasă-ne domnule cu elocința ta . Ce ai făcut când ai fost primar ? Acuma vrei să credem că ești o victimă a PDL -ului , că de fapt tu te-ai luptat dar ei sunt niște proști . Orădeni aveți grijă ! Bolojan cine ce-o zice a făcut ceva în comparație cu Filip , eu nu zic să-l votați dar în nici un caz nu votați cu Filip .PSD -iști sau PNL- iști dacă îl veți primi nu veți face altceva decât să vă mânjiți și mai tare imaginea care și așa să nu credeți voi în nimicnicia voastră că este imaculată și că noi cei de rând mai putem fi prostiți cu praf în ochi .
Postat 25 Aprilie 2012, 15:42 de Almășan
indemn
Bihoreni, Alegeti oamenii inteligenti si de onoare atat la locale cat si la generale pentru ca altfel vom bate pasul pe loc inca 4 ani iar ei se vor imbogati pe seama noastra inca 4 ani. Filip profesionist? Ce gluma!
Postat 25 Aprilie 2012, 13:39 de john doe
INCULTI care nu pretuiesc VIATA doar banul.
daca viata si SANATATEA nu are LEGATURA cu cei pe care ii lasati sa VA OMOARE din partea mea TOT INAINTE in PAMANT !
Postat 25 Aprilie 2012, 11:05 de ce LEGATURA!!!
Baietii veseli; doi in pat
Lasati \"profesionisti\" gen infractorul Filip sa vina la mine. Semneaza gardianul si baietii veseli. Vazelona o asiguram noi.
Postat 25 Aprilie 2012, 10:32 de Parnaiasu
@incultii
Bai da destept esti! Vai ce destept esti! Vai ce cult esti> Vai ce citit esti! Vai ce ... lucruri bine stiute de toti stii ! Vai ce.... numai vai !!! Brava patratel!! Habar nu ai de tehnologia de montaj termosistem! AI FURAT DIN OGHI CATECAVA SI ACU ESTI DESTEPT, pardon CULT!! Cat despre politruci ai freptate + naparci !
Postat 25 Aprilie 2012, 09:41 de s.
subiect
@ INCULTII Ce legatura are polistirenul cu subiectul articolului? Ioai, vroiai sa ingropi comentariile foarte pozitive? ah,ok...
Postat 25 Aprilie 2012, 09:40 de Flavius
DIN POLITICA :)))
de ce spala GUVERNUL banii cu POLISTIREN? ce suntem noi animale? ce termen de garantie are plistirenul cum reactioneaza la GAZE, CHIMICCCCC s au facut analize sau murim ca fraierii? DAR ei TRAIESC linistiti , verificati vilele MILIONARILOR sa vedem cate sunt cu POOOOOOOOOOOOOLISTIREN:))))))
Postat 25 Aprilie 2012, 09:00 de INCULTII
DIN POLITICA :)))
EU nu consider ca ce a facut BOLOJAN pentru Oradea este UTIL daca punem in balanta costurile + STRESUL ridicat:aglomeratie, efectul nociv care pune in pericol sanatatea si cheltuielile privind MENTINEREA unui ESTETIC pe masura ajungem la concluzia ca sunt MULTE ERORI si multa REPZEALA, la intamplare facute.Sa distrugi echilibrul din BIOSFERA care de reface in decenii si sa lasi omul sa fie in PERICOL este un genocid masiv, practic suntem intru un cavou, vom simti efectele in anii, CET ul ne termina inclusiv COPIII , trebuia facut CURAT si pe urma planificate proicte pentru urmatorii 100 de ani.ASA avem maruntisuri si DATORII pe cati anii? VOI nu intelegeti ca va manipulat si cheltuit bani!! dar pe ce ?
Postat 25 Aprilie 2012, 08:43 de INCULTII
DIN POLITICA :)))
NICI UN partid NU ARE profesionisti DACA IL CONSIDERATI PE mahg PROFESIONIST SAU ritzli ATUNCI SUNTEL IN EPOCA primitiva:))) IN politica SE ADUNA NUMAI CEI FARA CAPACITATE SI INCERCA IN turma SA SI ASIGURE NIVELUL DE TRAI.Sa manipulezi si sa fentezi nu este profesionalism.Noi confundam viata cu drogul social:minciuna, lacomie , parvenire , a fi cineva nu necesita decat sa ai prezenta si fraierii musca, un om al vorbelor OFERA mai mult decat cel ce distruge prin FAPTE un sisitem, ciclu social.VINE un POLITICIAN si prin fapte distruge un echilibru si altul cu vorbe intelepte este RESPINS dar consecintele le suporta cine, repausul da loc meditatiei fdaca faci fara sa le gandesti la intamplare sigur iese haooos, asta e POLITICA, vine un IDIOT cu un proiect gandit de altii IDIOTI si uite cum MOOOR pe capete OAMENII, de ce ? si nimeni nu raspunde de MOARTEA lor, asta inseamna sa fim condusi de IDIOTI :)))mai bine vorbim , analizam si foarte TARZIU trecem la fapte.FACEM fapte dar consecinele le suporta altii idiotii nicidecum cei care le fac :)) CANCERUL predomina.
Postat 25 Aprilie 2012, 08:37 de INCULTII
Ma, nu v-ati prins...
... lantul demisiilor este tot o lovitura maiastra a la Basescu, pentru a umple de oameni necredibili partide si mai necredibile si pentru a le scufunda astfel si mai tare. Ca doar la teoria conspiratiei suntem maestri... ;)
Postat 25 Aprilie 2012, 08:17 de shadow
Filip
Ramaneti voi cu Ghilea, Adelina, Dodo, Avrigeanu si cei tineri, obligatoriu fiul lui tata. Eu ma duc cu PP-DD.
Postat 24 Aprilie 2012, 22:27 de Mihai
profesionistul
Pedro chiar este un profesionist, shmeker si hot ca orice oltean emigrat prin Vest, adica vestu nost, pt pedelacii cretini, care a dus mangleala la nivel de profi. Pai ia sa vedem: ia bani de la Parlament? Daaaa. Ia de Universitatea Oradea? Daaaaa. De la Agora? Daaaaa. A luat de la oradeni cat a incaput in desaga olteneasca? A luuuaaaat. E doctor in nu stiu ce sule maturi? Eeeeee. Ultima, cu doctoratul, e boala la pedelisti, desi sunt agramati majoritatea, ei e doctori in stiinte! Boala asta o are si finutzu, plotoneru Adi, care e doctor in devenire, ca nu se lasa la doctorii liviutzu si nelutzu, pretenii stiu care e ei. In curand vor ajunge, ca doctori, sa faca clisme pe la cabinetu medical....
Postat 24 Aprilie 2012, 22:05 de pedro
profesionistul furtului
Vorbeste profesionistul furtului!
Postat 24 Aprilie 2012, 21:53 de kaboom
Filip cel decent
Ce sa caute decenta la un politician, mai ales unul de teapa lui Filip "profesionistul". Cu profesionisti ca el se duce tara de rapa, dar oricum a ales bine omul partidul. Sant convins ca in "decenta" lui va candida si la primarie.
Postat 24 Aprilie 2012, 21:31 de Petrica
no problem
@Flavius: stai linsitit ca nu i-a acordat nimeni titlul respectiv! a fost intr-o finala care se numea asa! admit ca nu o fi intrat acolo prin matrapazlacuri (???) dar banuiesc(nu mai tin minte exact)ca au stat la baza niste indicatori economici(care or fi fost relativ buni). numai ca orice indicator economic in sine nu are nici o valoare daca nu este corelat cu alti indicatori precum si cu acele aspecte necuantificabile!
Postat 24 Aprilie 2012, 20:26 de TDS
World Mayor, adică "Primarul Lumii"
World Mayor, adică "Primarul Lumii"??? Pai cine i-a acordat titlul ala e evident ca nu cunostea realitatea din Oradea, in plin boom economic, pe perioada mandatului lui Filip, nu s-a facut NIMIC, decat supermarketuri, un bazin olimpic si niste tramvaie de lux, pe care avem ce plati noi oradenii. Sa-i fie rusine ca mai si aminteste de cariera de primar, poate ce e un om politic abil, cu experienta, dar ce a lasat in urma in Oradea, a fost un oras mort, depasit pana si de Arad.
Postat 24 Aprilie 2012, 18:24 de Flavius
Sa fim corecti, daca se poate!
Filip este atat de curat cat poate fi un politician intr-o lume murdara. Cred ca va avea decenta de a nu candida intr-un Colegiu din Bihor la alegerile parlamentare din toamna. Pesedistii bihoreni nu au un politician de talia lui Filip, iar experienta ar putea fi exploatata in sens pozitiv.
Postat 24 Aprilie 2012, 17:07 de SAFE
partidul lui Base
Asta n'a fost.cumva in partidul lui Base?,.....un partid de hoti?, toti se.muta Incet incet unul cate unul, sa fure si de aici daca va iesi psd'ul, Base muta'te si tu....ca asa e la moda....traseism politic, Curve politice ce sunteti, dati.cu fundu unde iese banul Sa se mute si base in psd si atunci vom.putea merge la vot Sa votam un partid de.oameni.cinstiti nu de hoti ca pdl'ul asta E deviza lui Ponta nu ?
Postat 24 Aprilie 2012, 16:47 de Alin
votant p.s.d.
SUNT DEZAMAGIT DE ACEASTA PROASTA MISCARE ''POLITICA''...NU STIU CE MA POATE FACE SA MAI VOTEZ CA PANA ACUM...MA TEM, CA NIMIC. AM ASTEPTAT DIN 2004 SA SE SCHIMBE CEVA, SI IATA SURPRINZATOR SE SCHIMBA IN...RAU.RUSINE!!!
Postat 24 Aprilie 2012, 15:45 de votant p.s.d.
Oglinda buclucasa
PDL n-are nevoie de profesionisi.Petru Filip are nevoie de psihiatru.
Postat 24 Aprilie 2012, 15:37 de gyorgy tozser
filip cel curat
felicitari d-nului filip,poti sa mergi sa te pupi acum cu prea curatul domn mang si mai tanarul narcoman claudiu pop,mama ce trio.Ponta e f fericit,"am luat un om de valoare din bihor ".Singurul lucru care conteaza in politica e sa fii la putere,daca imi aduc aminte si Misu Bar e tot psd-ist,ce fain ar fi sa se sarute pe gura filip cu bar,mama dupa ce in 2004 bar era adversau lui filip la primarie si s-au facut toaca de porci la tv si in presa.vai de voi,politicieniilor.Am gasit definitia politicianului roman:lipsa de moralitate,ahtiat dupa banii si cresterea averii personale in detrimentul populatiei.jenant.....
Postat 24 Aprilie 2012, 15:08 de printu
acolo e locul lui
a ajuns linga ai lui,Bombonel,Dragnea,etc. toti "cinstiti" unul si unul,sper sa conduca lucrarile camerelor reunite de la Jilava mult si bine
Postat 24 Aprilie 2012, 14:46 de luky
Votati noul PDL
Votati noul PDL fara fILIP si sEREMI !!! Votati un partid care a scapat de hoti, demagogi, intriganti , vanzatori
Postat 24 Aprilie 2012, 14:39 de scortosul
DEMAGOGUL
Da . Are dreptate . PDL-ul nu mai are nevoie de specialisti in hotie. Aici a nimerit-o bine !!! Tocmai el delapidatoriul sef care a instrigat oamenii la falsuri si delapidare, hotie si minciuna !!! DEMAGOG !!! Incearca sa scape de raspunderea penala, doar presa poate face lumina si dreptate prin presiunea pe care o poate face asupra procurorilor si a justitiei !!
Postat 24 Aprilie 2012, 14:36 de scortosul
da,da ..profi maiesti
profesionalism la hotie si spaga....se vede cum ai lasat orasul astasi cate investitii ai pierdut pt oras din cauza spagilor
Postat 24 Aprilie 2012, 14:32 de aa
folclor
Du-te petre, duce-te-ai Unde-o sta apa sa stai Sa fii hrana pestilor Si rugina pietrelor Si-atuncea sa ai noroc Cand o sta soarele-n loc!
Postat 24 Aprilie 2012, 12:44 de TDS
profi
cica este convins de profesionalismul sau! NOI, NU!
Postat 24 Aprilie 2012, 12:42 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON