URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Mai 2014, 15:03

Felicitaţi, de ziua lor: Poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor, pe locul 3 în ţară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zi de sărbătoare, vineri, pentru poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care sărbătoresc nouă ani de la aniversare prin... muncă.

Poliţiştii DGA Bihor au împărţit împreună cu colegii lor de la Poliţia de Frontieră pliante cu mesaje antişpagă în Punctul de Trecere a Frontierei Borş, iar apoi au susţinut un seminar studenţilor de la Facultatea de Drept pe tema "Infracţiunile de corupţie - cauze şi consecinţe".

"S-a dorit informarea studenţilor orădeni cu privire la cadrul legislativ existent în materie, competenţa instituţiilor anticorupţie precum şi importanţa promovării unui comportament integru", a explicat BIHOREANULUI şeful Serviciului, comisarul şef Gabriel Cheregi.

Tot de Ziua DGA, doi dintre poliţiştii bihoreni au fost avansaţi în grad, unul înainte de termen, iar Serviciul Judeţean Bihor a primit felicitări pentru rezultate deosebite din ultima perioadă, fiind clasat pe locul 3 în topul celor mai eficiente structuri teritoriale ale instituţiei.

În ultimul an, DGA Bihor s-a remarcat, printre altele, prin ajutorul dat în anchetele procurorilor Anticorupţie, care au condus la dovedirea fostului adjunct al inspectorului şef al IPJ Bihor, Ioan Brîndaş, dar şi la prinderea şefului Secţiei de Poliţie Rurală 9 Salonta, Florian Rob, a judecătorului Mircea Puşcaş de la Curtea de Apel Oradea, judecat pentru corupţie, respectiv a celor trei comisari din cadrul Gărzii de Mediu Bihor, care au cerut şpăgi ca să ierte firmele de probleme.

"Cu această ocazie mulţumim colaboratorilor, Direcţia Naţională Anticorupţie Oradea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Serviciul Român de Informaţii - Direcţia Judeţeană Bihor, structurilor teritoriale ale MAI, dar şi presei locale care au contribuit şi susţinut demersurile instituţionale în lupta împotriva corupţiei şi personalului care a demonstrat integritate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu", a mai spus şeful DGA Bihor.

Direcţia Generală Anticorupţie a fost înfiinţată ca structură specializată în principal pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În Bihor, DGA este reprezentată prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor, al cărui sediu se află în municipiul Oradea, str. Dunărea nr.2, telefon/fax 0259/469043, e-mail:bihor.dga@mai.gov.ro.

Şeful serviciului şi ofiţerul de relaţii cu publicul primesc în audienţă la sediul serviciului cetăţenii interesaţi, în fiecare zi lucrătoare de miercuri, între orele 12.00 - 15.00.

Cetăţenii sunt încurajaţi să sesizeze faptele de corupţie săvârşite de personalul M.A.I., în scris la adresa menţionată sau apelând linia telefonică gratuită, 0800.806.806, care a fost lansată odată cu operaţionalizarea Direcţiei Generale Anticorupţie şi care s-a dovedit un instrument de lucru foarte util în prevenirea şi combaterea corupţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
N-au suparat pe nimeni
noi tinem coruptia in limite acceptabile!
Postat 30 Mai 2014, 22:06 de scormonel
Aschia nu sare departe de trunchi
Citez : ,,Cetăţenii sunt încurajaţi să sesizeze faptele de corupţie..." Asta ati invatat la Baneasa, turnatoria ! Si cat dati pt. o ,,informatie" ? Mai tineti minte cum era in tineretea voastra? Va dadea toa'su ofiter o ciocolata, vorbea sa va treaca la romana... Nu cred c-ati uitat, dragi lucratori dga, prima dragoste nu se uita!
Postat 30 Mai 2014, 20:15 de nelu securelu
Bravos
Bravo DGA Oradea, vad ca nu sare nimeni sa va laude, deși meritati. Luați si voi exemplu de la ipejebihor unde si minusurile sunt tot plusuri. Adică in valoare absoluta totul de ok. Adică in modul. Dar sa lăsam modulul ca nu mai înțeleg militzienii despre ce naiba vorbim...
Postat 30 Mai 2014, 19:41 de Justitica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON