URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Ianuarie 2014, 12:51

Federaţia Patronilor va cere parlamentarilor bihoreni legi care să limiteze abuzurile statului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patronii bihoreni vor să ceară îmbunătăţirea cadrului legislativ în care îşi desfăşoară activitatea. "În cursul lunii februarie vom organiza o conferinţă cu parlamentarii bihoreni în cadrul căreia le vom pune pe masă mai multe iniţiative legislative menite să îmbunătăţească activitatea firmelor din România", a declarat Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor (FPB), joi, în cadrul primei conferinţe de presă din an.

Prima şi cea mai importantă propunere se referă la limitarea măsurilor de executare silită. "În momentul de faţă organele statului pot să îţi pună poprire pe conturi imobilizându-ţi toate fondurile deşi normal ar fi ca dacă datorezi o sută de lei, de exemplu, să îţi ia doar această sumă. În prezent statul îţi blochează toate conturile şi îţi ia din fiecare bancă o sută de lei ,iar ţie nu îţi rămâne dup-aia decât să umbli după banii tăi", a afirmat Maria Sabin, membru în Comitetul Director al FPB.

Sabin a spus că actuala legislaţie favorizează statul în detrimentul întreprinzătorilor. "Normal ar fi să existe egalitate în faţa legii şi nici măcar statul să nu aibă dreptul la venituri necuvenite", a declarat preşedinta grupului Sapico.

La fel, patronii bihoreni vor mai propune ca executorii judecătoreşti să îşi încaseze comisionul de 10% din sumele încasate doar la finalul procedurii de executare silită pentru că odată plătiţi nu mai sunt motivaţi să lucreze. În plus FPB va cere definirea exactă a indisciplinei în Codul Muncii pentru că în actualele circumstanţe angajaţii concediaţi pentru lipsuri în gestiune pot câştiga oricând un proces intentat fostului angajator.

Pe lista conferinţelor care vor mai fi organizate de FPB în prima jumătate a acestui an se mai numără Gala Top Branduri Bihorene din 14 martie în cadrul căreia vor fi premiate firmele în care bihorenii au cea mai mare încredere, Conferinţa naţională în construcţii cu tema "Drumurile Naţionale, încotro...?" (3 aprilie) şi Conferinţa pe domeniul finanţărilor de proiecte din fonduri europene (30 aprilie).

Deşi este anunţată pentru luna iulie, data Conferinţei internaţionale în domeniul energiei regenerabile nu a fost încă stabilită, aceasta urmând să se ţină la centrul de afaceri din Oşorhei după finalizarea construcţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
asa ceva!!!
Alt papitoi!!!!Da du-te ma si tu...si sa vii când te-oi cauta io....Te plictisesti periodic si -ti iei costumu care ti-o mai ramas, iti lingi floacele din cap si dai si mana.....n-ai facut nimic toata viata si vi cu abureli ...mana magaru si canta la alta masa....
Postat 17 Ianuarie 2014, 17:18 de soso
Astia de la FPB habar nu au cine cu ce se ocupa
Ce treaba are parlamentarul cu treaba asta? Chestiile astea tin de Codul Fiscal si de Procedura Fiscala, adica de PNL-istul Chitoiu, nu de Zg(v)oin(e)a de la PSD.
Postat 17 Ianuarie 2014, 14:05 de Rock
Ceri cui nu trebuie! Iar te bagi in seama singur Lucian?
Parlamentarii bihoreni nu sunt in stare sa rezolve lucruri elementare pentru judet, cum ar fi terminarea Podului Densuseanu spre exemplu! Cererea patronilor nu e lipsita de substanta dar trebuie transmisa Prefectului, Ministrului de Finante, Primului Ministru si, daca nu merge nici asa, trebuie neaparat trimisa ca scrisoare semi-deschisa la Basescu, ca stie el ce sa faca cu ea chiar daca nu rezolva nimic!
Postat 17 Ianuarie 2014, 14:01 de Palm
ana
In sfarsit se gandeste cineva si la noi!Chiar e o problema cu blocarea banilor in mai multe banci...statul nu are reguli din pacate!
Postat 17 Ianuarie 2014, 13:05 de ana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON