URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2014, 12:55

Fără gaze de şist: Contractul de exploatare pentru perimetrul Felix a fost desecretizat! (FOTO)

Surpriză de proporţii, joi, la Prefectura Bihor: prefectul Claudiu Pop a anunţat că a reuşit să obţină desecretizarea acordului petrolier pentru activităţile de explorare, dezvoltare şi exploatare în perimetrul petrolier EX-3, Băile Felix, invitând totodată mai mulţi specialişti să ofere explicaţii menite să elimine temerile şi protestele ecologiştilor referitoare la extragerea gazelor de şist şi la fracturarea hidraulică: preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Gheorghe Duţu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Elena Mehedinţu, directori din ANRM, plus profesorul Corneliu Dinu, de la Facultatea de Geologie a Universităţii de Bucureşti.

"Aşa cum am promis la sfârşitul anului trecut, am făcut toate demersurile pentru desecretizarea acordului petrolier eliberat companiei East West Petroleum, şi mă bucur că am reuşit acest lucru", a spus prefectul, nu fără a preciza că perimetrul EX-3 Băile Felix a fost concesionat acestei companii înregistrate în Canada în anul 2011, "când ştiţi cu toţii şi cine era prim-ministru, şi cine era prefect de Bihor".

"Nu gaze neconvenţionale"

Potrivit contractului, East West Petroleum va face "operaţiuni petroliere" în perimetrul Băile Felix. Contractul e valabil 25 de ani, cu posibilitatea de a fi prelungit pentru 15 ani.

Desecretizarea vine după ce localnici din Sânmartini, în frunte cu primarul comunei, Lucian Popuş, dar şi alţi bihoreni, au protestat în mai multe rânduri, arătându-şi temerile că staţiunile balneoclimaterice de lângă Oradea vor fi distruse de exploatările gazelor de şist.

"Prefectul a fost foarte insistent, a şi venit la Bucureşti de mai multe ori pentru acest lucru", a spus referitor la desecretizarea acordului petrolier pentru Băile Felix preşedintele ANRM, Gheorghe Duţu, specificând însă că desecretizarea nu ar fi fost posibilă fără acceptul companiei titulare.

Din start, şeful ANRM a anunţat că în acordul care acum este publicat şi pe site-ul instituţiei, dar şi pe al Prefecturii Bihor, "nu este vorba despre lucrări pentru gazele de şist, despre gaze neconvenţionale", iar "interesul companiei este strict pentru hidrocarburi convenţionale", în condiţiile în care, de altfel, "zona nici nu este propice pentru lucrări pentru gaze de şist".

Fără pagube colaterale

Tot Duţu a precizat că "în acest acord s-a ţinut cont de protecţia ariilor naturale protejate, care s-au scos din cele unde activităţile petroliere sunt permise", dar şi de "protecţia hidrogeologică", fapt care, mai pe româneşte, înseamnă că nu vor exista activităţi de explorare petrolieră acolo unde în prezent deja se desfăşoară activităţi de extracţie a apei geotermale.

Şeful ANRM a încercat să explice şi "denumirea nefericit aleasă" pentru perimetrul EX-3 Băile Felix, spunând că societăţile petroliere, nu doar aici, ci în întreaga ţară, au vrut să lege denumirea perimetrelor de cea a unor localităţi cunoscute, ceea ce a generat şi stimulat temerile privind protecţia mediului în aceste localităţi. El a dat exemplul atât al Băilor Felix, cât şi al perimetrelor Vama Veche, Adamclisi şi Neptun, specificând că acestea nu sunt afectate în niciun fel: "În perimetrul Neptun, de exemplu, nicio activitate petrolieră nu se va face în localitate, ci la 180 de kilometri în largul mării".

În ce priveşte Felixul, inginerul Dumitru Nicolae, expert superior în ANRM, a explicat că "suprapunerea perimetrului petrolier cu cel geotermal este una strict pe hartă", dar zăcămintele din subsol nu interferează şi, în baza legii, oricum nu se pot face activităţi petroliere acolo unde deja se extrage apă geotermală.

Explicaţii ştiinţifice

Solicitat să explice pericolul explorării şi exploatării gazelor de şist, profesorul Corneliu Dinu, de la Facultatea de Geologie a Universităţii din Bucureşti, a produs o supriză, spunând că România "este una din ultimele ţări din Europa care nu a finalizat activităţi de explorare" a acestor gaze, în timp ce state care au moratorii sau ale căror autorităţi se declară rezervate în această privinţă sunt mult avansate în prospecţiuni, deşi acestea se fac inclusiv prin fracturare hidraulică.

Metoda, a adăugat Dinu, este de altfel utilizată în România pentru extracţia de ţiţei şi gaze convenţionale de 60 de ani, iar în Bihor chiar şi pentru extracţia de apă geotermală. "Aproape 90% din lucrările pe zăcămintele actuale folosesc această metodă, inclusiv în Bihor, pentru apa geotermală", a spus geologul.

"Vreau să declar răspicat că nu există nimic special în explorarea gazelor de şist, nu există nici diferenţe spectaculoase faţă de exploatarea gazelor convenţionale, şi declar cu toată răspunderea că tehnologiile de acum sunt sigure", a spus profesorul. El a afirmat că, evident, există şi riscul unor accidente de ordin ecologic, dar acesta ţine mai mult de factorul uman, nu de tehnologii.

Manipulare?

Arătând că în SUA există în prezent peste un milion de sonde pentru extracţia gazelor de şist (20-25% din potenţial), Dinu a vorbit şi despre manipularea ecologistă şi despre filmuleţele care circulă pe internet despre riscul şi consecinţele exploatării gazelor de şist. "Filmuleţul acela în care apa de la robinet ia foc să nu uităm că a fost făcut la o fermă care avea propriul foraj de apă. Gazul putea proveni din dejecţiile animalelor, pentru că dacă ar fi provenit din sonde ar fi explodat", a spus Dinu. "De pe internet sunt pescuite acele experimente care sunt greşite, se exagerează foarte mult, unele sunt făcute de mari profesionişti în a dezinforma", a adăugat el.

Geologul a precizat că a încercat să aibă dialoguri cu ONG-uri de mediu, uneori reuşind acest lucru, alteori nu, din cauza radicalismului acestora. "Eu sunt un tip care îmi respect meseria şi le-am explicat cât au vrut să audă. Cu unii am purtat un dialog, cu alţii nu am putut, pentru că ei decretază "Hai, lăsaţi-ne, că ştim noi mai bine"", a spus profesorul.

De asemenea, el a spus că există şi interese economice care fac ca riscurile exploatării gazelor de şist să fie prezentate deformat, dar nu doreşte să spună cine are asemenea interese. Totuşi, a amintit că SUA s-au relansat economic exploatând gazele de şist, având un avans de 5 ani în faţa Europei din acest punct de vedere, ceea ce a permis scăderea costurilor de producţie în sectorul energetic şi în industrie. "Pentru România nu trebuie să avem nicio teamă", a punctat profesorul.

Vom şti pe ce stăm

La fel ca profesorul Corneliu Dinu, şi preşedintele ANRM a insistat să concluzioneze că în prezent companiile care au acorduri petroliere în România se pregătesc doar să facă explorări, ceea ce va dura între 2 şi 4 ani, dar acest lucru nu înseamnă automat că se vor găsi zăcăminte de orice fel, putând însă să aducă şi date despre zăcăminte de alt tip decât hidrocarburile, fie ele convenţionale sau neconvenţionale.

"Avem ca ţară tot interesul să demarăm aceste lucrări (n.r. - de prospectare), pentru că se realizează o scanare a perimetrelor şi se obţine o arhitectură a subsolului, cu tot ce conţine acesta, astfel încât vom şti pe ce stăm", a spus Gheorghe Duţu.

El a precizat, în fine, că abia după încheierea prospecţiunilor se va şti ce zăcăminte are România, iar problemele legate de exploatare vor putea fi puse în dezbatere şi autorităţile locale vor avea poziţii decisive în aprobarea exploatărilor propriu-zise. "În faza următoare, când va fi vorba de apariţia unei sonde, de un foraj, va fi nevoie de avize şi autorizaţii. Lăsaţi să se facă explorările. Să dea Dumnezeu să găsim resurse şi vedem apoi ce facem cu ele", a spus şeful ANRM.

Prefectul Claudiu Pop a mai spus că se va încerca şi desecretizarea celorlalte acorduri petroliere care vizează exploatările petroliere din judeţul Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
57 Comentarii
raspuns la eu
RASPUNS LA eu tu se pare ca esti ala dintre cei pe care il pupi mereu undeva pe Claudiu Pop , se pare ca nici scamele si nici nodullu pop la cravata nu ramane neverificat de tine , numa sa ai grija cand il apuca ticurile sa nu te impinga cumva cand verifici nodul ,sa i-ti dai ochelarii jos sa nu abureasca ca nu ai stergatoare la ei , tu ai inteles ,ai grija fa de ale tale ,dar tu de fapt ai fost si cu ei si cu asti ,cu toti ,te descurci ,te bagi tu sa te lingusesti dar mai ai si un ..o.. ajutor bun pe langa tine doar sa va hotarati care cu pihele ,si care cu cravata .....vezi ca aveti amandoi ochelari si ea nu are ....deci ea vede mai bine ..........rusinatilor !!!!!!!!!!!!!ecuatie cu 3 necunoscute sunteti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Postat 19 Ianuarie 2014, 09:21 de dan s
Atat va spun ! Cititi articolul de mai jos si mergeti pana la TINCA si luati apa de la put .
= Statul care reduce extracţia de gaze naturale din cauza cutremurelor repetate
Postat 18 Ianuarie 2014, 22:41 de Atat va spun
PCR transpartinic. Ep.: Sânmartin=Pungeşti de Bihor? vs Explorare/exploatare fără gaze de şist? (V)
I. ”Fără blat, m-am saturat!” 1. Acesta a fost sloganul de campanie electorală a unui fost deputat de Bihor; 2. Cât de actual este acest slogan şi în anul 2014! II. Şi iniţierea şi semnarea acestui acord este o dovadă a faptului că locul guvernanţilor din 2011 este în zona neparlamentară, lângă PNŢ-CD (aripa ”portocalie”); III. În acord se specifică: ”Gazele naturale cuprind gazele libere din zacaminte de gaz metan, gazele dizolvate in titei, cele din capul de gaze asociat zacamintelor de titei, precum si gazele rezultate din extractia amestecurilor de gaz condensat.” [art. 1 - Definiţii] - 1. Aceasta era varianta iniţială a textului de la art. 1(3) din Legea petrolului (Legea nr. 238/2004). 2. Definiţia include şi gazele de şişt? Dacă da, atunci cineva ne tot abureşte. Oare cine? 3. Care era conţinutul art. sus amintit la data semnării acordului, în 2011? Prefectul de la acea dată ne poate spune de ce Acordul nu conţine definiţia actualizată a gazelor naturale: ”Gazele naturale cuprind gazele libere din zăcăminte de gaz metan, gazele dizolvate în ţiţei, cele din capul de gaze asociat zăcămintelor de ţiţei, gazele din zăcămintele de gaz condensat, gazul metan asociat zăcămintelor de cărbuni şi depozitelor naturale de gaz hidraţi.”? IV. Ţinând seama de faptul că Universitatea din Oradea, are o Facultate de protecţia mediului: Cine ne poate prezenta, în mod documentat, adevăratele riscuri ale fracturării hidraulice? Dar riscurile folosirii de lichide de injecţie cu compoziţie secretizată? V. Câteva aspecte din Acord, care trebuiesc monitorizate în mod responsabil de către dl. prefect, dar şi de către ecologiştii ”pur-sânge”: pct. 5.2.4. [5.2. Programul minimal de exlorare] şi 8.2.18 [8.2. Obligaţiile titularului].
Postat 17 Ianuarie 2014, 22:54 de stefan
Nu va mai crede nimeni
"Surpriză de proporţii, joi, la Prefectura Bihor..." sunteti niste ziaristi jalnici Prin aceasta conferinta de presa in care nu s-a vorbit nimic concret, au reusit sa se ridiculizeze si sa-si mareasca suspiciunile asupra INTENTIILOR REALE pe care le au.O fumigena trimisa de la Bucuresti pentru aburirea poporului pana incep exploatarile, caci dupa aceea nu-i mai poate opri nimeni.De asemenea se vede dupa postarile "la kilogram" de mai jos, ca a fost introdusa acum o metoda mai veche a securitatii, prin care sunt ridiculizati si discreditati cei care au alte pareri decat "Partidul Stat".Vedem cu totii ce se petrece la Suplacul de Barcau.Cum arata o zona unde se exploateaza petrol dupa metode conventionale.Nu cred ca ne dorim ca toata zona de campie a Bihorului sa arate asa, impregnata cu uleiuri, pe care nu se mai poate cultiva nimic.
Postat 17 Ianuarie 2014, 16:36 de Boom
interesant
Domnule prefect...ati tacut si ati facut! In ciuda atator comentarii rautacioase la adresa dumneavoastra venite din partea unor oameni invidiosi si rai, dumneavoastra ati mers mai departe stiind exact ce aveti de facut. FELICITARI! Ca sfat: Continuati sa faceti ceea ce stiti ca trebuie facut pentru ca o faceti bine. Imi place ca nu intrati in conflicte cu acesti oameni care nu au inteles ca denigrandu-va, nu fac altceva decat sa se "murdareasca" pe ei insisi. Intrand in conflict cu acestia ar insemna pt dvs timp pierdut, degradare si nervi irositi. Toate actiunile acestor oameni nu fac altceva decat sa vorbeasca de calitatea lor umana. Mai important decat sa va aparati reputatia pe care unii incearca sa vi-o strice, este ceea ce faceti dvs. Nu veti fi niciodata victima acestor persoane pentru ca ei sunt deja victimele propriilor lor rautati. Sunt oameni nefericiti care prin toate vorbele si faptele lor nu fac altceva decat sa se descrie pe ei insisi. Va felicit si mult succes pe mai departe!
Postat 17 Ianuarie 2014, 14:04 de eu
b
Felicitari domnului prefect Claudiu Pop. Tot respectul pt acest om. A facut ce nu au reusit altii sa faca. Se vede ca ii pasa si ca nu ii este indiferent ce se intampla in judetul nostru.
Postat 17 Ianuarie 2014, 13:10 de a
in rand cu lumea
In toate statele europene se fac explorari in acest domeniu.sa se faca si la noi mai ales ca acestea sunt conventionale!!!
Postat 17 Ianuarie 2014, 12:57 de ramona
felicitari
Felicitari domnule prefect pentru pozitia luata!!! Tineti-o tot asa!!!
Postat 17 Ianuarie 2014, 12:55 de gina
Poezie pt Calin Corpas
Catelus cu parul cret, numai bun de pus in rama , Dute frate in cotet sa ai alta panorama Intr-un mediu mai gazos Ca sa ai ciolan de ros Ti-a dat peste nas Prefectul Si-a desecretizat contractul Am crezut ca tu vorbesti doar de gazele de sist Dar cu timpul m-am convins ca esti un pion basist. Mai Caline, iti spun doar tie, Ai recurs la defaimare Si-ai crescut.....dar nu esti mare Te-ai dat mare ecologist, fara sa ne spui deschis.....ca e doar manipulare. ....
Postat 17 Ianuarie 2014, 10:59 de Clara
Atentie d.lor politicieni, vine baiu
Vesti bune: sunt cercetati penal sau trimisi in instanta 8 presedinti de Consilii Locale, un prim ministru(ponta), mai multi ministri sau fosti, primari,politicieni, fara numar,fara numar, plus cei aflati in puscarie(cam putini). Asa ca mare atentie, toti cei vinovati de ieri azi sau maine(semnaturile raman) vor ajunge la mititica(sczati intarzierea, justitia se misca din ce in ce mai repede). Teminati cu povestile si minciunile ca nu tine.
Postat 17 Ianuarie 2014, 10:36 de Raul
PDL
De ce pe vremea PDL-ului si a actualilor MPisti nu s-a facut gura, adica fix in momentul in care au scos la mezat Romanica? Atunci puteau frumos sa previna astfel de mizerii si sa inabuse in fasa orice tentativa de explorare/exploatare de hidrocarburi neconventionale. Si totusi nu au facut-o. Acum se trezesc toti PDL-istii si MP-istiica sunt MARI romani, si incep sa strige. Baieti, vtrezirea are loc tarziu de tot. Mai bine continuati sa dormiti!
Postat 17 Ianuarie 2014, 09:21 de george
A intelege
Voi nu intelegeti ca acum se face doar prospectare? Pana sa se stabileasca ce avem, cat avem trece mult tip. Pana sa faca prima forare, compania va trebui sa obtina TOATE avizele necesare. Atunci intervin direct autoritatile statului. Nu inteleg de ce va tot aberati aici.
Postat 17 Ianuarie 2014, 09:17 de andrei
Ati demontrat ca SE VOR EXPLOATA GAZE DE SIST
Daca cei din aceasta gasca erau corecti publicau in acest articol partea din HG in care se specifica despre la ce fel de gaze se face referire. Din ce scrie mai sus reiese clar ca vor explora tot ce se gaseste in subsol si vor exploata ce vor gasi, adica inclusiv gaze de sist deoarece acordul este dat pt. "explorare,dezvoltare,exploatare". Exploatarea gazelor de sist se face prin fracturarea hidraulica ceea ce presupune pomparea in sol a unor cantitati imense de substante chimice daunatoare tuturor organismelor.
Postat 17 Ianuarie 2014, 08:16 de Bihorean
Se desecritizeaza dar nu se publica nimic
MINCIUNI,MINCIUNI,MINIUNI. Ordinul ANMR nr.212/20.12.2013 la care se face referire nu espe publicat in site-ul ANMR, iar cel publicat in site-ul Prefecturii Bihor scrie clar "cu mentiunea ca nu vor fi deseminate public informatiile privind valorilor lucrarilor cuprinse in programul minim de lucrari", cu alte cuvinte se desecretizeaza dar publicul nu va afla nimic. Ca atare nu am vazut nimic despre faptul ca OG.887 nu se refera la gazele de sist.
Postat 17 Ianuarie 2014, 07:18 de Oradean
Iertare
Iarta-i Claudiu pe toti cei care te-au atacat. Demonstreaza ca te tii tare. Vino tot timpul cu argumente si nu incerca sa intri in polemici daca nu ai dovezi. Acum ai demonstrat ca doar pe dovezi te bazezi cand declari ceva, nu lansezi doar zvonuri si fumigene precum Pedaliștii.
Postat 17 Ianuarie 2014, 00:00 de Milos
felicitari
Felicitari domnule Prefect. Continuati tot asa. Ramaneti integru si sa va tineti cuvantul dat. Asa incepeti sa castigati electorat.
Postat 16 Ianuarie 2014, 23:56 de andrei
Lupta
S-a castigat o lupta cu mincinosii pdlisti. Razboiul continua.
Postat 16 Ianuarie 2014, 22:19 de hercule
bravos
Bravos nene prefect. Asa faci ca sa taca maimutele mincinoase din opozitie. Liniste am spus ........ macar pe subiectul asta.
Postat 16 Ianuarie 2014, 22:18 de zeus
cu gaze
Langa Izvoarele, OMV a primit aprobare sa foreze dupa chestii conventionale. In faza finala e exploatarilor au folosit fracturarea hidraulica...fara sa spuna cuiva ceva. Au folosit acolo echipamente mobile, pentru pomparea sub presiune a cine stie ce porcarii.
Postat 16 Ianuarie 2014, 19:28 de Specialistu Shistu'
PSD filiala Chevron
Astia ne cred prosti?
Postat 16 Ianuarie 2014, 19:24 de Specialistu Shistu'
tamtam
Dupa atata tam-tam a venit si explicatia.
Postat 16 Ianuarie 2014, 18:48 de gigi
sevronii si nisalaii
astea s minciuni si povesti de adormit copiii, las ca mai vorbim noi cind o sa inceapa cutremurele si o sa veniti cu apa termala de acasa daca vreti sa faceti baie la strand...
Postat 16 Ianuarie 2014, 18:15 de prefectu minciunica
esti obosit prefectule??
Da ...chiar felicitari !!! pt absenta si fariseism...Daca nu era tactu tot portar ramaneai
Postat 16 Ianuarie 2014, 17:32 de 2/15
Asta pt. noi, este ponta2
Cum adica ,,s-a tinut de cuvant ?!" D-lor ziaristi, poate stresul isi spune cuvantul si nu mai tineti minte, poate oasele de ros pe care vi le-au aruncat cei din primarie/cj/prefectura v-au afectat memoria, e posibil ! Dar nu ne luati pe toti de prosti, chiar daca n-am votat porcaria asta de struto-camila, usl, stim bine ce au promis, n-am uitat ! Stim si ce au realizat din ce au promis : NIMIC ! Asa ca mars la loc, perfectule, nota 4 !
Postat 16 Ianuarie 2014, 17:29 de uslamistul
Are
Domnul prefect are bani de campanie, de sunt atatia "postaci", cu asemanari izbitoare. Cititi cu atentie, modul de exprimare este acelasi la 80% din mesaje. Jalnic. Nu ca ceea ce au facut cei care au semnat contractul ar fi mai vrednic de lauda, doar ca....
Postat 16 Ianuarie 2014, 17:07 de Cozonac
mda
un sut in fund un pas inainte.....
Postat 16 Ianuarie 2014, 16:48 de dani
Oare
Propagandisti fara moralitate, ziaristi fara caracter, de ceva saptamani incoace ati aruncat cuvinte grele, absurde, false,la adresa prefectului Pop Claudiu pentru "distrugerea" statiunii Baile Felix. Se cunoaste faptul ca 24 ore pe zi, 7 zile din 7, aceasta a fost activitatea voastra prioritara. Acum ca vi s-au sters cu buretele toata aceasta intensa "activitate", stau si ma intreb... Cine a mai avut timp de sotiile dumneavoastra domnilor ? Pentru CE anume v-ati ignorat sotiile?
Postat 16 Ianuarie 2014, 16:02 de Radu
Minciuna are picioare scurte !!!
Nu apucam alegerile generale din 2016 si o sa se dovedeasca ca socialistii lui Ponta si liberalii lui Antonescu sunt cei mai mari mincinosi dintre toti romanii. La un loc si la acest capitol, o sa-i bata spectaculos chiar si pe popularii lui Basescu.
Postat 16 Ianuarie 2014, 15:55 de moon
Fără pagube colaterale, zice hoarda de PSD-isti prezenti
Felix, Adamclisi, Neptun, Vama Veche ... ce fel de specialisti sunt acestia care au dat astfel de denumiri ariilor de explorare/exploatare, in conditiile in care, zic tot ei, la nivelul acestor localitati nu se pune problema ... ... ... ar trebui numiti specialisti in amatorism.
Postat 16 Ianuarie 2014, 15:50 de Snow
BRAVO
Un om care isi respecta promisiunile ! Felicitari !
Postat 16 Ianuarie 2014, 15:48 de Polofan
Surpriza de proportii: prefectul nu s-a reparat !
Adica, dragi concetateni din aria apelor termale Felix, Bihor Nord, Bihor Vest, etc, apa voastra nu o sa mai fie periclitata cu gaze ci direct cu reziduri petroliere ! Ca doar asa a fost dat acordul din 2011, fara gaze de sist, iar cel din 2013 intarind doar ideea ca trebuie neparat exploatat ceva daca tot s-a dat cu spaga peste tot !
Postat 16 Ianuarie 2014, 15:43 de Abet
vai,vai..
Corpas aista a luat-o in mina iar..la fel si Popus care afla ca fracturarea se face de 60 de ani..!Adevarul doare,prostia ucide...SI taranii aveau tupeu sa-l atace si pe tatal prefectului!Iarta-i Claudiu ca sunt ...dar prea multi...!
Postat 16 Ianuarie 2014, 15:34 de Nea taticu
desecretizare
Desecretizarea contractului, o bila alba prefectului.
Postat 16 Ianuarie 2014, 15:24 de Nelu
in sfarsit
in sfarsit un politician ,pe langa primarul Bolojan,care se tine de cuvant si incearca sa faca ceva. din pacate sunt doar ei doi si o parte din timp trebuie sa demonteze minciunile si ipocriziile multor politicieni gen ghilea si altii. dar oamenii vor tine minte si acest episod din politica bihoreana.
Postat 16 Ianuarie 2014, 15:22 de calin
haide
Haide "jurnalistule" Corpas Calin, scrie si tu ceva! Daca nu poti sa injuri prefectul, nu mai e interesant articolul? Pacat ca exista asemenea jurnalisti! Esti o rusine pt ziarul la care scrii! BRAVO dle prefect, ai demonstrat ca esti un profesionist!
Postat 16 Ianuarie 2014, 15:00 de clara
Specialisti
Felicitari domnului Prefect pentru specialistii adusi sa clarifice lucruile.Acum toata lumea a inteles despre ce este vorba si nu va mai comenta si critica in necunotinta de cauza.
Postat 16 Ianuarie 2014, 14:54 de gigel
Trebuie
Trebuie sa ne dezvoltam si noi din puct de vedere economic asa ca orice resursa exploatata in plus este binevenita pentru ca genereaza noi locuri de munca si incasari suplimentare la buget.Iar pentru ecologisti sa gaseasca ei o metoda mai buna pentru realizarea acestor lucruri si apoi sa tot comenteze!!!
Postat 16 Ianuarie 2014, 14:50 de alexandru
SA NU FOREZE NICIODATA
TREBUIA SA FI PROST SA FOREZI DUPA GAZE DE SIST IN ZONE CU zacaminte de apa TERMALA. Sa dea Dumnezeu ca niciodata sa nu se faca asa ceva in zona! Sper doar sa tina zacamintele, la cat de iresponsabil consumam.
Postat 16 Ianuarie 2014, 14:49 de Alvin
felicitari
Felicitari!!!!
Postat 16 Ianuarie 2014, 14:43 de ionut
petrol
Campaniile de dezinformare ale opozantilor au ramas fara obect.
Postat 16 Ianuarie 2014, 14:37 de Pista bacsi
eco
felicitari domnule prefect!
Postat 16 Ianuarie 2014, 14:32 de bentan
S-a clarificat
S-a clarificat situatia si toata lumea sa inteleaga lucrurile asa cum sunt.Ecologistii sa mai taca si sa isi gaseasca alta ocupatie in afara de cea de a critica ! Felicitari domnului Prefect!
Postat 16 Ianuarie 2014, 14:11 de ghita
Bravo
Bravo domnule prefect pentru pozitia luata in lupta cu asa zisii ,,ecologisti" si cu cei care vor sa induca lumea in eroare!!!!!!
Postat 16 Ianuarie 2014, 14:04 de COSMIN
pa
Acum cu ce o sa-si mai faca pdl-istii campanie??
Postat 16 Ianuarie 2014, 14:02 de gigi
Felicitari
Felicitări Domnule Prefect. Ați reușit să demonstrați că toate acuzele formulate până acum nu au fundament real, deoarece se bazau doar pe minciuni și informații false. Vă felicit pentru această determinare în a elucida misterul din jurul explorărilor, exploatărilor, șist sau nu șist.
Postat 16 Ianuarie 2014, 14:00 de george
Shaorm
Shaorma cu de toate!!
Postat 16 Ianuarie 2014, 13:54 de Nelu
gramatica
Nu sarbatoriyti pana nu va uitati la TINCA. La Tinca in urma forajelor petroliere a fost infestata sursa de apa si acum nu este potabila avand un gust si miros de petrol !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 16 Ianuarie 2014, 13:53 de adrian
Negru pe Alb
Ce e negru le alb se gaseste oricand. Ce sunt vorbe in vant asa raman. Aviz pupezelor si cintezoilor din PDL si MP, nu are rost sa mintiti si sa distorsionati adevarul, acesta in final oricum iese la suprafata. Iar pana acum ati avut doar de pierdut. Schimbati campania si treceti de la minciuni la lucruri serioase.
Postat 16 Ianuarie 2014, 13:50 de sebi
cu asta te-ai rezolvat...
daca ai mai fi si prefect in adevaratul sens al cuvantului ar fi chiar ideal. daca deconcentratele din subordine ar functiona pentru cetatean si nu pentru batjocorirea lui te-am si aplauda. vezi casa de sanatate, vezi finantele unde nu-si respecta nici macar programul de lucru.
Postat 16 Ianuarie 2014, 13:45 de oradean
Mincinosii
Cat tupeu ordinar aveau muncinosii din PDL si Miscarea Populara ca sa minta cu atata nerusinare. Desi stiau ce au facut, ei continuau ca sa denigreze. Sunt extrem de curios daca au bunul simt ca sa isi ceara PUBLIC scuze.
Postat 16 Ianuarie 2014, 13:39 de sergiu
Az
Bine că s-a clarificat situaţia
Postat 16 Ianuarie 2014, 13:39 de Ioan
demisia
Demisia din pozitia de primar si de cei care conduc campaniile cu mesaje false ale PDL si Miscarea Populara.
Postat 16 Ianuarie 2014, 13:36 de mircea
Consecvent
Admir consecventa Prefectului. A spus ca va face ceva si a facut. Daca in continuare va arata aceeasi consecventa, sper ca in 2016 sa se gandeasca serios la o candidatura.
Postat 16 Ianuarie 2014, 13:31 de tudor
gramatica
”de produse de petroliere”. Prea multi DE
Postat 16 Ianuarie 2014, 13:28 de adrian
Adevarul a iesit
Adevarul a iesit la iveala ! Ce mai zic acum pseudoecologistii platiti de PDL ? Si ziaristii apropiati lor? In mod normal Popus ar trebui sa demisioneze pentru minciunile ordinare dar de la el numai la bun simt nu se poate astepta cineva.
Postat 16 Ianuarie 2014, 13:27 de Vladimir
felicitari
Felicitari domnule Prefect, acest document pune capat unui lung metraj de acuze si calomnii la adresa dumneavoastra si a uniunii din care faceti parte. Cei care le-au facut nu au decat sa isi ceara scuze!
Postat 16 Ianuarie 2014, 13:27 de ionel
Adevarul
Adevarul iese pana la urma la suprafata. Deci nu e vorba de gaze de sist, e vorba de hidorcarburi conventionale.
Postat 16 Ianuarie 2014, 13:25 de sandu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON