URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iunie 2014, 16:09

Fără explicaţii: Prefectura a atacat o dispoziţie a primarului Bolojan privind parcările, dar nu vrea să spună de ce!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectura Bihor a remis, joi, un scurt comunicat de presă în care anunţă că a atacat o dispoziţie dată de primarul Ilie Bolojan referitoare la înfiinţarea mai multor locuri de parcare "galbene" (cu durată limitată la 2 ore) în centrul Oradiei.

"Instituţia Prefectului judeţului Bihor a atacat astăzi, în contencios administrativ, Dispoziţia primarului municipiului Oradea nr. 1185/23.05.2014 privind amenajarea unor locuri de parcare de scurtă durată max. 2 h pe baza de tichet de parcare, aceasta fiind emisă cu încălcarea prevederilor legale. Potrivit legii, actul atacat de prefect se suspendă de drept şi nu mai produce efecte juridice", spunea informarea Prefecturii.

Contactată de BIHOREANUL, şefa cabinetului prefectului, Claudia Timofte, a afirmat că nu poate face precizări referitoare la motivele juridice invocate în acţiune. "Am remis acest comunicat pentru a aduce la cunoştinţa cetăţeanului această acţiune. Motivele juridice au fost depuse în instanţă", a declarat aceasta.

Dispoziţia 1185 din 23 martie presupune înfiinţarea de noi locuri de parcare de scurtă durată, marcate cu culoarea galben, în mai multe zone din oraş. Printre ele se numără cea a parcării supraetajate din strada Tribunalului, unde locurile galbene ar fi înfiinţate "pentru fluidizarea traficului", precum şi pe strada Aurel Lazăr, pe Calea Clujului, str. Dunării, George Enescu, Libertăţii, Magheru, Parcul Traian, Roman Ciorogariu şi Republicii.

"Voi vedea mâine (vineri, n.r.) despre ce este vorba, trebuie să ne sosească o adresă oficială din partea Prefecturii. Nu am primit deocamdată nicio hârtie scrisă", a spus primarul Ilie Bolojan, contactat de BIHOREANUL. Totodată, primarul a precizat că, spre deosebire de alte situaţii similare, când Prefectura Bihor a returnat Consiliului Local ori Primăriei normativele considerate nelegale, spre analiză şi conformare, în cazul de faţă acest lucru nu s-a întâmplat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Platim foarte mult
Platim foarte mult parcarea in Oradea.Ar trebui sa se schimbe cv si nu in rau cum domnul Bolojan face de ceva vreme.
Postat 21 Iunie 2014, 12:19 de George
Felicitari domnule Prefect !
Felicitari domnule Prefect pentru atitudinea luata .
Postat 21 Iunie 2014, 12:17 de Gabi
Noroc cu Prefectura
Noroc cu Prefectura si cu domnul Prefect ca ii mai tine piept domnului Bolojan ca altfel ar fi jale cu noi......
Postat 21 Iunie 2014, 12:16 de Crina
Parcarea in Oradea
Parcarea in Oradea costa ce mai mult decat in toata Romania. ,,Multumim" domnule Bolojan!
Postat 21 Iunie 2014, 12:12 de Costel
Numai in Oradea
Numai in Oradea se intampla asa cv...marcaje galbene pste tot....noroc ca se mai lupta inevapentru interesele noastre ca altfel primaria ar face galben tot orasul.
Postat 21 Iunie 2014, 12:10 de Gina
Bilet
Daca se fac peste tot parcari galbene, atunci abonamentul lunar ar deveni inutil.
Postat 20 Iunie 2014, 22:27 de Carol
Fluidizare
Deocamdata palatul de justitie e in renovare, deci nu vad ce ar fluidiza acolo...
Postat 20 Iunie 2014, 22:24 de Adi
trotuar
urmeaza sa coloreze toate trotuarele in galben??????
Postat 20 Iunie 2014, 18:39 de didu
prefectura
Noroc cu prefectura, care lupta in numele cetatenilor, ca altfel...
Postat 20 Iunie 2014, 18:38 de gigi
galbennn
Abuzz...lasa-ne bolojan, cu galbenul tau cu tot. Nu mai avem unde parca dne...amenzi, parcari cu taxa..atata stie omul asta
Postat 20 Iunie 2014, 18:37 de sebi
Fluidizarea traficului în parcarea supraetajată din str. Tribunalului !?!
Plină nu o să fie parcarea aia niciodată, aşa încât aşa zisa fluidizare reprezintă visul ce a trecut razant într-o luni dimineaţă prin mintea "boului" desăvârşit !?!
Postat 20 Iunie 2014, 13:47 de Carp III
bitea
BITEA un infam care nu se poate sculau dimineata si parcheaza unde vor muschi lui a primit amenda si nu vrea sa plateasca jos cu tine
Postat 20 Iunie 2014, 09:12 de www
Macar Prefectul
Bine ca macar Prefectul incearca sa mai tempereze elanul despotic al tiranului. Felicitari POP!
Postat 20 Iunie 2014, 06:22 de Vladimir
cetateanul simplu este beneficiar, asta e problema?
cetatenii care stau in zona in perioada aceasta erau cei care daca veneau la amiaza acasa isi gaseau loc de parcare. deci ei sunt primii care ar trebui sa le convina masura luata, deoarece daca au parcare de domiciliu acolo pot parca si pe galben. ceilalati beneficiari sunt cetatenii acestui oras care au de rezolvat probleme in parcul Traian si care isi gaseau in saptamanile trecute mai usor un loc de parcare cei deranjati sunt persoanele care lucreaza acolo si care nu au loc de parcare in fata usii in care trebuie sa intre in institutie. sunt tocmai oameni care ar trebui sa ajute orasul sa respecte legea si sa existe ordine. Oameni din politie, prefectura si justitie. Probabil nu li s-a explicat suficient de bine care sunt beneficiarii care asa cum este normal trebuie sa aibe prioritate, ca deh de dupa acestia din urma (cetatenii) isi iau si ei salariile.
Postat 20 Iunie 2014, 06:17 de cristina
Pnl
Iar i-au venit primarului idei traznite...
Postat 19 Iunie 2014, 22:43 de Cristi
Dragul meu Vlad
Dragul meu Vlad, parcarile galbene se pot folosi ca si parcari de domiciliu, asa ca nu tine faza cu yes manii. Deci tu ai loc de parcare daca locuiesti intr-o zona cu parcari galbene. Asa ca te rog frumos fii mai pertinent.
Postat 19 Iunie 2014, 22:17 de vladut
Galben
Bolojan vrea sa ingalbeneasca orasul. La fel si cu denivelarea de langa facultatea de medicina
Postat 19 Iunie 2014, 22:16 de Vasile
atentie
daca ar locui si cinsilierii locali in curti comune cu 8-9 apartamente, ar putea intelege cum este sa pleci dimineata la serviciu avand in fata casei paarcare si sa te intorci seara si sa te trezesti ca parcare a devenit provizorie !!! dar nu sunt afectati nici consilierii , nici primarul si nici linngaii din futul lor care ii sfatuiesc in acest sens ! felicitari yesman-ilor din jrul primarului !
Postat 19 Iunie 2014, 21:08 de vlad
TARA DE RAHAT
Normal, doar nu va plati, parchetul, politia, judecatorii si altii parcarea. Au vazut ca nu merge cu Bolojan si s-au dus repede la perfectura sa conteste in instanta hotararea. Tara lui papura voda. Nu mai are rost Bolojan sa mai faci nimic in tara asta de *.....
Postat 19 Iunie 2014, 17:53 de zero
Bitea stie....
Intrebati-l pe Bitea, va spune el motivul...:)
Postat 19 Iunie 2014, 17:48 de mircea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON