URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iulie 2015, 19:01

Fără ambuteiaje! Primăria vrea să coboare în 5 pasaje subterane circulaţia din centrul civic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria vrea să construiască un complex de pasaje subterane pentru a fluidiza traficul prin turibogiraţia de lângă podul Dacia.

Municipalitatea a plătit 24.000 de euro sucursalei româneşti a firmei Egis, specializate în infrastructură, pentru a găsi cele mai bune soluţii de trafic pentru reamenajarea turbogiraţiei şi transformarea în piaţă publică a spaţiului din faţa catedralei episcopale.

"În această zonă avem, în aşa-numita turbogiraţie, conflicte de circulaţie importante, mai ales la orele de vârf", a declarat viceprimarul Mircea Mălan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului, primul conflict de trafic are loc la intrarea pe podul Dacia, la intersecţia DN 1 care vine din Calea Mareşal Averescu cu DN 79, dinspre centrul civic. Împreună, cele două artere au patru benzi, care în zona intersecţiei se reduc la două cu toate blocajele ce decurg de aici.

Cel de-al doilea conflict de trafic este creat de şoferii care, venind dinspre Calea Mareşal Averescu, vor să circule spre centrul oraşului sau cartierul Nufărul şi rămân blocaţi în intersecţie. "Distanţa până la linia de tramvai este prea mică pentru a putea fi stocate autoturismele. Din această cauză se creează complicaţii mari care se repercutează până în cealaltă parte a sensului giratoriu", a declarat Mălan.

Apoi, cel de-al treilea punct de tensiune în trafic apare la intersecţia Pieţei 1 Decembrie cu strada Dimitrie Cantemir unde, la ore de vârf, apar din nou ambuteiaje.

Cu maşina sub pământ

Pentru a fluidiza traficul prin această zonă municipalitatea vrea să construiască un complex format din cinci pasaje subterane în care să fie mutat traficul auto. Excepţie vor face doar mijloacele de transport în comun, care vor circula la suprafaţă.

Astfel, primul pasaj subteran ar urma să treacă pe sub turbogiraţie venind dinspre Calea Mareşal Averescu pentru a înainta spre centrul oraşului. Cel de-al doilea ar urma să coboare în subteran în mijlocul turbogiraţiei venind dinspre podul Dacia cu ieşire la suprafaţă la capătul parcului 1 Decembrie, pentru a traversa din nou, tot prin subsol, intersecţia cu strada Sucevei.

Pe sensul de venire dinspre cartierul Nufărul, traficul ar urma să subtraverseze intersecţia cu strada Sucevei şi să revină la suprafaţă pentru a coborî din nou în subteran pe o porţiune de 120 de metri de-a lungul catedralei episcopale.

Conform soluţiei date de proiectant, pe direcţia dinspre podul Dacia către cartierul Nufărul se va circula pe două benzi iar în sens opus, începând de la intersecţia cu strada Griviţei se va crea o a treia bandă care va asigura ieşirea spre strada Clujului.

O parcare sub catedrală

Prin mutarea circulaţiei în subteran municipalitatea speră să elimine abuteiajele din actuala turbogiraţie şi urmăreşte transformarea în piaţă publică a spaţiului din faţa catedralei episcopale. Cu această ocazie locurile de parcare din centrul civic vor fi dezafectate.

"În subteranul din jurul catedralei va fi amenajată o parcare cu două niveluri. Aceasta va avea o capacitate de 570 de locuri şi va deservi atât locuitorii zonei, cât şi turiştii care vin să viziteze cetatea", a declarat viceprimarul. Accesul în parcarea subterană se va putea face atât dinspre Calea Clujului, cât şi dinspre strada Griviţei.

Potrivit viceprimarului, amenajarea complexului de pasaje subterane va costa undeva la 25 milioane euro. Suma nu include preţul parcării de sub catedrală, care ar urma să fie proiectată separat. Investiţia ar urma să fie finanţată din fonduri europene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
pentru LauraD
Domnu Malan a recunoscut ca reabilitarea pasajului a fost un esec, da asa e , si ei sunt oameni si sunt capabili sa mai si greseasca. Vezi ca inca nu a candidat Dumnezeu la PMO. Da, sunt zeci de santiere, dar care nu se mai termina? inafara de Podul densusanu si DN79 (ambele in subordinea CNADR) nu prea sunt lucruri asa grave in zona asta. Sau tu vrei sa lucreze ca in China? eh, aia sunt chinezi si noi romani, sa nu uiti ce natie avem.
Postat 18 Iulie 2015, 22:13 de naldo23
Chris a.k.a. Oradea Civitas
...pentru început stăruiţi cu aprofundarea Limbii Române , apoi puteţi accede la o exprimare în engleză - micilor " poligloţi" ...
Postat 18 Iulie 2015, 19:39 de saint_paulia
@hehe
nu am uitat de windos dar cred ca nu si-a primit banutii pentru postarile pe linie de partid psd, antireferendum, antibolojan, antioradea si s-a dat la fund. pinonele inafara de a insulta o persoana mai stii ceva? nu conteaza unde iti sunt ingropati bunicii, strabunicii si alte neamuri(asta fiind motiv de mandrie ca esti oradean), conteaza ce faci tu pentru orasul asta: spargi seminte in fata blocului sau casei, arunci pungi sau chistoace pe geamul masinii(am vazut destui in oradea-rusine), strigi in gura mare din spatele calculatorului pentru ca din fata esti invizibil. da un exemplu de lucru care l-ai facut pentru acest oras si de care esti mandru. platona, stai pe pace ca de la anul iti vine mang la primarie ca sa nu faca nimic, doar filip mai are niste spatii pe centru care inca nu le-a intabulat. se vor rezolva toate de la anul.va fi liniste si pace in oras. si nu sunteti 70% care nu ati vrut unirea, sunteti mult mai putini daca scadem ungurii, cam o mana de oameni. restul sunt plecati prin strainatate, asa ca nu te umfla in pene asa tare. daca la anul iese mang cu 70% jos palaria. inseamna ca totusi ai avut dreptate si eu m-am inselat. :)))))) lauraD nu inteleg ce ai vrut sa spui, ai fost operata si au gresit doctorul? in loc de carp a fost malan? inteleg ca nu iti place ca s-a spart piata unirii dar hai ca vedem cum iese la final. poate iti va placea. spun poate.
Postat 18 Iulie 2015, 12:03 de User anonimizat
CE INSEAMNA COMUNISMUL? NU STIE NIMENI
@anticomunist: Eu chiar nu te consider " prost" ! Chiar NU! Te consideri de dreapta si in mod gresit/zic eu/ ii cataloghezi pe toti cei de stanga "comunisti". Am mai spus-o, tipul de proprietate este cea care caracterizeaza un "mod de productie". Cum in Romania de azi PROPRIETATEA PRIVATA este dominanta, nici vorba despre comunism! Poate stii si asta: eu am fost fan USL pe linie PNL! Dar cand am vazut ce face PNL-ul, cum se inhaiteaza cu cei mai mari HOTI PORTOCALII ( ca HOTI sunt CLAR si in PSD ) mi-am cam schimbat parerea! Cand am vazut ca BOLOJAN una sustinea pana la 09.09.2013 intr-o anumita speta si alta DUPA si cand am inteles si DE CE mi-am schimbat parerea! Pana la urma este evident ca nici un Guvern nu poate pedala numai pe masuri de dreapta sau numai pe masuri de stanga! Este important sa stii sa le combini, sa le armonizezi! Si eu cred ca Victor Ponta a reusit pana acum sa faca acest lucru! Revin la chestia cu "PROSTUL"! In general nu-mi plac astfel de exprimari. Dar Klaus Werner Iohanis ASTA ESTE IN ACEST MOMENT! De ce? Pentru ca refuza un COD FISCAL perfect valabil! Evident ca este vorba despre puteri straine care il influenteaza! Evident ca am respins ideea unui Presedinte de etnie alta decat cea romana tocmai pentru ca m-am gandit ca fi usor supus presiunilor! Si iata ca ele exista! Nu DISPORA l-a pus pe IOHANNIS Presedinte! Puterile straine si serviciile sub aparenta sustinere a DIASPOREI! Bun, un pic am cam dezvoltat si am trecut de la una la alta! pentru ca tu stii cine sunt iti propun o intalnire! Contacteaza-ma daca vrei si putem discuta la o cafea multe, foarte multe!
Postat 17 Iulie 2015, 20:16 de TDS
@ anticomunist
Go ahead :)
Postat 17 Iulie 2015, 19:48 de User anonimizat
@bihoreanoradean
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uita la tine, parca prind curaj!
Postat 17 Iulie 2015, 19:31 de User anonimizat
@TDS
Stiu care iti sunt studiile si ma inclin. Ai terminat o facutate respectabila intr-o vreme in care, ca sa "iei" un examen trebuia sa muncesti. Si eu am terminat facultatea in aceeasi perioada, chiar daca nu aceeasi facultate, asa ca stiu. Problema e, ca daca tot nu suntem specialisti intr-un anumit domeniu, ar fi bine sa nu emitem verdicte. Nu stiu, zic si eu ca asa s-ar cuveni. Si eu am o opinie, insa ma feresc sa o consider ca fiind "absoluta". Atat. Restul postarii i se adresa stimabilei LauraD, cred ca stii de ce. In rest doar urari de bine, pentru ca, chiar daca avem opinii total diferite, putem sa ducem "batalia" folosind argumente.
Postat 17 Iulie 2015, 19:30 de User anonimizat
STUDII
@anticomunist: Doar stii foarte bine ca sunt economist! Ma rog, mai sunt si niste studii juridice dar de asta chiar nu fac caz, nu am dat licenta ( de ce as mai fi dat-o, sa mai am o diploma?In plus totusi un jurist care nu profeseaza se bazeaza doar pe niste cunostinte teoretice ceea ce il face superior unora dar evident inferior unor juristi practicieni!). Am cochetat la un nivel mediu si cu artele plastice si cu arhitectura dar atat! Insa, daca ARHITECTUL SEF al Municipiului ORADEA NU( NU NU NU ) ESTE ARHITECT, PAROL CA AM SI EU DREPTUL SA MA EXPRIM IN DOMENIU! Atata vreme cat BOLOJAN NU ( NU NU NU ) ORGANIZEAZA CONCURS PENTRU POSTUL DE ARHITECT SEF, am pretentia ca pot sa-mi dau cu parerea ( si chiar mai bine decat Malan ).
Postat 17 Iulie 2015, 18:28 de TDS
@CHRIS&POSTACII DEC SERVICIU
@CHRIS,aka suntem toti cei peste 70% dintre oradenii care nu sunt cu taranismele cu iz de Birtin,cu "dezvoltarea si progresul urbei"initiate de niste diletanti,de un Dinu Paturica, alias Bolojan ,actual primar al Oradei ,cu aplecare deobste spre interese de grup infractional,de praduire a banului public.Spiritul civic nu doarme,precum nici DNA-ul.Anunt public : Intubam orice(parauri,rauri,spirit civic...),la preturi fara concurenta,din bani publici+fonduri europene(no regrets).Bolojan&Pasztor Sandor si echipa de la ABA Crisuri.FARA NICI O RESPONSABILITATE !!!
Postat 17 Iulie 2015, 16:08 de platona
Cartitele si primarul Bolojan Ilie,se asociaza.
"Sub Pamant SRL", "in cinci etaje subteranea" acolo vrea sa coboare Bolojan &CO.Doamne ajuta. Luati-va si postacii PRO cu voi.
Postat 17 Iulie 2015, 15:45 de platona
@ anticomunist
Bine ca esti tu destept. Tu nu esti 'troll' ca-ti pierzi vremea pe aici? Sau reprezinti cumva primaria si nu stim? Nu-ti bate capu'.. si Ponta credea toate minciunile pe care le debita su tot a ajuns sa fie inculpat. Urmeaza bolojan&co :)
Postat 17 Iulie 2015, 15:17 de User anonimizat
LOL
Cati trolli pe forum! Toti se pricep la toate. Specialisti de prima mana (aia degerata). Tare sunt curios care sunt profesiile de baza ale lui Pionel, LauraD, TDS, neajean, bihoreanoradean. De fapt le cunosc (profesiile) unora dintre ei si cu un mic efort le-as putea afla si pe a celorlalti. In mintea unora precum LauraD, un viceprimar ar trebui sa fie medic, cand coordoneaza lucrarile de reabilitare a blocurilor oeratorii, arhitect cand vine vorba de Piata Unirii, specialist in ape daca facem vorbire de malul Crisului, peisagist cand e despre dealul Ciuperca, specialist in stranduri samd.
Postat 17 Iulie 2015, 14:48 de User anonimizat
lool
@CHRIS mi-ai facut ziua mai buna cu comentariul ala :)) l-ai uitat pe WinDos la atragere de fonduri europene
Postat 17 Iulie 2015, 12:00 de hehe
Interventia chirugicala
@CHRIS. Dupa cum gand esti, pentru tine pare normal ca o echipa de chirurgi, care te opereaza, sa fie coordonata de un avocat si nu de un medic!
Postat 17 Iulie 2015, 11:09 de LauraD
postacilor de serviciu:@civitas, @chris si cum va mai zice
1. Strabunicii mei, toti 8, au fost inmormantati in cimitirele Oradiei. Dar ai vostri? Sau nici nu le stiti mormintele?! 2. Nu va fac ,,vite", voi va comportati precum vitele! 3. Nu aveti alt tel decat sa criticati pe cei ce-i critica pe stapanii vostri, aia carora le roadeti osul. 4. Astept sa va citesc propunerile, e o dezbatere pe niste subiecte!
Postat 17 Iulie 2015, 10:52 de pinonel
CORECTURĂ
orașul, MAI MULȚI ANI....
Postat 17 Iulie 2015, 09:58 de TDS
ORADEACIVITAS
@OradeaCivitas: Wow, ai reapărut? De la Referendum nu ai mai primit nici o sarcină să scrii? Pentru că este evident că provii din PMO! Nu scrii comentarii decât la articole care vizează PMO! Și observ că ai așa o satisfacție din a da numele și prenumele unor comentatori! Acest proiect o fi necesar ( mai ales că aici nu se va distruge ceva valoros din punct de vedere arhitectural ca în Piața Unirii ). Dar de ce nu s-a făcut la vremea TURBO GIRAȚIEI! Că atunci toți cei din PMO urlau că ce bună e aceasta! S-a vorbit și atunci despre un Pasaj subteran urmând ca în zona Billa inclusiv tramvaiele s--l străbată! S-a renunțat! Acum se va da iar peste cap tot oraul. Linia de tramvai din zona Parcului 1 Decembrie ( abia schimbată de câțiva ani) va fi deviată, deci lucrări suprapuse peste altele! Toate acestea DEMONSTREAZĂ CĂ ÎN PMO NU EXISTĂ O VIZIUNE DE ANSAMBLU, COERENTĂ, CU O PROIECȚIE CLARĂ PE AMI MULȚI ANI! JENANT!
Postat 17 Iulie 2015, 09:56 de TDS
@ORADEACIVITAS
3 ani e mult la cat de increzator este le rezolva toate in maxim un an. ii va avea alaturi pe probleme de termie pe agentultermic, pe dezvoltari imobiliare pe TDS, pe platona aka saint_paulia la intubari, asfaltari si pasaje, pe lauraD sa stea de veghe ca nu cumva sa faca ceva Malan fara stirea lui(ei), pe grigore sa bage bani(negri) in megaechipa fc bihor si inca cativa care stau la panda sa prinda momentul prielnic.
Postat 17 Iulie 2015, 09:20 de User anonimizat
@Pinonel
@Pinonel (aka Pintea Ionel): In afara faptului ca mereu va plangeti, acum vad ca ati dat-o in penal si maladiv cu complexele de superioriate. Afirmatii precum "As propune in prima etapa montarea unor semafoare la tampeniile alea de treceri de vite!" dovedeste mentalitatea Dvs. precum si repsectul pt orasul care v-a "adoptat" (ca nascut in Oradea cred si sper ca nu sunteti, sincer) SAU macar pt concetatenii Dvs., respect are va cam lipseste din pacate. Eu nu critic, ca doar nu o sa va mai fac Dvs. educatie la varsta asta. Oradea nu are nevoie de specialisti cand va are pe Dvs., marele ubicuu atotstiutor...stie tot ce se invarte stie combinatiile, stie tot frate. Eu vreau sa candidati Dvs.! Cu asa o peroana depasim Clujul si Timisoara in 3 ani...La lamentari oricum le-am depasit deja. Punct si de la capat Ionica!
Postat 17 Iulie 2015, 08:36 de OradeaCivitas
Dom' vice, ce ar fi sa ne pronuntam si noi in dosarele tale?Ca tu te pronunti in ale noastre, desi esti habarnist!
Lucrurile nu vor merge bine cand niste neica-nimeni dau ,,solutii": directorul tehnic ghitea este absolvent de c-tii hidro, primarul este un biet profesoras de mate, a predat la ,,glumeti" si precis s-a molipsit, vicele e avocat, deci le ,,are", e pe subiect, arhitectul sef al Oradiei este o distinsa absolventa de c-tii civile (!!!),s.a.m.d.Ce s-a ,,construit" in perioada bolovan s-a construit la niste preturi halucinante (sa traiti, domnule procuror ciprian florentin man si somn usor!), iar despre (in)utilitate.... singura utilitate a fost pt. clica bolovanului, alde benny hill, pardon, beni rus, dar nu numai. Despre cum au fost gandite si mai ales de catre cine, e iar de discutat. Consider ca solutia anterioara turbogiratiei (termen lansat de un prof de mate!!!nu spui cine, persoana importanta) a fost mult mai buna, dar trebuiau cheltuiti niste bani, dat parandaratul....As propune in prima etapa montarea unor semafoare la tampeniile alea de treceri de vite! Semafoare sincronizate cu traficul de autovehicule, nu cu buton, ca atunci... e ca pe Dacia, la scoala generala.... Am prins de ,,n" ori cate o turma care tocmai coborase din autobuz si s-au insirat, au trecut in 4(!!!) minute, unu cate unu. In a doua etapa propun construirea unui pasaj subteran...daca mexicanii au sapat 2km in doua luni, termina si gasca lui nea ilie in doi ani, da' ce mai conteaza! Lasand gluma la o parte, astept din partea mass-mediei oradene niste discutii pe aceasta tema, dar nu numai, insa cu specialisti (in transporturi, in drumuri, de la serviciul circulatie rutiera, etc). Vicele, primaru;l si alti ,,specialisti" sa se abtina, se vede peste tot unde ne-au adus ,,solutiile" lor!
Postat 17 Iulie 2015, 07:39 de pinonel
:))
Astia nu sunt in stare sa faca rahatul ala de pasaj astfrl incat sa nu mai balteasca apa...si vor pasaje subterane :))))). Stai ca o sa termine pe fuga astea care e musai sa le termine pana in 2016 sa vezi acolo dezastru
Postat 17 Iulie 2015, 06:46 de neajean
@vlad_oradea
Ce se intampla in Oradea in ultimul timp nu mai are nici o legatura cu dezvoltarea ci mai degraba cu penibilul. Unele idei/proiecte erau necesare dar s-a ajuns sa se lucreze amatoriceste si de mantuiala ca sa iasa la numar ca 'dă bine la prosti'. Si prostu' de oradean chiar a muscat-o.
Postat 17 Iulie 2015, 06:40 de User anonimizat
turbogiratie
Dezvoltare, modernizare DAR sa nu se faca nimic. Idea nu este rea, daca vrem sa avem oras dezvoltat si care se misca trebuie sa se construiasca la foc automat tot felul de proiecte cu atat mai mult proiecte pe bani europeni.
Postat 17 Iulie 2015, 00:04 de vlad_oradea
Centura Vienei
@naldo23. Nu te supara, dar daca va veni maine Malan si iti va tine o conferinta, despre cum a conceput impreuna cu Bolojan centura Vienei, tu il vei crede. Mai bine fa o vizita la pasajul Vulturul Negru (e mai aproape decat Viena) si vei vedea ca e varza. Acum 1 an ne povestea Malan, in timp ce aruca galeti cu apa, ca e pe bani europeni! Afla de la mine, ca Europa nu arunca banii pe figuri!! Deocamdata primaria a platit si din banii tai milioane de euro pe figuri! Am auzit, ca anul viitor U.E. iti restituie banii....
Postat 17 Iulie 2015, 00:02 de LauraD
dusi cu pluta
Ideea de a repera greseala facuta de bolojan cu a lui turbogiratie e buna, in schimb solutia aleasa complica si mai mult lucrurile. Ne-am cam saturat de piatete si betoane pe bani de imprumut. La cum stau lucrurile in Oradea (trafic, transport in comun, preturi, salarii) nici dracu nu o sa se plimbe pe betoanele lui bolojan.. O sa ne bucuram daca o sa putem evada din oras..
Postat 16 Iulie 2015, 23:09 de User anonimizat
@naldo
Cand s-a facut turbogiratia benzina era de doua ori mai ieftina asa ca traficul era cel putin la fel ca acum. Ce nu vezi tu sunt zecile de santiere care nu se mai termina. Turbogiratia este un esec total dar ma gandesc cu groaza la ziua cand se vor porni aceste santiete (la ritmul in care se lucreaza ne putem lua vacanta cativa ani).
Postat 16 Iulie 2015, 22:54 de User anonimizat
mai si ganditi .
Cand s-a facut turbogiratia erau de doua ori mai putine masini in oras decat acum. Pe astea nu le vedeti? de comentarii toti sunteti capabili. E un profect binevenit, si stati linistiti ca si daca se va face, se va face pe bani europeni, nu vad care e problema. Credeti ca centura Vienei care este 30% tuneluri a fost facuta in 1900? nu domne, asta inseamna dezvoltarea infrastructurii dupa nevoi.
Postat 16 Iulie 2015, 21:51 de naldo23
baaaa, da' porcaria actuala cine-a facut-o ?
Uitati-va la nenorocitii astia care se joaca cu zecile de milioane de euro de parc-ar fi ai mamicilor lor ! Uitati-va, dragi oradeni, la acesti nemernici care au distrus orasul cu ifosele lor de mari specialisti in nimic, care au facut praf intersectia din Centrul Civic construind o "turbogiratie" demna de analele rusinii iar acum cica nu e buna dom'le turbogiratia aia, face "conflicte de trafic", tre' s-o modificam si sa facem 50 de tuneluri sub ea, care costa 25 de milioane de euro. Milioane care se vor duce in buzunarul Selina, pretenarii primarului Balbajan ! Pariem ? Cat timp o sa mai rabde oradenii cea mai tembela administratie din istoria orasului ???
Postat 16 Iulie 2015, 20:17 de AgentulTermic
Motorul cu reactie
Apare academicianul doctor inginer Mircea Malan si ne tine o noua conferinta despre "turbo-reactoare"! De ce nu a facut primaria aceste pasaje, inainte de a se construi faimoasa turbogiratie? Peste un an, cand va fi gata Piata Unirii, va veni "specialistul" Malan si ne va spune, ca ar fi fost mai bine ca sub Piata Unirii sa avem o parcare subterana (daca tot a spart-o). Costurile pentru Piata Unirii+ Parcarea Independentei (de pe malul Crisului) ar fi fost mai mici, daca parcarea ar fi fost sub Piata Unirii si s-ar fi rezolvat si problemele de trafic. Circulatia din Piata Unirii se putea muta in subteran, de unde se putea intra si in parcare. Cand construiesti pe banii contribuabilului, cumperi piatra scumpa, faci figuratie la suprafata si dai peste cap tot traficul. Cand se vor forma ambuteiaje pe strazile adiacente, iti dai seama ca ai gresit, mai faci un studiu de fezabilitate...si lucrurile se repeta!
Postat 16 Iulie 2015, 20:15 de LauraD
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON