URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2018, 13:15

EXCLUSIV: BIHOREANUL publică lista participanţilor la vânătoarea de la Balc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

​BIHOREANUL a intrat în posesia listei cu numele participanţilor la vânătoarea care se derulează în aceste zile la Balc, în judeţul Bihor. Printre invitaţii magnatului Ion Ţiriac se numără oameni de afaceri extrem de influenţi la nivel mondial, dar şi politicieni şi afacerişti controversaţi.

După cum se ştie, lista invitaţilor este ţinută secretă de organizatori, iar în jurul evenimentului planează o obsesivă secretomanie, astfel încât, an de an, participanţii refuză să facă declaraţii despre ce se întâmplă în spatele gardurilor domeniului de la Balc, iar ziariştii sunt ţinuţi la poartă.

BIHOREANUL a primit lista a 22 de participanţi la prima goană, organizată joi, 18 ianuarie, grupaţi în tot atâtea standuri, din care pot împuşca în voie mistreţii crescuţi în ţarc. Ei au avut la dispoziţie 15 însoţitori şi 6 autovehicule de teren. Este posibil ca numărul participanţilor la vânătoare să fie mai mare.

Nu se cunoaşte nimic despre gonacii care ar trebui să aducă animalele în bătaia puştilor. În anii trecuţi aceştia proveneau din rândul localnicilor, dar anul acesta, potrivit spuselor sătenilor, oamenii lui Ţiriac nu au mai apelat la ei.

BIHOREANUL a fost primul ziar care a dezvăluit, din interiorul domeniului de la Balc, după vânătoarea inaugurală, proporţiile evenimentului, care au stârnit numeroase controverse. Prima vânătoare organizată de Ţiriac a avut loc în anul 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier PSD Adrian Năstase.


Iată lista celor 22 de vânători:

Ion Ţiriac – om de afaceri, gazda evenimentului

Klaus Mangold – fostul director al gigantului Daimler, producător Mercedes, preşedinte al Consiliului Consultativ al grupului de consultanţă financiară Rothschild

Wolfgang Porsche - moştenitor al imperiului auto german Porsche

Robert Peugeot – deţinătorul pachetului majoritar al concernului Peugeot

Sandor Csanyi – om de afaceri din Ungaria, preşedintele OTP Bank

Stefano Ricci – celebru creator de modă, al brandului ce poartă propriul nume

José Merino Jiménez -  bancher spaniol

Pepe Merino – om de afaceri spaniol

Volker Schmid - unul dintre cei mai mari vânzători de publicitate sportivă din Europa

Mark D. Miles – director Indycar, Hulman & Co, dezvoltator al ATP

Dimitrie Sturza – om de afaceri

Inigo Herrera – politician spaniol, fost membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei

Alfred Baumhauer – fabricant al produselor de lux Cartier 

Sandu Georgescu – om de afaceri, patronul uneia dintre firmele care a implementat sistemul EADS

Alexander Pappas – om de afaceri

Wolfram Zoller - industriaş

Dragoş Grigoriu – om de afaceri din domeniul publicităţii, fondatorul Tempo Group

Markus Friesacher – om de afaceri austriac

Nestor Shufrych – politician ucrainian, membru al Parlamentului

Tinu Sebeşanu – om de afaceri în domeniul ospitalităţii

Siegfrield Wolf – om de afaceri austriac

Dragoş Dobrescu – om de afaceri, poreclit „miliardarul fără chip”, membru al aşa numitului „grup de la Monaco”

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON