URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iunie 2014, 14:14

Eveniment de top la Oradea, organizare brici: Congresul Naţional de Gastroenterologie, Hepatologie şi Endoscopie Digestivă - 1.000 de participanţi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O mie de participanţi înscrişi, profesori universitari şi cercetători din România, Ungaria, Suedia, Italia, Franţa şi Elveţia, 140 de lectori, 43 de firme expozante şi o organizare fără cusur. Acestea sunt datele sumare ale Congresului Naţional de Gastroenterologie, Hepatologie şi Endoscopie Digestivă care a început miercuri la Oradea şi se va desfăşura la Casa de Cultura a Sindicatelor până sâmbătă, inclusiv, concomitent cu Conferinţa Naţională a Asistenţilor Medicali din aceste specialităţi.

Evenimentul a fost stabilit la Oradea, care a concurat strâns cu Capitala, a dezvăluit la conferinţa de presă inaugurală, desfăşurată joi, dr. Ciprian Brisc, conferenţiar universitar şi şeful clinicii de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Judeţean.

Acesta a explicat că profesorii şi cercetătorii invitaţi din Europa şi din marile centre universitare din ţară vor oferi în aceste zile două cursuri de Hepatologie şi de Gastroenterologie, Congresul având programate 34 de dezbateri concomitent în cinci săli, temele fiind, evident, cele mai noi tehnici şi proceduri de diagnosticare şi de tratare a bolilor digestive de care, practic, niciun om nu este scutit, de la banale indigestii trecătoare până la cele mai grave forme de hepatită sau cancere.

"Medicina se schimbă foarte repede, tot la 2-3 ani cunoştinţele de specialitate se înnoiesc, de aceea trebuie să le actualizezi permanent dacă vrei să faci faţă în mod profesional", a explicat prof. univ. Ioan Sporea, preşedintele Societăţii Naţionale de Gastroenterologie şi şef de clinică în Timişoara, importanţa reuniunii specialiştilor din aceste domenii.

Reputatul profesor a vorbit în termeni superlativi şi despre calitatea organizării evenimentului, pe baza experienţei de anul trecut, când tot la Oradea a fost organizat Congresul Naţional de Ecografie. "Toată lumea a fost încântată la Oradea, şi de partea ştiinţifică, şi de cea organizatorică, iar în oraş se remarcă tot mai numeroasele clădiri renovate", a spus prof. Sporea, care în tinereţe a lucrat şi în Bihor.

"O organizare fără cusur" au remarcat şi reprezentanţii Asociaţiei Pacienţilor din România. "Mi-am aşezat laptopul pe un pupitru de pe hol şi în câteva minute a venit un domn care a fixat cablul de podea, ca să nu se împiedice nimeni. Asta spune mult despre mentalitatea şi atitudinea de aici. Iar oraşul este superb şi foarte, foarte curat şi verde", a spus o ieşeancă din conducerea Asociaţiei Pacienţilor.

Dincolo de câştigul profesional pe care îl vor acumula medicii participanţi la Congres, este de remarcat că la numărul mare al acestora (au achitat taxele de înscriere o mie de persoane), un profit deloc neglijabil îl vor avea, în aceste zile, şi hotelurile şi pensiunile din Oradea şi Băile Felix.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
"... cât şi de aspectul tot mai frumos al oraşului" !?!
Nu a spus nimeni aşa ceva, în nici o intervenţie de la pupitru !?! Nu vă tot lăudaţi inutil, că trece luna iunie şi o să fie dezolant chiar !?!
Postat 13 Iunie 2014, 11:41 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON