URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Octombrie 2015, 16:42

Europarlamentarul Emilian Pavel vrea cursuri de antreprenoriat pentru tinerii din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi cei mai mulţi bihoreni n-au auzit numele ei niciodată, iar ea nu a mai trecut până acum prin Bihor, Madi Sharma, membră a Comitetului Economic şi Social European, organism consultativ al Uniunii Europene, a venit la Oradea să ofere lecţii despre antreprenoriat şi dezvoltarea oraşelor.

O promotoare a afacerilor locale cu impact global, mai ales demarate de femei, şi lector pe teme de antreprenoriat şi egalitate de drepturi, Sharma, o britanică cu origini indiene, s-a întâlnit, pe rând, cu studenţi, femei şomere şi reprezentanţi ai unor instituţii locale, pentru a dezbate antreprenoriatul şi dezvoltarea oraşelor. Toate cele trei întâlniri au avut loc la iniţiativa europarlamentarului PSD Emilian Pavel.

Sfaturi ca la carte

Cea mai largă dezbatere s-a purtat sâmbătă, când Sharma s-a întâlnit cu şefi de instituţii locale, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai mediului universitar, ca să le spună cum să contribuie la dezvoltarea Oradiei.

Sfaturile ei, după cum britanica însăşi le-a prezentat într-o conferinţă de presă, au fost pur teoretice, îndemnându-i pe reprezentanţii autorităţilor publice bihorene să comunice în permanenţă cu cetăţenii, să pună accent pe educaţie şi pe tineri, să sprijine înfiinţarea clusterelor tehnologice, să aloce resursele necesare cercetării şi dezvoltării, inclusiv a resurselor umane, să colaboreze cu universităţile şi să atragă investitori.

Totodată, Sharma a vorbit despre proiectele europene şi necesitatea ca acestea să oglindească o nevoie reală. Toate acestea le-au ascultat, printre alţii, subprefectul Iulius Delorean,vicepreşedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, şefa Eurobusiness Parc, Delia Ungur, şeful Direcţiei pentru Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primărie, Marius Moş, prorectorul Universităţii din Oradea Eugen Macocian, şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Soluţii pentru tineri

În cadrul acestei dezbateri, Emilian Pavel a propus ca asociaţiile patronale din oraş să se unească într-o organizaţie comună, care să ofere studenţilor şi tinerilor bihoreni cursuri de antreprenoriat. "Trebuie să găsim soluţii ca tinerii cu idei bună să rămână în Oradea", a explicat Pavel.

Europarlamentarul a mai spus că tinerii bihoreni mai trebuie să îndrăznească să demareze afaceri cu impact regional. "Tindem să dezvoltăm afaceri în servicii locale, cum sunt frizeriile sau fotografii, dar trebuie să promovăm antreprenoriatul global", a mai spus europarlamentarul.

Sharma a asigurat că aceasta a fost prima întâlnire cu bihorenii şi că urmează să revină, pentru a continua lecţiile despre antreprenoriat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
REPLICA
... BAH europarlamentar PSD Pavel Emilian aprobat prin renuntare la functie a Ecaterinei Andonescu Abramburica cu dosare penale sa nu le extinda in Parlamentul UE ca si fotograf si ca si frizer iti trebuie o anunmita experienta in domeniu de minim 2 ani iar tinerii nu au asta ca sunt veniti de pe bancile scolilor si le trebuieste experienta in campul munci , lor le trebuie fonduri nerambursabile pentru lansarea afaceri , cerea ce tu UN LENES, POUPINCURIST, UN LATRAU DE PSD NU LE STII , vezi de treaba ta si de concediul tau cu logodnica ta ` luna de miere `(***) Aceasta este opinia lui Romanul _Simplu.
Postat 04 Octombrie 2015, 17:04 de Romanul_Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON