URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Mai 2013, 13:53

Eu am făcut-o, eu o omor: Consilierii judeţeni au aprobat lichidarea firmei Bihor Gaz, înfiinţată pe vremea lui Seremi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Expeditivi

Mai puţin de o jumătate de oră le-a luat, vineri, consilierilor judeţeni să aprobe, cu unanimitate de voturi, proiectele propuse de conducerea Consiliului Judeţean. Între cele adoptate se numără proiectele privind aprobarea caietului de obiective pentru concursul de ocupare a postului de manager la Filarmonică, însuşirea rapoartelor de evaluare a valorii de piaţă a terenurilor din domeniul public al judeţului (ocupate de 42 de drumuri, operaţiune necesară pentru includerea lor în contabilitatea CJ), închirierea a 10 metri pătraţi din Calea Armatei Române nr. 1/A pentru comerţ stradal şi aprobarea unor acorduri între Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (instituţie subordonată CJ) şi consiliile locale ale comunelor Sântandrei şi Vadu Crişului (pentru ca acestea să suporte jumătate din costurile pentru serviciile asigurate copiiilor cu dizabilităţi neinstituţionalizaţi, dar trataţi în centrele DASPC).

Gaz oprit

Tot în unanimitate au votat consilierii judeţeni pentru lichidarea societăţii Gaz Bihor, înfiinţată în mandatul fostului preşedinte Ştefan Seremi prin asocierea dintre CJ, un consiliu municipal (Beiuş), patru consilii orăşeneşti Aleşd, Nucet, Ştei, Vaşcău şi Săcueni) şi 60 de consilii comunale, plus o firmă privată din judeţul Arad (SC Amarad SRL), în vederea introducerii unor reţele de gaz în aceste unităţi administrativ-teritoriale.

Mandatat să reprezinte CJ la lichidarea societăţii a fost consilierul PDL Ionel Avrigeanu, cel ce reprezenta Consiliul Judeţean şi în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Gaz Bihor. De altfel, Avrigeanu a explicat şi motivul lichidării societăţii: "În ultimii ani firma nu a avut niciun fel de activitate, astfel că acţionarul majoritar, SC Amarad SRL, a decis lichidarea".

În SC Gaz Bihor, CJ avea 15% din acţiuni (în valoare de 1,5 milioane lei), municipiul Beiuş şi cele patru oraşe câte 0,4% fiecare, iar cele 60 de comune câte 0,2% din acţiuni.

Frustrare la PDL

Singurul proiect propus de conducerea CJ care nu a întrunit unanimitate de voturi a fost cel prin care se statua asocierea dintre Consiliul Judeţean şi consiliile locale a 30 de comune în vederea dezvoltării eficienţei serviciilor publice electronice în judeţul Bihor, ce are ca obiectiv informatizarea gestiunii registrelor agricole.

Proiectul, în valoare totală de 13,46 milioane lei, este finanţat cu fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, axa III, Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele public şi privat, Operaţiunea I - "Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunilor la broadband", din această valoare totală contribuţia CJ urmând să fie de 2% (269.000 lei).

Motivul pentru care PDL-iştii nu au votat proiectul este că între cele 30 de comune cuprinse în proiect niciuna nu este condusă de un primar aparţinând acestei formaţiuni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
la urmatorul madat votam PRIMAR UDMR,
la urmatorul madat votam PRIMAR UDMR, ne am saturat de prostia voastra si de tembelismul vostru :)))) ca de CIUMA !!
Postat 01 Iunie 2013, 12:44 de la urmatorul madat
Pleacă un acţionar, chiar majoritar fiind, dar pot veni alţii !?!
O eroare majoră să lichidezi consoţiul Gaz Bihor, pentru că astfel s-a desfiinţat însăşi serviciul public aferent, care putea asigura menţinerea şi dezvoltarea unui sistem de operare regională pentru distribuirea gazului în localităţi din judeţ. În felul acesta, toare reţelele finalizate pe cele două direcţii principale (VE şi NS) vor rămâne terminate pe mari porţiuni, îngropate de nu va mai ştii nimeni pe unde se află, iar gazul va ajunge ca până acum, la toate locuinţele comunelor şi satelor ungureşti (din HU evident). Aşadar, prostia vine grămadă dinspre consiliul judeţean şi se împrăştie în toate comunele şi satele româneşti (din RO evident).
Postat 31 Mai 2013, 19:24 de Carp III
USL mai urmareste ce este de furat
USL mai urmareste ce este de furat in rest ROMANIA va fi cuibul tiganilor, ARDEALUL al ungurilor restul unde vedeti cu OCHII, fuuuga :))).
Postat 31 Mai 2013, 14:49 de USL mai urmareste ce
UDMR si tigani vor deveni majoritari inclusiv in PARLAMENT, Doamne ajuta !
PDL e MORT, DEEEEEAAD , e vreamea UDMR ului daca sunt pe faza, UDMR si tigani vor deveni majoritari inclusiv in PARLAMENT, Doamne ajuta ! USL e pe duca , bye, bye, bye :)))
Postat 31 Mai 2013, 14:47 de Doamne ajuta !
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON