URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2014, 15:27

Este oficial: Pasztor Sandor e secretar de stat la Ministerul Mediului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din această săptămână, Bihorul are reprezentant în Ministerul Mediului. UDMR-istul Pasztor Sandor a fost numit miercuri secretar de stat responsabil cu Departamentul de Ape şi Piscicultură.

Drept urmare, Pasztor s-a suspendat din funcţia de director tehnic al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri şi îşi va da demisia din cea de consilier local al Oradiei. La ABA Crişuri, până când se reîntoarce, locul său a fost luat de Imre Istvan, un angajat al instituţiei cu o vechime de 20 de ani în domeniu, în timp ce poziţia din Consiliul Local va reveni, cel mai probabil, lui Kiss Gabor.

Într-o conferinţă de presă ţinută vineri la Oradea, Pasztor a precizat că din noua sa poziţie speră să poată debloca câteva proiecte din judeţ, demarate şi oprite din lipsă de fonduri. "În ultimii doi ani nu au fost bani alocaţi pentru lucrări de ape din Oradea. Nu pentru că nu a vrut cineva, ci pentru că nu sunt fonduri", a declarat Pasztor.

Printre priorităţile sale se numără proiectul de amenajare a malului stâng al Crişului Repede în centrul Oradiei, lângă parcarea Independenţei, întubarea pârâului Paris şi reparaţiile la Barajul Leşu. Toate trei proiectele sunt importante, spune Pasztor: amenajarea Crişului ţine în loc şi realizarea parcării subterane din Independenţei, pe care Primăria nu poate să o facă fără aşa-numitul ecran de impermeabilizare dintre mal şi parcare, fără consolidări barajul Leşu funcţionează doar la o capacitate de 10%, iar pârâul Paris are toată documentaţia pregătită pentru întubare, aceasta fiind singura soluţie care ar face ca locuitorii de pe deal să nu-şi mai reverse dejecţiile în pârâu.

Dacă şi cum va reuşi să pună lucrurile în mişcare, Pasztor n-a putut să spună, atât pentru că în calitatea sa de secretar de stat răspunde de lucrări de ape din întreaga ţară, cât şi pentru că bugetul pentru 2014 este deja întocmit. Lucrările din Bihor sunt prevăzute în buget, zice Pasztor, dar cu sume foarte mici.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
manyi
Egy töketlen,nyali politikai bohóc..
Postat 07 Aprilie 2014, 10:24 de sanyi
Fara caracter.... numai bun de politician
Pasztor baci, meriti un sincer bravo ! Ai reusit in cele din urma sa te cocotezi pe un scaun mai inalt. La primaria Oradea nu ai reusit,la ABA Crisuri ai picat pe locul 2,dar acolo sus ( ma refer la mizerabili care ne conduc destinele) cineva te iubeste ; probabil la fel de " dezinteresat " cum ia iubit pe Blaga,Filip, Varga.... Cat priveste realizarile ,in afara de cateva balaciri in apele Bihorului, alese si acelea cu grija de a nu fie prea poluate,cateva barcute cu flori pe cursul Crisului Repede pentru a demonstra ........ nu stiu ce .... NIMIC . A era sa uit,legat de poluarea paraului Paris ati intreprins o ancheta la comanda Primarului Bolojan si ca mare specialist , Dir. la ABA Crisuri Bihor ati constatat ca aceasta se datoreaza unor cotete si ale unor locuitori de pe malul paraului............ Dar agentii economici din zona strazii Santului,dar Hotelul Silver,dar locatarii blocurilor de pe strada Salvarii,dar Spitalul municipal,dar pseudo-canalizarea strazii Santului,dar blocurile de loc. de pe str. Doja........ dar ori nu ati vrut sa stiti ,ori sunteti un prost,ceea ce nu cred. Deci ,in concluzie,fara caracter ..... numai bun pentru a fi un politician de succes
Postat 05 Aprilie 2014, 14:19 de un parizian
Despre amenda ...
Amenda a fost data de Comisia Europeana, nu de UDMR! Se vede si cu ochiul liber cat de ecologic este CET-ul asa ca sa nu ne mai furam singuri caciula ci sa acceptam realitatea.Daca nu se fura atata la CET se puteau face investitiile promise la care s-au angajat.
Postat 04 Aprilie 2014, 23:47 de Just Me
RUSINE, udmr !
RUSINE, udmr ! RUSINE, NESIMTITILOR !
Postat 04 Aprilie 2014, 21:27 de Loaici
@x
ungureiiiii, poate fi si mult mai rau. tocmai ne-am trezit cu o amenda uriasa data orasului de ungurul vostru udemerist. acum si-a mai dus ajutor o lepra separatista, izolationista, retrograda. poate mai "scornesc" pe undeva de o belea pe capul oradenilor.
Postat 04 Aprilie 2014, 21:24 de Life
.....
Dupa ce mari realizari a avut doamna Lucia Varga in amenajarea malului Crisului Repede mai rau de atat nu poate fi
Postat 04 Aprilie 2014, 19:58 de x
alt ungur udemerist la minister ?!?
si-a luat ajutor karoli, poate mai "gasesc" pe undeva vreo amenda sa trosneasca orasul. mari nemernici.
Postat 04 Aprilie 2014, 16:50 de com
politician de cacat
Alta belea pe cap, made in hun... tara de cacat "prietena"... si lacomoasa pe avutul altora
Postat 04 Aprilie 2014, 16:43 de nail
tara de cacat
tara de cacat! rusine! statuie cand ii faceti?
Postat 04 Aprilie 2014, 16:21 de marius
Iată unul care va fi secretar de stat în Guvernul României !?!
Dar care merge acolo să reprezinte doar judeţele unde religia reformată e ca la ea acasă !?! Apele, iazurile, bălţile şi peştii care le populează, pot aşa treptat-treptat să se maghiarizeze !?!
Postat 04 Aprilie 2014, 15:50 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON