URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iulie 2014, 13:01

Episcopia Romano-Catolică şi-a deschis birou de turism religios (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În încercarea de a promova în special obiectivele religioase de apartenenţă romano-catolică, Episcopia Romano-Catolică de Oradea a înfiinţat, într-unul din birourile din Şirul Canonicilor, vizavi de Catedrala Adormirea Maicii Domnului, un birou de turism religios.

Inaugurarea acestuia a avut loc joi seara, în prezenţa episcopului Bocskei Laszlo, care a afirmat că reprezentanţii Episcopiei sunt deseori căutaţi de turişti pentru a fi direcţionaţi către monumentele istorice din Oradea, respectiv cele care aparţin de istoria romano-catolicilor din oraş.

"Misiunea centrului nu este doar de a prezenta monumente ale trecutului, ci de a evidenţia acele valori ca fundamente pentru viitor şi de a le face atractive pentru vizitatori. Am dori colaborări cu toate entităţile care au un interes în promovarea oraşului", a spus episcopul Bocskei la inaugurarea centrului de informare turistică.

La rândul său, Lakatos Attila, coordonatorul biroului de turism religios, a afirmat că anual prin Oradea trec circa 40-50.000 de turişti care se opresc să viziteze Catedrala Adormirea Maicii Domnului de lângă Palatul Baroc, dar doar atât. "Oradea este un punct de tranzit pentru turiştii care intră în România, din Ungaria, din Germania şi alte ţări. Există aproape 50.000 de turişti care nu apar în evidenţe deoarece nu vizitează şi alte obiective din Oradea şi nu cheltuie bani aici. Obiectivul acestui birou este să intre în contact cu turiştii şi cu operatorii şi să încercăm să-i convingem să petreacă mai mult timp în Oradea", a spus Lakatos.

Biroul de turism religios are un portal online - tourinfo.org - de unde doritorii pot afla despre monumentele religioase romano-catolice precum şi despre alte obiective turistice din oraş.

În pliantele şi panourile biroului, tipărite în patru limbi (română, maghiară, germană şi engleză) sunt promovate Cetatea din Oradea şi Catedrala Sfântului Ladislau, Biserica de odinioară a iezuiţilor (actualmente în posesia Episcopiei Greco-Catolice), Biserica Sfântul Ladislau, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Palatul Baroc, Mănăstirea şi Biserica Ursulinelor, Gimnaziul Premonstratens şi Academia Regală de Drept (actualemente Colegiul Naţional Mihai Eminescu) şi altele.

Lakatos a anunţat că, în viitor, biroul doreşte să-şi extindă oferta şi cu alte obiective turistice din oraş care nu au legătură cu moştenirea romano-catolică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON