URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 August 2016, 13:24

Echipaje peste tot! 500 de poliţişti bihoreni, mobilizaţi de sărbătoarea Sfintei Marii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu mai puţin de 500 de poliţişti bihoreni vor fi mobilizaţi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe pe timpul manifestărilor prilejuite, luni, 15 august, de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Maria).

Poliţişti peste tot

"În perioada premergătoare Sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului şi pe timpul acesteia, îndeosebi în intervalul 14 – 16 august, se estimează un aflux important de persoane în staţiunile turistice, zonele de agrement ori lăcaşurile de cult din Judeţul Bihor, astfel că, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică pe raza de competenţă, precum şi pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor", anunţă un comunicat transmis de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor.

Potrivit documentului, în total, pentru aceste zile au fost mobilizaţi 500 de poliţişti bihoreni din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, structura de arme, explozivi şi substanţe periculoase, alături de poliţişti din structura de poliţie transporturi şi de la alte formaţiuni de aplicare a legii.

Aceştia vor acţiona în patrule mixte, alături de jandarmi şi poliţişti de frontieră orădeni, pentru asigurarea şi menţinerea ordinii publice pe timpul desfăşurării slujbelor religioase, în zonele care cunosc un aflux mare de credincioşi, arată comunicatul.

Totodată, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, vor fi intensificate, între altele, acţiunile de patrulare în zonele cu afluenţă numeroasă de turişti, pe mijloacele de transport în comun, pentru combaterea tâlhăriilor şi furturilor de şi din bagaje, din buzunare, în special pe cele care circulă spre şi dinspre staţiunile turistice şi zonele de agrement.

La fel, vor fi prezente echipaje şi pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii accidentelor rutiere. Se va acţiona pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei rutiere şi pietonale.

Atenţie, se filmează!

"În acţiunile desfăşurate, poliţiştii rutieri bihoreni vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră, urmărind în special prevenirea şi combaterea excesului de viteză. În zonele cu aflux mare de credincioşi sau turişti vor fi pregătite rezerve de intervenţie pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase, care să poată acţiona de îndată, în cazul producerii unor evenimente deosebite", se mai arată în comunicat.

În acelaşi timp, angajaţii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice vor acţiona alături de alte autorităţi ale statului, după caz, pentru verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate de către unităţile de alimentaţie publică şi de cazare a turiştilor.

Totodată, poliţiştii din cadrul structurii de poliţie transporturi vor asigura patrularea trenurilor de călători, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Adesea un natarau, vrand sa faca bine, face rau!
Si duminica si luni am prins niste cozi kilometrice la intrarea in Baile Felix. Coada a inceput de la Hidiselu de Jos. Niste garcea s au apucat ei sa ,,fluidizeze" traficul, sa i lase pe cei din statiune sa ,,aflueze" in drumul principal. Doar ca pe cei din statiune ii lasau 1/2 minute, iar pe ceilalti 15/20 de secunde. Cap de militist!
Postat 16 August 2016, 08:59 de ili3
Workacholic
Da' daca le-ati pune fiola mai des soferilor in zilele astea,ce-ar fi ? E prea rudimentar pe linga tehnica video sau ce ?!
Postat 13 August 2016, 16:47 de Iness
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON