URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iulie 2015, 16:10

Ecaterina Andronescu la Oradea: Frauda în educaţie este cea mai păguboasă, sancţiunile elevilor de la Ştei sunt binemeritate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu s-a aflat vineri la Oradea, la invitaţia Universităţii locale, unde a participat la o conferinţă pe teme legate de învăţământ. Ţinută la Biblioteca universitară, dezbaterea n-a adunat decât vreo 50 de persoane, majoritatea membri ai Senatului universitar. De altfel, evenimentul nici nu a fost anunţat public de Universitate, ci doar în rândul cadrelor didactice, iar mass-media nu a fost invitată.

Într-o conferinţă de presă susţinută ulterior, la sediul PSD Bihor, Andronescu a spus că a vorbit despre autonomia universitară, şcolile doctorale, statutul cadrelor didactice, finanţarea învăţământului şi repartizarea locurilor bugetate către universităţi.

Sancţiuni binemeritate

Întrebată de BIHOREANUL ce crede despre scandalul de la Colegiul Unirea din Ştei, unde 108 elevi au fost eliminaţi de la Bacalaureat pentru că au copiat, iar 12 dintre ei au obţinut în instanţă suspendarea acestei sancţiuni, Andronescu a spus că este convinsă că sancţiunile de eliminare au fost întemeiate, dat fiind că echipa trimisă în Bihor de ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a vizionat înregistrările din sălile de examen.

"Frauda sau tentativa de fraudă în domeniul educaţiei este mai păguboasă decât frauda în orice alt domeniu. Tânărul care învaţă ce înseamnă frauda de la asemenea vârste duce, din păcate, acest flagel cu el toată viaţa lui. Ca urmare, sancţiunile mi se par binemeritate", a declarat fostul ministru.

Cât despre sentinţa dată joi de Tribunalul Bihor de suspendare a sancţiunilor, fostul ministru crede că Inspectoratul Şcolar şi Ministerul Educaţiei au nevoie de o opinie legală clarificatoare, pentru că la finalul procesului pe fond există şi posibilitatea ca sancţiunile să fie păstrate. "În situaţia în care instanţa decide să se menţină sancţiunea şi elevul a obţinut adeverinţa şi s-a dus cu ea, a dat admitere, ce se întâmplă? E un lucru greu de acceptat, nu ne putem juca niciodată cu destinul unui copil", a mai spus fostul ministru.

Vrea congres rapid

În aceeaşi conferinţă de presă, Ecaterina Andronescu a vorbit şi despre tumultul din PSD din ultimele zile, după retragerea preşedintelui Victor Ponta din fruntea partidului şi preluarea conducerii interimare de către Rovana Plumb, opinând că partidul este departe de "o situaţie de dezmembrare sau dezagregare".

"Aşa cum îi ştiu eu pe colegi, cu inteligenţa şi înţelepciunea şi priceperea pe care o au, sunt convinsă că vom trece peste acest moment. Chiar dacă din exterior pare mai dificil, cred că suntem un partid suficient de consolidat încât să putem merge mai departe cu guvernarea", a declarat Andronescu.

Totodată, fostul ministru a spus că PSD are nevoie de un congres cât mai repede, "în aşa fel încât să fie un preşedinte legitimat de vot în spatele căruia să ne aşezăm".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
materie la nivel academic pentru elevi
Fiecare are talantul său.Dar să alcătuiești materie la nivel academic pentru toți elevii care au o grămadă de nivele în inteligența lor,mai bune,sau mai puțin bune,mi se pare ceva fatal.Ce să mai vorbim de obiceiul părinților venit de dinainte de 90 de a da meditații pe bani grei,care doar la noi e.Că vezi Doamne așa se va prinde ceva de copil.Aiurea!
Postat 19 Iulie 2015, 16:50 de crisan
mai du-te ...
Ai distrus invatamantul romanesc...faci pe maica .ochii plecati si tonul revoltat..vai s-amar ...
Postat 17 Iulie 2015, 23:10 de Tinas
Plagiator
Dragi elevi! Daca va obisnuiti cu frauda la aceasta varsta ajungeti ca si Ponta, Mang, etc. plagiatori faimoși si dovediti!
Postat 17 Iulie 2015, 19:31 de Universitarul_autentic
of,of,vai,vai!
Abramburicooo, mars de-aici ! Tu vorbesti? Tu care l-ai albit pe ponta-pinocchio?Chiar daca acum ai dreptate tot o pacoste a invatamantului romanesc esti !
Postat 17 Iulie 2015, 17:52 de titel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON