URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2015, 17:58

E oficial: Primăria Oradea s-a împrumutat cu 22,6 milioane de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a semnat, miercuri, contractul de împrumut cu Banca Europeană de Investiţii (B.E.I.) în valoare de 22,6 milioane euro, bani necesari cofinanţării mai multor proiecte europene.

Este vorba despre realizarea Complexului Wellness Termal "Nymphaea", amenajarea intersecţiiilor prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea şi DN 76 - relaţia Deva, respectiv drumul de centură al municipiului Oradea şi DN 79 Arad-Oradea, realizarea drumului expres şi amenajarea grădinii publice de pe Dealul Ciuperca.

La întâlnirea pentru semnarea contractului de împrumut, din delegaţia B.E.I au făcut parte Dietmar Dumlich, şeful Diviziei Operaţiuni de Împrumuturi România-Bulgaria-Turcia, Anca Ocroteală şi Adela Florescu, iar din partea Primăriei Oradea au participat şi şefa Direcţiei Economice, Nadia Haş, şeful Serviciului Evidenţa Patrimoniului, Cosima Secară, şi directoarea Direcţiei Juridice, Eugenia Borbei.

"Am găsit în Oradea o administraţie cu viziune în ceea ce priveşte dezvoltarea locală, o municipalitate pe care suntem pregătiţi să o susţinem în continuare pentru realizarea proiectelor sale. Apreciem profesionalismul şi efortul susţinut al reprezentanţilor autorităţii locale pe parcursul ultimelor luni, perioadă în care s-au derulat negocierile cu banca în vederea obţinerii finanţării", a precizat Dietmar Dumlich la întâlnirea cu reprezentanţii municipalităţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Re: anticomunist
Să mă pupi în dos, fix sub varză !!!
Postat 26 Martie 2015, 17:16 de WinDos
și eu...
@anticomunist: pentru că și eu sunt "plătit(probabil "mă platește" cineva ca să-mi recuperez niște pierderi, știe Bolojan la ce mă refer!)hai și eu! WinDos se referea la posibilitatea de a te împrumuta de la BEI pentru orice fel de mari proiecte! Dar,pe de altă parte e adevărat că acum s-a semnat în vederea cofinanțării!
Postat 26 Martie 2015, 11:14 de TDS
mai DOS
Ca esti platit sa-l spurci pe Bolo, nu te mai intreb, ca stiu deja, ce te intreb insa, este daca stii citi, iar daca raspunsul este afirmativ, te mai intreb daca ai citit articolul? Daca nici dupa asta nu te-ai prins, te ajut si iti reproduc din articol :"Primarul Ilie Bolojan a semnat, miercuri, contractul de împrumut cu Banca Europeană de Investiţii (B.E.I.) în valoare de 22,6 milioane euro, bani necesari cofinanţării mai multor proiecte europene". Si pentru ca sunt convins ca nici acum nu te-ai prins subliniez, bani necesari cofinantarii mai multor proiecte europene. Hai sa traiesti ca iar esti varza.
Postat 26 Martie 2015, 11:04 de User anonimizat
Re: cetateanul-oradean
Precum cetăţeanul turmentat, stai la cotitură şi pândeşti pe vreunul, ca să-ţi de ceva de băut !!! Dacă chiar vrei să ştii ceva din treaba asta, Oradea este primul oraş din RO care a fost finanţat de către BEI printrun credit de refinanţare de tip local care a acoperit 50% din suma seriei de tramvaie Siemens, achiziţionate în 2006-2007 !!!
Postat 25 Martie 2015, 18:39 de WinDos
7 ani de "întrebări" !!!
Acest împrumut a fost "bătut în cuie" în toamna lui 2007, înainte de perioada Bolojan !!! Au trebuit să treacă 7 ani ca să se înţeleagă de municipalitate că BEI este singura cale pentru finanţarea unor mari proiecte, renunţând la visele tembele ale finanţărilor europene nerambursabile care au destinaţii prea precise ca să fie absorbite foarte repede şi bine !!! Şi cum întotdeana trebuie o faptă "bună" ca să te poată lua naiba, iată că şi Bolojan urmează tiparul ... semnează şi pleacă ... de tot, cu mai multe fapte "rele" constatate de către procurori !!!
Postat 25 Martie 2015, 18:34 de WinDos
?
Unde sunt postacii ? Haideți, arătaț-vă mușchii din tastatură ! Criticați împrumutul făcut de primărie, că doar asta știți să faceți !
Postat 25 Martie 2015, 18:16 de cetateanul-oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON