URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iunie 2012, 16:27

E oficial: Popa şi Mang rămân aliaţi cu Kiss la judeţ. "Neparolistul" Bolojan a refuzat UDMR la Primărie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, viitor preşedinte al Consiliului Judeţean, a apărut miercuri într-o conferinţă de presă alături de omologul său PSD-ist, Ioan Mang, şi de cel UDMR-ist, Alexandru Kiss, pentru a pune capăt la ceea ce el a denumit "speculaţiile" privind viitoarea conducere a CJ.

Pe margine, primarul Ilie Bolojan a privit prestaţia celor trei lideri USL fără a scoate nici un cuvânt, rămânând impasibil chiar şi în momentul când, indirect, liderul UDMR i-a reproşat că nu se ţine de cuvânt faţă de politicienii maghiari.

În numele "stabilităţii"

Amintind că a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean, dar la votul politic pentru consilierii judeţeni USL a făcut un scor de "doar" 47,02%, ceea ce înseamnă că nu are o majoritate de două treimi necesară adoptării hotărârilor importante, Popa a declarat din capul locului că singura variantă care putea asigura "stabilitatea" în următorii patru ani a fost cooptarea UDMR în conducerea instituţiei.

"Cred că aceste variante care s-au tot speculat (n.r. - în legătură cu posibila rupere a colaborării cu UDMR pentru conducerea judeţului) au făcut plăcerea multora dintre cei care se pricep la multe combinaţii. Noi cred că trebuia să alegem varianta cea mai stabilă, şi cred că în urma acestei construcţii (n.r. - continuarea alături de UDMR) rezultă cea mai viabilă şi solidă construcţie care putea fi în următorii patru ani. Cred că judeţul Bihor are nevoie de stabilitate pentru a pune în aplicare proiectele şi cred că stabilitatea executivului şi a hotărârilor luate sunt argumente de luat în calcul. Speculaţii au fost destule. Am cumpănit mult până să ieşim cu acest punct de vedere. Aşadar, împreună cu UDMR vom forma majoritatea", a spus Popa, făcând risipă de cuvinte, pentru a justifica decizia luată.

Mang, supărat pe omul lui Popa

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a pledat apoi pentru aceeaşi idee, spunând că păstrarea colaborării cu UDMR era singura cale ca USL să-şi respecte cuvântul dat anul trecut, când a fost încheiat protocolul dintre cele două uniuni, valabil până în 2016. Pe de altă parte, Mang nu s-a abţinut să nu-l "pleznească" indirect pe şeful de cabinet al lui Popa, Cristian Bodea, care pe Facebook şi pe blogul personal l-a numit "trădător" faţă de PNL şi l-a responsabilizat de faptul că USL nu va conduce singură CJ, ci împreună cu UDMR, după ce liderul PSD l-a invitat la şedinţa de partid a social-democraţilor de vinerea trecută pe Alexandru Kiss, pentru a-i convinge pe colegii săi de utilitatea păstrării relaţiei cu formaţiunea maghiară.

"Aş dori să spun că am văzut în ultimele zile unele informaţii în unele ziare şi i-aş ruga pe viitor pe jurnalişti să nu se mai informeze de pe bloguri, ci direct de la sursă, adică de la noi, pentru că acolo s-a dat impresia că USL ar putea să nu se ţină de cuvânt. (...) Pentru noi a existat, vă spun clar, o singură variantă, de la bun început, varianta stabilită anul trecut în februarie. Dorim ca între noi să existe în următorii patru ani încredere, cuvânt. E nevoie de o conducere solidă, coerentă, care să recupereze ce nu s-a făcut în ultimii patru ani", a spus Mang.

Spaţii ale "armoniei"

Întrebat de BIHOREANUL dacă înţelegerea deja făcută la nivelul Consiliului Judeţean va fi valabilă şi la Primărie, Cornel Popa a făcut din nou echilibristică lingvistică, dar din răspunsul său s-a înţeles, totuşi, ca şi din completările ulterioare ale omologului Alexandru Kiss, că UDMR nu va avea viceprimar la Oradea. "Sunt oameni care au luptat pentru a forma majorităţile lor. Important este că există şi acolo o majoritate a USL", a spus Popa.

De asemenea, întrebat dacă apreciază sau nu că o parte din alegătorii USL s-au mobilizat pe 10 iunie la urne tocmai pentru ca PNL şi PSD să conducă singure Oradea şi Bihorul şi că, în consecinţă, aceştia ar putea taxa la toamnă atitudinea celor două partide favorabilă continuării relaţiei cu UDMR, Popa a afirmat că nu are această temere.

"Să nu uitaţi că noi nu facem parte dintr-un spaţiu naţionalist exacerbat, că Oradea şi Bihorul sunt spaţii unde se trăieşte în armonie", a spus preşedintele PNL Bihor, adăugând apoi că, în opinia sa, bihorenii nu au amendat USL nici pentru reorganizarea Teatrului de Stat Oradea în două instituţii separate etnic. "Preferăm să luăm în calcul că ne aflăm într-un spaţiu multietnic şi multicultural", s-a repetat Popa.

De asemenea, Mang a afirmat şi el că niciodată în campanie USL nu a promis că nu va conduce judeţul împreună cu UDMR şi a opinat că bihorenii nu vor sancţiona decizia tocmai anunţată: "Eu nu am auzit niciodată în campanie că USL ar fi făcut afirmaţia că vom conduce fără UDMR. Nu cred că vom pierde voturi la toamnă din acest motiv".

Kiss: "Greşeala" lui Bolojan, discriminarea românilor şi criza

La rându-i, preşedintele UDMR Bihor a argumentat de ce, în opinia sa, el şi colegii săi trebuie să rămână la conducerea administraţiei după alegerile din 10 iunie, amintind că gestul de anul trecut, când organizaţie judeţeană a Uniunii a semnat protocolul cu USL, gestul a fost considerat corect, astfel că - în consecinţă - pactul trebuie respectat.

"La semnarea protocolului cu toţii aţi salutat acest lucru, toată lumea era de acord. Astăzi faceţi discriminare, că numai ungurii ar trebui să se ţină de cuvânt. De ce credeţi că românii ar vrea ca reprezentanţii lor să nu se ţină de cuvânt?", a întrebat Kiss, retoric, după care a subliniat că Bolojan este izolat în decizia sa de a nu coopta UDMR şi în conducerea municipiului.

"Domnul primar susţine, şi este logic asta, că USL a câştigat la Oradea cu două treimi, dar după părerea mea greşeşte, că nu e bine pe timp de criză să iei toată responsabilitatea pe tine", a spus Kiss, sugerând - poate - că Bolojan va deconta ca primar dorinţa sa de a nu-şi asigura şi voturile viitorilor consilieri maghiari. "Cu domnul primar am discutat mult, şi ne-am înţeles că vom avea discuţii în cazul unor decizii, chiar dacă în executiv de la UDMR nu apare nimeni. Asta este, trebuie să mergem înainte", a adăugat Kiss, încheind: "Eu mulţumesc USL-ului că aşa gândeşte că şi atunci când nu are nevoie de aportul UDMR se ţine totuşi de cuvânt".

Jocuri la primării şi Parlament

Fără a da nici un fel de amănunte, Cornel Popa a precizat că înţelegerea de la nivelul Consiliului Judeţean va fi replicată la unele consilii locale şi primării, unde partidele din USL şi UDMR se vor susţine reciproc pentru a asigura alegerea unor viceprimari.

În ce priveşte constituirea CJ şi alegerea anunţată miercuri a unui vicepreşedinte de la UDMR şi a altuia de la PSD, aceasta se va întâmpla pe 30 iunie. Motivul? Până atunci, la fel ca toţi parlamentarii USL aleşi în funcţii de primari şi de preşedinţi de consilii judeţene, Popa trebuie să participe la votarea legilor iniţiate de actuala guvernare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
37 Comentarii
Oameni "fără faţă"
Ioan Mang si Kiss Alexandru, doi oameni "fără faţă", care in campania electorala au stat ascunsi(pt. ca nu-i mai alege nimeni!), apar acum in functii de conducere si de decizie cu fete senine de parca nu s-a intamplat nimic.Ca si cum ar avea girul multimii pentru a conduce.Cel putin Mang este o lovitura negativa de imagine pentru Bihor.Ce investitor ar veni intr-un judet la conducerea caruia se afla un plagiator "vestit' in toata tara si nu numai.Se impune eliminarea lui din orice functie publica.Punct!
Postat 26 Iunie 2012, 23:05 de Boom
replica redactiei saptamanalului Bihoreanul si replica la articol
Redactia saptamanalului Bihoreanul NU mai cenzura !NU mai sterge! comentariile comentatorilor care scriu pe acest forum ,dreptul la opiniei si exprimare a opiniilor individului cetatean al acestei tari roman simplu este scris in Constitutia acestei tarii ROMANIA,NU interzice si cenzura acest drept,este a n oara cind stergi comentariile mele ale lui @Romanul Simplu fara nici o justificare,fara nici o atentionare,RUSINE!RUSINE!RUSINE!cu aceste fapte redactia saptamanalului on line Bihoreanu dovedesti ca esti in slujba USL si ale USLasilor ,iar opinia publica si glasul opiniei publice de pe forum NU conteaza pentru redactie.DEMISIA!DEMISIA!DEMISIA!Senatorul PSD Ioan Mang(PLAGIATORUL) sa-si de-a demisia din toate functiile politice pe care le detine in partidul PSD,si in PSD Bihor pentyru ca ne-a facut de rusine in ROMANIA si in lume cu lucrarile lui plagiate si s-a vrut ministrul educatiei in mindria lui prosteasca pentru putere politica si faima.Viitorul politic in PSD al senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL NUexista pentru ca s-a compromis civic si moral cu faptele lui de plagiat si ne-a facut de RUSINE organizatia PSD Bihor .JOS MANG!Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Iunie 2012, 08:29 de Romanul Simplu
Lupii de paza la stana !!!!!!!!!!!!!
Tarle, le-a stat in gat. Era imposibil de atras "in combinatii". Pacat ca a iesit asa.
Postat 23 Iunie 2012, 13:58 de Jos hotii !
@Boom
de acord cu tine, 100 % !
Postat 23 Iunie 2012, 13:56 de Jos hotii !
@boom si multi ca el, prea multi !
Ai dreptate, de aia a chemat copy-lotul si cu pogonici alaltaieri pe sefii ungurilor : sa le ceara sa dea inapoi tot ce au furat de cand au pasit prima data pe aici ! Voi char nu pricepeti ?! POLITICIENII ROMAMI, INDIFERENT DE FORMATIUNE NU AU CUVANT, NU AU ONOARE, NU AU DEMNITATE, AU DOAR INTERESE ! Daca usl-ul consaidera ca poate fura mult mai eficient in alianta cu ungurii, maine ii ,,coopteaza'' bolovanul si le da si un post de vice ! La judet au batut palma ! Si despre udmr dar despre pdl si usl : sa nu mai zica cineva ca unii sunt mai buni decat altii ! Exemplu : la Cluj in cj udmr e ali cu usl iar la municipiul cluj udmr e aliata cu pdl !!!!
Postat 23 Iunie 2012, 12:10 de pinonel
UDMR, cladirea inapoi
Cornel Popa si Bolojan sa faca bine sa continue ceea ce a inceput Târle:sa recupereze cladirea in care a functionat policlinica 1, care a fost facuta cadou UDMR de fostul guvern PDL.S-a schimbat guvernul asa ca se poate.Este inadmisibil ce au facut acesti nesimtiti.Nu le apartine, asa ca la loc comanda...
Postat 23 Iunie 2012, 00:34 de Boom
Vot uninominal
La alegerile din toamna va fi vot uninominal, adica omul si votul.Acolo se va vedea pe unde este fiecare.Sa vad eu ce scor va avea PSD-ul cu bursucul de Mang in frunte.Acum v-ati ascuns sub pulpana PNL, dar la toamna va fi vai de PSD.
Postat 22 Iunie 2012, 17:30 de Boom
Mang minte la fel cum copiaza : PROST !
Ce zice intaiul psd-ist din Bihor :,,Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a pledat apoi pentru aceeaşi idee, spunând că păstrarea colaborării cu UDMR era singura cale ca USL să-şi respecte cuvântul dat anul trecut'' Bravo, cred ca la cat esti de ,,uituc'' nici nu mai tii minte ce/cand ai copiat ! Ce promiteati acum nici doua saptamani a fost ca orice promisiune : pt. prostit plebea ! Inca o data bravo, ati gasit mai multi prosti decat v-ati asteptat ! Veti gasi suficienti si la toamn la astia nu le ajunge o m*ue....
Postat 22 Iunie 2012, 06:20 de .
Pacaliciul pacalit!
FELICITARI ILIE BOLOJAN PENTRU CA ESTI UN OM CU BARBATIE SI ITI TI CUVANTUL FATA DE ORADENI.PRIMARU STIE CA ROMANII AU IESIT LA VOT CA SA SCOATA UDMR DE LA PUTERE.CORNEL POPA,ZIS ,,PUSCA SI CUREAUA LATA'' SI NEA MANG O SA BELITI CARICIU LA TOAMNA CA NU VA MAI VOTEAZA NICI FOAMEA PENTRU CHESTIA PE CARE ATI FACUT-O!! NU AM NIMIC CU UNGURII, DIN CONTRA II SIMPATIZEZ DAR URASC UDMR PENTRU CA MAFIE MAI MARE CA ACOLO NU AM MAI VAZUT LA VIATA MEA!!! UDMR= ce e al tau e si al meu , ce e al meu e numai al meu . PAI PLM CA ASA NU MERGE!!!
Postat 21 Iunie 2012, 19:44 de romanu
udemeristi nesimtiti
pai de ce sa le dea post de viceprimar ? udmr, a vrut sa aiba functia de primar in Oradea ! lasand la o parte faptul ca au fost marlani si in campanie, pe udemeristi nu i-au votat nici 18% dintre unguri ! ei nu mai reprezinta mare lucru din minoritatea maghiara. au inceput sa se sature si ungurii de indivizii astia separatisti, segregationisti, necinstiti.
Postat 21 Iunie 2012, 17:22 de pondere electorala
mangleala
daca nu l dati afara pe mang din partid in toamna nu o sa luati nici macar atitea voturi cite a luat PD-Lu.... nu degeaba v a lasat piratul basescu sa va compromiteti, daca nu eliberati niste plagiatori din functii pina in toamna o sa fiti la pamint, nu o sa va mai voteze nimeni
Postat 21 Iunie 2012, 17:15 de mang
In sfarsit fara UDMR!
Felicitari domnule Bolojan!Aveti demnitate si caracter!
Postat 21 Iunie 2012, 17:05 de Bill
Spatiu multicultural sa fie, dar numai pentru maghiari
Am sa cred in promisiunile liderului UDMR doar atunci cand in mod direct vor condamna politica nationalista afisata de guvernul de la Budapesta, cand etnicii maghiari vor avea o atitudine de respect pentru celelalte etnii cuprinse in denumirea de spatiu multicultural. O alta remarca se refera la plata impozitului pe imobile de catre toate cultele religioase, avand totusi dreptul la o deducere egala ca si cuantum pe enorias, deducere care sa se regaseasca si la plata impozitelor de catre cei care se declara atei. Si acest aspect e unul cultural. O intrebare? De ce la alegerile locale, consilieri sunt inca votati pe lista de partid? nu credeti ca ar trebuii ca cetateanul sa poata identifica consilierul care-l reprezinta?
Postat 21 Iunie 2012, 12:16 de Demolarii
halal europeni...
la un moment dat trebuie sa plateasca si Udmr-ul! pai cum tată, veșnic la putere? in Oradea, de 20 de ani se bat partidele romanesti sa castige primaria, acuze grave, injuraturi, postaci...și Udmr-ul sa stea linistit la bucate? Struza a dat socoteala alegatorilor, Filip a trebuit sa plece si el, va veni la un moment dat ziua cand si Bolojan va ceda locul altcuiva...numai Udmr-ul e deasupra raspunderii democratice. Maghiarii din Oradea voteaza de 20 de ani un partid etnic, un partid care nu ar trebui sa existe in Uniunea Europeana, fara nicio doctrina și exclusivist in componența lui? si noi suntem șovinii, cei care vrem ca politicienii romani și maghiari sa fie tratati egal???
Postat 21 Iunie 2012, 11:50 de rossi
comment
si ce daca bolojan nu a acceptat udmr-ul???mi se pare logic sa-si aleaga oameni cu care poate lucra.!!!ce a facut udmr-ul,in afara de bla-bla-bla???eu is ungur,dar nu am simtit ca udmr sa fi facut ceva esential!!!asa ca.....mergem inainte!!!
Postat 21 Iunie 2012, 08:57 de feliciano57
BRAVO, BOLOJAN !
Bolojan a dovedit c ca este un om de caracter. in aceasta campanie a vazut adevarata fata a udmr-ului si a luat masura corecta, excluzandu-i. in ceea cel priveste pe mang, gunoiul tot gunoi ramane.
Postat 20 Iunie 2012, 23:02 de etno-business
penalilor
nu degeaba v a lasat basecsu la guvernare, pina la alegerile din toamna o sa va compromiteti total si iremediabil, nu or sa va mai voteze nici mamele voastre penalilior uslisti ....
Postat 20 Iunie 2012, 22:27 de asd
ceva util
Dl ,,GH sunt mai roman si mai liberal (cu acte in regula chiar)decat isi poate imagina creierul tau ! Ce este asa rau sa apar deciziile liderilor USL de niste ,,patrioti,,! oare nu toti vrem binele orasului?si daca doar jignirea este singura ta arma ..pacat . cu totii putem face ceva constructiv..daca popa si mang au hotarat asa inseamna ca e cea mai buna solutie
Postat 20 Iunie 2012, 21:44 de xxl
pt "roitanul"
daca vrei legi pt magiari mutate in ungaria "mu1t3-as" cu toti cei 20% pai da nu toti suntem oradeni?ca suntem romani sau maghiari,vrei legi pt unguri?15 km si esti la ei mutate acolo daca vrei lege pt unguri si nu pt ORADENI ,tu esti sovin nu romanii pt ca tu vrei alte drepturi decat romanii,noi vrem sa fim tratati toti ca cetateni oradeni nu maghiari sau romani,dute cu m_t_ in ungaria daca vrei alte drepturi,.....si inca ceva nu va inteleg de ce mergeti la scoli in limba maghiara daca stati in romania si nu mergeti in ungaria,sau asteptati sa se bage limba maghiara in romania ca limba oficiala?ca altfel nu vad de ce va chinuiti sa va balbaiti pe romaneste
Postat 20 Iunie 2012, 21:22 de gh
mesaj pentru ciumpalacii de postaci penelisti
de cand e bihoru si oradea feuda penelista? si de cand totul trebuie sa se intample numai cu vrea superbolo & popa & co.? Foarte bine ca a ramas si UDMR... macar veti fura mai putin ca trebuie sa impartiti si cu ei. Mesaj pentru ciumpalacii de postaci penele, ca liberali nu se pot numi: oricate mesaje trimiteti tot nu ne prostiti: nimeni nu a votat USL pentru a scoate UDMR de la primarie sau CJ. Asta a fost doar in capu unor lideri de-ai vostri care se vad stapani pe toata aratura si nu vor sa imparta cascavalul si cu altii. Asa ca, mucles! Si vedeti-va de oasele care vi se dau de ros!
Postat 20 Iunie 2012, 20:46 de eucumine
XFILES
XFILE 25 FEBRUARIE 2011 ORADEA ..CITESTE...ALIANTA USL-UDMR..DE CE ANUME?. DACA USL CASTIGA CU 30-40 % SI UDMRAR FI DAT DIN COLT IN COLT CAM CUM ERAU NUMITI? NEVERTEBRATI ?TRADATORI.?...POFTIM?...CRED CA,... CUVINTELE SUNT DE PRISOS ...NU PUNE BOTUL LA TOATE COMENTARIILE DE PE FORUM..UITA-TE LA EXPRIMARE SI INTELEGI...
Postat 20 Iunie 2012, 20:41 de roitanul
Nu va bateti capul cu Kiss, serios!
@PINONEL.No lasa ca nici cu PDL nu ne e rusine. Prapadul lor nu se va uita in graba. @ Subiect: Revenind la subiect, nu va bateti capu ca cu sau fara Kiss asta tot acolo e. Are el treburile lui personale, nu se prea baga el in chestiile astea administrative. El e fericit ca isi pastreaza functia si ca mai face ceva invarteli. In rest, il cam doare in cot de toti, chit ca sunt romani 100%, chit ca sunt romani de etnie maghiara. Nu va bateti voi capu cu Kiss ca tot acol e, is nici el nu isi bate capu cu noi. Imp e sa se faca treaba in Oradea si Bihor! La primarie era altceva. Sa fie si la UDMR un os ca sa taca acolo si sa lase treaba in pace 4 ani. Asta e tot ce conteaza!
Postat 20 Iunie 2012, 20:26 de Oradean
Ce-mi plaaceeee !
Fraierilor, cata mu*e mai trebuie sa va dea usl-ul ca sa vedeti ce gunoaie sunt/sunteti ?!
Postat 20 Iunie 2012, 20:18 de pinonel
Mang Copy Paste
Bai baieti. Totul este o afacere. Mang-ala cu fatz lui de sobolan-ii in afaceri cu Kiss. Asta ii tot smenu. Popa a luat tzeapa, asta dupa ce ia tras pe pesedisti dupa el. Oricum Bravo BOLOJAN. Om de cuvant nu sobolan ca Mangone. USL fara viitor. In toamna va lua 0 deputati in Bihor. Asta asa ca sunt tradatori.
Postat 20 Iunie 2012, 20:00 de Nicu
@roitanul
du-te si integreaza-te-n ... ue, daca vrei stabilitate. adevarat e ca unii maghiari sunt oameni de calitate, dar diszno de kiss nu e unul dintre ei si nici pina de rozi. daca il bagau pe cseke sau pe pasztor in locul lor, era ok, dar asa kkiss va suge in continuare de la bugetul judetului, indiferent ca e alimentat de romani sau maghiari.
Postat 20 Iunie 2012, 19:58 de xfiles
Explicatii subtiri
Ar fi fost interesant sa se faca o trecere-n revista a acelor "hotarari importante" care,in ultimii 4 ani,au necesitat votul a 2/3 din Consiliu...Asta,pentru ca onoratul cititor sa inteleaga cat de copilaresti sunt explicatiile cu care au fost aburiti.Din punct de vedere managerial avem de-a face cu dilutia de responsabilitatea,ceea ce denota lipsa de curaj si initiativa.Fantezia decidorilor daca s-a limitat la atat in vorbe,nici faptele urmatoare nu merita prea mare investitie de optimism. E penibil ca dl.Mang gaseste de bun augur sa se expuna public dupa "fulminanta" evolutie in postul de ministru.
Postat 20 Iunie 2012, 19:38 de gyorgy tozser
BRAVO
BRAVO DL.POPA..BRAVO DL MANG ATI ARATAT CA AVETI CUVANT SI SUNTETI DE CARACTER . IN ORADEA E NEVOIE DE STABILITATE NU DE SOVINISM ABJECT . VIITORUL VA DEMONSTRA CA ATI FACUT ALEGEREA CORECTA MAGHIARII REPREZINTA 20 % SI UNII SUNT CHIAR DE BUNA CALITATE BRAVO !!
Postat 20 Iunie 2012, 19:15 de roitanul
Serios ?
Felicitari tuturor "fazanilor" care au votat USL, pe nimik-ul de Popa si plagiatorul hot de Mang-leala. Asta ati vrut, asta veti avea. Chiar credeati ca acestor trei hoti din fotografie le pasa de voi cit negru sub unghie ?
Postat 20 Iunie 2012, 18:41 de alt oradean
de cuvant
Dca d-l Primar isi respecta cuvantul si noi cetatenii , indiferent ca il simpatizam sau nu, trebuie sa il respectam. A fost de ajuns ca Primaria sa fie "dirijata"de d-na Biro.E timpul unui nou inceput.Doamne-ajuta spre mai bine!
Postat 20 Iunie 2012, 18:29 de ada
sa dam votul altcuiva
bravo bolojan ca te ti de cuvant,deaia am mers la vot sa scoata peste 50%sa nu i mai vad pe acesti impostori udmr-isti,ca doar toata lumea stia ca bolo va castiga,da am vrut sa fiu sigur ca nu vad udmr-ul....dnul copy-paste(mang-les) este o nulitate din pct de vedere politic,esti un jeg nu stiu cum te poti prezenta la facultate hot intelectual ce esti,deabea astept sa twe intalnesc pe strada sa te scuip ca macar atata pot sa fac fara sa fiu sanctionatmne vinzi bihorul lui kiss,popa iar iar stim ca esti un nimik,doar un sponsor in pnl si care ati castigat alegwerile pe spatele lui bolojan...bravo d-nule primar,nu avem nevoie de udmr pt ca toti suntem oradeni,in lege nu va scrie nicioadata valabil pt o etnie sau alta
Postat 20 Iunie 2012, 17:54 de gh
una zicem alta facem
O sa va mai voteze d-l DRAC la alegerile parlamentare.Nu-mi vine sa cred ca va faceti din nou pres in fata celor ce jignesc zilnic tara si poporul roman .Istoria nu iarta.Si nici tradarea nu se uita.
Postat 20 Iunie 2012, 17:49 de vi-io
ei da..,asa da.....
Cat a trecut ?//Pe virmisorul de Popa il doare undeva de urmatoarele alegeri....dar pe cei care l-au mandatat o sa-i usture....Bolovanu ce sa mai zica....tace .doar doar o sa uite lumea ca si el a semnat cu honveziii.....
Postat 20 Iunie 2012, 17:44 de soso
UDMR
ba ,voi nu ati inteles nimika printre aceste cuvinte?no atunci nu va mai dati pareri prostesti!:Amintind că a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean, dar la votul politic pentru consilierii judeţeni USL a făcut un scor de \"doar\" 47,02%, ceea ce înseamnă că nu are o majoritate de două treimi necesară adoptării hotărârilor importante, Popa a declarat din capul locului că singura variantă care putea asigura \"stabilitatea\" în următorii patru ani a fost cooptarea UDMR în conducerea instituţiei.ADICA IN TRADUCERE LIBERA:MA TIN DE PROTOCOLUL FACUT CU VOI,DAR AVIND MAJORITATEA NU MA PREA INTERESEAZA CE VRETI VOI....ASTA E POLITICA!
Postat 20 Iunie 2012, 17:42 de pip
as
bravo bolo,esti singurul care te tiii de cuvant. mai lasatine cu udmr cu tot ,ca si-au bagat oameniii in 20 de ani peste tot.
Postat 20 Iunie 2012, 17:07 de aa
alianta
Domnule Popa si domnule Mang, v-am votat, dar cred ca faceti o mare gafa, deoarece va e frica sa-i trimiteti pe cei din UDMR in opozitie. Nu doriti sa aveti o opozitie activa, ci doar una formala. Doriti sa ,,pastoriti" judetul Bihor fara sa aveti batai de cap. Regret ca v-am votat. Sa tineti seama ca urmeaza sa ne cereti votul la toamna. Nu am nimic cu cei din UDMR, era bine sa fie si ei in opozitie. Felicitari domnului Bolojan!
Postat 20 Iunie 2012, 16:51 de nicu
@alegator
crezi ca-l mai intereseaza ce votezi la toamna?el este acum in CJ asa ca..restu e apa de ploaie..............
Postat 20 Iunie 2012, 16:48 de realu
Urasc tradatorii
Pai bine nea Cornele, una vorbim si alta fumam ??? Am votat cu USL-ul pt.ca voiam sa vad UDMR-ul 4 ani in opozitie. La toamna nu mai gresesc.
Postat 20 Iunie 2012, 16:38 de Alegator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON