URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Aprilie 2012, 19:30

E oficial: Petru Filip se înscrie în PSD!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi primele zvonuri publicate de presa centrală îl dădeau plecat la liberali, senatorul Petru Filip a anunţat, luni, că se înscrie în PSD, arată agenţia de ştiri Mediafax, care precizează că preşedintele partidului, Victor Ponta, a confirmat alăturarea lui Filip, declarând că opoziţia a preluat majoritatea şi în conducerea Senatului.

Potrivit sursei citate, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni seară că grupului parlamentar social-democrat i se alătură Petru Filip, "un om care înseamnă foarte mult pentru Oradea şi pentru Bihor, dar şi pentru mişcarea politică de stânga".

Liderul PSD a anunţat că Petru Filip va activa în cadrul grupului PSD din Senat şi va fi în continuare reprezentantul PSD în Biroul Permanent al Senatului. "Avem în acest moment în Biroul Permanent şapte voturi, faţă de cele şase ale celor de la guvernare", a mai spus Ponta.

La rândul său, Petru Filip a declarat că decizia pe care a luat-o nu este una uşoară sau simplă, dar este una "personală".

Filip a mai declarat că este convins că vor fi multe comentarii din partea colegilor din PDL, pe care îi cunoaşte de multă vreme. "Sunt hotărât să mai pot spune ceva în politica românească, atât în partea administrativă, cu bună credinţă", a spus Petru Filip, potrivit aceleiaşi surse.

Plecarea din PDL a lui Petru Filip a fost intens vehiculată în cursul zilei de luni, vicepreşedintele Senatului confirmând-o, fără însă a dezvălui partidul spre care urma să se îndrepte.

De altfel, Petru Filip a mai fost pe punctul de a trece la PSD în 2004, când intenţiona să părăsească PDL-ul în cazul în care alegerile parlamentare şi prezintenţiale ar fi fost câştigate de partidul condus atunci de Adrian Năstase, însă s-a oprit din demers deoarece alegerile au fost câştigate de Alianţa DA, din care făcea parte şi PD-ul de atunci.

Contactat de BIHOREANUL luni la amiază, încă de cum au început să apară zvonurile că Filip ar viza un loc în PSD şi nu în PNL, aşa cum se vehicula iniţial, liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a spus că nu poate vorbi, deoarece era într-o şedinţă şi spunea că din câte ştie şi el, Filip urma să treacă la PNL...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
36 Comentarii
Partidur marinarului
Sobolanii sunt primii care parasesc corabia cand se scufunda....
Postat 25 Aprilie 2012, 13:14 de Flash
Incet,incet
Acum cateva zile ma miram cat sunt de prosti unii romanii care sustineau ca vor vota cu Cseke Attila.Acum ma intreb de cate ori sunt eu mai prost ca ei ca vroiam sa votez cu USL?
Postat 24 Aprilie 2012, 17:09 de Cititor
parvenit de Flipper
cine te crede ca este o decizie personala? sotia?amanta?sau cetatenii acestui oras pe care i-ai indatorat pe inca 20 de ani de azi inainte fara sa faci ceva in acest oras..pazeste-ti spatele de acum inainte..oameni nu te uita
Postat 24 Aprilie 2012, 16:43 de avram iancu
...saracu' nenea Iancu !...
...da,da asa e,cand corabia se scufunda,sobolanii sunt primii care o parasesc!...ce nu stie insa dezertorul de fata(a fost greu sa aleaga,ne spune,"a fost o decizie politica",ha,ha,ha!) e ca pleaca pe o corabie si mai putreda si mai scorojita decat cea in care si-a facut de cap in numele unei doctrine(oare are vreuna?) pe care acum o schimba cu o pereche de ciorapi din garderoba lui iliescu(nu,nu am gresit cand am scris cu minuscula)...bihoreni,hai sa ne trezim si sa facem curat ,sa le aratam ce "mult" inseamna pentru noi specia asta infecta de oportunisti !...o sugestie:fiti cu ochii pe "Noua Republica"!
Postat 24 Aprilie 2012, 16:18 de doru
de acord
@cineva: perfect de acord ca fiecare poate avea orice parere! sigur filip nu are coloana vertebrala dar n-o sa-mi spui acum ca udrea(spre exemplu)are! cat despre boc opinia mea este contrara! daca ar fi sa ne referim numai la cate acte normative neconstitutionale au iesit din condeiul sau si ar fi de ajuns. apoi cresterea TVA de la 19% la 24% numai masura economica in perioada de austeritate nu a fost(si nu e)! si lista poate continua....
Postat 24 Aprilie 2012, 13:31 de TDS
@TDS
au ramas oamenii care au coloana vertebrala, restul ii impartiti voi si PNL-ul (nu sunt fan, dar parerea mea e ca Boc a facut bine ce a facut in calitate de Prim Ministru - fiecare cu parerea lui, trebuie respectata chiar daca nu este impartasita)
Postat 24 Aprilie 2012, 13:04 de cineva
impresie falsa
@cineva: boc, blaga, igas, falca, spanu, popoviciu, udrea, boagiu, prigoana AU RAMAS!
Postat 24 Aprilie 2012, 11:20 de TDS
PDL se curata
anul asta voi merge la alegeri pe mana PDL, dupa cum am vazut s-a cam curatat de vulpile batrane care nu mai stiu incotro sa fuga dupa ciolan.
Postat 24 Aprilie 2012, 11:09 de cineva
realitate
Felicitari USL-ului pentru ceeea ce face ,adica prin reusita de a pierde din votanti.Daca continua plecarile din PDL inseamna ca va fi un partid mai curat ca USL-ul unde vor fi cei din cauza cui nu as fi votat cu PDL. PDL-isti veti reusi sa castigati voturi de la PSD-isti.FELICITARI
Postat 24 Aprilie 2012, 10:42 de adevar
ialomita
@Alegator: la retrocedarile ilegale mai pune si batjocura la care au fost supusi cei care au achizitionat case in cartierul EUROPA pentru ca dezvoltatorul a facut tot ce a dorit(inclusiv a incalcat termenii unei LICITATII)cu sprijinul direct al ialomiteanului! asa ca nu ma pot abtine: sa fii blestemat pentru toate relele facute(deci TOATE), tu si neamul tau, 10 generatii de-acum incolo! atentie, de regula imi ies!
Postat 24 Aprilie 2012, 10:22 de TDS
IUDA bihorenilor
Infractorul Filip fuge ca dracu de tamaie de posibilitatea ca dupa alegeri sa ajunga alatiri de PDL in opozitie. Are si de ce se teme daca avem in vedere doar retrocedarile ilegale de terenuri si cladiri. Aude deja zanganitul cheilor si trantitul usilor de metal de la mititica.
Postat 24 Aprilie 2012, 10:08 de Alegator
MANEVRE POLITICE!
Se apropie alegerile.Toate acestea asa-zise "dezertari"din partidul tortionar al Romaniei,sunt manevre pentru a "gestiona"(a se citi:FRAUDA) alegerile.Filip Petru,stie ca-l paste puscaria,s-atunci "tatucu Basescu"i-o zas:"ia vezi cum ii imbarligi pe cei de la PDS,apoi,revii. Vedeti Dumneavoastra,Cetatenii onesti ai Romaniei,toate aceste "dezertari" isi au un scop anume,bine pus la punct de camarila lui Basescu.SI NU-I A GLUMA!
Postat 24 Aprilie 2012, 10:01 de moromete
sobolan
da,era mai logic daca trecea la UDMR,ca doar cu ei a jefuit oradea,oricum ma gindesc ca prin fuga sobolanilor, PDL devine fara voie un pic mai curat si asta ar putea sa le dea un avantaj la alegerile din toamna daca stiu gestiona dezertarile oportunistilor,oricum la USL se arata vremuri grele fiindca sau inmultit candidantii la ciolan si daca se reduce numarul alesilor asa cum ar fi normal,sa vedeti circ la alegerile din toamna,don PEDRO sper sa prinda si el un loc la Jilava alaturi de Bombonel si altii ca ei,tot ce e bine in toata treaba e ca sobolanii indiferent de partid nu cred sa mai prinda un loc in viitorul parlament
Postat 24 Aprilie 2012, 09:45 de luky
Tati fura noi platim
Acu adevarul e ca ce nu a reusi sa isi insuseasca Filip din patrimoniul orasuluim PNL-ul doneaza UDMR-ului !!! Tati FURA pe rupte !!! Noi , amarstenii, platim zi de zi, taxa cu taxa , tat mai multe , tat mai mari !!
Postat 24 Aprilie 2012, 09:39 de scortosul
Tema de casa pentru eBihoreanul
Victor Ponta, a vorbit despre Petru Filip ca despre „un om care înseamnă foarte mult pentru Oradea şi pentru Bihor, dar şi pentru mişcarea politică de stânga”... Faceti domnule publice in presa centrala acele anchete despre "faptele de vitejie" ale lui Filip.Afacerile cu Hotnog, Impact...Este foarte important sa nu distruga iar alte comunitati excrocul asta, oriunde va candida.Este inadmisibil ce se petrece.Ce a facut omul asta in ultima vreme ca nu imi vine nimic in minte. Vrea sa frece menta in parlament pe banii nostri.
Postat 24 Aprilie 2012, 08:37 de Boom
replica la articol
RUSINE!Senatorului PSD Ioan Mang presedinte ,,legitim si legal ales dupa 2 ani de interimat ``al filialei PSD Bihor pentru alegera facuta si neinformarea Prostalaului Ponta Victor presedintele PSD despre persoana hoata si banditul senator PDL Petru Filip slobozeanul pripasit prin Oradea si imbogatit pe timpul cind era primar cu strazi intregi si case care nu i-au apartinut!:))=))Cei din PSD Bihor ce sa ne miram ca nici senatorul PSD Ioan Mang nu este bihorean si oradean cu familie si originii in Oradea ,este din Ineul de Arad sau Chisineu Cris pripasit prin Oradea , nu este bastinas bihorean din Bihor si asa se ajuta intre ei cheretiti acestia de prin Oradea :))=)).Pacat de cei din PSD Bihor care au muncit pentru partid si au sperat la un loc pe lista iar acumastau si se uita cum pe lista va urca hotul bandit de Petru Filip senator PDL.EGALITATE,ECHITATE,ECHILIBRU ,DREPTATE SOCIALA ,nu sa se aleaga acestiacorupti iarasi ,o social democratie adevarata in PSD Bihor,nu traseismului politic ,piata Tahrir in fata sediului PSD Bihor ,simplii membri PSD nu sunt prostimea manipulata. REVOLUTIE TALIBANA in PSD Bihor ,,ori talibanii,ori bogataniiAceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Aprilie 2012, 08:29 de Romanul Simplu
corect
@Incredibil: ai perfecta dreptate, te sustin! sigur, eu ma bucur ca nu a venit la PNL(eu fiind simpatizant PNL). dar totusi am crezut ca USL-ul nu se va preta la asa ceva! hai USL(fara leprele ordinare portocalii)
Postat 24 Aprilie 2012, 00:28 de TDS
case, strazi, cartiere
@Membru PSD: bine ca a scapat PNL-ul de ordinarul asta! zici ca a furat strazi intregi? a furat si pe cetatenii dintr-un cartier intreg(stie el despre ce e vorba, chiar daca nu citeste, ii raporteaza alinus!). macar de ar avea bunul simt de a candida in ialomita si nu in bihor!
Postat 24 Aprilie 2012, 00:26 de TDS
blestem
LEPRA ORDINARA, sa fii blestemat pentru toate relele pe care le-ai facut, tu si neamul tau, cel putin 10 generatii!
Postat 24 Aprilie 2012, 00:24 de TDS
Incredibil
Domnule Mang , chiar v-aţi tâmpit la cap. Vă bateţi joc de aşteptarea unui întreg popor prin salvarea unor cadavre politice ? Domnule Mang , dar nu vă e ruşine să primiţi în PSD un infractor de drept comun care împreuna cu eterna viceprimăriţă au devastat Oradea şi şi-au bătut joc de oraşul acesta în ultimul hal. Ponta are scuze , deoarece nu cunoaşte Oradea cum nici Dan Diaconescu nu îl cunoaşte (de aceea a numit de la centru un infractor la carma partidului ) , dar Dvs. Domnule Mang sunteţi orădean , ar trebui să daţi dovadă de seriozitate şi să nu încercaţi să spălaţi cadavre , deoarece o să vă tragă şi pe dvs. în jos , în cavou lor . Cu ce drept vă bateţi joc de PSD ? Cu ce drept vă bateţi joc de principiile şi entuziasmul tinerilor din TSD ? Ne chinuim de 8 ani să dobândim o imagine cât de cât acceptabilă a PSD în faţa alegătorilor ( deoarece vechii partidului au făcut destule deservicii imaginii acestui partid ) iar Dumneavoastră veniţi acum cu acest strigoi politic să vă bateţi joc de noi ? Dacă vă vindeţi sufletul pentru banii lui , atunci să aveţi soarta lui !
Postat 23 Aprilie 2012, 23:54 de Incredibil
florianagrozea@yahoo.com
Zece mahari PDL, au ciocnit de Pasti, la oua, Unu` s-a intoxicat, si-au ramas doar 9 Noua sefi din PDL vor acum si tort, Seremi a \"lins\" cam mult, si-au ramas ...doar 8 . Opt bashtani din PDL,vor sa faca fapte, Unul este....frunza verde-restul...mai sunt 7. Sapte ani in PDL,si in functii grase - Se schimba in \"ani penali\" - in numar de 6 ! Sase-sase, zar de fuga,pedeapsa cand s-o aplici Vrei sa-aduni PeD-isti gramada, te mai pomenesti cu ...5. Cinci membrii ai PDL – jur, e ca in teatru, Mi s-a confirmat acu`, fara FILIP – 4 . Patru de am fi ramas, fara farisei Tot am mai lupta cu ei, si ramanem 3 Trei fruntasi ai PDL si-au dat toata vlaga, Sa avem sef de Senat,chiar pe domnu` Blaga Dar asa e pe la noi,striga unu`...raman 2. Doi din trei din cei mai grei, chiar sa dea cu tunul Nu au reusit nimic.......si-a mai ramas UNUL ! Eeeei, dar dupa cum toti stim ,asta \"UNU\"- ii tare Si cand suna adunarea - si se umfla “Marea” , Eu va spun de pe acum : va fi grea MISCAREA !!!
Postat 23 Aprilie 2012, 23:42 de Floricita Ingrozita
Curva-i politica!
Prefectura Bihor este condusa de pesedisti, iar PSD Bihor de pedelisti.
Postat 23 Aprilie 2012, 23:37 de SAFE
Mizerabililor
Sunt un vechi membru PSD. Am asteptat cu multa rabdare sa scapam de mizerabilii de PDL-isti. Dar gunoaiele de Filip si Seremi au parasit PDL-ul si contamineaza PSD-ul. Mang de ce nu-i spui lui Ponta ca Filip a furat strazi intregi din centrul Oradiei cu toate cladirile (monument istoric) de pe acestea? Ca nu a facut absolut nimic pt. Oradea, ci numai pentru el? In acest caz eu parasesc PSD-ul contaminat de mizerii si ma inscriu in PDL-ul curatat de gunoaie. Sa va fie rusine pseudoPSD-istilor!!!
Postat 23 Aprilie 2012, 23:20 de Membru PSD
amu-i bai
Noa amu-i bai cu Bucur de la politie ca s-a razbuna Buidogu pe el ca-i neam cu don Pedro!
Postat 23 Aprilie 2012, 21:55 de igas
adio psd!
cu oportunisti ca filip se va duce dracu si partidul asta. pacat. sa tineti minte psd-istilor: naravul din fire n-are lecuire! daca o sa ajungeti ca pdl-ul de acum, va da filip papucii fara regrete. filip=bot=traseist.
Postat 23 Aprilie 2012, 21:45 de xfiles
votant p.s.d.
domnule ioan sorin roman, aveti ocazia sa anuntati centralul domn ponta ca greseste...petru filip e un cal troian, la fel ca si ceilalti tradatori din acel partid de dreapta.ganditi-va, va rog...ori vreti in opozitie inca mult timp!!!
Postat 23 Aprilie 2012, 21:30 de m
profesionalism....
Astept cu nerabdare urmatorul vostru titlu, "E confirmat: Petru Filip se inscrie in UDMR" lol....
Postat 23 Aprilie 2012, 20:40 de hahaha
mr
Mai ramane sa candideze si la primarie... :-(( Cum se poate scapa totusi de imbuibatii ca el???
Postat 23 Aprilie 2012, 20:37 de Ionel
Vai s-amar
Mai ramane sa demisioneze si Boc din PDL si sa se inscrie in PSD, USL...... Mai, popor de smintiti, judecati si apoi votati!!!!!!!!!!!!11
Postat 23 Aprilie 2012, 20:23 de Dezolatul
Rusine PSD !
Rusine PSD !
Postat 23 Aprilie 2012, 20:22 de Alt oradean
bafta
Asa trebuie .....Ce discutii savante va purta Filip cu Misu Bar ...au mama ! Intrebarea e \" \"cine il ia pe Matei \" ? ....asa un pic ....macar o data :)
Postat 23 Aprilie 2012, 20:12 de gabi
fost votant USL
e clar acum stiu ca pot vota PDL
Postat 23 Aprilie 2012, 20:11 de oradean
HUO PSD, HUO USL !!!
PSD si USL se umplu cu tate gunoaile politruce . PDL fara Filip si Seremi incepe sa devina interesant pentru alegeri !! Fuge de raspundere , de dosarele penale pe numele lui de sobolan gras. HUO PSD, HUO USL !!
Postat 23 Aprilie 2012, 19:57 de scortosul
ponta e un bou...ar trebui sa fie informat de celalat bou pe nume mang...
FILIP nu insemana nimic pentru oradea, in schimb oradea a insemnat pentru el locul unde s-a pricopsit si orasul de care si-a batut joc... poate colegul de partid al d-lui filip pe nume mang ar fi trebuit sa-l atentioneze pe ponta sa nu fie penibil... e clar vom vota PDL cat timp leprele s-au mutat la USL.
Postat 23 Aprilie 2012, 19:51 de oradean
Lecitina si plasturele
Se pare ca in curand Petru Filip va avea nevoie de lecitina....Pentru reimprospatarea memoriei.(are o cutiuta de la mine,dar poate nu-i ajunge.)."Minunatele" fapte pe care ni le-a "servit" ar trebui rasplatite cu un mic sejur in conditii arctice,drept rasplata.
Postat 23 Aprilie 2012, 19:50 de gyorgy tozser
cristianconstantin15@yahoo.es
ponta cred ca glumeste cind spune ca filip inseamna mult pt oradea . singurul lucru pe care l-a facut cit timp a fost primar a fost sa se imbogateasca el si pt oras nu a facut absolut nimic . un om de ce-a mai joasa speta
Postat 23 Aprilie 2012, 19:40 de adi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON