URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iulie 2013, 14:04

E oficial: Cristian Puşcaş va lua locul lui Dorin Corcheş în Consiliul Local

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PDL Bihor şi-a depus la Primărie susţinerea pentru următorul reprezentant al partidului între aleşii locali, după ce Dorin Corcheş a părăsit formaţiunea şi s-a înscris în Partidul Conservator, pierzându-şi astfel şi funcţia din Consiliul Local.

După cum se anticipa, cel care îi va lua locul este arhitectul Cristian Puşcaş, care a ocupat locul 7 pe lista de consilieri depusă de PDL la Tribunal la alegerile locale, înaintea lui fiind Emeric Ienei şi Ionel Bungău. Anunţul a fost făcut, joi, într-o conferinţă de presă de consilierul local Adelina Coste. "Domnul Ienei a renunţat în scris la mandatul său, iar domnul Bungău, după cum ştiţi, şi-a dat demisia din partid la sfârşitul anului trecut", a declarat Coste.

Puşcaş va fi validat şi va depune jurământul la următoarea şedinţă ordinară de Consiliu Local. "Sperăm ca prin infuzia de tineret şi cu ajutorul elanului cu care dânsul vine să fim acelaşi grup de consilieri care reacţionează când există derapaje la nivelul Consiliului Local. Poate şi mai mult decât atât...", a spus Adelina Coste.

Dorin Corcheş şi-a anunţat, pe 25 iunie, demisia din PDL Bihor, invocând lipsa de viziune a formaţiunii şi problemele care există la nivel naţional, iar două zile mai târziu a dezvăluit, într-o conferinţă de presă, că s-a înscris în PC Bihor.

În aceeaşi conferinţă de presă, Adelina Coste a afirmat că "PDL nu şi-a tras obloanele", aşa cum mulţi anticipau în urma plecărilor din filiala judeţeană a unor membri importanţi precum Ionel Bungău, Nicolae Hodişan şi Dorin Corcheş. Ba mai mult, a anunţat că urmează o reorganizare, cu ocazia viitoarelor alegeri.

"Ne aşteaptă o lungă vară fierbinte căci s-a stabilit la nivel naţional un calendar al alegerilor interne la nivel de filiale", a declarat Coste. Aşadar, între 4 iunie şi 11 august se vor organiza secţiile de vot, adică cele mai de jos structuri ale formaţiunii, între 12 august şi 15 septembrie vor avea loc alegeri la nivelul birourilor permanente locale, în comune, oraşe şi municipii, în perioada 16-29 septembrie sunt programate cele pe colegii, iar între 1 octombrie şi 17 noiembrie vor avea loc alegerile în Biroul Permanent Judeţean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
democratia
nu fiti misogini daca nu il cunoaset-ti nu inseamna ca nu stie ce face este un profesor excelent ,la fel ca si meseria pe care o practica;mai bine ati verifica ,cei care au suspiciuni asupra sa,pe emeritul prof. de fizica ciordel popa scuze,cornel popa care nu stia sa predea la livada de bihor fizica fara caiet,iar cand era corectat de elevi devenea irascibil , pe elevi facandu-i obraznici,sa-i fie rusineeeeeeeeeeeeeeeeee!
Postat 05 Iulie 2013, 16:31 de diana
traim DEMOCRATIA
Legile lui Murphy despre sex: * Cand se sting luminile, toate femeile sunt frumoase * Virginitatea se poate vindeca * Calitatile pe care o femeie le pretuieste cel mai mult la un barbat, sunt, de regula, aceleasi pe care nu le mai poate suferi dupa cativa ani * Exista lucruri mai bune decat sexul, altele mai rele decat sexul. Dar nimic nu e ca sexul * Inainte de a-l gasi pe Fat-Frumos, trebuie sa saruti o multime de broscoi * Dragostea e o problema de chimie, sexul o problema de fizica * Iubeste-ti aproapele, dar fii atenta sa nu fii prinsa * Sa nu ravnesti la femeia altuia decat daca ai chef * Abtine-te de la vin, cantec si femei; in special de la cantec * Barbatul poate fi fericit cu orice femeie, atata timp cat n-o iubeste * Dragostea este iluzia ca o femeie e diferita fata de celelalte * Nu exista nici o diferenta intre un intelept si un ignorant atunci cand se indragostesc * Sexul este unul din cele noua motive pentru reincarnare; celelalte opt nu au nici o importanta
Postat 04 Iulie 2013, 18:07 de vsm
poate ne spune Maria sa arhitectul unde sunt locuintele ANL
poate ne spune Maria sa arhitectul unde sunt locuintele ANL facut de Blaga si UDREA :)) , cate sunt la PDL, cate la PNL si cate la cei mai mari ca ei sunt mici, mici, mici, baza unde toti pun OSUL este aici si in zadar ca cei din varf culeg LAURI, de ce ?
Postat 04 Iulie 2013, 17:23 de poate ne spune Maria
apar ca dupa ploaie o gramada de ciupercute sa fie oare si otravite ?
nu am auzit in viata mea de el, cine este , ce a facut in PDL ca sa l putem BRAVA ?
Postat 04 Iulie 2013, 17:20 de PDL is DEAD !!!
Bravo nenea Imi !
Emeric Jenei, acelasi caracter bine structurat, la bine si la rau. De ce sa se coboare la nivelul unei adunaturi de pupincuristi a lui Bolojan?
Postat 04 Iulie 2013, 16:51 de Juji
alta varianta nu vad
Va furati caciula pe la PDL sau e aceeasi marie cu alta palarie ?!?!?!
Postat 04 Iulie 2013, 15:28 de ana
Puşcaş...şi cureaua îngustă
Acest"domn" a fost susţinut de către candidatul la funcţia de primar M.Groza(v), pentru lista de consilieri, punând condiţia candidaturii sale de această cerinţă. Doreşte acum să fie ales ca preşedinte al Org. Municipale PDL. Om cu ambiţie, dar să vedem cum va face maistrul senator Găvrilă jocurile.
Postat 04 Iulie 2013, 14:17 de Sargon
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON