URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Mai 2012, 20:01

E oficial: Aşa cum BIHOREANUL a anticipat, Marcel Boloş a fost numit secretar de stat. Urmează Florea şi Carp?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După cum BIHOREANUL a mai scris încă de la începutul acestei săptămâni, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primăria Oradea, Marcel Boloş, pleacă la Bucureşti.

"Primul-ministru Victor Ponta a semnat o serie de decizii privind numirea în funcţii de secretar de stat şi consilier de stat", a anunţat, vineri seară, un comunicat din partea Biroului de Presă al Guvernului, care specifică, între altele, că Boloş Marcel Ioan a fost numit "secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului".

"Deciziile primului-ministru intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial al României", mai arată comunicatul.

În interesul Bihorului

Boloş este susţinut pentru această funcţie de filiala locală a PNL. Directorul a mers în Capitală încă de luni, zi în care a susţinut un interviu în faţa ministrului Eduard Hellvig, şi urmează să răspundă de proiectele europene.

De altfel, Boloş a apărut deja public în compania ministrului Hellvig, la şedinţele de la Guvern. Din câte se pare, locul său la conducerea DMPFI va fi luat de Marius Moş, şef Birou în cadrul acestei direcţii.

BIHOREANUL a încercat în repetate rânduri să îl contacteze pe Boloş, dar acesta nu a răspuns, iar vineri seară avea telefonul închis.

În schimb, contactat pe această temă, primarul Ilie Bolojan a afirmat că "este interesul judeţului Bihor să îşi promoveze la nivel central oamenii competenţi pe care îi are astfel încât să îşi aducă aportul la bunul mers al lucrurilor şi să susţină interesele judeţului care i-a promovat".

Lista e deschisă

Într-o altă ordine de idei, BIHOREANUL a aflat că Marcel Boloş nu este singura variantă propusă de USL Bihor pentru funcţia de secretar de stat. Pe lista scurtă a ministeriabililor se numără directorul Spitalului Clinic Judeţean Oradea, Gheorghe Carp, şi directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Primarul Ilie Bolojan a refuzat să confirme însă cele două candidaturi. "Este prematur să discutăm că va fi vorba de un secretar de stat din Bihor sau că va fi vorba de trei. Lucrurile nu sunt încă aşezate. Se pot întâmpla multe. Tot ce pot să spun este că noi vom susţine în continuare ca oameni bine pregătiţi din Bihor să ne reprezinte la Bucureşti", a spus Bolojan.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Încă un orădean în Guvern: Marcel Boloş, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
ne place, place, place
wow, cati comentatori noi au aparut bursc! Lluvia, silvia, Mara...! de unde ati aparut fratilor/surorilor? din neant? parinte, rezolva-ti repede CV-ul! corecteaza ce ai de corectat, completeaza ce ai de completat! hai ca stii tu ce!
Postat 24 Mai 2012, 07:27 de TDS
:)
Oare veti ajuta bihorul sa iasa in fata daca sunteti secretar????
Postat 23 Mai 2012, 20:50 de silvia
incredibil
Bolos, sa-ti fie de bine tot ceea ce faci:))))))
Postat 23 Mai 2012, 20:22 de Lluvia
Pacat!
Carp, dupa ce a intors spatele Spitalului de copii, PDL-lui, lui Bolojan, acum si Spitalului Judetean! Strasnic barbat!!!!!!!
Postat 14 Mai 2012, 06:20 de Mara
sa mori tu?
@bai tds: esti super inteligent! pa!
Postat 14 Mai 2012, 00:01 de TDS
nu va mai suport
Aiaiaiaia ce cauta parazitu asta ca secretar de stat, secretar de stat si belit cariciu! Asta nu stie pe ce lume traieste dar ii personaju va fi consilier al ministerului dezvoltarii regionale! Nu aveti prrsiane caoabile in alianta asta de suflet! Afar cu suvitatu asta din lumea politica!! Anti usl
Postat 13 Mai 2012, 22:18 de spartanu de bihor
hai sictir
las o mai moale cu popa bolos, toata ziua esti cu organu popii in gura sau in kur... ppopponari nennorociti
Postat 13 Mai 2012, 16:22 de bai tds
sarea in bucate
@.: da, bune versuri! cu toate acestea, eu sper ca Guvernul Ponta, cu toate derapajele de inceput, sa inscrie Romania pe un drum cat de cat bun!
Postat 12 Mai 2012, 12:26 de TDS
@tsd
Una de-a lui Pastorel, mai actuala ca oricand : ,,Din Banat până la Iaşi / Se resimte lipsa sării, / Fiindcă cei mai mulţi ocnaşi /Au ajuns la cârma ţării.'' Si o modesta ,,adaptare'' : ,,În guvernul Ponta, cel de concentrare, / S-au primit trei membri, pentru completare, / Însă ca să fie cabinet etern, / Îmi bag şi eu membrul... în acest guvern! ''
Postat 12 Mai 2012, 12:08 de .
burducea
In Guvernul Petru Groza, preotul Constantin Burducea a fost numit ministrul cultelor. Pastorel Teodoreanu a scris o epigrama in acest sens:" Si parintele Burducea/Cand cu steaua, cand cu crucea". Un pitic asezat pe umarul meu zice ca asta cu "steaua" s-ar potrivi si azi(zau, nu stiu pe ce se bazeaza cand spune asta). eu, cu totala umilinta, imi permit sa-l parafrazez pe Pastorel(atentie, cu alte cuvinte NU E PLAGIAT!) si sa scriu urmatoarele versuri: "Parintele misionar/cand cu f(o)ndul, cand in altar!"
Postat 12 Mai 2012, 11:40 de TDS
PRIMARIA
La Primaria Oradea si la unitatile subordonate nu se angajaza oamenii pe baza de competenta ci, pe bani si pile(alesdeni).
Postat 11 Mai 2012, 22:50 de Corbu
vax
Domnul Bolojan nu stie cati oameni competenti sunt in Oradea, a promovat in 4 ani doar ffff. putini doar cei prezentati lui de oamenii bogati ai orasului, dar sunt oameni si saraci si fff. competenti dar sunt dati la o parte de banii celor bogati. Succes tuturor oradenilor competenti!
Postat 11 Mai 2012, 21:48 de valentin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON