URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iulie 2010, 14:59

După circ, teatru la PSD: Bar a fost reprimit în partid

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sâmbătă, Consiliului Judeţean al PSD Bihor s-a întrunit la Filarmonică pentru alegerea Biroului de conducere al organizaţiei. În acest context a fost invitat să vorbească şi Mihai Bar, care, săptămâna trecută, după ce a pierdut alegerile pentru preşedinţia PSD Bihor, a anunţat că demisionează din partid din cauza "atitudinii duplicitare" a foştilor săi colegi din partid.

Rugăminţi "săgetate"

Cu un ton calm, în faţa microfonului, total diferit de cel de la alegerile de acum o săptămână, Bar s-a prefăcut în mieluşel, unul mai critic, ce-i drept, rugându-şi frumos colegii să-i înţeleagă momentul de "rătăcire" în care şi-a dat demisia, şi să-l reprimească în partid.

"Mă gândeam cum să încep să vă spun că sunt într-o situaţie delicată. Nu că ar fi prima oară în PSD, unde sunt de 20 ani...", a început fostul deputat şi preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, lansându-se apoi la un nou atac asupra unor colegi. "Am ajuns s-o văd şi p-asta, să văd propuneri în Consiliul Judeţean (n.r. - al partidului) oameni pe care eu nu i-am văzut în ultimii patru ani o dată la faţă, să văd oameni care s-au bătut din toată fiinţa lor împotriva primarilor noştri, plecând în alt partid şi revenind, să văd oameni care ne înjurau din toţi bojogii în urmă cu trei luni... Sunt convins că numai de unitate poate fi vorba!", a spus Bar ironic.

El a trecut apoi la promisiunea făcută înainte de alegerile de la Conferinţa Judeţeană a organizaţiei, când a spus că dacă nu va fi ales preşedinte al PSD Bihor va rămâne simplu membru de partid. "Am fost extrem de dezamăgit. Sunt mulţi în această sală care probabil nu mă vor putea privi în ochi o perioadă, şi asta şi datorită faptului că eu nu cred că există vreunul pe care o dată să-l fi refuzat, despre orice ar fi fost vorba", a spus el, făcând trimitere la "trădătorii" care i-au promis votul pentru preşedinţia filialei dar care nu s-au ţinut de cuvânt.

Supărat...

Bar a continuat afirmând că şi-a depus demisia din PSD "într-un moment de rătăcire", mulţumindu-le apoi colegilor care l-au sunat şi l-au făcut să se răzgândească. "Vineri, am revenit asupra deciziei, am aflat de această dată că există statut şi că nu mai sunt nici măcar în Consiliul Judeţean al partidului", a completat el.

Bar s-a referit la spusele preşedintelui PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, care, după cum a declarat şi public, a spus că, pentru a reveni în partid, potrivit statutului pe care Bar îl caracterizase înainte ca fiind "hârtie igienică", trebuie să ceară votul colegilor de partid.

"Cu certitudine, nu am nici cea mai mică dezamăgire pentru că nu mai sunt în acel Consiliu Judeţean, cu certitudine nu am nici cea mai mică dezamăgire că nu sunt în conducerea partidului", a spus Bar. Culmea e că tot el a adăugat, câteva minute mai târziu: "Vă cer astăzi aici dumneavoastră, celor din Consiliul Judeţean (n.r. - al PSD Bihor), să acceptaţi să rămân în continuare fie simplu membru, fie în Consiliul Judeţean, cu convingerea că aţi înţeles că într-un moment de foarte mare supărare am luat acea decizie pe care o regret astăzi. Vă cer înţelegerea", a încheiat Bar.

Ca şi cum n-ar fi...

Reprezentaţia plină de emfază a politicianului a fost însă doar un teatru ieftin. După finalizarea discursurilor, solicitat de BIHOREANUL să spună ce se va întâmpla de acum înainte cu "fiul rătăcitor", preşedintele PSD Bihor Ioan Mang a spus că decizia reprimirii lui Bar a fost luată încă de vineri seară, în cadrul unei întâlniri cu primarii PSD din judeţ. "Am avut o discuţie cu primarii. Am considerat că a fost un moment de supărare în care şi-a dat demisia, şi am decis să nu luăm în considerare această demisie", a declarat Mang pentru BIHOREANUL.

Liderul PSD a confirmat că, înaintea întâlnirii de sâmbătă, a avut "o scurtă discuţie telefonică" cu Bar şi a precizat ulterior că acesta va rămâne nu doar simplu membru de partid, dar şi în Consiliul Judeţean al organizaţiei. Întrebat, de asemenea, de unde schimbarea de atitudine, având în vedere că înainte cu o zi se declarase ferm pe poziţie, că Bar nu va intra în partid decât cu girul pesediştilor, preşedintele PSD a ridicat din umeri.

Noua poziţie survine la doar o zi după ce Mang declarase într-o conferinţă de presă că Mihai Bar va fi primit "cel mult ca invitat" la reuniunea Consiliului Judeţean al PSD Bihor. "În acest moment, domnul Bar nu mai are calitatea necesară să participe la reuniunea Consiliului Judeţean, nefiind membru de partid", susţinea liderul, adăugând că pesediştii pe care Bar i-a făcut "mincinoşi şi trădători" nu sunt însă dispuşi să-i accepte revenirea.

Bar a demisionat din PSD vinerea trecută, trimiţându-şi demisia prin fax la partid. Luni, el a transmis un comunicat presei pentru a-şi "justifica gestul faţă de electoratul meu şi a dezminţi toate zvonurile false" (privind trecerea sa la alt partid). Bar preciza că a demisionat în urma alegerilor din 24 iunie, dar nu "din cauza înfrângerii pe care am suferit-o, ci din cauza atitudinii duplicitare a foştilor mei colegi pesedişti".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
replica III la @romanul complex
@romanul complex bine ca recunosti ceea ce esti :)),,porc si ratat``:))@romanul complex scriu asa pentru responsabilitatea cele afirmate de Romanul Simplu.@romanul complex ,,baiatule `` esti cu fiul tau daca-l ai ? nu cu mine @Romanul Simplu un simplu roman in virsta din ROMANIA.@romanul complex eu unul @romanul simplu sunt un@Roman Simplu un roman linistit in fire si comportamentul meu este linistit,dar in momentul cind sunt nedreptatit si mintit si aflu aceste lucruri,lupt pentru DREPTAE SI ADEVAR indiferent daca am sa pierd sau am sa mor.@romanul complex ,,chestia cu pupincurismul tau fata de senatorul PSD Ioan Mang este adevarata,,mancati- ai chestia :))=)) @romanul complex redactia saptamanalului ,,Bihoreanul ``cunoaste bine pe @Romanul simplu si aceste jigniri sunt nimicuri pe linga celke scrise si citite pe acest forum iart daca le voi scrie voi fi cenzurat pe acest forum si nu mi se va publica comentariile pe care le voi scrie in continuare,pina ma voi plictisi ,dar eu @Romanul Simplu nu ma plictisec niciodata ca sa scriu injurii ,la adresa celor care ma jignesc si ma compromit in fata cititorilor acestui forum :))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 06 Iulie 2010, 07:29 de Romanul Simplu
replica la @SAFE
BAH @SAFE sunt adevarat un roman simplu cu nick name-ul @Romanul Simplu si am citiva ani de cind scriu pe forumul saptamanalului ,,Bihoreanul `` ,si mai multi ani decit tine ,nu am de impartit nimic cu tine nici macar un capat de ata ,nu-ti sunt dator nici macar cu un pahar cu apa ,asa ca n u mai scrie contra @Romanul Simpu.BAH @SAFE sunt intradevar un roman simplua sa ca nu te-ai inselat ,ai gindit ,si ai crezut adevarat si drept lasa motivele si daca vrei ca sa scrii scrie adevarat si drept despre PSD Bihor ,,un partid se distruge din interiorul lui cu membri lui simpli nemultumiti pentru bucuria si satisfactia dusmanilor partidului``Talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor vor social democratie adevarata in partid ,,ECHITATE ,EGALITATE ,ECHILIBRU SI DREPTATE SOCIALA `` acestea sunt ideologia si idealuriule talibanilor.Puterea unui partid reprezinta increderea pe care o are in acel partid si ultimul si cel mai sarac membru si siimpatizant al partidului,iar incredera se pierde atunci cind liderii lui se cearta pentru puterea politica in acel partid si auuitat de simplumebri si simpatizant al acelui partid citat Ion Iliescu.Aceastaeste opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Iulie 2010, 17:13 de Romanul Simplu
Adevar.
Fac parte din cei care va pot privi in ochi,domnule Bar! Nu sunt multi cei care nu va pot privi in ochi,eventual cei carora le-ati facut favoruri,iar,in timp, acestia v-au tradat,si nu o data. Dupa discursul lamentabil de la Consiliul Judetean,care l-ar fi facut invidios pentru slugarnicie si pe Boc, nu stiu pe cine mai puteti privi in ochi! Demisia ar fi un gest onorabil,dar,din pacate,bunul simt v-a parasit!Jenant final de cariera politica! Niciodata nu ati insemnat ceva anume in politica,dar acum sunteti penibil si umil.Mi-e mila de dvs.,sincer!
Postat 04 Iulie 2010, 16:56 de PESEDIST
Greseala.
Mang face o mare greseala neluand in considerare demisia lui Bar pe care o va regreta in cel mai scurt timp posibil.Slabiciunea si inconsecventa in politica sunt defecte care se platesc mai devreme sau mai tarziu.Bar este un om bolnav care nu face decat rau PSD Bihor. Oricum,in ochii bihorenilor,Bar s-a compromis definitiv si ireversibil.Evolutia lamentabila a lui Bar,atat la Conferinta Judeteana cat si la Consiliul Judetean,a fost evidenta.Un om normal nu ar fi revenit asupra demisiei. Nu va foloseste la nimic revenirea in PSD Bihor,domnule Bar!
Postat 04 Iulie 2010, 09:07 de SAFE
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON