URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Septembrie 2016, 15:23

Pârât că a dus la mare trei PSD-iste cu maşina instituţiei, şeful Direcţiei Silvice Bihor şi-a dat demisia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Plimbarea la mare a trei PSD-iste din Bihor cu maşina statului l-a costat funcţia pe şeful Direcţiei Silvice Bihor, Adrian Florescu, acesta înaintându-şi demisia în cursul zilei de miercuri, chiar la sediul Romsilva din Capitală.

"Nu mă ţin cu dinţii de scaun"

"Am avut o discuţie cu domnul director general al Romsilva, Dragoş Ciprian Pahonţu, căruia îi mulţumesc că mi-a acordat o audienţă, şi am vrut să demonstrez că am onoare şi demnitate, că nu mă ţin cu dinţii de scaun", a declarat BIHOREANULUI directorul demisionar.

Florescu a precizat că, urmare a demisiei, va reveni pe postul pe care l-a avut anterior celui de director, şi anume de inginer la sediul din Oradea al Direcţiei Silvice Bihor.

Demisia lui Florescu survine la o săptămână după ce acesta a fost pus în situaţia de a explica motivele pentru care în data de 23 august a acceptat ca o maşină a Direcţiei Silvice Bihor, marca Skoda Superb, să transporte la Mamaia, unde avea loc Şcoala de Vară a Organizaţiei de Femei Social-Democrate, trei colege de partid influente: consilierul judeţean Stela Babău, fosta candidată la Primărie Adelina Coste şi soţia preşedintelui PSD Bihor, Erica Mang.

Demisie... în urma unei verificări interne

Printr-un comunicat dat publiciităţii miercuri de RNP Romsilva, Dragoș Ciprian Pahonțu, directorul general al regiei naţionale precizezaă că a acceptat demisia înaintată de Florescu "după ce, în urma unei verificări interne, s-a constatat că acesta a folosit autoturismul instituției pentru deplasarea în altă localitate a trei membri ai unui partid politic, încălcând regulamentele interne ale Romsilva".

"Ne exprimăm regretul pentru acest incident izolat și asigurăm că Romsilva respectă cu strictețe echidistanța față de spectrul politic, nu este și nu va fi implicată în niciun fel în competiția electorală, iar resursele regiei nu vor fi folosite în beneficiul niciunui partid politic", arată comunicatul.

”Am transmis foarte clar tuturor colegilor mei că Regia Națională a Pădurilor nu se implică în nicio activitate politică sau a partidelor politice. Fiecare angajat al Romsilva are dreptul la o opțiune politică pe care și-o poate exprima liber, dar în afara programului de lucru și fără a implica resursele instituției. Singura politică a Regiei este administrarea și exploatarea durabilă a fondului forestier național”, a declarat Dragoș Ciprian Pahonțu. 

Citiţi detaliile acestei poveşti în articolul Taxi pentru tovarăşe: Trei şefe din PSD Bihor au mers la mare cu maşina Direcţiei Silvice

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Parat sau executat...?!
“Parat ca a dus la mare trei PSD-iste…” Oare cine a parat?! Probabil ca a fost parat exact la Mang (via Ana Maria TIRAN ) si l-au “lucrat “ pe director, ca si asa isi doreau sa scape de el inca din 2013, cand cu controlul de la ocolul Dobresti, unde misunau Firiceii si il strangeau chilotii pe Daescu - a fost rascolit rahatul… Asadar, Florescu a fost sacrificat pentru ca acestia sa fie eliberati de cursul pe care l-a luat la Parchet plangerea penala asupra lor ( se poate asocia si cu cele intamplate la Binsh, la politie, prim-procuror, fieful Daescu-azi vice de Binsh, cei care obstructionau printre altele si dosarele Firiceilor) .Nimic nu e intamplator! Totodata, Mang a scapat si de “competitia” izvorata intre cele doua femei , Stela si Adelina, care-si disputau prim-planul pentru a accede pe un post eligibil la parlamentare…netinand seama ca vor fi si victime colaterale ( asumate se pare de il presidente !) - galantul Florescu….sau poate ca da: au impuscat “doi dintr-o lovitura”! ...si calcand pe cadavre ! Diabolica minte! Acum, Mang braveaza cu gresala directorului care a facilitat ( cine nu ar fi facut-o !?) transportul dlor la Bucuresti…In imensa-I fatarnicie, il presidente se umfla-n pene ca asa-I trebuie directorului daca nu s-a consultat cu el , cum sa musamalizeze cazul si sa dea vina pe altul, eventual…! Rusine Mang, cinste tie directore pentru demnitate! Mai are PSD-ul si oameni cu caracter! Ai avut onoarea si demnitatea sa iti dai demisia intr-un mod corect si onorabil, asa precum a specificat si presa. Oare cine-I urmeaza in functie la directie? Sa fie nasul Jurcau ( precum se lauda Firiceii prin Dobresti) sau binecuvantatul lor sustinator ( fost director tehnic PDL) , Suciu T…sau poate Mateuta -reloaded ? Ramane de vazut , cat de “corect “ si impartial va fi organizat concursul de la Bucuresti de catre tehnocrati…!Surprize,surprize...! Morala: “Facerea de bine…!” si “Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita”! Luuupiii maaaa!!!!!!! P.S. Dle presedinte Mang, nu-ti bate joc de oameni la nesfarsit! Toate se platesc in viata…Iti va veni si tie randul!
Postat 25 Septembrie 2016, 14:17 de carlos
Ptr.Florescu
Omule ,ti-ai schimbat optiunile ,felicitari,macar s-a meritat Cu asemenea cocoane cine nu ar merge la drum lung . Daca mergeai cu sperietoarea de Tiron Ana,sigur acum nu erai demis,o faceai si pe ea fericita ,umbla zvonul ca este cam nesatula dupa .....la drum ,noroc cu centura Borsului.
Postat 21 Septembrie 2016, 22:39 de Andrei_Butoi
E darnica Stela?
A meritat sacrificiul domnule director? A fost darnica negociatoarea Stela de v-a corupt sa ii dati masina cu sofer cu tot? Chiar cu mama ta sa umbli? Nevasta te mai tine acasa?
Postat 21 Septembrie 2016, 21:32 de dinpsd
PCR transpatinic. Ep.: Lupta cu ”Marea corupţie!” (II)
I. ”Am avut o discuţie cu domnul director general al Romsilva, Dragoş Ciprian Pahonţu, căruia îi mulţumesc că mi-a acordat o audienţă, şi am vrut să demonstrez că am onoare şi demnitate, că nu mă ţin cu dinţii de scaun", a declarat BIHOREANULUI directorul demisionar.” 1. Este bine faptul că PSD Bihor mai are bărbaţi ca domnul Florescu. Vremea ciolagiilor, mai mult sau mai puţin ”acoperiţi” (ex: Ovi Mureşan), trebuie să apună și în această filială judeţeană a PSD. 2. Sunt convins de faptul că dacă dl. director ar fi asigurat, Primei Doamne de la PSD Bihor şi colegelor sale, un transport cu elicopterul la Bucureşti, s-ar fi trezit şi subiect de ”Caţavencii”, respectiv de ”Charlie Hebdo”. Aşa îi trebuie dacă se ocupă de amabilităţi, în loc de treburi serioase, ca: …devalizarea/decimarea unor păduri! 3. Sunt convins şi de faptul că dacă Herr Johannis, i-ar fi cerut dlui Cioloş o maşină de serviciu, pentru mers …la munte/mare, la un eveniment, sau la vreo şedinţă, acesta din urmă l-ar fi refuzat. II. Sunt ”convins” şi de faptul că pe vremea când dona Luci Varga era mare şefă la Ministerul Mediului, se tăia abuziv mult mai puţin din pădurile bihorene, decât după. III. Un subiect (şi) social-democrat şi pentru dl. Mang, Preşedinte PSD Bihor: revitalizarea şi eficientizarea transportului feroviar de călători în România. 1. Dacă imperialiştii de austrieci, nemţi şi britanici pot, respectiv foştii Regi ai României, dar şi tov. Nicu au putut, atunci de ce nu poate şi o viitoare guvernare PSD? Recomandare: Să nu faceţi vreun studiu de fezabilitate/Master Plan, în acest sens, cu tov. Traian & co, fostul ”Zeus” de Cotroceni.
Postat 21 Septembrie 2016, 20:15 de stefan
E barbat, si-a asumat raspunderea! Felicitari!
Birtinezul care a rupt, la propriu, doua autoturisme cu naveta Oradea-Alesd, e primar a treia oara, nu l-a luat nimeni de urechi... Si la urma tot a divortat!
Postat 21 Septembrie 2016, 17:01 de pinonel
RE: E barbat, si-a asumat raspunderea! Felicitari!
Păi de ce să-l ia de urechi? Măcar el nu a făcut drumurile de pomană. De-aia l-au şi votat în halul ăsta!
Postat 21 Septembrie 2016, 22:59 de Florin Ciucas
Non,rien de rien, elles ne regrete rien .
No, da' doamnele-s o.k. ma gandesc, n-au nici o problema, . Bravo ! Asta conteaza.
Postat 21 Septembrie 2016, 16:52 de Iness
adelina
Na uite ca asa mai auzim si noi de Adelina cea care in campania pentru primaria Oradea a postat pe youtube un video in care conducea o masina pe drumul expres si ne explica despre trotuarele slim....vai ce a pierdut Oradea :)))))
Postat 21 Septembrie 2016, 15:57 de suporter_oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON