URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2010, 14:26

După 9 ani în PDL, Mircea Budău s-a înscris la UNPR

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
La 9 ani de la intrarea în PD Bihor, după un stagiu de alţi 7 ani în diversele formaţiuni liberale (din care ultima, în 2001, PNL), Mircea Gelu Budău a anunţat, miercuri, că renunţă la funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PDL pentru poziţia de membru de rând în UNPR.

Trădat de colegii PDL-işti

Întrebat, la conferinţa de presă desfăşurată la sediul acestei formaţiuni, ce anume i-a determinat decizia, Budău a răspuns că nu se mai regăsea în PDL şi, la insistenţele jurnaliştilor, a „dat din casă" câte ceva din atmosfera ce domină rândurile democrat-liberalilor, una în care „nimeni nu se mai înţelege cu nimeni".

„Nu m-am gândit să mă înscriu în PNL, pentru că acolo e domnul Ilie Bolojan, domnul Cornel Popa... Iar între PSD şi UNPR am ales UNPR pentru că am simţit că aici m-aş regăsi mai bine. Are trei lideri de valoare (n.r. - Cristian Diaconescu, Gabriel Oprea şi Marian Sârbu) şi este o formaţiune care va creşte încet, dar sigur. În PDL, la vârsta mea, nu mai puteam să spun ceva. Simţeam că mereu se uită cineva peste umărul meu. Chiar şi Biroul Permanent Judeţean al PDL a crezut că eu nu puteam ieşi la pensie cum se face omeneşte, cu o ţuică, cu pupături... Căci, în fond, pensionarea este o sărbătoare...", a spus Budău, făcând astfel referire la modul în care a fost "lucrat" personal de către câţiva foşti colegi PDL-işti.

O „mârlănie"

Budău a amintit că în urmă cu două săptămâni, a fost pusă în discuţia BPJ persoana care să conducă Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, de la a cărei şefie el intenţiona să se pensioneze în luna ianuarie, fiind însă forţat s-o facă intempestiv, după ce în BIHOREANUL fusese acuzat de mai mulţi medici veterinari, inclusiv membri PDL, că îşi exercită funcţia abuziv.

La respectiva şedinţă a BPJ, Budău a primit doar 6 voturi de încredere, un adjunct al său de la DSVSA, Dan Lung, 4 voturi, iar un altul, Sorin Hodişan, 16 voturi, astfel că acesta din urmă a fost pus şef în locul său.

Din culisele „debarcării" sale, Mircea Budău a mai dezvăluit că în timp ce el era plecat la Bucureşti în delegaţii, adjunctul său, Sorin Hodişan, „şi-a făcut campanie electorală, sprijinit de Traian Abrudan (n.r - fost subprefect, vicepreşedinte al organizaţiei) şi de Florin Oros (n.r. - consilier judeţean). O mârlănie...", a spus Budău, făcând legătura cu un episod mai vechi pentru care acum Abrudan i-a plătit poliţa: „Vă pot spune că după alegerile din 2008, când s-a pus problema numirii prefectului, între Gavrilă Ghilea şi Traian Abrudan, eu l-am votat pe Ghilea, iar împotriva acestuia au sărit Abrudan şi Matei".

„Nu mai e PD-ul de altădată..."

Tot la insistenţele jurnaliştilor, Budău a povestit despre fostul său partid că „nu mai e PD-ul de altădată", atmosfera în organizaţie fiind dominată de tensiuni şi conflicte între membrii importanţi.

„După plecarea domnului Filip (n.r. - demisia din funcţia de preşedinte a fostului primar Petru Filip), în PDL este plin de şefi. Or, eu zic că şi în armată sergentul este mai periculos pentru soldaţi decât generalul", a spus proaspătul fost vicepreşedinte, referindu-se la faptul că există numeroşi pretendenţi la şefia PDL Bihor din rândul unor personaje care nu se ridică la înălţimea funcţiei.

În ce priveşte lupta dintre cei doi candidaţi înscrişi în lupta pentru preşedinţia PDL Bihor, Ştefan Seremi şi Radu Pentie jr, Budău a comentat: „Va fi o luptă grea, în care vor conta mult echipele. Ştefan Seremi a ajutat foarte mult primarii şi consilierii locali ai partidului. Juniorul lui Pentie e un băiat care vrea să se afirme, iar tinerii vor să scape de cei în vârstă, numai că trebuie să arate că se ridică la nivelul lor. Dar în PDL echipele nu se ştiu. Se făcea o şedinţă în sală, se termina şedinţa oficială, iar apoi începeau alte şedinţe, neoficiale, în tot felul de săli...", a spus Budău, descriind existenţa grupărilor rivale din Parcul Traian.

„Secretara, cea mai PD-istă"

Întrebat de jurnalişti dacă, înainte de a se înscrie în UNPR, şi-a înregistrat demisia din PDL sau dacă măcar şi-a anunţat foştii colegi, Mircea Budău a afirmat că, potrivit Legii partidelor, nu era obligat să-şi depună demisia din vechea formaţiune înainte de a se înscrie în cea nouă. Ca atare, a găsit de cuviinţă să-şi anunţe intenţia doar secretarei PDL Bihor, Doina Bogdan, cunoscută ca „Doamna Doina, cea mai PD-istă din organizaţie".

Budău a mai anunţat, de asemenea, că gestul său va fi copiat şi de alţi foşti colegi din PDL, primul care a şi făcut acest pas fiind Octavian Floruţa, fost şef al DSVSA, pe care - de altfel - l-a propus conducerii UNPR Bihor să ocupe una din funcţiile de la conducerea instituţiilor descentralizate negociate cu PDL. „Domnul Floruţa a fost şi dumnealui multă vreme membru PDL, dar a venit la UNPR şi a fost propus să ocupe una din cele două funcţii de director adjunct negociate cu PDL. Una este la DSVSA, cealaltă la APIA (Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură)", a spus Budău.

Întrebat cum se negociază funcţiile de la conducerea instituţiilor descentralizate, Mircea Budău a explicat că „negocierile se poartă la centru, între Eugen Nicolicea, din partea UNPR, şi Vasile Blaga şi Gheorghe Flutur, din partea PDL".

În finalul conferinţei de presă, Budău a repetat că s-a înscris în UNPR fără a pretinde nicio funcţie de conducere, însă preşedintele organizaţiei judeţene Bihor, Gheorghe Pintea, a intervenit arătând că va propune alegerea fostului PDL-ist într-o funcţie de vicepreşedinte la apropiata Conferinţă Judeţeană, programată pe vineri, 12 noiembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Noi suntem Romani
Noi suntem Romani, unde ajunge tara?Tineriii care invata la ori care dintre facultatile cele mai mari din Europa,acasa la noi nu au nici o sansa!!!!!!!!!!! Fiindca posturile si functiile de director sunt pe criteri politice,nu dupa stiinta...Prost sa fi,dar noroc sa ai.Ce educatia politica putem sa oferim noi ,daca uni schimba culoarea politica ca si chilotii????????
Postat 12 Noiembrie 2010, 11:18 de agape
Se năruie şandramaua
Seremi, Matei, Abrudan şi alţii ... nepopulari, infatuaţi şi incompetenţi ... se manâncă între ei ... la aşa oameni aşa partid ...
Postat 11 Noiembrie 2010, 16:04 de rock
N-ai loc
In PSD nu ai loc, stai linistit !!!
Postat 10 Noiembrie 2010, 16:25 de Ionut
O “marlanie” tradatoare: don Budau!
I. Inca o dovada a zicalei: ”Cine se aseamana se aduna!” II. Don Budau: Când ai "lucrat" pe altii, cum te-ai simtit? Te-ai simtit ...BINE? III. ”În finalul conferinţei de presă, Budău a repetat că s-a înscris în UNPR fără a pretinde nicio funcţie de conducere...” 1. Un post de conferentiar la ”tatucul” Bara? 2. ..., 3. ... IV. ”Domnul Floruţa a fost şi dumnealui multă vreme membru PDL, dar a venit la UNPR şi a fost propus să ocupe una din cele două funcţii de director adjunct negociate cu PDL.” 1. don Budau: In 2009, de ce l-ai schimbat din funcția de director adjunct, pe dl. Floruța? 2. Nici PNL, in perioada 2007-2008, nu a procedat ca tine! V. Rau ar mai ajunge PSD Bihor, cu asemenea ”membri simpli”, care știu"bea" bine sange de PSD-ist (ne-traseist politic)! VI In loc de concluzii: Pe cine reprezinta, de fapt, unii ca don Budau? Multa sănătate, ...romane!
Postat 10 Noiembrie 2010, 15:21 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON