URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iulie 2015, 18:05

Dumitru Voloşeniuc, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, trimis în judecată pentru afaceri incompatibile cu funcţia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Dumitru Voloşeniuc, a fost trimis în judecată, joi, de procurorii DNA Oradea, pentru operaţiuni comerciale incompatibile cu funcţia şi fals în declaraţii.

Potrivit actului de acuzare întocmit de procurori, în perioada iunie 2008 - iunie 2012, în perioada cât a fost vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Voloşeniuc a fost şi reprezentant al firmei Road Trans SRL din Lugaşu de Jos, iar în urma unor operaţiuni financiare efectuate prin intermediul societăţii ar fi obținut foloase necuvenite în valoare de 238.650 lei.

Totodată, politicianului i se impută şi că a omis să menţioneze în declarația de avere calitatea de asociat unic și administrator pe care soţia sa le deţinea în societatea comercială. Asupra bunurilor și conturilor bancare deținute de Voloșeniuc anchetatorii au luat măsuri asiguratorii în vederea confiscării speciale. Dosarul va fi trimis spre judecare Tribunalului Bihor.

Luna trecută, Dumitru Voloșeniuc a anunţat că renunţă atât la calitatea de consilier judeţean, cât şi la cea de membru al Comitetului Executiv Judeţean al PNL Bihor, arătând că se retrage în activitatea privată din dorinţa de a nu dăuna imaginii CJ şi celei a PNL Bihor, din cauza dosarului penal în care era anchetat fiindcă a semnat actul de angajare al fratelui său, Dragoş Voloşeniuc, în cadrul ABA Crişuri.

În paralel, însă, procurorii DNA Oradea au declanşat o anchetă şi pe marginea unor operaţiuni financiare pe care fostul vicepreşedinte al CJ Bihor le-a realizat în numele unei firme înfiinţate pe numele soţiei şi pe care politicianul a omis să o menţioneze în declaraţia de avere.  

Pe 18 septembrie anul trecut, fratele lui Dumitru Voloşeniuc, Dragoş, a şi fost reţinut pentru 24 de ore, pentru delapidare şi trafic de influenţă, ambele în formă continuată, fiind acuzat că, după angajarea în cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor din cadrul ABA Crişuri, ar fi pretins şi primit 4.500 lei şi 500 euro de la un bărbat căruia i-ar fi promis că îi va obţine restituirea permisului de conducere ridicat în cadrul unei anchete penale. Unui alt denunţător, Dragoş Voloşeniuc i-a cerut 1.000 de euro cu promisiunea că, prin intermediul fratelui său, îi va angaja soţia ca registrator la Spitalul Municipal.

Dragoş Voloşeniuc a fost denunţat, de asemenea, că ar fi pretins 1.200 lei de la un orădean pentru a-i obţine o diplomă de conducător de utilaje de mare tonaj fără să fi absolvit vreun curs de specialitate sau să susţină un examen, plus încă 2.000 lei ca să intervină pe lângă fratele său pentru a-l angaja la ABA Crişuri.

Pe de altă parte, BIHOREANUL a dezvăluit anul trecut că, pe când conducea ABA Crişuri, fostul vicepreşedinte al CJ Bihor şi-a finanţat propriul club de fotbal privat, Sporting Lugaşu de Jos, din surse ale acestei instituţii, alimentând maşinile clubului la staţia de carburanţi a ABA şi transportând sportivii cu microbuzele instituţiei.

Citiţi detalii despre acest subiect în articolul "Nea Gigi căpuşa: Dumitru Voloşeniuc şi-a întreţinut propriul club privat de fotbal din banii ABA Crişuri!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Hahaha
Aista cu parul cret,in trening turcesc,se invirtea pe la FCBihor!In pauza TRECEA STRADA,era muci,facea transferuri,se dadea manager!Iarta-l Doamne,da-i multi ani,lasa-l fara bani!Hai BIHORU!!!!!!!!
Postat 17 Iulie 2015, 08:25 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON