URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Septembrie 2012, 13:57

Dumitru Voloşeniuc este noul şef la Ape Crişuri. Pasztor, director tehnic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Prefectul Bihorului, Claudiu Pop, a citit, luni, într-o conferinţă de presă, ordinul care-l eliberează din funcţie pe UDMR-istul Pasztor Sandor din funcţia de director general al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, respectiv decizia care-l numeşte pe această poziţie pe fostul vicepreşedinte liberal al Consiliului Judeţean Bihor, Dumitru Voloşeniuc. Ambele decizii sunt semnate de directorul Direcţiei Naţionale Apele Române, Vasile Pintilie.

Potrivit primului document, Pasztor şi-a cerut eliberarea din funcţie şi numirea sa ca director tehnic de exploatare-lucrări, ceea ce s-a şi întâmplat. Prezent în aceeaşi conferinţă de presă, Pasztor a fost întrebat de jurnalişti de ce a renunţat la funcţie. După câteva secunde de linişte, fostul şef al ABA Crişuri a spus că, în acest moment, din poziţia de director tehnic poate face mai multe pentru instituţie.

"Am fost director trei ani şi jumătate, aţi observat că foarte mulţi bani au fost aduşi în Bihor. Eu consider că vârful (n.r. instituţiei) trebuie să reprezinte o putere care e capabilă să aducă fonduri. Posibilităţile mele sunt mai optime pe domeniul tehnic", a declarat Pasztor, lăsând astfel să se înţeleagă că dacă ar fi rămas şef, ar fi fost în "defazaj" cu puterea centrală, deci n-ar fi putut atrage fonduri în judeţ.

Pasztor a mai spus că e convins că meritele sale din cei trei ani sunt apreciate de bihoreni. "S-au finalizat investiţii vechi de 8 ani, cum e barajul de la Suplacu de Barcău. Oradea are azi o altă faţă, prin malurile amenajate ale Crişului, lucrări în care s-a ţinut foarte mult cont de partea ecologică. Mai avem şi alte proiecte foarte importante, cum e Adona şi Crişul Mic", a sintetizat UDMR-istul. Pasztor a mai precizat, ca un amănunt haios, că a fost împreună cu Voloşeniuc la Bucureşti pentru a cere mutarea lui pe funcţia de director tehnic. "Au fost surprinşi de buna noastră înţelegere", a spus fostul director plin.

La rândul său, prefectul Claudiu Pop i-a mulţumit lui Pasztor pentru activitatea sa din fruntea instituţiei, iar pe Voloşeniuc l-a asigurat de sprijinul Instituţiei Prefectului. "Am convingerea că domnul Voloşeniuc, jurist de profesie, va reuşi să ducă mai departe toate lucrurile bune începute de ABA Crişuri", a declarat Pop.

Noul director a asigurat şi el că îşi va pune "experienţa, forţa şi priceperea" la dispoziţia instituţiei. "E adevărat, sunt multe de învăţat, e o instituţie nouă pe care nu o cunosc", a spus Dumitru Voloşeniuc.

Alături de Pasztor şi de Voloşeniuc, la conducerea ABA Crişuri mai sunt Claudiu Oros (director tehnic pe resurse de apă şi plan de management), Viorel Iuhas (director tehnic investiţii) şi Maria Tonca (director economic).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Ciolanul
Cand te-a numit tot politic, te-ai frecat bucuros pe maini. acum n-ai mai vrea sa pleci. Ai inceput sa dai si comentarii ?
Postat 19 Septembrie 2012, 07:32 de pastor
a zburat udemeristul !
dupa ce fata a facut, pare ca a uitat cum a ajuns si el pe postul asta. cum a venit (numit politic), tot asa a si zburat !
Postat 19 Septembrie 2012, 07:09 de oradean
Concurs
În România concursurile se sustin doar atunci când se cunoaşte câştigătorul.Din păcate.Dacă nu eşti membru al unui partid aflat la guvernare, degeaba ai competenţe. Păcat de cei tineri şi valoroşi. Dar vorba lui M.Beniuc "Partidul e în toate/E în cele ce sunt/Şi-n cele ce mâine vor râde la Soare/E în holda întreagă şi-n bobul mărunt/E în pruncul din leagăn şi-n omul cărunt/E în viaţa ce veşnic nu moare".
Postat 18 Septembrie 2012, 15:15 de Sargon din Veneţia
TOT POLITIC???
Si asta a fost numit politic.Cand se vor da concursuri in tara asta sa se angajeze oameni comoetenti??? Are asta habar de ceva??? Are studii in domeniu?? Are pe d.r.e.a.q. Tara de c.a.c.a.t
Postat 18 Septembrie 2012, 12:32 de elos
bun venit
Eu cred ca se v-a descurca fara probleme domnul Voloseniuc la conducere, si mari sanse de a aduce bani pentru investii in jud.bihor, bun venit!!
Postat 18 Septembrie 2012, 09:34 de rad
Studii
Dar unde a facut studiile in drept? La Vad? Cred că mai degrabă are studii de stâng(a).
Postat 17 Septembrie 2012, 18:58 de Sargon de venetia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON