URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2014, 19:15

Drumuri Orăşeneşti a câştigat lucrările de modernizare a Pieţei Unirii pentru 18,9 milioane lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Piaţa Unirii va fi modernizată de către o asociere de firme reprezentată de Drumuri Orăşeneşti, Electro Construct Sildac, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi, Imsaurisa şi Gardener, care a câştigat la un preţ de 18,9 milioane lei cea de-a treia procedură de achiziţie organizată de municipalitate pentru atribuirea lucrărilor.

"Este vorba de un proiect complex la care am cerut materiale de calitate, fapt pentru care preţul la care a fost atribuită licitaţia este foarte apropiat de suma estimată", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Mircea Mălan.

Practic, grupul de firme Selina a pierdut pentru a doua oară în ultimele şase luni licitaţia pentru atribuirea lucrărilor din Piaţa Unirii fiindcă oferta sa a depăşit valoarea estimată. "Oferta asocierii al cărei lider este Selina a fost calificată ca inacceptabilă, pentru că preţul de 20,2 milioane lei depăşeşte cu 7% valoarea estimată", a spus Mălan.

Pentru a vedea lucrările începute cât mai repede, astfel încât să poată fi terminate până în decembrie 2015, municipalitatea a ales ca procedura de achiziţie să se desfăşoare sub forma unei cereri de oferte, în care termenul de depunere a ofertelor este de 10 zile, şi nu prin licitaţie, la care termenul de aşteptare este de cinci ori mai lung.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Pieţei Unirii vizează, între altele, transformarea în zonă pietonală a spaţiului delimitat de străzile Primăriei şi Alecsandri, devierea traficului auto prin faţa Palatului Episcopal Greco-Catolic, pavarea cu porfir a întregii zone, lărgirea pietonalului cu circa 10.000 metri pătraţi şi mutarea staţiilor de tramvai faţă în faţă, în dreptul Podului Ferdinand.

Proiectul mai implică modernizarea sistemului de iluminat prin montarea a 56 de stâlpi cu corpuri de iluminat economicoase de tip LED, înlocuirea a 39 de bănci, 22 coşuri de gunoi şi două rastele pentru biciclete, remodelarea spaţiilor verzi şi a vegetaţiei, introducerea în canale tehnice a cablurilor care acoperă în prezent faţadele clădirilor şi restaurarea elementelor artistice ale ansamblului arhitectural-sculptural proiectat de arhitectul Duiliu Marcu în 1926.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
răspuns
@anticomunist: asta e, se mai întâmplă! Oricum îmi este și teamă de năvala diasporenilor care sigur, sigur se vor întoarce în țară să și-o ia! Adică țara să și-o ia!
Postat 05 Decembrie 2014, 12:05 de TDS
@TDS
PSD-istii nu numai ca "e rai" da' e si prosti (vezi cum au pierdut niste alegeri deja castigate). In rest numa'de bine si sper sa apuc trecerea in nefiinta a celor doua partide provenite din PCR (PSD si PDL).
Postat 05 Decembrie 2014, 10:07 de User anonimizat
PALM BEACH vs DUBAI
DUBAI(Ponta)/BAD BAD BAD DUBAI(Bolojan)/OK PALM BEACH(Iohannis)/GOOOD GOOOD GOOOD! PS Nemtareala e nemtareala la ea acasa! In Romanica tot romaneala e!
Postat 05 Decembrie 2014, 01:01 de TDS
new PNL!
ORIBIL PROIECT! Cred ca Duiliu Marcu s-ar rasuci in mormant! Proiect promovat de incompatibilul BOLOS si sustinut de BOLOJAN! O R I B I L! Ce parere are "arhitectul sef"?(OK, nu e arhitect dar ca si mine isi poate spune parerea/doar ca teoretic arhitectul sef al unui municipiu chiar asta ar trebui sa fie! Dar liberalii " e" cinstiti, corecti, onesti! Doar PSD-istii " e" RAI! Dar Cristian Puscas ce zice?(macar el e arhitect)
Postat 05 Decembrie 2014, 00:54 de TDS
Frumos
Piata Unirii in varianta 3.0.
Postat 04 Decembrie 2014, 12:45 de Mari
modern sau nu
Nu-i cam mult beton şi prea puţină verdeaţă? Probabil aici vor fi viitoarele concerte /stuff.
Postat 04 Decembrie 2014, 10:41 de Mortu
modernizare
Sa vedem ce o sa iasa din aceasta schimbare de look. Ar fi pacat sa se piarda aspectul istoric al zonei. Sa speram ca nu se va produce mai mare aglomerare a circulatiei auto. Ramane cu semn de intrebare procedura la care a recurs Primaria pentru atribuirea lucrarii. Sper ca nu se va repeta istoria pasajului "Vulturul Negru".
Postat 04 Decembrie 2014, 07:55 de tini
Hmmm
Esti sigur ca nici printre cele enumerate nu sunt "firme de casa"?...:)
Postat 04 Decembrie 2014, 07:52 de Mos_Ion_Roata
Sigur?
E de mirare ca firma de casa nu mai castiga lucrari, dar si mai interesant va fi de vazut , daca castigatorul licitatiei nu se va opri pe la mijlocul proiectului ca nu ii ajung banii.....vezi ce s-a intamplat cu tronsonul de drum Oradea - Sinmartin sau Podul din Dragos Voda. ca la noi la nimeni
Postat 04 Decembrie 2014, 06:33 de alias
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON