URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Septembrie 2017, 12:26

Drumul de Coada Lacului, blocat în continuare: Pompierii lucrează pentru degajarea copacilor, turiştii au coborât folosind drumul din lac

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După o noapte agitată, pompierii bihoreni intervin în continuare, luni, în diferite situaţii provocate de furtuna devastatoare de duminică.

Turiştii de la Coadă, spre casă

Potrivit căpitanului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana şi al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, luni dimineaţă sunt în misiune pompierii militari din Aleşd, Ştei şi Beiuş. "Au reluat operaţiunile de degajare a copacilor de pe carosabil la Coada Lacului şi în localitatea Cucuceni, respectiv de pe acoperişurile a două locuinţe, în localităţile Ghighişeni şi Delani", a declarat Roşca.

Deşi drumul de Coada Lacului este încă blocat, cei circa 150 de turişti care au rămas blocaţi în satul de vacanţă au plecat, folosind drumul improvizat de pe fundul lacului.

"Curentul în zonă este întrerupt, firele fiind rupte în mai multe locuri. Curentul cred că nici într-o săptămână nu o să se remedieze, e rupt în prea multe locuri pe lac şi în tot satul, cum au căzut copacii peste fire", a povestit luni, pentru BIHOREANUL, Adela Barbu, unul dintre turiştii blocaţi duminică la Coada Lacului.

Potrivit unui comunicat trimis, luni după prânz, de Consiliul Judeţean Bihor, se lucrează încă pentru degajarea copacilor căzuţi pe zona Stâna de Vale - Baraju Leşu, respectiv pe drumul Şuşti-Moneasa, în zona Urseşti, spre limita de judeţ către Arad.

Sate fără curent

Totodată, un echipaj al Secţiei de Pompieri Beiuş a acţionat, luni dimineaţă, cu o autospecială de lucru la înălţime pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie din structura acoperişului bisericii din centrul oraşului, care puneau în pericol siguranţa trecătorilor.

În continuare, în 237 de localităţi din Bihor sunt avaraii la reţelele electrice, fiind afectaţi aproximativ 20 000 de consumatori. "Au fost avariate 21 de linii de medie tensiune, 20 de stâlpi de electricitate şi 305 posturi de transformare. Un număr de 3 grupuri electrogene asigură furnizarea energiei electrice în localităţile Rieni, Petrileni şi Sudrigiu şi 25 de echipe ale Electrica acţionează pentru remedierea defecţiunilor", a mai transmis Camelia Roşca.

Potrivit acesteia, în Bihor nu existe sate întregi fără curent, ci doar avarii parţiale. Această situaţie se schimbă de la oră la oră, în funcţie de cum reuşesc muncitorii Electrica să facă reparaţiile.

În urma furtunii de duminică seară, 38 de unităţi administrativ-teritoriale din Bihor au fost afectate, cu copaci şi stâlpi de electricitate căzuţi şi clădiri avariate. În 18 şcoli din judeţ, luni nu se ţin cursuri, pentru că clădirile unităţilor de învăţământ au suferit diferite distrugeri provocate  de furtună.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON