URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Mai 2016, 12:19

Dragnea sare la Bolojan! PSD a reclamat Ordonanţa care permite organizarea referendumului deodată cu alegerile locale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD nu vrea ca orădenii să poată participa, în ziua alegerilor locale, şi la referendum pentru unirea Oradiei cu Sînmartin.

Preşedintele partidului, Liviu Dragnea, a anunţat că a reclamat la Avocatul Poporului Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului de săptămâna trecută, care permite organizarea referendumului local în aceeaşi zi şi în aceleaşi secţii de vot cu alegerile locale.

"Am văzut că se ocupă mai nou Guvernul în a adopta o ordonanţă prin care să reglementeze referendumul local să se poată organiza în aceeaşi zi cu alegerile locale în aceleaşi secţii de vot. De ce este urgenţa asta? Noi am atacat-o deja la Avocatul Poporului", a spus Dragnea duminică seară, într-o emisiune la România TV.

În baza acestei sesizări făcute de PSD, Avocatul Poporului poate sesiza Curtea Constituţională privind neconstituţionalitatea Ordonanţei, urmând apoi ca judecătorii CCR să se pronunţe asupra acestui fapt. 

Decizia PSD este clar menită să încurce planurile secretarului general al PNL, primarul Oradiei Ilie Bolojan. 

Miercurea trecută, Guvernul a modificat Legea privind organizarea şi desfăşurarea referendumului astfel încât să poată fi organizate referendumuri locale odată cu alegerile locale şi utilizând infrastructura pregătită pentru acest tip de scrutin.

Guvernul a anunţat că "odată cu alegerile locale din 5 iunie vor fi organizate două referendumuri locale", făcând trimitere la situaţia din Oradea, dar şi la judeţul Botoşani, unde Consiliul Local al comunei Dîngeni, a aprobat organizarea referendumului local în vederea consultării cetăţenilor din comună pentru înfiinţarea satelor Gulioaia, Buneni şi Coşteni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
@horia_simion
Calul moare de drum lung si prostul de grija altuia! Vad ca te f**te rau grija locuitorilor din Sanmartin, tu fiind din Bins. Unificarea este benefica si pentru oras si pentru Sanmartin. Tre' sa ai puterea de abstractizare a unei drosophila melanogaster, adica mai deloc, ca sa nu poti vedea avantajele. Le-am enumerat de atatea ori, asa ca nu mai revin, insa constat ca PSD-ul local recunoaste si el acest fapt, necesitatea unificarii, problema celor din PSD fiind omul care face unificarea. PSD-istii, in frunte cu plagiatorul Mang, in visele lor umede, viseaza sa "infaptuiasca" ei "marea unire". Au o singura problema, comportamentul lor vizavi de acest oras (nenumaratele acte de boicot si obstructionare a dezvoltarii lui), comportament care le vor aduce multe, multe, voturi contra. Un proverb romanesc spune ca desteptul invata din greselile altora, prostul, nici din ale lui! Din pacate, acesta e si cazul PSD-ului.
Postat 17 Mai 2016, 09:04 de User anonimizat
Fara argumente
Penelistii comentatori sunt in mare criza de argumente. In afara unor laturi aruncate in PSD si impotriva oricui se opune unui referendum imoral, si hilar, nimic nu vine in sustinerea actiunilor primarului de Oradea. Care ar fi castigul Sinmartinului in aceasta poveste? Ce castiga cetateanul de rand din jocurile politico-administrative? Deocamdata, incapatanarea edilului de a face aceasta fuziune cu orice pret, trezeste suspiciuni cat casa. Ordonante emise in mod curios de Guvern care sa-i ajute strict lui Bolo. Cainii asmutiti sa latre impotriva opozantilor. Propagandisti isterizati care pompeaza in mintea cetateanului necesitatea proiectului. Toate acestea implica oameni, eforturi si resurse la un nivel imiaginabil. Si ca in fiecare afacere, exista si castigatorii din spate. La fel ca si in megaafacerea apei reci din Beius via Oradea. Pe spatele meu si a altor fraieri care au platit timp de 5 ani aceasi apa din cris la pret triplu. Asa si locuitorii Sinmartinului vor plati impozite si taxe de municipiu pentru bunastarea unora. Halal conducatori.
Postat 17 Mai 2016, 08:25 de horia_simion
Dragnea, CCR, Antena 3
"Tinerii frumosi si liberi", "basist", sunt doar cateva din expresiile preluate de la televiziunea motanului. Mie ce mi se pare cel mai amuzant e ca lui Dragnea nu i s-a parut nimic in neregula cand au promulgat prin ordonanta de urgenta legea traseismului politic. CULMEA, acea lege (care intre timp a fost declarata neconstitutionala) care sperau ei sa le aduca scaunul de presedinte era ok. Acum ca o lege este in favoarea unui primar de alta culoare politica, trebuie dusa la CCR. Ma intreb si eu, la acel moment, avocatul poporului era la pescuit ?
Postat 17 Mai 2016, 01:44 de marius_ro
De ce doarme dna - partea a 3-a
Evidement, tinerii frumosi si liberi care tipa impotriva comunismului, a ciumei rosii, impotriva lui ponta, impotriva coruptiei, iar se vor mobiliza pentru Referendum ca doar referendumu le va aduce mii de euroi in buzunarele gaurite. Stie cineva cum e definita NEBUNIA? Sa repeti (sau sa urli la nesfirsit) aceleasi timpenii, sperind de fiecare data intr-un rezultat bun si diferit. Felicitari lui soros pentru ca a creat o generatie de spalati pe creier. Felicitari si pentru dna ca ii tine isonul.
Postat 16 Mai 2016, 22:36 de Aghaurr
de ce doarme dna- partea a 2-a
Niste jmekeri au niste terenuri la extravilan, intre Oradea si Santandrei, cumparate sa zicem la 2 lei/mp. Prin "unirea in cuget financiar si-n simtiri basite, pardon basiste" printr-un "referendum curat si democrat" acele terenuri de la extra trec la intra, cu vreun pret de vinzare pe masura, de vreo 100 de ori mai mare fata de cumparare. SA MAI ZICA CINEVA CA MADAMA KOVESY NU LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI. Pentru ca in acest biznis cu "referendumu" sigur nu e vorba de coruptie, trafic de influenta etc. AU BA, madam kovesy?
Postat 16 Mai 2016, 22:26 de Aghaurr
De ce doarme dna? - prima parte
Pentru ca e ocupata cu ticluirea de probe impotriva lui Dragnea si Corlatean care n-au priceput ca Baselu e scula americanilor, si nu e bine sa-l arati pe Baselu NU CA E TICALOS, CI CAT E AMERICA DE TICALOASA. Miza de milioane a terenurilor dintre Oradea si Sanmartin care REPREZINTA IN CELE DIN URMA SCOPUL FINAL AL ASA-ZISULUI REFERENDUM, precis nu sint in atentia dna-ului basist.
Postat 16 Mai 2016, 22:19 de Aghaurr
@Danutz
Ce este pe langa lege? Faptul ca Avocatul Poporului e aservit PSD-ului in loc sa sustina interesul poporului?
Postat 16 Mai 2016, 21:55 de peterpan
Pe lângă lege, ca de obicei...
Dacă Avocatul Poporului va sesiza CCR, judecătorii constituţionali ar putea spulbera planurile lui Bolojan pentru un referendum suprapus cu alegerile locale din acest an. Altfel, ceea ce se pregătește la Oradea pentru 5 iunie (al treilea tur al referendumului) este o rușine pentru democrație!
Postat 16 Mai 2016, 20:07 de Danutz
Jos Dragnea!
Măi, dacă până acum aveam îndoieli în privința referendumului Oradea+Sânmartin, acum - văzând mutrele lui Dragnea și Mang, precum și nesimțirea amândurora (dar mai ales a primului) - o să votez pentru referendum. Dragnea să se mulțumească să țină la nivelul Evului Mediu mejdia lui sudistă și într-acolo să se ducă învârtindu-se!
Postat 16 Mai 2016, 19:24 de Shogun
Hotul anului!
Cristi a furat de la asociatia de proprietari!
Postat 16 Mai 2016, 19:01 de SilviuLabau
NO COMMENT
Pana si ziaristul basist Mircea Marean a declarat azi la b1 ca nu e in regula OUG! NO COMMENT ! Si ce sa vezi, toti invitatii au pomenit de Comisia de la Venetia !
Postat 16 Mai 2016, 18:11 de TDS
Mă...
Ce oamini măăă!Nu doară că mă refer la psd,căci în toamnă V.Ponta a făcut cea mai inteligentă mişcare cu demisia,în sensu că are toate şansele să fie ales preşedinte de stat la viitoarele alegeri.Tipic româneşte.Aici,Ceauşescu a greşit rău de tot că n-a demisiomat în dec89...hă hă. Sincer,Bolo nu mi e simpatic,dar dacă ajunge n finală cu oricare,mai ales cu I.Mang, votez Bolo.
Postat 16 Mai 2016, 17:59 de crisan
PSD e cel mai tare partid!
Este condus de un infractor, dovedit și condamnat, a fost condus de un plagiator mitoman și care este urmărit penal în acest moment, a fost păstorit de un alt mare pușcăriaș, ce a încercat să se sinucidă (PSD-iștii catalogând acest gest ca unul eroic și onorabil !?) și a fost înființat de un comunist ce se închina lui Ceaușescu și care practic a furat dreptul românilor la un viitor bun și la un drum corect. Nici PNL & co nu se lasă mai prejos și încearcă să-i ajungă din urmă...
Postat 16 Mai 2016, 16:29 de RomaniaReviev
sper...
Sper ca vreodata PSD-ul sa realizeze ca nu va castiga niciodata sustinere din partea cetatenilor nefacand altceva decat sabotand proiectele altor partide.
Postat 16 Mai 2016, 15:55 de marius_ro
Aha....
...iar a uitat sa-si inghita tratamentul! Ce nu intelege e ca nu e LEGAL referendumul privind unirea cu Sanmartinul!La farmacie,valea ...fuga...tratamentul baete!!!
Postat 16 Mai 2016, 15:48 de grigore
.
CENZURAT
Postat 16 Mai 2016, 15:30 de David
PSD.. PSD
Spui PSD si tragi apa..Iar Mang si Dragnea...fereasca Dumnezeu de asa lideri...unul cu plagiatu', altul condamnat. Super! Avem liderii pe care ii meritam :((!
Postat 16 Mai 2016, 15:01 de OradeaCivitas
Fata adevarata a celor 2 se vede in poza!
Cred ca PSD va lua multe voturi la alegerile locale in Oradea. Sper sa ajunga sub PPMT ca asta este stadiul actual. Ce popor suntem? Luptam impotriva noastra?
Postat 16 Mai 2016, 14:29 de Klaus_Sebastian
Interesul cui?
horia simion, nu stiu de ce ai impresia ca a fost clarificata legea in interesul lui Bolojan. Legea e aceiasi, dar era ambigua si acum nu mai e. Si referendumul e in interesul tuturor locuitorilor orasului, nu a primarului! Apropo, tu nu spuneai ca stai in Beius?
Postat 16 Mai 2016, 13:53 de hateretards
previzibil
Aceasta noua tentativa de sabotaj sigur nu va ajuta PSD Oradea in alegerile care urmeaza. Nu ramane decat sa speram ca isi vor ridica nivelul inteligentei politice pana la urma.
Postat 16 Mai 2016, 13:47 de poli
votati psd...
, asta e Dra(c)nea, asta e psd(pcr). Acelasi hot la referendumuri si traseist care a inviat mortii pt. arhivele BEC-ului, boicotist puscariabil alaturi de echipa lui plina de plagiatori - ce le-a mai ramas e sa distruga tot, daca se poate si ce mai misca in tara asta. Asta e planul de dezvoltare pt. Oradea si tara al psd... asemenea oameni ar trebui "racoriti" mai des!
Postat 16 Mai 2016, 13:25 de TC
Opinia unui fan PSD...
Coruptia la nivel inalt nu este apanajul exclusiv al PSD, ci exista in toate pardidele inclusiv in mult-iubitul PNL. Chiar si alde Base (culmea puritatii in politica) este chemat pe la parchet. Ordonanta a clarificat legea in interesul lui Bolojan. E clar. Cum se numeste fapta asta?? Intreb si eu ca un psd-ist autentic ce sunt. Oare nu exista legi mai urgente care ar trebui clarificate in interesul general al cetatenilor? De ce doar anumite grupuri de interese beneficiaza de legi favorabile la momentul oportun? Cat despre comentatorul din Vietnam, sincer imi pare rau ca am pierdut un votant. Daca pana acum ati dori sa votati PSD, datorita actiunilor lui Dragnea ati devenit un sustinator al lui Bolojan. Imi cer personal scuze ca v-am dezamagit.
Postat 16 Mai 2016, 13:25 de horia_simion
unii nu inteleg
@TDS, tu, ca si multi altii nu intelegeti ca exista o diferenta intre un referendum NATIONAL si un referendum LOCAL, si ordonanta a lamurit exact acest aspect! Comisia de la Venetia la care tot faci aluzie se refera la referendumurile NATIONALE!
Postat 16 Mai 2016, 13:18 de hateretards
PESTISORUL DE AUR INDEPLINESTE DORINTE ?
@Mekong_Delta : Chiar mă gândeam că ești chitit să votezi candidații PSD și acum, iaca motiv să nu o mai faci..... @hateretards : 1. Nu se respectă recomandările Comisiei de la Veneția în materia referendumului / în orice alt caz toată lumea s-a dat de ceasul morții să îndeplinească orice cerință a acestei Comisii 2. Este NECONSTITUȚIONALĂ în sensul că CCR A STATUAT faptul că ORICE MODIFICARE A LEGII REFERENDUMULUI ESTE POSIBILĂ DAR SE APLICĂ DUPĂ UN AN. Ei, și-acum bineînțeles că va veni întrebarea: Dar de ce vă e frică să se organizeze Referendumul odată cu localele ? Și eu pun următoarea întrebare : lui Ilie Gavril BOLOJAN de ce îi este frică să-l organizeze SEPARAT ? Și încă îmi pun întrebarea : ce fel de presiuni a făcut cetățeanul Ilie Gavril BOLOJAN de au sărit Tobă, AEP-ul și însuși Monsieur Julien să-i îndeplinească dorința ?
Postat 16 Mai 2016, 13:14 de TDS
Dragnea?
Mai bine ..onorabilul "domn" Dragnea...ar proba niste tinute in..dungi...penalul nesimtit!
Postat 16 Mai 2016, 13:13 de zorro
pentru fanul psd
Horia simion, stim bine ca esti fanul psd-ului pentru ca ai spus-o si cu alta ocazie, dar te rugam sa ne lasi in pace cu partidul tau de * care nu a facut nimic benefic pentru orasul asta. Ordonanta de urgenta doar a clarificat legea ca sa nu mai existe discutii si nu este nimic ilegal in asta, dar voi visati doar trafic de influenta si tampenii din astea, care culmea, vin din partea unui condamnat!
Postat 16 Mai 2016, 12:57 de hateretards
Mulţi da' proşti...
Nu-i nimic domnilor din PSD. Vă sancţionăm şi noi în ziua de vot.
Postat 16 Mai 2016, 12:49 de Mekong_Delta
Prosti da multi...
Am atentinat intr-un comentariu precedent asupra ciudateniilor acestor acte legislative emise pentru sprijinul unor interese locale. Dragnea s-a prins si el si atentioneaza asupra smecheriilor de la nivel inalt. Ciolos face ca restul politrucilor. Intra intr-un joc care nu ii face cinste. Traficul de influenta se pedepseste.
Postat 16 Mai 2016, 12:43 de horia_simion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON