URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iunie 2015, 19:59

Dragnea la Oradea: "Bolojan nu se lecuieşte şi minte în continuare" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost preşedinte executiv al PSD, ajuns coordonator politic al partidului, după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare, Liviu Dragnea s-a oprit, joi, la Oradea, într-un periplu pe care îl face la organizaţiile din ţară.

La sediul PSD Bihor, la ora 17.30, Dragnea era aşteptat de primarii social-democraţi din judeţ şi de parlamentarii Sonia Drăghici şi Florian Bodog. Cum toţi aceştia au ocupat sala de şedinţe a filialei, jurnaliştilor li s-a cerut să-l aştepte pe Dragnea pe holul clădirii, aşa că acesta le-a făcut declaraţii pe prag, în picioare.

Fostul ministru al Dezvoltării a spus că a venit la Oradea în primul rând pentru a-i mobiliza pe social-democraţii de aici şi pentru a le spune să rămână uniţi şi „să înţeleagă că calitatea de membru PSD este onorantă”. Totodată, Dragnea a declarat că a venit şi ca să afle detalii despre activitatea primarului Ilie Bolojan, pornind astfel un şir de acuze la adresa edilului pe două teme: referendumul pentru unirea Oradiei cu Sînmartin şi sala de sport promisă de PSD în municipiu.

Bolojan mitomanul

„Domnul Bolojan, am înţeles, nu se lecuieşte şi minte în continuare, referendumurile am înţeles că se tot repetă şi am înţeles de asemenea că există informaţii clare că funcţionari publici din interiorul Primăriei au fost practic obligaţi să vină la vot la referendum, ameninţaţi fiind că dacă le vor fi verificate buletinele şi nu au fost la vot vor fi daţi afară şi că s-au şi folosit SMS-uri în ziua referendumului şi s-a îndemnat lumea să vină la vot”, a declarat Dragnea, precizând că este curios dacă procurorii se vor autosesiza vizavi de aceste informaţii.

PSD-istul a spus că, deşi nu înţelege necesitatea unirii Oradiei cu Sînmartin, nu se pronunţă despre oportunitatea fuziunii, căci ea trebuie decisă de comunitate. „Deocamdată comunitatea de aici de două ori a spus nu, pentru că cei mai mulţi cetăţeni din Oradea nu reuşesc să înţeleagă care este avantajul pentru fiecare cetăţean. Poate pentru alţii or fi alte avantaje, dar afirmaţia că dacă se măreşte numărul de cetăţeni ai municipiului Oradea se atrag mai multe fonduri europene este mincinoasă”, a spus Dragnea. De asemenea, s-a arătat sceptic că Primăria Oradea va duce la final proiectele europene pe care le are în derulare.

Ce n-a spus social-democratul este că primarul Ilie Bolojan nu a promis că un număr mai mare de cetăţeni ar atrage mai multe fonduri europene, ci a arătat că Primăria orădeană ar putea atrage fonduri dedicate staţiunilor turistice doar dacă acestea sunt în administrarea sa.

PSD iubeşte Oradea!

Fostul vicepremier l-a acuzat apoi pe Bolojan că minte când spune că Guvernul PSD nu iubeşte Oradea. „Au venit în Oradea 190 de milioane de lei, în condiţiile în care din fondurile europene cu care se tot laudă administraţia locală că este campioană n-a reuşit să absoarbă decât 40 şi ceva de milioane. Noi ne-am cam achitat de promisiunile importante, toate marile investiţii promise sunt în derulare”, a spus Dragnea.

Social-democratul a admis însă, înainte ca jurnaliştii să-l poată întreba de acest subiect, că nu a devenit realitate sala de sport promisă de PSD încă de anul trecut. De vină, a spus Dragnea, este tot Bolojan, care ar refuza să dea Companiei Naţionale de Investiţii documentele cerute pentru a putea demara procedurile. Întrebat ce acte nu transmite Primăria, Dragnea a răspuns evaziv: „Legate de teren, ceva de genul acesta”.

Cert este că, în opinia lui, Bolojan pune intenţionat beţe în roatele sălii de sport. „Opinia mea este că nu se doreşte să se întâmple sala de sport aici pentru a avea pe ce să se dea vina”, a declarat Dragnea.

PSD-istul a spus apoi că şi-a schimbat părerea despre edilul Oradiei: „N-am crezut că domnul Bolojan poate avea un asemenea comportament, eu l-am crezut un om serios. Dar se pare că în viaţă tot timpul descoperi lucruri”.

Meciuri vechi

Nu este pentru prima oară când Liviu Dragnea pune tunurile pe primarul Ilie Bolojan. În cele două vizite pe care le-a făcut în toamna trecută la Oradea, PSD-istul a avut acelaşi discurs.

Atunci, Dragnea l-a acuzat pe Bolojan că nu a vrut să facă demersurile birocratice pentru ca Ministerul Dezvoltării să-şi plătească o datorie de 3,116 milioane lei către Compania de Apă Oradea şi că ar fi transmis banii în teritoriu doar după ce preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, i-a cerut, printr-o adresă scrisă.

Bolojan a pus însă la dispoziţia presei adresele trimise Ministerului, care arată că Primăria fusese de fapt ignorată de ministerul condus de Dragnea.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolele:

Vicepremierul Dragnea l-a făcut "mincinos" pe primar. Bolojan: "Tupeul PSD-ist e nelimitat"

Primăria Oradea scoate dovada: mincinosul este vicepremierul Liviu Dragnea! (FOTO)

Bolojan, încă o demonstraţie "ce înseamnă un Guvern ostil pentru Oradea": Dragnea a dat bani pentru CET-uri doar primarilor PSD

Dragnea, întrebat de ce Oradea nu a primit niciun leu de la Guvern pentru susţinerea sistemului de termoficare: "Nu ştiam"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
?????????????????????
@shogun....Bine zici...cretini ,dar multi!Adevar graitai nepoate...!Vaishamar!
Postat 26 Iunie 2015, 11:27 de grigore
Idiot!
"Doamne sfinte, ce cretin am putut fi când am votat PNL-ul! Mă-mbrac în sac și-mi pun cenușă pe cap... Știam eu că PNL-ul nu-i taman Maica Precistă, dar nici prin cap nu mi-a trecut că mustește de atâția hoți...". Nu știu când și cum se va întoarce roata (sau de cțte ori) dar peneleii-pedeleiși-o vor lua! Chit că Prezidentul deja pare mai periculos decât Băse!
Postat 26 Iunie 2015, 11:26 de TDS
Cretin!
Doamne sfinte, ce cretin am putut fi când am votat PSD-ul! Mă-mbrac în sac și-mi pun cenușă pe cap... Știam eu că PSD-ul nu-i taman maica precistă, dar nici prin cap nu mi-a trecut că mustește de atâția hoți... Da' las' că se-ntoarce roata și le vine rândul și lor, că nouă ne-a venit deja din cauză că i-am votat.
Postat 26 Iunie 2015, 11:19 de Shogun
Auleuuuuuu
TDS bine zici..cu rectificare ca numai MINTE dar nonstop!Ca la ABC hahaha!
Postat 26 Iunie 2015, 09:31 de grigore
REPORTERI
nu inteleg de ce merg jurnalistii la conferintele de presa organizate de oameni ca mang sau dragnea. trebuie lasati sa nu mearga nimeni. asa poate isi vor da seama cat sunt de iubiti.apropos mang asteptam strategia de dezvoltare a ZMO, ca te-ai tot laudat ca saptamana asta ne-o dezvalui. sa ne minunam si noi, nu de alta.
Postat 26 Iunie 2015, 09:01 de User anonimizat
Oauu!
Mincinosul mincinosilor vorbeste despre minciuna? Pai nene Dragnea hai sa mergem pana la Beius pe drumul ala pe care l-ai promis reabilitat in 2012. Cat despre celebra sala polivalenta, cum naiba n-ai acte cand este hotarare de consiliu local pentru atribuirea terenului? Asta e ca si cererile de finantare care au fost trimise de 5 ori, da' sa vezi dracie n-au ajuns niciodata la Dragnea.
Postat 26 Iunie 2015, 08:47 de User anonimizat
SIGUR
@suporter_oradean Desigur, nu puteai să nu mă poemnești! Oricum și eu sunt de acord că Bolojan minte precum respiră! Minte cu privire la unii agenți economici, minte când propune CLO anumite TRANZACȚII, a mințit la Referendum! Chit că și eu l-am ales! Dar nu voi repeta greșeala!
Postat 26 Iunie 2015, 08:44 de TDS
nici 10% nu pupa la alegeri psd
Cand il vad pe Dragnea imi aduc aminte de filmul Caracatita,La Piovra ,fain film totusi,aici rolul mafiotuli sef si al mai mare mincinos al tarii e Dragnea.Du-te ba in Teleorman ,impreuna cu Mang copy Xerox si mai urca-i in masina de aici pe TDS si Dos si organizativa cu mortii din Teleorman cum sa votati la anu.Aici Bolo ii primar ,noi l-am ales,asa cum ii el totusi face treaba,lasa-ne cu minciunile tale sudiste.Apropo domnu Mang a trecut ziua de miercuri 24 iunie cand ati zis ca ne prezentati in conferinta de presa strategia de dezvoltare a orasului gandita de Psd. A e o minciune,ne scuzati,aveti treaba cu drumu Oradea-beius,da,v-am deranjat......
Postat 26 Iunie 2015, 08:23 de suporter_oradean
Asta-i ultima picătură
Nu-s eu mare fan Bolojan și nici la suflet nu prea-l am, dar acum, că-l văd pe sudistul de Dragnea venind să ne dea lecții la noi acasă, începe să-mi placă de Bolojan. Sau dacă nu de el, măcar de administrația locală, așa cum e ea, cu bune și rele. Dragnea ăsta se comportă fix ca un rus; și când mă gândesc că unii m-au luat la beștelit când am spus că transilvănenii și vlahii sunt două nații diferite care întâmplător vorbesc aceeași limbă...
Postat 26 Iunie 2015, 07:35 de Shogun
zice ca e seful boicotistilor...
...dragnea, figura morbida cu iz penal vine la Oradea!!! Psd-ul asta cu man(galita) in frunte, pe langa faptul ca sunt putini mai sunt si prosti...sa- aduci acici pe dragnea?! Ce-o fi fost in capul lor? Ce cauta comunistul teleormanean pe malurile Crisului? Tipul asta nu mai are nici suflu..s-a vazut in declaratii..e o fantoma - un om terminat plin bube cat lepra ( smecherii si hotii). Dragnea , lasa-ne si fa pasi la bulau unde iti e locul!!! Hainele vargate te prind mai bine. Rusine ticalosule! Ca deobicei " Hotul striga hotul"
Postat 26 Iunie 2015, 06:48 de TC
Felicitari..
..dle Dragnea!Mitoman...un bolojan...bine zis!Au intrat in fibrilatii sustinatorii clarvazatorului de Birtin!Jale domnule,jaleeee!
Postat 26 Iunie 2015, 06:48 de grigore
Replica
ADEVAR si DREPTATE pentru ca sa fie cunoscuta de catre toti romanii simpli bihoreni.`Hotzul(Dragnea ) striga ((ca)hotzul(-i Bolojan) cu referendumul !:))=)) Tacerea-i de aur si vorba-i de kkt ... taci bah Dragnea Liviu si nu mai comenta nimic ca ti se intoarce si pedeapsa suspendata !:))=))De ce a venit oltenashul telormanean Liviu Dragnea in judetul Bihor ca doar este suspendat din toate functiile publice si politice din PSD dupa scandalul referendum demitere Basescu ? se incearca un precedent`referendum `asemeni si lui Ilie Bolojan primarul PNL alorasului Oradea ! Ori ca sa manipuleze opinia publica sa uite de minciunile spuse saptamana trecuta despre referendum si model de referendum ale celor din PSD Bihor Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor, Pavel Emilian * si Liviu Sabau presedintele PSD municipal?Care ? Ce fel de ? CE?` calitate de membru PSD onorata ` cum este cu sloganul din campani electorala prezidentiala ` Sunt mandru ca sunt roman `DA! Da nu sunt mandru ca sunt in PSD cu asemenea lideri corupti. Membrii simpli PSD Bihor saraci si cinstiti la fel ca si ion Iliescu presedinte de onoare PSD au fost intimidati si persecutati pentru ca au fost impotriva aliantei USL facuta numai si numaipentru ca coruptii din PSD sa se vada alesi pe lista cu cei diun PNL pentru ca altfel NU-i vota NIMENI, exemplu este Ioan Mang PLAGIATORUL PSD BIHOR... Nimeni nu-l vota dupa scandalul plagiatului si demisia fortata din functia de ministru al Educatiei !:))=))Banc ... Drag(c)nea pus sa-l aducem in PSD din PDL? DA ! Dracul acela batran de Ion Iliescu!:))=)) Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 26 Iunie 2015, 06:40 de Romanul_Simplu
"Ia aminte ca sa tii minte"
Hotărâre de Consiliu Local-HCL 492/2014 - prin care s-a aprobat ca terenurile amplasate pe strada Ogorului, cu nr. CF 182399 şi 184303, în suprafaţă de 83.009 mp, să fie destinate construirii unei sali Polivalente. Cum si-au aparat politistii demnitatea asa ne-o aparam si noi:"Iesi afara javra ordinara"! (reproducere dupa sloganul politistilor la protestul din 24 septembrie 2010)
Postat 25 Iunie 2015, 22:50 de Klaus_Sebastian
DRAGNEA,
ţi-a scăzut cota pe piaţă: nu mai ai cea mai tânără deputat(ă) amantă??? :)))) du-te şi lasă-ne cu BOLOJAN că noi l-am ales!!!!! ce te bgi unde nu-ţi fierbe oala?!!!
Postat 25 Iunie 2015, 22:29 de ADINA
Pereche frumoasa
*** la *** se trage.
Postat 25 Iunie 2015, 21:46 de B_Zsolt
.
ma *** de dragnea, esti ciuma Romaniei
Postat 25 Iunie 2015, 21:37 de David
mangitul+mazilitu+pontitul=gunoaie nationale !
Asta este asociatul lui mangeala-copy-paste pe plan local. Cine se aseamana se aduna, hot la hot trage, mincinos pe mincinos ajuta,..........o venit sa se sfatuiasca cu nimeni mangitul !!! Ba da disperat mai poate fi daca mangeala e mentorul lui momentaL(!)!! Toata greata cetatene dragnea , du-te si vezi cum e aerul la bulau ca vine acus si petinul tau ponta !!!!
Postat 25 Iunie 2015, 20:59 de scortosul
Drum bun spre Deva D-le Dragnea!
Explicatii careva acestui domn minunat de altfel, cu tot respectul, ca se poate duce inapoi la Bucuresti pe drumul de ... Deva. Iubeste PSD oradenii, bihorenii, ardelenii sau transilvanenii? Nu iubeste PSD aceste meleaguri pentru ca nu reuseste sa culeaga voturi de aici. Daca nu am avea un primar citov la cap am fi vai de mama noastra, toti am lua-o la managa catre unguri, austrieci si asa mai departe. Uita-te cum arata in general Transilvania prin locurile pe unde primarii sunt vai de mama lor, unde PSD nu baga nimic in pusculita primariilor. Si acolo unde totusi le da ceva isi fac fantani arteziene in centru orasului si planteaza palmieri pe marginea drumului. Domnule Dragnea, daca PSD vrea sa faca sala de sport in Oradea si nu primeste teren de la primarie sa cumpere pe persoana fizica, sa o construiasca si apoi sa o doneze spre folosul comunitatii si asa poate va crede cineva. Dupa cum ati lasat toate in paragina in orasul de pe Cris va sfatuiesc s-o luati din loc, la drum, pe drumurile administrate de guvernarea d-voastra prin CNADR adica la Deva tata. Poate umple Mang gropile in fata d-voastra cu noua viziune despre cum ar trebui sa se dezvolte Oradea. APROPO D-LE MANG, UNDE ESTE STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ORADIEI CU CARE V-ATI BATUT IN CAP SAPTAMANA TRECUTA? Nu ati gasit inca pe cine sa copiati? Treceti pe la biblioteca judeteana, faceti-va timp de studiu. La revedere d-nule Dragnea, la revedere d-nule Mang, pe curand. D-le primar Bolojan, la treaba ca miseii roiesc dar nu mor caii cand vor cainii.
Postat 25 Iunie 2015, 20:50 de Klaus_Sebastian
what
"PSD iubeşte Oradea!" - am ras.
Postat 25 Iunie 2015, 20:37 de hehe
pușcăriabilul
nenea ăsta din imagine trebuia să fie după gratii , parcă, nu să vină în campanie pe aici pe la bananierii din provincie
Postat 25 Iunie 2015, 20:32 de vg
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON