URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Septembrie 2014, 12:55

Dragnea anunţă posibila reziliere a contractului de reabilitare a DN 76 între Oradea şi Beiuş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce a înmânat cheile a 10 microbuze şcolare primarilor din tot atâtea comune, dar şi contracte de finanţare pentru 70 de obiective de investiţii în apă, canalizare şi drumuri comunale, vicepremierul Liviu Dragnea a trebuit să răspundă, vineri, la întrebările jurnaliştilor orădeni în legătură cu promisiunile făcute de el însuşi, referitor la reabilitarea DN 76 Oradea - Deva, şi de ceilalţi lideri ai PSD, precum Dan Şova despre reluarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, centurile ocolitoare Aleşd Sud - Aleşd Nord şi Beiuş - Ştei şi chiar mutarea la Cluj a Regionalei Vamale.

Aflăm miercuri

Vicepremierului i se pare că lucrările de reabilitare şi modernizare a DN 76 merg bine. "Pe tronsonul unde lucrează Azvi (n.r. Beiuş - Ştei) lucrările sunt în derulare, din ce am observat, acolo se lucrează bine, lucrările sunt în grafic şi într-un ritm corect. Pe Ştei - Vârfuri (n.r. unde lucrează firma Construct Mod Oradea) se lucrează, poate nu în ritmul cel mai susţinut, dar se lucrează", a spus Dragnea.

El a afirmat că "marea problemă" e doar tronsonul Oradea - Beiuş (cel mai lung din cele trei), afirmând că "sunt bani", dar "firma care a câştigat licitaţia şi a semnat contractul de execuţie a refuzat şi refuză să lucreze", fiindcă "suma nu este acoperitoare să finalizeze contractul".

"Din păcate suntem noi puşi să dăm explicaţii în locul unei companii private", a scăldat-o vicepremierul, schimbând tonul abia după ce jurnaliştii i-au arătat că statul, prin CNADNR, ar trebui să fie în stare să reacţioneze în acest caz. "Guvernul nu se poate substitui Companiei de Drumuri, să chemăm noi firma privată şi să căutăm noi soluţii juridice şi tehnice, în schimb pot să spun că s-a dat un termen final, ca să nu spun ultimatum, Companiei de Drumuri. Dacă miercuri nu se încheie discuţiile, şi juridice, şi tehnice, atunci vom continua discuţiile la Companie cu altcineva", a spus Dragnea, sugerând o eventuală decapitare la vârful CNADNR.

Vicepremierul a mai spus că, în opinia sa, soluţia este cea pe care CNADNR a evitat-o, şi anume să rezilieze contractul cu firma de construcţii CCCF Timişoara şi declanşarea unei noi licitaţii pentru angajarea altei firme, ceea ce ar putea dura "opt - nouă luni".

Povestea Autostrăzii

În condiţiile în care fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova, în subordinea căruia s-a aflat şi CNADNR, a reziliat anul trecut contractul cu compania americană Bechtel pentru tronsonul III C al Autostrăzii Transilvania, între Borş şi Suplacu de Barcău, cu promisiunea că în acest an lucrările vor fi reluate cu un nou constructor, Dragnea a fost întrebat de ce această promisiune nu a fost onorată.

Răspunsul? De la istoria Autostrăzii până la... Ponta şi prezenţa acestuia, în aceeaşi zi, la Gilău, de unde lucrările vor continua, dar nu spre Bihor, ci tot în judeţul Cluj, spre Alba. "Poate ar fi necesar, la un moment dat, ca cineva de la Ministerul Transporturilor sau de la Compania de Drumuri să recite public adevărata istorie a Autostrăzii Bechtel. Cum a fost făcut contractul, cum a fost realizat proiectul, care au fost sumele iniţiale, cum s-a ajuns la preţurile actuale şi la situaţia de azi, iar pe de altă parte, pentru dumneavoastră, din Transilvania, vestea e că Autostrada se face pe tronsoane. Chiar azi, dacă nu mă înşel, premierul se află la Gilău", a fost "răspunsul" lui Dragnea.

Ca un rabin

Vicepremierul a ocolit un răspuns şi la întrebarea privind motivul pentru care, deşi au fost aprobate fonduri europene pentru realizarea centurilor ocolitoare Aleşd Sud-Aleşd Nord şi Beiuş-Ştei, ba chiar au avut loc şi licitaţiile pentru desemnarea firmelor care să execute lucrările, CNADNR nu a semnat contractele cu aceste firme, asta în condiţiile în care banii europeni nu pot fi folosiţi decât anul acesta şi anul viitor.

"Cei de la POS (n.r. - Programul Operaţional Sectorial) Transporturi şi de la CNADNR cred că au suficientă responsabilitate să înţeleagă că există un termen care nu poate fi depăşit", a comentat Dragnea, adăugând că orădeanul Marcel Boloş (n.r. - fost secretar de stat la Transporturi) l-a asigurat că "nu există probleme" din acest punct de vedere.

Mutarea Vămii? Nu-i de el!

În condiţiile în care, cu două săptămâni în urmă, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, afirma că a discutat cu el şi păstrarea la Oradea a Direcţiei Regionale Vamale, pe care şeful ANAF vrea s-o mute la Cluj, Dragnea a fost întrebat şi despre acest subiect, mai exact dacă mutarea va avea loc sau nu, înainte sau după alegeri.

"Nu mă ocup eu de vămi. Nu am responsabilitatea Vămilor, nu mă ocup de organizarea şi reorganizarea ANAF sau unde e sediul Direcţiei Regionale Vamale Cluj cu sediul la Oradea", a închis Dragnea discuţia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Rusine
Ma !!! nerusinati de politicieni.Nu va e rusine sa va bateti joc de natiunea noastra.Drumurile sant mandria tarii.Nu stiu pana cand .....acum trebuie schimbati toti politicienii corupti si fara scrupule
Postat 16 Septembrie 2014, 15:16 de George
psd
Chiar daca mint cu nerusinare sunt sigur ca vor avea un scor bun la prezidentiale pe Bihor. Din pacate!!!
Postat 15 Septembrie 2014, 10:28 de edy
de ce
nu va bate D-zeu.. GUNOAIE DE POLITICIENI!!!!!!
Postat 14 Septembrie 2014, 23:38 de pinki
,,finalizam dn ...,,
Bai jegosule cine se lauda in campanie ca finalizeaza drumul,nu voi ORDiNARILOR de la PSD?????Prostiti bhorenii asa cum respirati.Felicitari si pupincuristulu Domocos de la Beius pt balele slobozite pe obrazul vicepremierului....Slugoi prefacut si ingrat!!!
Postat 14 Septembrie 2014, 08:11 de gil
.
sa mai zica cineva ca jegul asta de dragnea a facut ceva pentru Oradea sau Bihor. Sa * gunoul
Postat 14 Septembrie 2014, 01:57 de David
vreti voturi???
Cea ma i tatre treaba Bravo!!!! o tara de inconstienti.....Iliescu cu soldovenii basescu cu udrea si ponta cu olteniii noi am ramas cu ungurii nostrri ..ce ne mai trebuie noua sosea....ne luam elicoptere!!!mai serios va spun ca drumul e cumplit si un real pericol...
Postat 13 Septembrie 2014, 21:02 de io
Bucuresti-Alexandria = A5
... "marea problemă" e DOAR tronsonul Oradea - Beiuş (cel mai lung din cele trei) ..."
Postat 13 Septembrie 2014, 19:01 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON