URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Septembrie 2012, 17:50

DoubleTree by Hilton: Sute de orădeni s-au înghesuit să viziteze cel mai luxos hotel din vestul ţării (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Orădenii iubesc luxul! Sute de vizitatori au luat cu asalt sâmbătă după-amiază hotelul DoubleTree by Hilton, încă din prima oră de la declanşarea acţiunii „Ziua porţilor deschise".

Tineri şi bătrâni, vizitatorii au ţinut să vadă cu ochii lor cum arată în interior cel mai luxos hotel din această parte a ţării. „Ziua porţilor deschise se desfăşoară între orele 14 şi 20, dar dacă chiar şi după această oră vom avea în continuare grupuri de vizitatori îi vom primi cu plăcere", a declarat Anca Motica, asistent manager în cadrul DoubleTree by Hilton.

Organizatorii evenimentului se aşteaptă ca până la sfârşitul zilei hotelul să fie vizitat de peste 2.000 de orădeni. „Acest hotel a fost aşteptat şi există o curiozitate foarte mare din partea orădenilor. Am ţinut ca această acţiune să aibă loc înaintea inaugurării oficiale, pentru a nu deranja clienţii hotelului", a spus Motica.

Răsfăţul luxului

Amplasat în vecinătatea Bazinului Olimpic, hotelul se bucură de o panoramă deosebită către Crişul Repede, dublată de vederea spre parcul Brătianu. Clădirea cu 8 etaje are în subteran o parcare cu 18 locuri, pe lângă cele două din exterior.

La primul nivel funcţionează un restaurant cu două terase, având vedere la malul râului, şi zona Eforea Spa at Hilton cu sală de fitness, piscină, jacuzzi sau duşuri emoţionale, în care clienţii pot încerca senzaţia unei păduri tropicale sau a unei ploi cu gheaţă. Zona de Spa va putea fi frecventată atât de clienţii hotelului, cât şi de vizitatorii care doresc să se bucure de răsfăţul unui hotel de lux.

Personalizat cu Cetatea

Singurul hotel de cinci stele din această parte a ţării este personalizat în interior cu simbolul Cetăţii Oradea. Conturul stelar al fortăreţei se ornează toate spaţiile publice ale clădirii, începând de la forma măsuţelor de cafea, până la ornamentele mochetei sau linia spoturilor luminoase. În ceea ce priveşte dotările, DoubleTree by Hilton respectă cu întocmai standardele care au consacrat brandul. „Hotelul din Oradea oferă aceleaşi facilităţi ca oricare alt hotel Hilton din lume", a spus Anca Motica.

DoubleTree by Hilton pune la dispoziţia doritorilor săli de conferinţă cu dotări şi tehnică la cele mai înalte standarde, camere pentru şedinţe de board, camere de oaspeţi şi chiar apartamente cu living care pot găzdui patru persoane. Toate camerele hotelului au birou pentru lucru, băi spaţioase, dulapuri încăpătoare pentru bagaje, internet de mare viteză, seif pentru depozitarea laptopului şi paturi dotate cu saltele „sweet dreams" produse exclusiv pentru reţeaua Hilton.

Fiecare dintre cele 147 de camere ale hotelului are cel puţin 25 de metri pătraţi. Clădirea deservită de două lifturi, dintre care unul panoramic, cu vedere către Crişul Repede, este dotată cu panouri solare, centrală pe gaz, generator de curent şi poate funcţiona complet autonom de reţelele publice ale oraşului.

Investiţie mare, preţuri pe măsură

În prezent, hotelul este administrat cu 95 de angajaţi, dintre care 25 de persoane deservesc exclusiv zona de bucătărie şi restaurant, numărul personalului urmând să crească direct proporţional cu gradul de ocupare. Conform standardelor Hilton, toţi angajaţii trebuie să vorbească la perfecţie limba engleză şi să urmeze periodic cursuri de perfecţionare. Normele interne prevăd că, atunci când un client sună la recepţie, trebuie să i se răspundă în fix o secundă.

Sumele cu care vor trebui răsplătite aceste servicii de lux vor fi făcute publice începând din 25 septembrie, când se vor putea face şi primele rezervări. O simplă verificare pe site-ul lanţului arată, însă, preţuri între 470 de lei camera dublă pe noapte (560 de lei cu mic dejun inclus) până la 820 de lei apartamentul (910 lei cu micul dejun inclus).

Construcţia primului hotel de cinci stele la Oradea a devenit posibilă graţie parteneriatului încheiat de firma orădeană Calipso, deţinută de Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Banat Crişana, şi grupul Hilton, care se va ocupa de gestionarea afacerii. În 2009, la demararea lucrărilor, investiţia în imobil a fost apreciată la circa 15 milioane euro, dar suma finală va fi cunoscută cel mai probabil la inaugurare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
E tare fain
E foarte fain hotelul. As merge la el in week-end cand ar trebui sa aiba reducere.
Postat 27 Septembrie 2012, 20:45 de Bureb ista
limba
Prezentare bunicica,articol bunicel,dar aia cu vorbitul la perfectie al limbii engleze e exagerata rau.Mai si ganditi cand scrieti ca va cam ia valul.
Postat 23 Septembrie 2012, 22:34 de engleza
OK
@mdrt: cred că azi sunt ușor obosit! mai greu dar în final mi-a picat fisa! așa e!
Postat 17 Septembrie 2012, 14:23 de TDS
cine oare, cine?
@mdrt: ei, văd că mă știi! oricum persoana la care faci referire se ocupă de fondurile europene, nu e pe partea turistică! în al doilea rând, să fim serioși, hotelul corespunde fără probleme categoriei de 5 stele! dar m-ai făcut curios: cine naiba sunt ăia "mai colorați"? că zău, nu-mi dau seama!
Postat 17 Septembrie 2012, 14:13 de TDS
undeva cu politi.ka voastra de kakat
mergeti drea.ului cu politica voastra de ca.at care va violeaza fiicele si nevestele vai de voi carpe imp.utite de s ar suuge viata in toti politicieni care se prefac ca muncesc cu banul public , hoti si criminali !
Postat 17 Septembrie 2012, 13:48 de sa ma pupati
mdrt
TDS in MDRT e prietenuta ta :)))))))) , poate va face o surpriza :)))) .Defapt nu toti din firma voastra is certati cu el , unii se inteleg cu el , unii mai colorati.
Postat 17 Septembrie 2012, 13:36 de @TDS
felicitari!
in sfarsit piscina inchisa , Continental este un second hotel , felicitari ! ambianta si decorul placut ofera un standard mai ridicat comparativ cu ce avem in oras. Sunteti cei mai buni ! referitor la clienti calitatea costa , mizeria chiar nu costa nimic :)))e gratis :))) nu va inghesuiti !
Postat 17 Septembrie 2012, 10:25 de felicitari!
greșit
@doctor: nu e nevoie de nici o pilă sau altceva pentru a obține o anumită clasificare! Ea se acordă în baza unei Declarații pe proprie răspundere, deci procedura este simplă. Ulterior reprezentanții MDRT vor face verificarea la fața locului pentru a vedea încadrarea 100%(care nu are de ce să nu fie așa!)
Postat 17 Septembrie 2012, 09:45 de TDS
de 5 stele?????????
Astia au avut relatii serioase (au platit din greu), celor care acorda "stele". Este inghesuit, camere mici, restaurantul imi aduce aminte de bodegile de pe vremea lui ceusescu.Singurele ce arata binisor sunt piscinele, salile de tratament spa. In rest...vai si amar! Este facut economic, mobilier stilizat, neconfortabil.Este un hotel sport , de duzina, NU este de 5 stele!
Postat 16 Septembrie 2012, 14:08 de doctor
un ursulet, si-o legana...
@maria mira_bel(e)a; taci tu, soro, ca tot filo germana e! ce naiba, doar e formata de austrieci! acu', aflai ca se da in barci(ma rog, biciclete, motociclete, d-astea)cu un URS! Nu ma, nu ala de-l impuscara aiurea la Pucioasa! Altu'!
Postat 16 Septembrie 2012, 13:37 de cerasela
ancuta, draga ancuta...
mai surioare, dar ancuta apare peste tot! in toate fotografiile! eu stiam ca e filo germana dar vad ca a deventi filo americana! wow, il is possible?
Postat 16 Septembrie 2012, 13:27 de maria mira_bel(e)a
!!!!!!!!!!!!!
Mi-e greata! Lampadare portocalii la SPA? Bleahhhh!
Postat 16 Septembrie 2012, 12:47 de oradeanul destept
precizari
constructia hotelului nu a devenit posibila gratie parteneriatului Hilton cu CALIPSO! Anca Motica e o simpla fosta traducatoare ajunsa asistent manager care declara ceea ce declara in functie de propriile interese si capacitatea de a intelege fenomenul. Pentru cei care nu stiu TOATA INVESTITIA este exclusiv a firmei CALIPSO(actionar majoritar SIF BANAT CRISANA, presedinte IOAN CUZMAN, unul dintre sustinatorii proiectului)! sa nu-si imagineze cineva ca Hilton a investit vreun EURO sau DOLAR! Ei doar manageriaza hotelul iar talentul lor de " hotelieri" se va vedea din 27 septembire 2012 incolo! "Talent" care nu ma indoiesc ca se va evidentia!
Postat 16 Septembrie 2012, 12:28 de oradeanul destept
lux?
Lux e pretul/camera ! Citi isi vor putea permite? NICI ce-i care cistiga in euro nu isi permit!
Postat 16 Septembrie 2012, 10:53 de citizen
frumos
Este foarte frumos si elegant ....este altceva . Daca esti frustat pe viata nu trebuie sa contesti Munca Extraordinara a acestor oameni.Da probabil va fi mai scump decat alte locatii dar ..speram ca vor fi organizate anumite evenimente cu discounturi ..ziua indragostitilor, etc
Postat 16 Septembrie 2012, 09:03 de Bogdan
exagerati
Bihorel, da de hotel Opera din Cluj-Napoca, auzisi? Te surprinde faptul ca si hotel Opera din Cluj are 5 stele?
Postat 16 Septembrie 2012, 02:21 de dan
am mai ascutit o tzepa
abia astept sa vad batrinii si tinerii inghesuindu-se si poimaine , cand lucrarea e pe lovele ... macar aveti bunul simt sa puneti un p mic incadrat intr-un cerc la fel de mic in c...oada articolului , daca se poate numi asa facatura asta penibila ... Iar domnisoarei care ne prezzinta atat de dizgratios camererele alea o sfatuiesc sa sa consulte cu o oglinda !!!!!
Postat 15 Septembrie 2012, 23:38 de satana
Mare e gradina ...
Daca asta ai inteles din toata treaba inseamna ca esti IDIOT. Iar de la acest nivel poti merge direct la barul hotelului si sa ceri o cafea gratis, servita pe malul Crisului, ca poate aluneci si scapam ...
Postat 15 Septembrie 2012, 21:09 de Double nagyvarader
HOTEL
SINT TOTAL DE ACORD CA ACTIONAR AL SIF BANAT CRISANA CA AM FOST PACALIT LA DIVIDENTE CU HOTELUL ASTA.;ADICA PROFITUL CE TREBUIA SA MI REVINA A FOST BAGAT INTR UN HOTEL INUTIL INTR UN ORAS CARE NU E ORAS UNIVERSITAR,NU E ORAS DE AFACERI,N ARE AEROPORT?DECI TOTAL INUTIL.DAR ASA CINEVA CARE L A CONSTRUIT MI A LUAT MIE PROFITUL
Postat 15 Septembrie 2012, 20:45 de alin
frectione
in vremuri de criza,hoteluri de lux,tichie de margaritar sau poate hotel de afaceri pt metropola de bisnis oradea,cu vedere la cris unde-si spala aborigenii iepele,conditii pe masura,prostie tot pe-acolo
Postat 15 Septembrie 2012, 18:00 de rambo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON