URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Septembrie 2010, 15:20

Două dintre şcolile speciale s-au comasat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor Dumitru Voloşeniuc a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, fuziunea dintre Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă numărul 2, care până acum funcţiona pe strada Traian Lalescu nr. 1, şi cel cu numărul 3 aflat până acum pe strada Cuza Vodă nr. 2. "De săptămâna viitoare, ele vor funcţiona pe strada Traian Lalescu nr. 2, în fostul sediu dat în folosinţă Poliţiei judeţene", a explicat Voloşeniuc.

La baza deciziei Consiliului Judeţean, instituţia în subordinea căreia se află cele două şcoli, au stat cheltuielile lunare pe care CJ le avea pentru chiria celor două unităţi de învăţământ: pentru şcoala specială de pe Lalescu CJ plătea lunar 15.500 de lei către o parohie Romano-Catolică, iar pentru cea de pe Cuza Vodă - 10.200 de lei către Fundaţia Caritatea.

Datorită faptului că vor funcţiona împreună, cele două şcoli vor avea de acum şi un singur director, urmând ca celălalt director să fie numit adjunct. "Decizia aparţine Inspectoratului Şcolar Judeţean", a mai spus vicepreşedintele CJ.

De asemenea, din cauza comasării, 8,5 norme didactice au fost reduse. Clădirea în care s-au mutat şcolile este una potrivită actului didactic pentru elevii cu probleme, însă are şi un minus: lipsa unui lift, necesar pentru copiii cu dizabilităţi. "Conducerea şcolii va putea să depună un proiect european pentru soluţionarea acestei probleme", a spus Voloşeniuc.

De altfel, Consiliul Judeţean mai are şase clădiri pentru care plăteşte lunar chirii. Cea mai mare plată, în valoare de 6.100 de euro lunar, e către Episcopia Romano-Catolică pentru Palatul Baroc, în care stă cu chirie Muzeul Ţării Crişurilor, acelaşi muzeu mai având închiriate spaţii şi în Muzeul Ady Endre, căruia CJ îi plăteşte lunar 2.234 de lei. De asemenea, CJ achită lunar pentru Centrul de Recuperare de la Cighid 1.000 de euro, pentru Teatru 2.400 lei la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar pentru filiala din Ioşia a Bibliotecii Judeţene 1.350 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
domnule consilier judetean
In ceea ce priveste realizarea domnilor de la consiliul judetean......daca vi se pare normal sa lucrezi cu 7 copii cu deficienta mintala severa si profunda , hiperactivi...intr-o sala de 3/3 metri ...........inseamna ca tara asta se duce pe rapa....
Postat 13 Septembrie 2010, 20:37 de ana
ATENTIE CAMELIA...
ar trebui sa mergi intr-o vizita pe la aceste scoli Camelia draga sa vezi.....chiar ai ramane surprinsa de ceea ce descoperi acolo...si cata daruire si iubire primesc acesti copii din partea profesorilor....acestia mananca de trei ori pe zi la scoli ..atata cat li se ofera de la stat si in nici un caz nu cred ca exista vreo persoana din administratie care sa fure din mancarea copiilor....iar in ceea ce priveste casutele nu pot ingrijitorii de acolo sa cumpere mancare din salariul de 600 de lei decat sa le ofere ceea ce primesc de la directia de protectie a copilului......crede-ma ca inainte sa faci astfel de comentarii ...ai putea merge in vizita la noua locatie a scolilor...traian lalescu nr 3....o sa ramai surprinsa intr-un mod placut...
Postat 13 Septembrie 2010, 20:31 de LIDIA
ATENTIE CJ
CJ ar trebui sa verifice aceste Centre Scolare de Educatie Inclusiva, cum cheltuiesc bani alocati pentru mancare merg intradevar la mancare si nu in plasele bucatareselor,administratorilor sau chiar conduceri si cum se achizitioneaza produsele si calitatea lor bineinteles care lasa de dorit in mare parte, ar mai fi de verificat si centrele de copii ( asa zisele CASUTE ) de unde copiii vin infometati la scoala si foarte agresivi din acest motiv si nu numai
Postat 10 Septembrie 2010, 11:31 de camelia
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON