URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2014, 20:44

Dosar greu pentru şeful Parchetului Bihor: e învinuit de şantaj, mită, abuz, distrugere de înscrisuri şi favorizarea infractorului!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul de presă al DNA a dat publicităţii, joi seară, acuzaţiile pentru care prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, este cercetat, în calitate de suspect.

Potrivit comunicatului, procurorii DNA - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Vasile Popa pentru şantaj, luare de mită, instigare la efectuarea unei prelevări atunci când prin aceasta se compromite o autopsie medico-legală, două infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, două infracţiuni de distrugere de înscrisuri, două infracţiuni de favorizarea făptuitorului.

"În perioada 2013 - 2014, suspectul a constrâns o persoană să îi remită o sumă de bani, prin ameninţarea acesteia cu o serie de grave repercusiuni la care s-ar supune, în cazul în care nu i-ar remite suma de 7.700 lei, reprezentând diferenţa de bani rămasă nerestituită dintr-un împrumut acordat anterior", precizează informarea.

Documentul arată că Vasile Popa ar fi uzat de calitatea sa de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, precum şi de relaţiile pe care acesta le are cu instituţii de control de pe raza judeţului, fapt ce a creat şi a accentuat starea de temere a persoanei vătămate. "În perioada care a urmat, firma aparţinând persoanei vătămate a fost controlată în repetate rânduri, fiind aplicate şi sancţiuni contravenţionale", mai arată comunicatul.

Totodată, conform procurorilor, în perioada 2011 - septembrie 2013, Popa a primit de la un denunţător, diferite foloase necuvenite, "constând în principal, în plata periodică (de circa 2 - 3 ori pe lună) a unor sume de bani cuprinse între 500 şi 1.500 euro".

De asemenea, denunţătorul i-ar fi construit şi amenajat lui Popa, pe cheltuiala sa, un teren de tenis de câmp şi i-a asigurat şi alte foloase, cum ar fi plata unor bilete de avion, cazări la hotel, precum şi alte servicii de care a beneficiat magistratul. "Valoarea totală a foloaselor necuvenite pe care Popa Vasile-Constantin le-a primit de la denunţător este de circa 50.000 euro", spun anchetatorii.

În schimbul foloaselor, în calitatea pe care o deţinea, Vasile Popa "urma să protejeze activitatea infracţională a denunţătorului şi să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu... constând în conducerea şi coordonarea directă a activităţii de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor". Concret, prim-procurorul Parchetului Bihor ar fi trebuit să ia măsuri pentru tragerea la răspundere penală a denunţătorului, implicat în activităţi evazioniste ce au prejudiciat cu sume importante bugetul general consolidat al statului, dar nu a făcut-o.

O altă acuzaţie se referă la fapte din perioada iunie - septembrie 2009, când Popa, la acea vreme prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, ar fi distrus rechizitoriul emis într-un dosar, iar ulterior a dispus scoaterea de sub urmărire penală a unei persoane care avea calitate de învinuit, "fără a emite soluţie procedurală de infirmare a actului de sesizare a instanţei, obţinând în acest mod un folos necuvenit pentru învinuit".

Totodată, în perioada iulie 2010 - ianuarie 2011, Vasile Popa ar fi distrus şi un alt rechizitoriu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, "obţinând în acest mod un folos necuvenit pentru trei persoane care fuseseră învinuite în acel dosar", spune DNA, ulterior fiind emis din nou un rechizitoriu pe numele celor trei persoane, confirmat de prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Nu în ultimul rând, lui Vasile Popa i se impută faptul că, în cursul lunii aprilie 2014, l-ar fi determinat pe şeful Serviciului de Medicină Legală Bihor să își dea acceptul pentru efectuarea unei prelevări de organe "într-un caz în care legea interzicea expres acest fapt, cu consecinţa compromiterii autopsiei medico-legale".

Prim-procurorului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile joi după-amiază, la sediul DNA Oradea. Întrebat de ziarişti despre faptele care i se impută, Vasile Popa a evitat să răspundă.

Aflaţi mai mult despre reacţia prim-procurorului Parchetului Bihor legat de percheziţii şi ancheta dispusă împotriva sa în articolul: "Procurorii DNA au descins peste colegii de la Parchetul Bihor! E vizat prim procurorul Vasile Popa"

Citiţi pe această temă şi articolul "Colecţionarul": Fostul şef al Parchetului Bihor, Vasile Popa, anchetat într-un nou dosar"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
@maria exixta - case close
Va pup....PA...PA
Postat 07 Octombrie 2014, 23:45 de Laura (fosta Paina)
???????????????????
Fraiere, ca sa visezi frumos noaptea , vino pe Feldioarei ca sa iti inmanez eu documnetele ca sa ma poti aranja. Dupa aceea probabil vei dormi linistit.
Postat 07 Octombrie 2014, 17:12 de @Maria exixta
@maria exixta si nu se lasa
In sfarsit. Ai evitat sa folosesti "exixta".... Ai postat de 2 ori....ti-a fost frica ca nu cumva primul tau cometariu scris corect romaneste sa nu apara? Sau folosesti ceva proofing? Daca aveam documentele demult erai aranjata, dar atata timp cat mai ai bani trebuie cheltuiti..... Trebuie sa mance si gura la avocati ceva. Ce te faci dupa? Eu stiu dar nu zic ca se supara Sticksi. Dar, de fapt, el nu trebuie sa stie..... Nu-i asa? Grea viata pe Feldioarei....
Postat 06 Octombrie 2014, 21:24 de Laura (fosta Paina)
CURAJ VASILE
CURAJ VASILE,CERE-I LUI DUMNEZEU SA TE AJUTE SA SCAPI CA SI CUM AI SCAPAT DEJA SI CU SIGURANTA VEI REUSI,PENTRU CA ESTI UN OM BUN. INGER
Postat 05 Octombrie 2014, 16:07 de INGER
dreptate
puscaria e pt oameni de genu,va da-ti seama in justitia oradea ce fel de oameni sun!!!?? ti frica sa mergi la proces cu drepatea in mana ca nu sti ce poate iesi.s-au ati mai auzit sa fi condamnat pt furtul proriei tale masini!!!!????doar in oradea asa ceva
Postat 05 Octombrie 2014, 12:54 de dreptatea
Bolos la puscarie
Pe Claudiu Bolos i-l vrem la puscarie
Postat 04 Octombrie 2014, 22:26 de Papp
Esti penibil
Vezi ca anul acesta ai ratat avansarea , dar daca tot ai acele "Documente" , vezi ca DNA Bucuresti este prin zona , poti sa faci denuntul poate la anul te avanseaza.
Postat 04 Octombrie 2014, 22:12 de @Maria exixta
@maria exixta si va exista
Laura esti de toata jena. Te-ai dat de gol. De ce nu ai curaj sa-ti semnezi aberatiile? Cand cineva scrie "@maria" inseamna ca-i raspunde cuiva din comentarii cu numele maria. By the way, despagubirile de pe vremea lui ceau nu se pun? Ai grija ca "EXIXTA" documente!
Postat 04 Octombrie 2014, 18:23 de Laura (fosta Paina)
TEPARUL DIN BUNTESTI
Dar pw TEPARUL DIN BUNTESTI ! peti iosif alin ,protejatul lui POPA CORNEL PRESEDINETE CJ BIHOR ( inca) cine il PROTEJAZA !
Postat 04 Octombrie 2014, 13:28 de binsean
NICI ODATA NU E PREA TARZIU
La CAO se pot lua inca azi 04.10.2014 decizii corecte , D-na Judecator , marti vra fi prea tirziu .Noi suntem cei mai multi !
Postat 04 Octombrie 2014, 13:22 de SARTRE
rizu
??????????
Postat 04 Octombrie 2014, 10:08 de rizo
abuz in serviciu
Abuz in serviciu comis de acest spagar in 26 sep 2014 comis in 1Mai orele 19:30 cu denuntatorul Neag
Postat 04 Octombrie 2014, 08:23 de cristian
Pentru @ MARIA (exixta )ceea isteata
Auzi @ maria exixta , daca tu toata viata ai aruncat cu noroi si daca te supara adevarul este problema ta si doar a ta. Mai bine documenteaza-te inainte de a vorbi. De unde despagubiri de 2 ori , sau nu ai facut matematica la scoala, ori mai bine ai pune mana sa citesti putin din legislatie ca sa stii despre ce vorbesti. Ori din cite imi aduc aminte cine era cu gura mare in sala de sedinta de la Primarie cind s-a votat acel HCL? Vezi ca exixta poza cu tine in ziar de la aceea dezbatere,sa nu uitam ca a fost prezenta si presa acolo. Oare ai uitat ? Deci cine arunca cu noroi ?Iar despre educatie si urme de " lelentz " daca se vad la cineva acela esti tu cu sigurana . Un om cu educatie asa cum te pretinzi nu s-ar fi demis la ceea ce ai facut tu, nu ar fi tras atitea sfori pentru a scoate pe cineva din casa lui si nici nu i-ar fi trebuit ceva ce nu a fost al lui niciodata. Despre ce educatie vorbesti? Asa ca...."Vai de capul tau" si educatia pe care ai primit-o. Vezi ca mai sunt niste terenuri prin zona pe acelea nu le doresti? se pare ca noua metoda cind pui ochii pe proprietatea cuiva este aceasta, si cu succes nu?
Postat 03 Octombrie 2014, 23:11 de @Maria exixta
sa vina femeile
Pe cand ii cautati si pe cei din Bors care sant din Bins cu care mergea la femei si impartea veniturile dupa o tura -zi grea de lucru.un om de la munte...anu
Postat 03 Octombrie 2014, 22:14 de Frontiera
cine-i denunţătoru'? :)
....................DENUNŢĂTORUl??? DOAR N-O FI CÂINE SURD LA VÂNĂTOARE!!!!!! FĂ ŞI TU PUŢIN REBUS, INTEGRAME ş.a.m.d. O minte ffff. luminată :)))
Postat 03 Octombrie 2014, 16:29 de ei, na, şi tu!
ORAŞUL SLAB DEZVOLTAT!!!
Şi vă mai miraţi că în Oradea totul e slab dezvoltat :)) şi sunt salarii foarte mici !!!De unde, dacă totul e un furt şi consum de lux!!! În veci nu va fi ca un CLUJ sau TIMIŞOARA !!!!!! Rămânem cum am stabilit: un sat cu blocuri !!!
Postat 03 Octombrie 2014, 13:01 de Cosmin
@maria exixta
Draga maria, observi ca avem acelasi nume? E usor sa arunci cu noroi, asa cum ai facut toata viata, dar e mai greu sa primesti de la stat despagubiri de 2 ori pentru acelasi teren. Nu-i asa? Daca era scris "exiyta" in loc de "exixta" intelegeam ca e de la tastatura, dar asa.. Vai de capul tau ! Mai bine stateai in banca ta. Se vede ceva urma de lelentz in educatie.
Postat 03 Octombrie 2014, 12:25 de Laura (fosta Paina)
ce sa fac?
Mai exact sa va povestesc pe scurt despre ce este vorba: acum 5 ani sotul meu a fost arestat pentru ca nu detinea permis de conducere si dus la penitenciar,acolo a fost pus cu alti detinuti nici unul din ei nu avea condamnare sub 15 ani,cred ca va dati seama ce fel de fapte au savarsit,sotului meu desii i-a fost fixat regimul de pedeapsa a fost pus in acea camera pe motiv ca nu aveau locuri.Acolo a fost batut,bataie care a dus la moartea sa. De atunci ma judec cu statul mai exact cu ANP-ul iar acum dupa 5 ani cand am reusit sa demonstram ca din vina celor de la penitenciar s-a intamplat aceasta tragedie sustin ca nu au fonduri suficiente pentru a plati daunele morale,materiale si prestatia periodica pentru cele doua minore ramase fara tatal lor. Executorul a facut poprire pe conturi la banci si trezorerii insa am inteles ca nu au bani pentru a plati de aceea va cer un sfat cum as putea proceda mai departe? Ce demersuri trebuie sa urmez pentru a fi despagubita? Va multumesc.
Postat 03 Octombrie 2014, 09:54 de gina
RUSINE
Nu numai celor ce se judeca cuPrimaria li se face nedreptate de judecatorii de la Tribunal, Curtea de Apel, ci si altor oameni care isi cauta dreptatea in instanta in contradictoriu cu alte institutii ale statului .Dar D-zeu nu doarme si arata minunile si chiar pe cei care mi-au facut mult rau, cu toate ca nu le-am dorit raul.Din pacate mai sunt cativa care au complotat la raul produs mie.
Postat 03 Octombrie 2014, 09:18 de EU
!!!
Asta nu poate sa dea pe goarna ca se baga si mai tare in KKKKKat......asa ca mai asteptati....pt judecatori, bolovan, etc...toti au vile in Sanmartin toti au niste smecherii de masini, pamanturi etc..cat despre Man via bolovan se stie ca fratii chimici la mijloc...s-ar goli institutiile si s-ar mari puscariile...deci rabdare ca cica americanii insista si s-au suparat pt ca sant protejati coruptii...
Postat 03 Octombrie 2014, 09:14 de io
De ce nimeni nu spune cine i denuntatorul ???
Cine i denuntatorul ?
Postat 03 Octombrie 2014, 09:12 de popescu
haide ma???
OOOOHHOOOOOOOOOHOHHHHOOOOO...Ce de acuzatii!!!! Dar Popa draga cat erai tu de corect!!!!!când primeai tu ordin de la bolovan sa-l faci pe unu si pe altu!!!! si nu prea aveai ce sa inventezi!!!!acu stau si ma minunez!! tu esti asta , nu esti tu ??? marsssssssssssssss gunoi la parnaie si ia cu tine si pe altii sa-ti tina de urat..chiar politisti ca sant destui....
Postat 03 Octombrie 2014, 08:15 de zoli
spaga
DNA nu face referire la BMW alb primit de Popa spaga pt NUP de la infractori
Postat 03 Octombrie 2014, 06:33 de cristian
@maria
Felicitari pt. postare! Putini, foarte putini dintre oradeni/bihoreni realizeaza ca principalul vinovat de situatia din judet este dna-ul condus de numitul man ciprian florentin. Inactivitatea/lipsa de rezultate a fost observata si de structura centrala. Se zvoneste ca in curand numitul man ciprian florentin si colectivul pe catre-l coordoneaza va fi vizitat (citeste controlat) de sefi. Gura lumii zice ca inactivitatea este in stransa legatura cu numirea, adica a fost o conditie imperativa a (re)aducerii lui de la Satu Mare (nici acolo nu a excelat!). Nitu stia ce a semnat (vorba dulce mult aduce; sa traiti d-le prefec pop claudiu adriant!) cand i-a dat ok-ul la detasare, d-na Kovesi o fi stiind ce om a pus la Oradea?!
Postat 03 Octombrie 2014, 06:28 de grefiera
bravo
incepand de la judecatorie,tribunal si curtea de apel sunt o multumine de corupti,la fel si procurorii.si unii avocati,sper sa se termine odata si pt totdeauna aceste lucruri murdare pe care le fac.erau bucurosi candva dar sa ii vad acuma cu probleme pe cap si in viata lor.dumnezeu le da dupa cum merita,caci la randul lor au distrus vieti care au fost platiti de alti doar sa le satisfaca cerintele.
Postat 03 Octombrie 2014, 01:02 de militian
TRANZACTIA DE AUR
Inca mai astept descinderi la Primarie! Atat perioada FILIP/BOLOS cat si perioada BOLOJAN/BOLOS ascund secrete de mare IMPACT! Or fi mai multe dar eu vorbesc NUMAI DESPRE CEEA CE STIU SIGUR! MA BAZEZ SI PE PROBE DIRECTE SI INDIRECTE! Da, TRANZACTIA Dă senzaţia Şi te-ndeamnă să iubeşti C-aşa e viaţa TRANZACTIA Dă senzaţia Şi te-ndeamnă să iubeşti IMPACT-ul
Postat 02 Octombrie 2014, 23:58 de TDS
Dar cine i denuntatorul ???
Spune ti cine i denuntatorul ?????
Postat 02 Octombrie 2014, 23:35 de popescu
In Atentia Domnului MAN
Domnule Man pe cind veti incepe sa face-ti curatenie si in curtea dumneavoastra, mai exact colegul dumneavoastra Sabau. Nu aveti de gind sa-l cerceteti pentru trafic de influenta pe linga domnul primar Bolojan pentru a favoriza expropierea din Iosia doar pentru ai obtine un loc de parcare fratelui marele " general de la politia Iosia " . Iar despre activitatea " corecta " pe care acesta din urma o desfasoara cu siguranta sunte-ti la curent. Se lauda peste tot ca are spate pe romaneste fiindca fratele sau este la DNA si ca de el nu se atinge nimenea, oare sa fie chiar asa? Ar trebui sa fiti mai atent si la cei din jurul dumneavoastra cum abuzeaza de functia si de numele institutiei la care lucreaza cerind anumite favoruri. Oricum este foarte rusinos faptul ca institutia dumneavoastra stia despre interventia facuta de Domnul Sabau si nu a luat nici o atitudine. Pin acind aveti de gind sa ii acoperiti si sa ii lasa-ti nepedepsiti pentru trafic de influenta pe cei 2 indivzi ? Pentru ei nu exixta lege deorece lucreaza in sistem? Domnule Man nu uitati ca la penitenciarul Oradea exixta o camera libera si pentru cei nevinovati.
Postat 02 Octombrie 2014, 23:12 de maria
din bins
sper ca mergeti pe fir .....adica luati toata ramificatia acestui om si urmeaza si cel de la bins si restu...
Postat 02 Octombrie 2014, 21:36 de ion
,,to be or not to be"
Parca nu-i atat de smecher si de fitos acum. Toate se platesc aici pe pamant si nu pe lumea cealalta!
Postat 02 Octombrie 2014, 21:31 de Deak Misu Facaciosul
Felicitari
Felicitari pentru curajul si vointa de a trage la raspundere astfel de persoane. Ma bucur ca exista in constinuare speranta pentru justitie. Ramane de vazut daca instantele de judecata vor avea suficienta exigenta pentru a sanctiona persoana si faptele asa cum se cuvine.
Postat 02 Octombrie 2014, 21:09 de Petcu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON