URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2013, 11:15

Domocoş în vizor: Procurorii DNA, noi percheziţii la Primăria Beiuş şi la locuinţa edilului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii DNA Oradea, însoţiţi de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie, au descins miercuri la Beiuş, unde, timp de mai multe ore, au efectuat percheziţii la Primăria Municipiului şi la locuinţa edilului liberal Adrian Domocoş.

Sursele BIHOREANULUI spun că acţiunea a început la ora 6, în paralel la Primărie şi la vila primarului, de unde echipajele au ridicat unităţi de calculator şi documente.

Potrivit aceloraşi surse, acţiunea îl vizează pe Domocoş, în dosarul în care sunt cercetate deja 16 persoane, printre care şi fostul primar Silviu Odobasianu, pentru un prejudiciu de 2 milioane de lei, bani plătiţi firmei Top Construct Grup SRL pentru lucrări neexecutate.

Este pentru a doua oară, în ultimul an, când procurorii DNA Oradea "calcă" Primăria Beiuş şi vila edilului Adrian Domocoş.

Pe 3 septembrie anul trecut, procurorii DNA au percheziţionat biroul primarului şi locuinţa acestuia, ridicând tot documente şi unităţi de calculator, iar o zi mai târziu l-au pus sub învinuire pentru luare de mită şi spălare de bani, fiind acuzat de colectarea de şpăgi prin propria fundaţie.

Procurorii au descoperit că fundaţia edilului, Asociaţia Fortuna Beiuş, a beneficiat de sponsorizări de la mai mulţi investitori care aveau nevoie de autorizaţii din partea Primăriei, printre aceştia numărându-se şi patronul cunoscutei firme Unicarm, care şi-a ridicat în centrul Beiuşului magazin fără acte, pe bază de donaţii generoase.

La acea vreme, procurorii DNA au găsit patru contracte de sponsorizare, în valoare totală de 59.000 lei, făcute pe numele Asociaţiei Fortuna Beiuş, acte pe care era menţionat explicit şi numele preşedintelui acesteia: Adrian Domocoş.

Citiţi amănunte despre scandalul Top Construct Grup SRL dar şi despre cum s-a folosit edilul Beiuşului, Adrian Domocoş, de o fundaţie pentru a masca şpăgile primite de la investitorii ale căror acte depindeau de el, în articolele: Fostul subprefect PSD Nicu Odobasianu, reţinut de DNA şi Primar şpăgar: Edilul Beiuşului a fost prins de DNA colectând şpăgi prin propria fundaţie

Citiţi şi "Şpăgi în serie: Primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, trimis în judecată şi în "dosarul Unicarm""

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
pnl
Sa-i dea Dumnezeu javrei numai raul care l-a facut beiusenilor prin hartuirile permanete si prin calomniile la care i-a supus pe toti cei care nu sunt in partidul de mafioti ai lui. Asa sa-i ajute Dumnezeu.
Postat 14 Martie 2013, 17:59 de javra
nu mai furati, nu mai lacomiti ca oricum sunteti prinsi :)))))
hai sa terminam cu TEATRUL in ROmnaia care nu incaseaza la negru ceva in sisitemul BUGETAR, TOOOOOOOTI , ce facem ? astia fura cu nesimtire si nu se satura asta este GRAV , furati o zi si STOOOOP mama voastra de ........... trebuia sa va faca marinari nu sa va nasca , chiar in halul asta am ajuns ! din moment ce orice functie costa plata in bani sau natura e logic ca trebuie sa si ia inapoi !!!!! e asa educat de sisitem :))) si scapa cine vrea sisitemul !!!
Postat 14 Martie 2013, 13:21 de zdreanta de hot
RUSINE
dna sa verifice si citi bani a luat domocos pentru angajari la primarie unicarm sau spital
Postat 14 Martie 2013, 09:35 de gina
rusinica
D-saora de unde dracu ati stiut la 11.50 ca vor fi ridicate calculatoare , atata vreme cat nu erau nici desfacute de la retea?sau dna va da reteta dinainte ce o sa faca; in rest un articol mincinos cu autoare pe masura ! Rusine, cine va plateste pentru murdarii?
Postat 14 Martie 2013, 09:05 de alex
calu
nu mor caii cand vor cainii
Postat 13 Martie 2013, 19:54 de cjb
iures
Mare stire nemaipomenita. Cu surle si trambite. Ar fi bun un car alegoric - de ala mare cum se foloseste la fiesta - 2 ursi impaiati in mijloc - si BLANA BLANA PRIN TOT ORASU PANA LA PRIMARIE DE SA LE SARA PENELE cat depre primar - nu te lasa intimidat - de fapt - un adevarat Beiusan ar organiza clasica vanatoare de ciori - o activitate din care beneficiaza tot orasul - scade riscu sa te trezesti ziua-n amiaza mare cu rahatixul in cap ca sa nu zic ca SE TRAGE!!! si mai tare ar fi sa reapara vestitul car alegoric din nou cu prilejul vanatorii - de data asta incarcat cu usrsuleti de plus giganti - si tot BLANA BLANA PRIN TOT ORASUL uimind cetatenii pasnici de prin carciumi si terase Final epopeic, totul se sfarseste cu o betie generala :-) pana si ursuletii de plus cad lati dupa atata baut
Postat 13 Martie 2013, 18:18 de vine vine .. primava
asaltul justitiei
Oare nu e la mijloc o conspiratie PDista de-a lui Buldogul din Stei? Atentie la inscenarile care urmeaza, zicea domnul Ponta azi vara dupa inscenarea plagiatului pusa la cale de Base! Ministrul Justitiei sa intervina ca Adrian Nastase in cazul Tarau (nu credea in arestarile de vineri seara facute de procurorul Lele). De aia se justifica logic interventia chiar a lui Crin Antonescu. Vrem un lant viu din membri de partid USL in jurul Tribunalului si Procuraturii!
Postat 13 Martie 2013, 18:12 de pln
criminalul
cate persoane din primarie trage dupa el acest infractor ! cate familii nenorocite din cauza unui hot ! sa-l mance puscaria !!!!!!!!!!!!!!!! POATE DA DOMNUL SI-L LINSEAZA BEIUSENII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 13 Martie 2013, 17:22 de gabi
catre pnl
bai pnl , daca asa vorbesti e vai s-amar de capul tau ! deci daca e PNL-ist are dreptul sa fure pentru ca sata-i rolul ministrului pus de pnl ca sa-si apere infractorii care fac parte din partid cu dansa ?! halal gandire ! rusine sa va fie ! PENALILOR !
Postat 13 Martie 2013, 17:18 de anonim
Ata fosforescenta
Smecheria asta cu fundatia e cusuta cu ata fosforescenta.Si,cu siguranta,a cam devenit moda practicata-n toata tara.Fundatii usor de gasit chiar pe internet au in componenta oameni despre care greu si-ar inchipui cineva ca pot sta la aceeasi masa!...Cabaret politic,finalmente,pe banii si nervii amarastenilor.
Postat 13 Martie 2013, 16:56 de gyorgy tozser
Zumzet de fiare
Era timpul sa fie luat cu adevarat si de tot la puricat.
Postat 13 Martie 2013, 15:31 de Z
Era şi timpul !?!
Cât de tâmpit poate fi un primar care nu are noţiuni elementare de legalitate, dar are cunoştinţe ample de îndestulare peste măsură !?!
Postat 13 Martie 2013, 15:25 de TAMTAM
USL din toate zarile uniti-va!
Unde-i Ministra PNLista? De ce lasa procuratura sa puna laba pe un membru de partid ales de popor? Astea sunt promisiunile electorale ale USL? Unde ajungem daca continuam asa?
Postat 13 Martie 2013, 12:00 de pnl
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON