URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Martie 2012, 10:40

Doi şefi de la Poliţia de Frontieră, cercetaţi pentru neglijenţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a anunţat că, în urma finalizării verificărilor la punctele de trecere a fontierei Borş şi Giurgiu, unde în urmă cu două săptămâni s-au înregistrat cozi, din cauza unor controale amănunţite, 6 ofiţeri cu funcţii de conducere sunt cercetaţi prealabil pentru neglijenţa manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici.

Între ei se află şi adjunctul şefului Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontieră Oradea, comisarul şef de poliţie Petre Căbulea, şi adjunctul şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, comisar şef Marin Bondar.

Potrivit unui comunicat al IGPF, alţi 12 ofiţeri cu funcţii de conducere sau cu atribuţii de comunicare au fost atentionaţi cu privire la modul de îndeplinire a atribuţiilor specifice.

Fără ca IGPF să nominalizeze concret cine pentru ce este cercetat, comunicatul menţionează că în urma verificărilor, serviciul de control a constatat "coordonarea superficială de către unii ofiţeri cu funcţii de conducere a activităţii desfăşurate în punctele de trecere a frontierei în perioada 20-24 februarie 2012".

Frontieriştii cercetaţi sutn acuzaţi că nu au dispus "măsuri eficiente pentru fluidizarea traficului prin cele două puncte de frontieră".

"Timpii mari de aşteptare la controlul de frontieră au fost generaţi de slaba gestionare a problematicii de organizare managerială şi de implicarea superficială a factorilor de conducere din cadrul celor două structuri în dispunerea unor măsuri necesare să preîntâmpine blocarea traficului rutier de marfă", se arată în comunicat.

După cum BIHOREANUL a mai scris, săptămâna trecută, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, chestorul Ioan Buda, a dispus efectuarea unor controale fulger la nivelul Sectorului PF Giurgiu şi Sectorului PF Borş, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Măsura a avut ca scop cercetarea modului în care instituţiile au gestionat acţiunile de verificare a transporturilor de mărfuri prin PTF Giurgiu şi Borş, declanşate în urmă cu două săptămâni pentru combaterea contrabandei şi a evaziunii fiscale. De asemenea a fost evaluat modul prin care conducerea celor două structuri a coordonat resursele umane şi logistice pentru evitarea aglomerării.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Raspuns lui DSA
@ dsa din 09.03 ora 11:09. Ce dreptate ai avut! La trei luni dupa ancheta , nea marin miliardarul a fost NUMIT SEF LA ITPF ORADEA! In Romania este posibil orice!
Postat 23 Iunie 2012, 18:18 de Angelika Jolis
codobelu
are remuneratie mare, intrebati-l pe domnul miercuri ca el stie mai multe.e mai inalt domnu'B...151-152
Postat 11 Martie 2012, 09:25 de relu
Bondarelul
Ii aunge si lui bondarelul de cand este sef, sa mai lase pe altii, mai tineri...In plus, nu performeaza, nu s-a remarcat prin nimic, doar prin incultura, fiind agramat si lipsit de educatie.Se exprima si scrie in lb. romana ca un elev din clasa a cincea. Un limitat.Si la propriu, avand doar 150 cm.
Postat 11 Martie 2012, 06:09 de Oarecare
codobelu
...ce aveti cu marinelu codobelu...????
Postat 10 Martie 2012, 19:39 de relu
@Pai
ai dreptate,ce e curios ca cercetarile se limiteaza la loctiitori sefi fiind numiti politic sint de neatins ca si averile pe care nu le pot justifica si in bihor se vede ca ANI doarme
Postat 09 Martie 2012, 13:38 de luky
Pai
La cati pilosi si spagari is peacolo si prin toata politia...mai raman numa sa dea iama prin coafor... .Bine ca ii platim ca fraierii! Pariu ca anchetele vor intra sub covor si peste 2 luni nimeni nimic. Multumi dragi politist, multumim draga justitie romana..si evident..dragi bugetari!
Postat 09 Martie 2012, 11:09 de dsa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON