URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Martie 2014, 15:59

Doi orădeni au făcut peste 200.000 euro pe spinarea iubitelor, plasate ca prostituate în Italia şi Austria

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi orădeni au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Oradea, pentru trafic de persoane. Este vorba despre Torok Zoltan, 38 ani, zis "Zozopapa", respectiv Silviu Toma, 28 ani, acuzaţi că, în perioada iulie 2011 - august 2012, ar fi racolat patru tinere cu vârste între 21 şi 26 de ani, din Bihor şi Sălaj, pe care le-ar fi transportat, cazat şi exploatat sexual în diferite oraşe de pe teritoriul Italiei şi Austriei, ca prostituate de lux.

Potrivit anchetei efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bihor, în prima fază, fetele erau "agăţate" de cei doi ca prietene, pentru ca ulterior să fie scoase din ţară la "produs".

Tinerele au fost minţite iniţial că trebuie să strângă 10.000 de euro ca să poată intra "pe piaţă", însă chiar şi după ce au plătit, toţi banii încasaţi le erau luaţi de către cei doi orădeni pentru "protecţie".

În total, în cele 13 luni, fetele au calculat că au câştigat în jur de 200.000 euro, bani care au fost însuşiţi şi ulterior cheltuiţi de către cei doi orădeni, motiv pentru care, în final, anul trecut, tinerele i-au dat pe mâna poliţiştilor.

Încercând să scape, cei doi au luat legătura cu una dintre ele, oferindu-i o garsonieră ori un teren la Arieşeni, pentru a-şi retrage plângerea, motiv pentru care, în noiembrie anul trecut, pentru a nu putea influenţa negativ ancheta, Torok Zoltan şi Silviu Toma au fost arestaţi.

Înainte să-l trimită după gratii, procurorii au percheziţionat vila lui Torok de pe strada Izvorului, pe care apoi au dispus sechestru asigurator, la fel ca şi pe maşina acestuia, un BMW Seria 6 cabrio, cu care se afişa prin oraş, ambele cumpărate recent, existând suspiciunea că provin din banii câştigaţi de tinerele pe care le exploata.

"Pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale a celor două persoane, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au cooperat în cauză cu Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi cu IPJ Bihor", se arată într-un comunicat făcut public, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 3 şi 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
tepari
TOATE GUNOAIELE ASTEA MERITA AMPUSCATE FARA NICI O REMUSCARE CAND SE VEDE FRAERII CU BANI LE MAI SI ANTEAPA LE IA SI BANI FETELOR SI LE BATE CA EI SANT SMECHERI SI PUTERNICI ,NISTE GUNOIE AMBULANTE .
Postat 17 Martie 2014, 13:31 de tepariii
hai caramba
DE CE VA MIRATI? SANT CAZURI IN CARE PARIMTII SI-AU TRIMIS FETELE SA SE PROSTITUEZE IN ITALIA.PENTRU CA CITEZ// ORICUM SE... PE GRATIS! ASA CA MACAR SA FACA BANI.SI NU SUNT DIN FAMILII FARA POSIBILITATI MATERIALE.
Postat 17 Martie 2014, 11:51 de geo
nu mai vorbiti aiurea
AUZITI TOTI CARE IMI VREA RAU EU AM PLATIT PT CEA CE NAM FACUT ASA K LASATIMI VIATA SI NUMELE IN PACE K VOI INVIDIOSI BAGATI LUMEA IN PUSCARIE AIUREA SI SIFONI SI VOI DUCETI MAI DEPARTE FEMEILE LA PRODUS K LA VOI NU FACE NIMIC POLITIA .... EU VAD D VIATA MEA K MATI DISTRUS ZDRETELOR KARE DUCE FEMEI SI PUNE VINA PE ALTII... LUMEA NUMAI POATE SA FIE NUMAI PRIETEN CU NIMENI K IL ACUZATI????????
Postat 14 Martie 2014, 13:28 de csaby
Smecherie mare
Facem pariu ca nu fac puscarie? Cel putin Toma Silviu mare caracter, un baiat de nota 10 Pe zozopapa nu-l cunosc da am auzit ca ii un baiat ok. Pe curvele lor le stiu. Niste zdrente. Inainte erau niste muritoare de foame. Forta zozo si marinel
Postat 07 Martie 2014, 08:57 de Zozopapa
atentie
DRAGI MEI DIN POLITIE DICOOT,SI TOT CE TINE DE SIGURANTA POPULATIEI..BOJANI,ZOZO,BOBITA DIN NUFARU,CSISZER CSABA CARE A MAI FOST ARESTAT PT TRAFIC DE FEMEI SI MAJORITATEA DIN NUF SE OCUPA CU ASA CEVA,CUM NOI OAMENII DE RAND STIM SI VOI NU LUATI IN CALCUL.DE UNDE MASINI ASA SCUMPE DACA NU DIN CE PRODUC FETELE LOR IN OLANDA ITALIA DANEMARCA,IA UITATIVA LA BOJANI CE MUNCESTE? SI VOI LUCRATI(POLITIA)PE 20 MILIOANE .SALAR.SI ALTII MUNCIM PE CATEVA MILIOANE CA SANTEM ASTIA MAI PROSTI SAU MAI CORECTI CU VIATA DAR TRAFICANTII SI TIGANII DE VELENTA CARE LA FEL CU FETE SE OCUPA LUATI MASURI CA ALTFEL NU INTRAM IN UE INVECI CU UN NUME BUUUUN
Postat 06 Martie 2014, 17:40 de claudiu
lasati vrajala
Acuma normal ca sugatoarele fraierilor astora doi incearca sa-i scoata ca se alarmeaza la gandul ca intra la temnita vreo 5 ani si nu vor avea de pe urma cui trai...mereti si gasiti-va alti sugaci putori ce sinteti!!!Ati venit cu pluta de pe la Stei si de pe Velenta si ati dat de trai bun?la munca cinstita cu voi nu la intins mana la fatarai cu bani!!!
Postat 06 Martie 2014, 07:04 de barba-cot
Nu e prost cine ia , e prost cine da
Hai sa fim serioase ... Nu sunt ei de vina si nu lea pus la cap nimeni pistolul la fetele alea sa meargă. Ele au mers de sete de bani si ca lea trebuit * de smecher ... Ele sunt singurele vinovate si nu ei !!!!
Postat 05 Martie 2014, 23:48 de Carmen
.....
pe Cora si pe tigani cand vreti sa i prindeti?hah
Postat 05 Martie 2014, 23:16 de nicu
jeguri
la puscarie cu toti pestii , va umflati prin oras cu masini dupa ce pupati toate * de martalogi din europa . faceti bani pe baza voastra daca sunteto barbati , dar naveti cum ...de aia din cand in cand va mai dati si voi curu .. * si jegurile alea de fete ce au umplut europa *
Postat 05 Martie 2014, 20:15 de sergiu
mare lucru
aduca alea a mers de buna voie la produs si acuma il scoate pe zozo vinovat...nu vad nicaieri sa le fi dus cu japca.....asa ca unde plm e infractiunea?????si cum dovedesc boarfele ca lear fi dat lor banii????
Postat 05 Martie 2014, 17:23 de xxx
tepari
un gunoi arogant un tigan fara caracter si cuvant un nimeni plin aere o zavra perversa a duso la produs si pe nevastasa un homosexual depilat un fraer dar tovarasul lui bojani unde e ca erau de nedespartit pirn cluburi,concedii, restaurante .
Postat 04 Martie 2014, 21:47 de dorel
temnita
SA DEA DUMNEZEU SA-I MANANCE ANI GREI DE TEMNITA PE AMANDOI...ASEMENEA VIETATI INTR-O TARA CIVILIZATA NU AR MAI VEDEA LUMINA SOARELUI VREO 15 ANI CEL PUTIN...NISTE GUNOAIE, PLEVELE SOCIETATII ROMANESTI!!!!LA TEMNITA CU VOI!!!
Postat 04 Martie 2014, 17:36 de sandor
Fiat lustitia
din cate inteleg, nu exista nici o proba in afara marturiei tinerelor. probabil nici martori. pe de alta parte, nu inteleg ce e cu sechestrul? doresc magistratii sa faca dreptate platind fetelor paguba de 200.000? o sa le calculeze si impozit? :)
Postat 04 Martie 2014, 17:16 de Seneca junior
proaste
Proaste
Postat 04 Martie 2014, 16:32 de B
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON