URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2012, 18:41

Doi bărbaţi au fost prinşi de procurorii DIICOT că au scos la produs două adolescente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii DIICOT Oradea au finalizat cercetările în cazul a doi bihoreni acuzaţi de trafic de minori şi trafic de persoane şi au dispus trimiterea lor în judecată.

Norocel Cioban, 39 ani, şi Mundrucz Gyorgy, 20 ani, sunt acuzaţi că, în perioada 2010-2012, au găzduit trei tinere bihorence, dintre care două minore, de 14, respectiv 15 ani, iar cea adultă, bolnavă psihic, toate provenind din familii cu dificultăţi materiale, pe care le-au obligat să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi clienţi, în apartamente închiriate în Oradea, în diverse camere de hotel sau chiar pe stradă.

În februarie, la scurt timp după ce poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog au demarat ancheta în caz, Norocel Cioban a fost arestat de Tribunalul Bihor, partenerul său de "afaceri" fiind cercetat în libertate.

Mandatul s-a emis la solicitarea poliţiştilor care au descoperit că bărbatul a obligat-o să se prostitueze pe tânăra cu care stătea în concubinaj şi care era bolnavă de schizofrenie. Fata, care avea un copil mic în întreţinere, s-a prostituat atât pe stradă, cât şi în apartamente.

Din cercetări a reieşit că, până în martie anul trecut, tânăra a practicat prostituţia în apropierea staţiei de autobuz de pe strada Podului, iar ulterior în trei imobile diferite situate pe străzile Nufărul, Aleea Călinului şi Poieniţei. Tarifele erau de 50 lei pentru o partidă de sex oral, 70-80 lei pentru o partidă de sex neprotejat şi 100 lei pentru un sex anal.

Procurorii au descoperit că toate câştigurile tinerei erau luate de Norocel Cioban şi, mai mult decât atât, deşi ştia că fata suferă de schizofrenie paranoică, bărbatul a bătut-o în mai multe rânduri când aceasta a îndrăznit să refuze să iasă la produs.

Totodată, Cioban este şi cel care a racolat, în 2010, una dintre victimele adolescente, o fată de 14 ani care a fost cazată în garsoniera de pe Aleea Călinului unde primea clienţii racolaţi din anunţurile publicate în Jurnal Bihorean, jumătate din câştigurile realizate revenindu-i bărbatului.

La fel ca în cazul tinerei bolnave psihic, tariful practicat de adolescentă oscila între 50 şi 100 lei, în funcţie de preferinţele clientului.

Fata de 15 ani a fost racolată de Mundrucz Gyorgy.

În urma anchetei, prin rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT Oradea, atât Cioban cât şi Mundrucz au fost trimişi în judecată pentru trafic de minori şi trafic de persoane iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 5 şi 15 ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
o femeie sanatoasa nu e carpa indiferent de varsta.
toate femeile trec sau au trecut prin ce treca aceste fete, barbatul este un rebut social care nu stie decat sa si batjocoreasca neamul sunt frustrari din trecut probabil , ma rog eu le doresc la fete si femei sa le dati in gura fara mila indiferent cine este politist, tata, etc Sa si inghita sangele daca asta e visul lui, o femeie rezista la nastere dar la o batie :))) durerea ajuta imunitate sa lupte si caleste corpul.IN GURA FARA MILA , decat sa planga mama mai bine planga MA sa cand il ingroapa.
Postat 27 Aprilie 2012, 10:40 de in gura sa le dati
Propunere
Acest gen de infractiuni si agresiuni nu va fi starpit, pt ca problema incepe de la" cerere". Ar trebui considerata infractiune si fapta celui care apeleaza la astfel de servicii. Cei care profita fizic de aceste biete fete, sunt la fel de vinovati ca si cei care le scot la produs. Ar trebui condamnati toti la inchisoare cu executare. Dar cine sa propuna modificarea codului penal in acest sens? cei din politie si parchet, care conduc retele din umbra??? mai greu...
Postat 27 Aprilie 2012, 08:34 de X
si cine e responsabil cu adevarat dupa lege
vedeti cum suntem manipulati si luati de FRAIERI noi nu avem pentru handicapati decat pe acte reprezentanti dar in realitate NIMIC nu se face pentru ei, ORADEA deconteza "spala banii publici" pe acte dar ca fapte NIMIC , nu s a mentionat nimic legat de vizitele la MEDICI mai ales de familie unde minora sa se poata apara, ce se intampla ne obligati ca ITALIANUL sa UCIDEM?
Postat 26 Aprilie 2012, 21:46 de legea
si cine e responsabil cu adevarat dupa lege
minora fiind bolnava nu exista asistent social conform LEGII, autoritatile s au autosesizat sau figureaza pe statul de plata, este posibil ca in Oradea traficul sa fie lasat in voie, luati legea si responsabilitatile asistentului social .EA figureaza in evidente statul plateste cine a supravegeat o fiind si minora.E CULMEA oricine te poate viola abuza ca esti SCHIZZZOFRENIC, sa fim seriosi!MINORA trebuie insotita inclusiv la POLITIE nu lasata singura
Postat 26 Aprilie 2012, 21:42 de legea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON