URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2011, 18:57

Doctorul Hadrian Borcea şi-a dat demisia din conducerea Colegiului Medicilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Medicul Hadrian Borcea, şeful SMURD şi al Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, şi-a dat demisia din Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Bihor, dar şi din Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România, unde a fost votat la alegerile desfăşurate în ultimele săptămâni.

Îşi văd de interese

"În condiţiile în care nu s-a înţeles că nici frustrările şi nici micile interese ale unor grupuri nu pot prima, în nici un fel, asupra a ceea ce a mai rămas din grija faţă de pacienţi şi din respectul pe care medicii îl mai merită chiar şi în ziua de azi, consider că nu pot fi de ajutor acestui organism nou creat, ca atare prezenţa mea nu este necesară. Nu e deloc bine că am demisionat, dar în mod real nu cred că pot face ceva şi dacă undeva nu sunt util, mai bine plec", a declarat miercuri dr. Borcea, contactat de BIHOREANUL.

Demisia a fost depusă marţi, la sediul Colegiului Medicilor Bihor şi, potrivit medicului, survine ca urmare a modului în care "a fost umilit" profesorul Gheorghe Bumbu, decanul Facultăţii de Medicină, de către medicii de familie care au acaparat conducerea forului aproape în totalitate, în şedinţa de vinerea trecută, în care Consiliul Judeţean al Colegiului şi-a ales Biroul Executiv format din preşedinte, trei vicepreşedinţi şi un secretar.

Borcea s-a referit atât la faptul că, deşi a fost propus de trei ori, o dată ca preşedinte şi de două ori ca vicepreşedinte, Bumbu nu a fost votat pentru niciuna dintre funcţii, cât şi la momentul în care decanul FMF a fost "taxat" pe nedrept pentru un discurs pe care l-a rostit după aflarea rezultatelor votului.

Sămânţa de scandal

În luarea sa de cuvânt, a explicat şeful SMURD, decanul FMF îi felicitase pe medicii de familie pentru modul exemplar în care s-au organizat la alegeri şi îi rugase să ţină cont că "nu doar medicii de familie reprezintă lumea medicală" şi că "întreaga lume medicală merită să fie susţinută şi să-şi regăsescă respectul cuvenit". Dar vorbele ar fi fost interpretate greşit de liderele medicilor de familie, Monica Vajda şi Ana Dorina Popa, care au adus în discuţie "falia" creată de-a lungul timpului între medicii de familie şi specialişti. Iar de aici au ieşit "scântei".

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, la consfătuirea respectivă, pe de o parte, câştigătorii le-au reproşat "foştilor" conducători că i-au ignorat în trecut, considerându-i un soi de paria ai sistemului sanitar, iar specialiştii au acuzat atât lipsa unui "echilibru" în împărţirea funcţiilor, cât şi desconsiderarea somităţilor.

"Umilinţa la care a fost supus un reputat medic şi profesor universitar orădean doar pentru că a avut un discurs mult prea sofisticat pentru audienţa de care a beneficiat, umilinţa la care a fost supus Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Bihor al cărui profund rol ştiinţific, metodologic şi etic a fost nu numai denigrat dar şi complet neglijat prin limbaj, abordare şi intenţie, dar mai ales umilinţa la care a fost supus conceptul de medic, mă determină să apelez la acest gest", şi-a motivat dr. Borcea demisia.

Medici insultaţi

Adrian Tagureanu.jpgDe cealaltă parte, într-o scrisoare adresată medicului Borcea (şi postată şi pe siteul Colegiului Medicilor Bihor), actualul preşedinte al organizaţiei, dr. Adrian Ţăgureanu (foto), şi-a exprimat regretul faţă de gestul şefului SMURD de a demisiona, dar s-a şi arătat în dezacord cu cele spuse de el.

"Îmi permiteţi să nu fiu de acord cu dispreţul pe care îl acordaţi unor colegi care poate, timoraţi sau nu, nu au avut posibilitatea să îşi exprime în totalitate gândurile şi ideile", le-a luat apărarea Ţăgureanu celor două lidere care au frânt discursul lui Bumbu, adăugând: "Dispreţuind un coleg şi insultându-i inteligenţa, insultaţi practic în general întreaga masă medicală, şi cu particularitate pe cei adunaţi în jurul mesei în acea zi, mulţi dintre ei fiind persoane care v-au şi votat", a arătat Ţăgureanu. Medicul nu a pierdut ocazia să spună că, părăsind Colegiul, şeful SMURD îi dezamăgeşte pe votanţii care şi-au pus speranţele în el.

În urma demisiei, locul lui Borcea va reveni următorului medic votat. În cazul Consiliului Judeţean, este vorba despre medicul Corneliu Grozescu, iar în cadrul Adunării Generale - de chirurgul Adrian Duşe, directorul medical al Spitalului Judeţean.

Detalii despre modul în care s-au desfăşurat alegerile la Colegiul Medicilor Bihor, în articolul "Adio, Mohan! Afară, Bumbu! Lovitură de teatru la conducerea Colegiului Medicilor Bihor"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
44 Comentarii
adi
din proprie experientava spun ca atitudine si comportamentul domnului Borcea este cu totul alta cand stai fata in fata cu dansul, personal am fost la dinsul in birou pt niste gresele medicale care au fost cauzate de echipa dansului si!!!!! surpriza, in loc sa vb frumos si sa ma faca sa fiu mai calm , nu, a vorbit foarte arogant avand in vedere ca ei nu miau ameliorat starea de sanatate ci din potriva. asa ca pana nu il cunoasteti in diferite ipostaze nu numai cele televizate nu va mai pronuntati, acest om este un nenorocit care pare mielusel dar nu e nici pe departe. iar cu dl dr Tagureanu tot respectul, imi e medic de familie din totdeauna si nu am avut probleme de genu Borcea. sa mergi la upu cu o taietura minora si la 2 luni sa iti pierzi articulatia unui deget din cauza medicilor pt ca nu au dezinfectat bine nu mi se pare ok, mai ales cu tehnologia si cu doctori care spun ca sunt cei mai buni( cei de la upu).
Postat 28 Februarie 2012, 12:15 de adrian
pacientii
ce este cu pacientii care merg la UPU cu o raceala, cu o tensiune ridicata etc etc de ce nu sunt tratati de mar specialist de medicina de familie? sau ce se intampla cu med de fam care trimit acasa pacientii spunand: "cu asemenea prostii nu ma preocup"?! dar ma gandesc ca vor fi si mai avantajati colegii respectivi.... :( rusine sa le fie la toti med de fam care se comporta asa cu omul bolnav!
Postat 13 Decembrie 2011, 10:05 de unu
cine ???
abia acuma vazui cine a ajuns presedinte. ma oprisem la faza cu dr. borcea. tagureanu e presedinte ? vinitura aia putrezita care ademenea (ademeneste) studentele de la medicina cu promisiuni si apoi le propunea diverse \"operatii\" ? si daca nu cedau, le ameninta ? exemplul ala de moralitate pe care l-a dat afara din casa nevasta pentru ca l-a prins calare pe o studenta in cabinetul de langa ea ? dupa care s-a rugat de biata femeie sa il primeasca temporar in casa pentru ca nu avea unde locui ? felicitari dnei tagureanu pentru rabdarea si omenia de care a dat dovada! dar daca un astfel de individ a ajuns presedinte la colegiul medicilor in locul unor somitati ca dr. bumbu si dr. mohan, nu ma mira ca dr. borcea nu a mai putut suporta. apropo tagurene, crezi ca esti singurul care pompeaza la o anumita farmacista ? stii tu, aia careia ii platesti cazarea in cantemir. tzeapa ! nu esti singurul!
Postat 10 Decembrie 2011, 11:37 de xfiles
omagiu
Chiar nu va inteleg de ce-l plangeti pe Borcea. Vine sfarsitul de an si trebuie sa participe la tot felul de festivitati. Cel mai bun doctor, cel mai bun manager, cel mai bun ambulantier, singurul medic care nu ia spaga, la concurenta cu Duse aici, cel mai, cel mai,cel mai....... Cand sa se ocupe si de Colegiu. Ii inteleg demisia. Sa lasam fraierii sa se ocupe in tacere si discretie de garzi, pacienti ,administrarea Colegiului. Acestia au norocul sa nu fie in topuri. Ce ti-e si cu norocul asta.....
Postat 09 Decembrie 2011, 20:35 de medic
NU an fost la vot
Nu inteleg de ce s-a inscris dr. Borcea pe lista daca dupa aceea a demisionat, trebuia sa-si asume faptul ca a fost ales, si sa-si faca treaba, ca medic specialist. De acum in colo probabil se vor prezenta si specialistii la vot, si sper ca se vor inscrie pe lista o parte din acei medici valorosi care nu pozeaza zilnic in ziare, doar isi fac treaba, sau macar incearca. Somitatile vor doar functii ca suna bine, dar sunt prea comozi sa si faca ceva. Avem nevoie de idei si puteri proaspete sa oprim emigrarea si desconsiderarea generala a medicilor, si pentru asta suntem raspunzatori in special noi, doctorii. Sper ca noua conducere nu-si pierde elanul si nu participa la niste situatii de scandal sa ne denigreze si mai tare.
Postat 09 Decembrie 2011, 12:59 de Unul din doctori
medicii de familie - tonul mai jos!
sa fim seriosi! medicul de familie isi inchide telefonul de vineri seara pana luni dimineata! asa ca despre ce vorbim?s-a gasit si Tagureanu sa comenteze!of, of
Postat 09 Decembrie 2011, 12:30 de anca
CV
Care de pe aici imi spune ce inseamna un CV "stufos" si ce inseamna un CV corect. M-am cam saturat de CV ale unor impostori care isi trec tot felul de specializari in CV dar pe care nu le-au practicat niciodata. Vreti exemple? M-am saturat de tot felul de lucrari plagiate sau de aceeasi lucrare la care se schimba titlul. Exemple de CV. In rest, performanta in Oradea? Putem lua specialitate de specialitate si sa comparam la nivel national. Nu international. O sa vedeti jale mare. Asa ca, succes Adrian Tagureanu. Nicio grija!
Postat 08 Decembrie 2011, 22:14 de medic care nu a cand
@Vladimir
I. ”Dar de anonimii acestia care sunt acum in conducerea colegiului eu n-am auzit si nimeni din cei cu care am vorbit.” 1. Ba sunt mulţi care au auzit de dl. şi de dna Ţăgureanu. Inclusiv unul dintre copiii mei. Îţi doresc ca tu, sau/şi copiii tăi (dăcă îi ai) să aibă parte de asemenea medici de familie. II. ”Principalul scop al medicinei de familie este preventia.” 1. Pe cine deranjează acest lucru? În nici un caz pe pacient! 2. De ce nu ţii asemenea prelegeri şi ”super”-inspectorilor (cu precădere celor care sunt şi cadre didactice universitare) de la DSP şi DSVSA? Pentru că au CV-ul prea ”stufos” şi prea multe job-uri/”foncţii”, model Elena Ceauşescu? III. Câţi medici sunteţi în familie? PS Păcat că în CV-uri nu sunt trecute şi cazurile de malpraxis!
Postat 08 Decembrie 2011, 22:04 de stefan
tagureanu srl
mergeti pe horia sa vedeti lista de preturi la cabinetul dn.presedinte.
Postat 08 Decembrie 2011, 22:00 de pacient
doc!
mah * eu te caut si pe tine si pe mata dar scrie unde sa te caut ****
Postat 08 Decembrie 2011, 21:11 de karton
Ce-mi plaaceee !
Mai tre' sa vina vreo doi telectuali (vin, da' mai au de golit o sticla !) si sa vezi atunci ,,postari'' ! Cel putin asta, @beje, deja urla ca un apucat ! he, he, he,
Postat 08 Decembrie 2011, 19:57 de aburel
medici de familie
IMAGINEA DETERIORATA A MEDICINII DE FAMILIE A FOST CREIONATA DE MASS MEDIA SI SUTELE DE POLITRUCI CARE AU CONDUS ACEASTA TARA !!!!! FAPTUL CA ASISTENTA MEDICALA PRMARA NU FUNCTIONEAZA, IN ROMANIA, SE DATOREAZA IN PRIMUL RAND AUTORITATILOR CARE PRIN ORICE MIJLOACE AU DESFIINTAT-O !!!!!!!! DACA VRETI SA VEDETI CE FACE UN MF ZI DE ZI ATUNCI STAI CU EL IN CABINET SI ACASA SA VEZI CE FACE ! E ADEVARAT CA PRINTRE MEDICII DE FAMILIE SUNT SI USCATURI CA IN ORICE DOMENIU!
Postat 08 Decembrie 2011, 19:31 de beje
Pacient
Dl.Borcea nu avea ce cauta in fruntea acestori asa zisi medici (marea majoritate) care te lasa sa mori daca nu le bagi banii in buzunar.Mult respect pt.domnul Borcea si cei care au avut ocazia sa-l intalneasca, cunosc diferenta intre dansul si ceilalti medici.
Postat 08 Decembrie 2011, 19:20 de Pacient
@karton
mah karton, ti-as spune sa ma cauti intre fese...daca ai fi proctolog, dar cum nu esti, poti cauta pa mamica-ta si sa-i spui sa aibe grije de tine! Spune-i ca o facut un avorton...sa ma caute si ea! :)))
Postat 08 Decembrie 2011, 18:39 de doc
@vladimir
Mah, vladimir, baiatule...Cred ca esti imberb sau abia ti-a mijit paru' pubian... infantil esti puisor! Eu ti-as prezenta CVul meu, dar tu NU esti o autoritate in materie, nu vei sti , cum sa-l citesti, mah copilas...Maturizeza-te si mai vorbim!
Postat 08 Decembrie 2011, 18:34 de doc
doc!
Doc esti mah cu mata care te-a fatat pe asta lume si daca vrei o sa merg la tine s-o iei la * puneti adresa sa te stiu unde sa te caut ficior de catea
Postat 08 Decembrie 2011, 18:33 de karton
@vladimir
Mah, vladimir, baiatule...Cred ca esti imerb sau abia ti-a mijit paru' pubian... infantil esti puisor! Eu ti-as prezenta CVul meu, dar tu NU esti o autoritate in materie, nu vei sti , cum sa-l citesti, mah copilas...Maturizeza-te si mai vorbim!
Postat 08 Decembrie 2011, 18:26 de doc
@je@vladimir@karton
Mah, ficiori...incerc sa gasesc un apelativ potrivit prostiei de care dati dovada...Ma obiele care sinteti! ca medici in niciun caz! Auzi ce comparatie!? "Bumbu-medici de familie".Pai baaaaaaa, fiecare are o alta SPECIALITATE, pentru cultura generala.NU se pot compara, oricit ai vrea! Poti compara doi medici din aceiasi specialitate!Si tu mah karton, vin' la tata sa te trateze, patrupedu' lu' peste, ca ai nevoie mareee de boabe! Si inca o constatare: am vazut cazuri "tratate" de "specialisti", care puteau ajunge la rulicovsky!!! Cei mai multi "specialisti" (90%) nu stiu citi un EKG! asa ca mai informati-va!
Postat 08 Decembrie 2011, 18:13 de doc
sunteti medici pe forum?
NU inteleg , cine este medic, eu asa cred ca ati terminat 6 ani de facultate. Deci sunteti intelectuali. De ce nu semnati cu numele voastre? Caci doar nu va este rusine unul fata de celalat. Inseamna ca este doua grupe care se lupta pentru ei, fara sa se gandeasca de expl. la mine ca viitor pacient .( Doamne fereste sa fiu pacientii lor :) )
Postat 08 Decembrie 2011, 16:57 de ro
nedrept
Pentru mine e trist ca intr-un mare oras universitar se vorbeste numai si numai de Borcea, Bumbu si Duse. De foarte multi ani. Chiar nu mai sunt alti medici care performeaza? Refuz sa cred ca 300.000 de oameni sau cat o fi avand judetul asta, se adreseaza exclusiv celor trei. A, ca televiziunile urmaresc doar pe cei trei facandu-le reclama este o alta problema. Adevarul e ca problemele din sanatate sunt atat de mari, incat Borcea ar trebui sa se intrebe de ce. Si poate ar gasi raspunsul si la intrebarea de ce nu a fost votat. Cu autosuficienta, zeflemea si aroganta nu poti castiga decat o singura data. De data asta nu au votat nici cei apropiati domniilor lor. E comod sa acuzam medicii de familie. Desi stim ca votul negativ a venit din alta parte.Da, problema este in alta parte domnilor.
Postat 08 Decembrie 2011, 16:24 de oradean
Imperatore, te superi ca magarul pe sat !
Demisia e dreptul tau unilateral, dar ,,argumentele'' sunt puerile ! Cine v-a impiedicat pe ,,specialisti'' sa va mobilizati si sa va alegeti ?! De acord, am vazut unde duce ,,democratia'' celor multi da' prosti, insa asta e ,,jocul'', astea sunt regulile ! Toti suferim azi pt. ,,democratia'' alegerilor din 20 mai 1990 (Duminica orbului !), dar faptul ca am fost prosti e vina noastra, nu a celor care au pus saua pe noi si stau si azi bine infipti in scari ! La urmatoarele alegeri stiti regula : mergeti cu lista de acasa si-i lasati pe ,,familisti'' in ofsaid; au fost mai iuti si v-au ,,facut'' !
Postat 08 Decembrie 2011, 15:07 de pinonel
Cine sunt astia ?
De Dr, Mohan si Dr. Bumbu cred ca a auzit toata lumea din Oradea bsi specialistii din tara. Dar de anonimii acestia care sunt acum in conducerea colegiului eu n-am auzit si nimeni din cei cu care am vorbit. Pe langa faptul ca nu sunt implicati in cercetarea stiintifica nu am auzit absolut nimic despre ei? Cum se poate ca ei sa judece si sa dicteze despre competentele altor medici? Acest for ar trebui sa aiba reprezentare larga din toate specialitatile. Medicina de familie este o mica componenta a medicinei si oricum nu isi bfac treaba, lucru demonstrat de numarul de bolnavi cronici cardio-vascular si diabetici. Principalul scop al medicinei de familie este preventia. Principala lor indeletnicire, nu a tuturor, doar a majoritatii este scrierea biletului de trimitere si eliberarea adeverintelor. Nici macar nu au toti macar un ecograf sau ceva ca sa poata sa faca niste investigatii cel putin decente. Rusine celor care au votat demonstrand ca sunt doar multi si nu au gandit pe termen mediu si lung care vor fi repercursiunile. Domnilor anonimi nou alesi macar publicati-va CV-urile sa vedem si noi cine are un cuvant de spus in medicina bihoreana.
Postat 08 Decembrie 2011, 13:22 de Vladimir
dispretul deontologic....
.... al dr borcea fata de votul democratic si colegii sai medici; sau nu cumva pt dl dr borcea medicii de familie nu sunt medici?! p.s. medicii de familie sunt "infanteria", ei sunt cei care-i degreveaza pe "marii specialisti" de cazuri "banale"/zilnice pt ca acestia sa poate rezolva cazurile mai complicate (fiecare dupa competenta lui)
Postat 08 Decembrie 2011, 09:29 de Valentin
Demisia in Col.Med.Bihor
Stimati concetateni!Este grav cind se confunda statutul unui medic de orice specialitate fie el "o somitate",cu o functie intr-un for al tuturor medicilor cum este:Colegiul Medicilor.Este grav cind "o somitate"asculta de orgoliile unui grup de specialisti pe care le-a reprezentat de-alungul anilor.Din pacate in cei 14ani ai fostului presedinte et comp.al Col.Med.Bihor au fost reprezentat doar interesul celor "putini" si "eminenti"in specialitati medicale.Eu personal n-am auzit de nici un caz de malpraxis rezolvat in favoarea pacientilor decedati din culpa medicilor specialisti din spitalele bihorene.Urez "BAFTA"tuturor colegilor med. de familie in viitoarea lor activitate .Sa demonstreze ca medicina de familie este o specialitate care merita respectul tuturor cetatenilor urbei fie pacienti,fie doctori.Diferenta o face OMUL care o practica!!!D-ne Ajuta!!
Postat 08 Decembrie 2011, 09:23 de dr.Zero
;)
bine le-a zis mohan: 'e multi , dar e prosti' :)) cei mai slabi studenti din fiecare generatie ajung medici de familie. aici vb rezidentiatul,unde in fiecare an cei care au sub 600 de puncte iau med de famile, ca altceva nu ramane. diferenta intre bumbu si oricare med de familie eca si intre ferrari si logan:))
Postat 07 Decembrie 2011, 23:49 de je
-
ERATA: SCUZE SALVARILE CARE MERG
Postat 07 Decembrie 2011, 23:48 de DAN
-
DACA E ASA BUN SPECIALIST LA UPU IMI EXPLICA SI MIE CUM E CU SALVARILE CARE MERGE LA CAZ FARA PERSONAL MEDICAL! LA MINE IN GENERATIE TOTI COLEGII CARE NU AU LUAT REZIDENTIATUL S-AU FACUT PREPARATORI LA FACULTATEA DE MEDICINA ORADEA SI ACUM SUNT MARI SPECIALISTI !
Postat 07 Decembrie 2011, 23:46 de DAN
medicii de familie sunt cei mai slabi medici ai sistemului
ai dreptate dd, la mine in generatie,toti cei slabi au reusit sa se faca medici de familie. ei nu stiu face nimic decat sa elibereze retete si bilete de trimitere. rusine tuturora
Postat 07 Decembrie 2011, 23:36 de raul
doctore!
nu stiu ce esti dar daca iti spun ca toate cabinetele medicilor de familie sunt particulare deoarece doctorul plateste asistenta plus intretinerea cabinetului,aparatura este personala ex. ecograf vezi cabinetele de pe str.horia ,roman,,este nevoie de medici de familie dar nu sunt martiri ,pe mine nu ma intereseaza cine este presedinte ,eu am salutat gestul unui doctor care are un pic de demnitate
Postat 07 Decembrie 2011, 23:33 de karton
medicii de familie sunt cei mai slabi medici ai sistemului
au ajuns la condecerea colegiului, cei mai slabi studenti, rezidenti si actualmente specialisti din sistem. medicii de familie au pregatire egala cu 0. profesorul bumbu, a vindecat mai multi pacienti decat toti medicii de familie din bihor rusine
Postat 07 Decembrie 2011, 23:32 de dd
epic
Tot respectul pentru Dr. Borcea. pt.cârcotaşi: în ţara aceasta funcţiile se "împart" politic, nu profesional; Dr. Borcea nu este om politic, iar faptul că a renunţat la "şefie" ar trebui să dea de gândit! într-o societate civilizată demisia "şefului" este urmată de demisia întregii conduceri; la noi rămâne goana după funcţii, pupincurismul, miserupismul...
Postat 07 Decembrie 2011, 23:27 de Diana
cabinet particular
@kartoon, hai ca ai spus-o. Vorbesti de cabinete particulare???? Conflict de interese???? Eu nu lucrez la cabinet particular. Cine are cabinete particulare?? Hai, spune in gura mare. Cine duce clintela in cabinete particulare??? Tagureanu cumva? ha,ha,ha. Esti putin naiv.....
Postat 07 Decembrie 2011, 23:05 de doctor
am votat cu Tagureanu
Eu sunt unul din medicii specialisti din Oradea care am votat cu dr. Tagureanu. Si nu vreau sa fiu batjocorit de detractorii de serviciu. Invidia ii mana intr-o lupta care nu este fair-play. Ma asteptam la decenta din partea invinsilor.Dar in situatii limita cunosti oamenii. Bravo dr. Tagurean. Pentru decenta. Va fi bine!!
Postat 07 Decembrie 2011, 23:00 de medic specialist
doctore!
anonimule eu nu am spus ca este UNIC dar totusi este unic ca avut caracter sa-si de-a demisia dintr-o functie pe care multi tin cu inversunare ,mie nu trebuie sa-mi arati cum isi fac datoria cei de pe ambulanta pentru un salariu mizerabil,,iar pentru munca de la cabinet cand baremul de 20 bolnavi nici nu-l faci in acele 4ore dupa acela te duci la cabinetul tau particular unde numai ai barem
Postat 07 Decembrie 2011, 22:58 de karton
BRAVO BORCEA
UN OM DE CARACTER! FELICITARI DOMNULE DOCTOR! SUNT NISTE INFECTI ACESTI OAMENI CARE SPUN EI CA REPREZINTA MEDICII DE FAMILIE DAR IN REALITATE REPREZINTA INTERESELE PERSONALE
Postat 07 Decembrie 2011, 22:38 de FELICITARI
televiziune
@kartoon, sau cum te-o fi chemand. E usor sa faci performanta cand toate televiziunile sunt dupa fundul tau. Crezi ca e singurul doctor care salveaza vieti pe ambulanta? Chiar toti ceilalti sunt prosti? Toata ziua e pe televizor acest Hadrian in timp ce noi stam ca fraierii prin cabinete, salvari si muncim ca negrii pe plantatie. In rest daca vrei pot sa-ti mai spun cateva despre "marile " performante si in urologie. Ne comparam cu Clujul sau Debrecenul? Repet. Mai usor cu televiziunea pe scari. Ca suntem si noi pe aici.
Postat 07 Decembrie 2011, 21:58 de doctor
SIC! EU!!
ma acuzi de ceva numai asa ca sa scrii,daca citeai comentarul scris de" doctor "spuneai ca am fost bland cu el t,astatura este de vina cu scrisul in romaneste a
Postat 07 Decembrie 2011, 21:47 de karton
@karton
Indiferent cine esti, ai un limbaj infect si cred ca la fel iti e si caracterul. Cred ca nu esti doctor, ca de ai fi macar ai sti sa scrii corect romaneste. SIC!
Postat 07 Decembrie 2011, 21:35 de eu
doctor?
ma veterinarule eu am spus o parere te crezi ca tu esti care a inventat apa rece?eu am curajul sa ma semnezi nu cum faci tu daca ai sange in acea molusca pe care il porti in izmene ,fii barbat si nu curva si sa ai barbatia de-a asuma comentariu MaH "doctore" daca intrebi pe oradeni aproape 90% dintre cei cu probleme au fost tratate de acest mare doctor profesor,deci nu este unu care a profitat de conjuctura sa devina ce este.
Postat 07 Decembrie 2011, 21:18 de karton
respect
Un om cu un caracter deosebit,care a salvat multe vieti,inclusiv a fiicei mele,respecte ,.Lumea madicala are nevoie de asemenea oameni.
Postat 07 Decembrie 2011, 21:16 de Calin Raita
niste....
Eu inteleg gestul lui Borcea. Este gestul omului satul de mizeriile din jur care tine prea mult la partrea morala a problemei. Nu cred ca si-a jignit colegii, cred doar ca e printre cei putini care au avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume si sa spuna \"nu\" sleahtei care s-a gasit cu puterea in mana si nu va sti in veci ce sa faca cu ea. Ei, el a avut curajul sa intoarca spatele la functie si jos palaria in fata lui (astia doi din urma nust unde va e ratiunea). E un om dedicat care a facut totul pentru ca medicina de urgenta din oradea mearga. Si poate sa o faca in continuare. Imi pare rau insa ca a sarit pentru Bumbu, un bun specialist dar care in ultima perioada a devenit marioneta celor din jurul sau, care l-au tradat. Si nu o data.... pacat.
Postat 07 Decembrie 2011, 21:01 de obiectiv
@KaKaRTON
Mah, karton, esti de carton cum te-ai semnat sau de KK-arton.Are dreptate colegul vis a vis de Borcea..Astuia nu-i place decit daca e in pozitia de lider.Mai jos de atit nu admite si s-a folosit de pretextul cu Bunbu.Si de ce sa nu mai fie o schimbare in colegiul medicilor, ca pina acum am vazut ce facut colegiul medicilor:N I M I C. Scuze, adica stringe cotizatia.Si nu in cele din urma te f.** .(maninca) grijea , ca medicii generalisti au luat conducerea colegiului?Macar sa vedem ce fac, ca celallti am vazut ca au facut! Deci ciocu' mic, mah pinguinul lu' peste!
Postat 07 Decembrie 2011, 20:58 de doctor
tutulache
ma tutulache care nu ai curaj sa te semnezi si te ascunzi in anonimat \"medic\"daca IQ tau este sub nivel mediocru atunci abtine de-a debita enormitati domnul doctor a avut demnitatea de-a demisiona vazand ca o somitate in lumea medicala atat in tara cat si peste hotare este luat la doi pazeste de catre niste medici generali deci ciocu mic
Postat 07 Decembrie 2011, 20:21 de karton
extraordinar
Extraordinar. Nemaipomenit. Fascinant. Adica vorba romanului: ete na!! Ce sa spun, marele Borcea nu poate trai decat daca e sef. Dupa ce a ratat sefia judeteanului, acum da un nou rateu cu Colegiul. Se poate si fara functii dr. Borcea. Si nu te ascunde dupa fusta lui Bumbu. Lasa-l ca se apara singur. Si apropo, respecta votul doctore. Este foarte important pentru democratie. Stii ce-i ala un vot? Un grup de oameni acorda incredere unui alt grup de oameni. Prin vot si nu la o sticla de coniac. Asa ca te rog nu ne jigni inteligenta si respecta democratia. Nu-ti jigni colegii!!
Postat 07 Decembrie 2011, 19:40 de medic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON