URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2012, 18:30

Doctorul Adrian Maghiar, acuzat de malpraxis. Un tânăr îi cere despăgubiri de 200.000 de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tânăr orădean în vârstă de 27 de ani îl acuză pe medicul Adrian Maghiar, unul dintre fondatorii Spitalului Pelican, că i-a uitat o bucată de pansament de 16 centimetri în organism, în urma unei operaţii de hernie, care s-a petrecut vara trecută.

Potrivit Antena 1, Cristian Doţi a plătit 1.200 de lei pentru şase zile de spitalizare, dar după operaţie a început să aibă dureri. "Opt luni de zile am stat cu pansamentul în mine şi domnul doctor a spus să stau liniştit că e doar un fir de păr", a declarat acesta pentru un post de televiziune.

La câtva timp după operaţie tânărul a plecat în Italia, unde durerile au continuat. Acolo a mers la ecografii şi analize, iar apoi a fost operat luna martie. Se pare că medicii din Italia au găsit înăuntru un pansament uitat de la intervenţia de hernie. "Puteam să mor dacă făceam o septicemie sau altceva. Medicii din Italia mi-au spus că vin să vorbesc cu doctorul care m-a operat, pentru că e un caz grav de malpraxis", a mai spus tânărul.

Doţi susţine că încercat o înţelegere amiabilă cu medicul, dar n-a fost mulţumit de ofertă. Maghiar i-ar fi oferit doar 2.000 de euro drept compensaţie. "Dânsul a încercat să-mi ofere o sumă mai mică, dar mi-a spus că suma nu mi-o dă el, ci asistenta, căci el nu are nicio vină", a mai declarat tânărul.

De cealaltă parte, într-o declaraţie dată unei publicaţii locale, Adrian Maghiar susţine că la Spitalul Pelican nu există nici un document care să ateste că tânărul pacient a fost operat în Italia. "I-am spus să-şi facă hârtiile către adresa spitalului, să le înregistreze şi va primi un răspuns. Deocamdată nu e nimeni de vină", a afirmat Maghiar.

Pentru că e nevoit să se întoarcă în Italia, Cristian Doţi şi-a împuternicit avocaţii să sesizeze Colegiul Medicilor, dar şi instanţa de judecată, solicitându-i medicului nu mai puţin de 200.000 de euro. "Deocamdată Colegiul Medicilor Bihor nu a fost sesizat cu privire la acest caz", a declarat BIHOREANULUI dr. Carmen Pantiş, preşedinta Colegiului Medicilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Sa fim seriosi
Sunt de parere ca medicii trebuie sa fie bine pregatiti si sa nu se joace cu vietile oamenilor. Cei nepriceputi si fara vocatie sa stea deoparte. Nu au nici un fel de CIRCUMSTANTE ATENUANTE! Ce sa spunem atunci de un mecanic de locomotiva ..si el e om saracu ...mai poate gresi sau de un pilot? Sa platesca cu varf si indesat si poate si sa i se retraga licenta. Sa invatam sa pretuim omul si viata ca prea sau bagatelizat la noi aceste valori inestimabile.
Postat 10 Noiembrie 2012, 21:34 de Teodor
persoana in cauza
comentarii pro contra vreau sa va spun un lucru daca cineva ar fi fost in locul meu si ar fi patit asa ceva as fi vrut parerea celui care a patit, un om daca greseste in viata trebuie sa plateasca mai ales daca se joaca cu viata unui om nu am declarat presei ca nu am fost tratat cum trebuie la spital, am ales spitalul pelican pentru ca am avut incredere in acest spital puteam sa ma operez in italia dar am ales tara mea MARE GRESEALA iiii plangerea penala impotriva doctorului a inceput iar colegiul medicilor va fi sesizat marti. adaug am facut public cazul meu pentru ca acest lucru trebuie sa inceteze iar maine poate fi oricine in locul meu mama,tata,frate,coleg,verisor,prieten etc
Postat 21 Aprilie 2012, 19:40 de Doczi Cristian
asasinii
da chiar asa....nu va ti saturat sa luati apararea unui criminal in serie care are in cimitir o alee intreaga!Stiu 3 cazuri si am avut unul in familie ,toti operati de apendicita si morti pentru complicatii dupa 4 5 luni!Daca tot il aparati asa sa va opereze pe si atunci va cred cat il stimati!
Postat 19 Aprilie 2012, 14:01 de bogdan radu
la fel
@operat: nu am nici un dubiu ca e asa cum spui! ar fi si culmea ca toate cazurile sa se soldeze cu esecuri! dar acelasi lucru este valabil si pentru spitalul judetean: si acolo sunt cazuri rezolvate bine, altele nu! eu insa am subliniat altceva: doctorii sunt ACEEASI, intelegi, priceperea si talentul in ale medicinei sunt aceleasi!
Postat 19 Aprilie 2012, 08:53 de dante
nu fi asa de sigur
@dante. E o diferenta mare intre spitalul pelican si cel judetean, eu chiar as spune ca nu se compara. Am fost internat si operat in spitalul pelican si nu am ce sa le reprosez: de la doctori la asistente ofera serviciu impecabil. Daca a gresit cineva probabil va plati, dar asta nu inseamna ca putem denigra pe oricine si mai ales dupa zvonuri. Sunt convins ca si la spitalul din Italia sunt si astfel de cazuri, si probabil platesc cu varf si indesat cand gresesc. In acest caz avocatii implicati vor lua partea leului, ca de fiecare data.
Postat 18 Aprilie 2012, 18:32 de operat
compensatie in bani
@Boom: in drept exista regula acordarii de daune! este dreptul cetateanului respectiv de a-si face o evaluare in bani a suferintei sale! si pana la urma justitia va fi cea care va acorda aceste compensatii(probabil nici 200.000 E dar nici 2.000 E!)
Postat 18 Aprilie 2012, 12:35 de dante
asd
asa de buni doctori is ca isi uita sculele in pacienti, si sa va mai aduc aminte de femeia care a murit pt ca cei mai buni medici din oradea habar nu au avut ce investigatii sa i faca.... malpraxis
Postat 18 Aprilie 2012, 11:38 de malpraxis
Adevarul e la mijloc
Ca de obicei adevarul se situeaza la mijloc iar oamenii la extreme.Un medic care a facut o greseala penibila s-a intalnit cu foamea de bani a unui tanar. Din moment ce medicul si-a recunoscut vina si i-a oferit o suma compensatorie e OK.Dar tanarul nu a fost multumit de suma si aici intram in faza romanului de azi care aflat in fata unei oportunitati rade tot.Nu mai e vorba de a-ti afla dreptatea ci de a pune mana pe cat mai multi bani nemunciti.Asa cum a patit zilele trecute un tanar din Brasov care a avut ghinionul sa scape un plic cu multi bani pe jos pe care vantul i-a imprastiat. Trecatorii s-au grabit sa-l \"ajute\" sa-i stranga si au plecat cu buzunarele pline.Ca vorba aia, nu cade din cer bani nemunciti in fiecare zi.Unde a ajuns tara asta.
Postat 18 Aprilie 2012, 11:24 de Boom
comentariu
Nu mai ponegriti atat cei mai buni medici din Oradea pe fratii doctori Maghiar pe Teodor si pe Adrian.Eu personal am fost internat in ultimii 2 ani in 2 spitale din Cluj si in 3 spitale din Oradea si incaieri n-am fost cautat ca la Pelican. In primul rand sunt tare cumsecade, nu se grabesc la vorba cu pacientii, explica si buni cpesialisti, Am stat la urologie si am stat la chirurgie cu suferinte grele. Am ramas foarte multumit de prestatiile lor Si celalalt personal e cumsecade, degeaba ii barfiti pe medicii Maghiar, cei mai buni, care n-au asemanare in Oradea. Platon 72 ani, fost cadru sanitar, asa incat ma pricep in medicina.
Postat 18 Aprilie 2012, 09:20 de Platon Vasile
mda
Fiecare poate sa spuna orice dar trebuie sa vii si cu dovezi !
Postat 18 Aprilie 2012, 06:48 de wtf
nici o mirare
pentru mine mare mirare nu e! in definitiv la pelican sunt medicii de la judetean! care e deosebirea? se spune ca pelican-ul ofera conditii net superioare de cazare. dar pana la urma la spital nu te duci ca la hotel. plus ca umbla vorba prin targ ca nu se dau intotdeauna facturi(sau nu pentru suma intreaga), deci evaziune fiscala! referitor la greseli(si medicii sunt oameni, mai gresesc??!!)hai sa zic ca unele situatii grele pot pune probleme. dar sa uiti un pansament? asta mi se pare prea de tot! P.S. personal nu am fost multumit nici de laboratorul pelican care mi-a dat niste analize denaturate. la 4 zile le-am repetat in alta parte si au fost OK. ca sa nu zica cineva ca analizele difera de la o zi la alta, precizez eu ca asa e, dar in 4 zile nu se pot modifica tendintele, ci doar cateva unitati in plus sau in minus!
Postat 18 Aprilie 2012, 00:16 de dante
corect
corect, daca zici ca ajungi zeu cand ai bisturiu in mana, sa aiba doctorii 10 mii euro pe luna, iar tu sa nu mai ai orice servici medical gratuit, ca si asa ce platesti la stat nu iti ajunge nici de tifon. sa primeasca despagubiri e normal, sunt cazuri in care au uitat foarfece si aia e grav, o compresa e usor de uitat, mai ales daca cei din echipa sunt istoviti;)
Postat 17 Aprilie 2012, 23:54 de bb
sonic
wsm medicii din romania , sunt un prieten foarte bun cun Doti Cristian si chiar AZI ( Marti ) m-am intalnit cu el, totul este adevarat are toate actele sa le ceara cat mai multi bani sa vada greseala lor, daca era MORT acum? era o greseala asai? Cristiane ia tot dupa ei!
Postat 17 Aprilie 2012, 23:54 de anonim
malpraxis
hahahaha campanie de denigrare? cum sa i denigrezi pe kkciosii astia doi, macelari cu acte in regula, niste felceri care nu ajungeau nici brancandieri daca nu le dadea Unchiu diplome si un spital la cheie ca sa poata sa si bata joc de pacienti in el dupa cum vor muschii lor.... oricum malpraxisul nu se pedepseste in tara asta
Postat 17 Aprilie 2012, 22:01 de adi
Povestea este reala
Nu vorbiti prostii, povestea este reala, Doczi Cristian este un prieten de al meu de ani de zile, pot sa sustin si pot fi martor in proces ca tot ce spune este adevarat, am petrecut vara cu el dupa operatie, si stiu prin ce a trecut. Iar \" si medicii sunt oameni\" lasa vrajeala, medicii sunt zei ca se joaca cu viata ta, devii zeu din momentul in care ai bisturiul in mana, daca nu poti accepta asa ceva nu faci chirurgie. Nu vorbim de masini aici si de mecanici ce vorbim de viata unei persoane, daca erati oricare altul in locul lui sunt sigur ca nu mai ziceati \" Si medicii sunt oameni\"
Postat 17 Aprilie 2012, 21:53 de Flavius
si medicii sunt oameni
medicul rezident sau asistenta trebuie sa numere pcompresele din plaga. medicii sunt tot oameni, mai gresesc si ei, doar ca la ei se simte si se vede... daca gresea un mecanic sau un nmaturator sau un profesor, se repara fara sa se sesizeze nimeni, de aceea zic ca medicii trebuie safie platiti regeste, serviciile medicale sa fie platite si diferentiale iar medicii ca oricine sa aiba o marja de eroare!! lasati-l in pace pe dr maghiar, e un om deosebit!!!
Postat 17 Aprilie 2012, 21:25 de bb
nu-i mai plangeti !
O,o,oooooo da nu mai plangeti fam. Maghiar!!! Au supt mai mult decat ingaduia bunul simt si acum infatuarea, mandria le mananca din profit !!! S-Au incins de la casa de sanatate cat au vrut muschiul lor asa ca au de unde !
Postat 17 Aprilie 2012, 20:33 de s.
reincalzita
Iar incepe campania de denigrare a fratilor Maghiar. Foarte, foarte interesant. De ce numai unii sunt terfeleiti? Mereu aceiasi. Iar cei care pun efectiv piedica sistemului sunt menajati. Protejati. Ascunsi. Stiti cati morti aveti pe constiinta domnilor ziaristi? Sau nici unul? Din lipsa de constiinta?
Postat 17 Aprilie 2012, 20:10 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON